Si të ndërtoni një makinë frezimi 3 aksesh CNC me Arduino dhe A4988

Përshëndetje, në këtë artikull dhe në ato në vijim, ne do t'i përkushtohemi ndërtimit të një makinë frezimi shtëpiake cncd.m.th., një makinë e kontrolluar nga kompjuteri që është e aftë formë, gdhendje, gdhendje dhe mulli të gjitha llojet e materialeve të formës dhe madhësisë që duam. Çfarë do të thotë kjo? Epo, kjo është duke parë ëndrrën e çdo tifozi DIY të bëhet realitet !!!, pasi që ju mund të krijoni të gjithë pjesët që ju nevojiten për projektet tuaja me një klik të vetëm të miut. Ashtu si ju mund ta bëni tuajin Bordet PCB ose gdhend mrekullisht skulptura 3D.

Gjithçka është e mundur me një CNC !!!

Shikoni një shembull të vogël të një pune të vogël që bëra ditën tjetër me timen CNC.

https://www.youtube.com/watch?v=he4WVP8Xfok

Tani që e dimë se cilat janë mundësitë për këtë makinë të mrekullueshme, le të fillojmë ta ndërtojmë atë!

Suscríbete në listën tonë korrekt

strukturë

Lista e materialeve të nevojshme për strukturën

Do të na duhen shumë materiale për realizimin e këtij projekti. Që kur elektronikë deri në copa mekanike dhe motorike. Tani do të përmend ato që duhen për të bërë strukturën:

 • Dru ose metal për strukturën

 • 3 motorë stepper prej të paktën 1.5 g / cm (kjo është forca e motorit) në varësi të madhësisë së CNC

 • 1 mjet rrotullues

 • Shufrat e filetuara

 • Arra dhe bulona

 • Tools

Hapi_motorrCilat janë motorët stepper?

El motor stepper Shtë një pajisje që shndërron një seri impulsesh elektrike në zhvendosje këndore, që do të thotë se është e aftë të avancojë një seri gradësh (hapash) në varësi të renditjes që i jepet. Stepper motor është një motor shumë i saktë meqenëse boshti i tij rrotullohet nga 1.8º në 1.8º që do të thotë se për të bërë 360º duhet të japë 200 hapa. Kjo u jep atyre një saktësi e pabesueshme, i cili transferohet në CNC do të sigurojë një kapacitet të madh për të bërë pjesë shumë të vogla dhe delikate, megjithëse mund të bëhen edhe pjesë të mëdha.

Patate të skuqura A4988A4988

L A4988 nga Pololu Ata janë drejtues elektronikë që përdoren për të kontrolluar motorët stepper, ato lejojnë të vendosin drejtimin e rrotullimit dhe shpejtësinë e këtyre. Motorët do të lidhen me Arduino, Imagjinoj, ju tashmë e dini mirë se çfarë është, nëse jo, në Ikkaro mund të gjeni informacione në lidhje me këtë pllakë. Nuk është e nevojshme që ne të dimë shumë më tepër për këto patate të skuqura, por nëse doni të shkoni më thellë mund të gjeni gjithçka në faqen e internetit të prodhuesit, dhe këtë lidhje tjetër mund ta shkarkoni Fleta e të dhënave A4988.

Costes

Epo pasi mendoj se është një pyetje që të gjithë ju do të bëni këtu, unë e lë listën e Çmimet.

 • 3 patate të skuqura A4988 - Blini ato 25 € (8,5 € secila)
 • Arduino UNO -  Bleje 24 € (tani Leonardo kushton 20 €)
 • 3 Stepper Motors - 36 € 3 për ebay
 • 1 PCB - 5 €
 • Druri DM - 30 €
 • Makine mulliri - Bleje 50 € (e imja është e markuar por ka për 20 €)
 • Shufra dhe arra me fije - 0.50 €
 • Burimi ATX - 20 € / 50 € (e kam marrë nga një kompjuter i vjetër)

Gjithsej - 150 € përafërsisht.

 

rritje

Epo tani vjen momenti i së vërtetës, ndërtimi i makinës. Unë ju lë këtë video shpjeguese në të cilën mësohet në një mënyrë të përgjithshme të cilat janë tiparet më të rëndësishme kur ndërtoni tuajin CNC dhe si duhet ta bësh që ajo të funksionojë si duhet. Gjithashtu poshtë videos keni një shpjegim të hapave më të rëndësishëm gjatë montimit dhe prerjes së pjesëve për strukturën, megjithëse unë do të rekomandoja shiko videon kështu që ju mund të shihni formën dhe rregullimin e pjesëve.

https://www.youtube.com/watch?v=2VasRIHSIkA

Pasi të jemi informuar, ne do të detajojmë disa hapa:

Së pari, ne do të presim bordet që do të formojnë sirtari kryesor të makinës brenda së cilës do të vendoset elektronika dhe mbi këtë, mulliri do të punojë materialet.

