Si të bëni një Cryptex të bërë në shtëpi

Them se të gjithë e keni parë filmin: Kodi i Da Vinçit. Për ata që nuk e kanë parë, thjesht duke parë foton do të dini se çfarë dua të them.

Si të krijoni një kripteks shtëpiak

kjo Cryptex është ndërtuar me tuba bakri, dhe hapet vetëm nëse vendosim kombinimin e duhur.

Unë ju inkurajoj që ta ndërtoni, pasi është shumë e thjeshtë për tu bërë, na duhen vetëm tre tuba bakri dhe një tub PVC (megjithëse mund të jetë gjithashtu bakër, por PVC është më e lehtë për tu prodhuar).

[theksuar] Kohët e fundit shumë njerëz më shkruajnë se duan të blejnë një kripteks në vend. Nëse kjo është çështja juaj, shikoni se çfarë është në të Amazona[/ theksuar]

Suscríbete në listën tonë korrekt

materiale për të bërë një kripteks shtëpiak

 

Materiali i nevojshëm

  • Tre tuba bakri
  • Një tub PVC
  • Një prerës tubash
  • Një sharrë hekuri, sharrë ose radiale

 

Si funksionon kripteksi
Edhe pse makina duket e komplikuar, ajo ka një operacion shumë i thjeshtë. Ai përbëhet nga katër tuba, më i vogli, ai brenda, përdoret për të ruajtur dokumente dhe objekte që duam të mbrojmë.

detajet e pjesëve të kripteksit

Tubi i dytë është thjesht një udhëzues, në mënyrë që i pari të rrëshqasë para dhe mbrapa, në një vijë të drejtë. (Diametri i tij është disi më i madh se ai i së parës, sepse arrat e vidave të tubit të parë duhet të hyjnë në të dytën).

Tubi i tretë, në rastin tim është PVCpasi është më e trashë dhe më e lehtë për tu trajtuar. Shtë ai që përdoret si mekanizëm që nëse fjalëkalimi është i saktë, pajisja të hapet. Kjo është e mundur sepse e para ka një seri vidash siç shohim në fotografi, të cilat futen në vrimat që kanë tubat PVC. Nëse të gjitha këto lojëra elektronike janë në një linjë, vidat do të kalojnë përmes tyre dhe Criptex do të hapet. Përndryshe ajo do të mbetet e mbyllur.

Mekanizmi do të hapet kur të futni fjalëkalimin, dhe nëse është i pasaktë nuk do të hapet.

Vida

I katërti kishte thjesht, është ai me rrota me personazhet që përbëjnë fjalëkalimin. Ju mund të vishni sa të doni, dhe personazhet janë plotësisht i personalizueshëm. Ju mund t'i shihni ato në foton tjetër.

Së pari ne duhet të prerë më të madhe kishte në aq segmente sa ka karaktere që ne duam të ketë fjalëkalimin.

Atëherë ne duhet të presim tubin PVC në po aq segmente sa kemi gjetur prerjen e parë të tubit të bakrit. Por me një gjerësi prej 0.6 mm më pak në secilën anë, pasi tubi PVC duhet të jetë më i hollë se ai i bakrit, sepse vidhat që veprojnë si bulona duhet të jenë midis dy tubave PVC, por të mbrojtura nga ato të bakrit në mënyrë që të mos shohin secilin të tjera
Segmentet e tubit PVC duhet të jenë të prerë me një gjerësi prej afërsisht 0,5 mm, në mënyrë që vidhat e tubit të brendshëm të kalojnë përmes.

Tani, ju duhet të ngjitni unazat e PVC në ato të bakrit. Për këtë mund të përdorim një ngjitës të veçantë ose thjesht, siç bëra, t'i ngjitim me shirit të dyanshëm.

Më në fund, në kompjuter, ne bëjmë disa tabela me karaktere që duam të përdoren për fjalëkalimin, i shtypim dhe i ngjisim në unazat e bakrit dhe kemi pajisjen tonë gati. Ju gjithashtu mund të vendosni simbole ose hieroglifë.

Këtu është një video e vogël se si ta ndërtoni këtë pajisje kurioze:

Shihemi në tutorialin tjetër !!!

Përshëndetje !!!

[theksuar] Ky artikull u shkrua fillimisht nga IgnacioRojas për Ikkaro [/ theksuar]

2 komente për "Si të krijoni një Cryptex të bërë në shtëpi"

Lini një koment