Matjet e kësaj sirtari janë plotësisht të personalizueshme dhe secili prej jush mund të zgjedhë matjet e bazës, në varësi të madhësisë së pjesëve që dëshironi të formoni. Mbani në mend se çfarë do të jetë masa e sirtarit sipërfaqja maksimale në të cilën mund të punojë makineria. Të gjitha matjet e makinës janë i personalizueshëm dhe mund ta përdorni këtë udhëzues si udhëzues, por madhësia e CNC tuaj varet nga ju.

Pasi të kemi ndërtuar bazën e makinës, ne do të bëjmë disa "shina" (mund të shihen në foton më lart) në mënyrë që koka kryesore të mund të rrokulliset para dhe prapa. Këto udhëzues janë thjesht dy pllaka bërë prej druri që të dy anët e kundërta të sirtarit janë ngjitur së bashku. Në fund të fundit duhet të jetë diçka e tillë:

Për udhëzuesit që sapo vendosëm do të rrokulliset seksioni kryesor i makinës, i cili do të lëvizë në drejtim të boshtit X, dhe mbi këtë do të jetë koka që lëviz në drejtim të boshtit Y dhe Z. Por ne do ta shohim këtë pak më poshtë.

Tani me dy dërrasa druri ne ndërtojmë një lloj strukture në formën e një goli, siç tregohet në imazh, por duke marrë parasysh që në tryezën horizontale duhet të bëjmë disa lojëra elektronike për të drejtuar rrotat kryesore të kokës. Ky është imazhi i strukturës:

Nën, struktura e kokës, ka një shirit që bashkon dy muret për një stabilitet më të madh dhe që lejon që shufra e filetuar të kalojë përmes saj për ta lëvizur. (Mos u frikësoni nga instalimet elektrike, të cilat do t'ju shpjegoj në artikullin vijues dhe do të shihni se sa e lehtë është).

Në këtë foto shohim një detaj të brazdave të kokës, ka dy, një sipër (ai që mund të shihet) dhe një tjetër në pjesën e poshtme, në mënyrë që koka të mbështetet më mirë:

Në këtë imazh tjetër mund të shihni në detaje, ku udhëzues për sirtarë dhe se si koka dhe rrotat e saj futen në to. Këto janë rrotat e dyerve rrëshqitës, siç e përmend në video. Mund t’i gjeni në çdo dyqan harduerësh.

Drejtoni rrotat në udhëzuesit e tyre

Me atë që kemi deri më tani makineria duhet të ketë marrë tashmë formë. Pra, le të përqendrohemi në kokën, e cila është vendi ku shkon makina bluarëse, e cila shkon lart e poshtë. Kjo është pjesa më e komplikuar e të gjithë procesit dhe kësaj pjese duhet te jete perfekte për të shmangur çdo lëvizje ose lartësim të makinës kur ajo po funksionon.

Ne duhet të marrim tre dërrasa druri dhe t'i bashkojmë ato për të formuar një kuti me tre mure, brenda së cilës do të vendoset router. Kutia e thënë duhet të ketë dy mbulesa, pjesën e sipërme dhe të poshtme, atë në krye, me një vrimë vrimash në mënyrë që boshti i motorit të kalojë nëpër të dhe atë të pjesës së poshtme, me një grykë në mënyrë që shufra e filetuar të përshtatet dhe të mos lëvizë nga boshti i saj i rrotullimit. Brenda kësaj tavoline dhe në një drejtim vertikal, duhet të ketë tre shufra udhëzuese si ato në figurë, në mënyrë që pjesa qendrore të lëvizë përgjatë boshti z, megjithëse rekomandoj dy borde që të mbajnë routerin në dy pjesë dhe që të mos kthehet në majë, pasi që kur të funksionojë do të bëjë presion në majë të routerit dhe mund të devijojë.

Në këtë imazh tjetër mund të shihni kokën plotësisht të përfunduar dhe me makinerinë e futur.

Pasi të ndërtohet e gjithë struktura, ne vazhdojmë të vendosim motorët stepper.

Pozicionimi i motorëve duhet të bëhet me të kujdes para shmangni lartësinë nga këto. Së pari ne do të bëjmë një vrimë në secilën nga bordet e një mase të përshtatshme në mënyrë që boshti i motorit të kalojë. Ne futim boshtet në vrima dhe lidhim shufrat e filetuara me to. Lidhja e shufrës së filetuar i lihet imagjinatës suaj, megjithëse sistemi im ishte të vendosja një priza metalike, nga ata që përdoren për të varur llambat nga tavani, këto kanë një hyrje të filetuar dhe të lëmuar, ndërsa vendosni boshtin në lëmsh ​​dhe shufrën në fije. Këto pjesë shiten në çdo dyqan pajisjesh. Këtu është një detaj i lidhjes së motorit me shufrën:

Shufrat e filetuara për Boshti X ne do t'i presim aq thellë sa sirtari kryesor, për Aksi y, ne i prerë ato nga masa midis dy dërrasave anësore që mbështesin kokën dhe boshti z është prerë në krahasim me lartësinë e kokës tuaj.

Të gjitha instalimet elektrike dhe elektronike, si dhe programimin Arduino do t'i shpjegoj në artikujt vijues.

Hardware

Në këtë pjesë do të shohim se si të instalojmë harduerin e nevojshëm për të kontrolluar makinerinë.

materiale

 • 3 patate të skuqura A4988 Pololu Robotikë
 • 1 Arduino UNO
 • 1 furnizim me energji ATX
 • 1 ventilator (opsional)
 • 1 bord PCB
 • 3 motorë stepper (zgjidhni modelin që dëshironi)
 • Saldator
 • Kallaji
 • Fluksi
Siç e shpjegova në pjesën e parë të tutorialit Patate të skuqura A4988 Pololu janë kontrollues të motorë me hapa, e cila me anë të sinjaleve të dërguara nga Arduino ata do të kontrollojnë motorët.
Shpjegimi se si funksionon një motor stepper është gjithashtu në tutorialin e mëparshëm dhe mund ta këshilloni atë.
Gjëja e parë që do të bëjmë është të propozojmë se si do ta projektojmë pllakën PCB, Unë e bleva këtë në dx.com dhe mbi të bashkova përbërësit.
E gjithë elektronika duhet të duket kështu:
Këtu një imazh nga afër:
Këtu është një foto e PCB pa tifoz: (Unë vendosa për kabllot në vend të gjurmëve, një mashtrim).
Unë ju lë një imazh se si duhet të shkojnë të gjitha lidhjet dhe bashkëngjit skedarin e I ngrirë (program me të cilin kam bërë imazhin) në mënyrë që ta shkarkoni dhe ta shihni më nga afër. Klikoni këtu për të shkarkuar skedarin. Në këtë tjetër lidhje Unë ju lë në internet për të shkarkuar Fritzing.
Patate të skuqura A4988 duhet të jenë i lidhur siç shpjegohet në këtë video:

https://www.youtube.com/watch?v=lvaBb-rPepY

Shkronja që do të përdorim është një ATX (një burim kompjuteri) me të cilin mundemi Alimentar nga patate të skuqura te motorët dhe makineria bluarëse. Unë kam zgjedhur një ATX pasi është më e lira dhe gjithashtu mund ta merrni nga një kompjuter i vjetër. Për ta bërë atë të funksionojë ju duhet ta kapërceni atë dhe për këtë unë ju lë kjo video:

https://www.youtube.com/watch?v=sGXi8Uh35O4

Burimi ka dalje të tensioneve të ndryshme për të qenë në gjendje të lidheni të gjithë elektronikën në të njëjtën ATX dhe kështu ne përdorim vetëm një prizë muri.

L tensionet nga rezultatet e ndryshme të burimit të treguar është imazhi i mëposhtëm:

Unë ju lë një përshkrim të tensionet e çipit (shihet edhe në video) dhe dobia e secilës pin:

 • VDD - Hyrja aktuale e çipit: 3,3V / 5V çon portokalli ose të kuqe nga ATX. (Mund të zgjidhni midis të dy tensioneve edhe pse unë rekomandoj 3,3 V)
 • GND - Terreni i A4988. Lidh me tokën e ATX, kabllot e zeza ATX.
 • VMOT - Hyrja e energjisë për motorët stepper. 7V / 36V (Tensioni varet nga motori dhe duhet të korrespondojë me atë të motorit, pasi që është ky tension ai që do t'i kalojë motorit për ta bërë atë të lëvizë.)
 • GND - theshtë toka e motorit. Kjo duhet të jetë i lidhur me tokë të A4988 !!!.
 • RESET - Rivendosni çipin për ta kthyer atë në kushtet fillestare. Dhe kalon midis modaliteteve Stand-bye dhe Enable.

Në këtë imazh mund të shihni lidhjet:

E RËNDËSISHME: Për të shmangur mosfunksionimin e makinës të gjitha tokat duhet të jenë të lidhura me njëra-tjetrënKjo është, toka e A4988s duhet të jetë e lidhur me atë të motorëve stepper dhe me tokën e Arduino. Nuk është problem që tensionet janë të ndryshme, edhe nëse çipi ka 5 V dhe motori 12 V bazat mund të ndërlidhen me njëri-tjetrin. Sigurisht, kjo funksionon nëse burimi është një ATX, unë nuk kam testuar nëse është i rrezikshëm me burime të tjera, kështu që nëse nuk përdorni një ATX, mos lidhni asgjë me njëri-tjetrin dhe provoni më parë. Edhe pse për mua opsioni më i mirë është një ATX pasi është më ekonomikja dhe më e fuqishmja që gjeta.

Sapo të gjitha A4988 të lidhen me burimin dhe motorët të lidhen me A4988s, ne mund të vazhdojmë të lidhim kabllot e impulsit Arduino.

Kontrolli i A4988s përmes Arduino

Arduino do të kontrollojë çipat përmes kunjave të daljes dixhitale. Nga secili mikroprocesor, ne do të përdorim 3 hyrje dixhitale (STEP, DIR dhe RESET), dhe për këtë arsye, do të na duhen 3 rezultate dixhitale Arduino. Kur arduino dërgon një impuls te HAPI motori do të përparojë një hap. Nëse DIR merr sinjal, motori do të rrotullohet në drejtim të akrepave të orës, nëse jo, në drejtim të akrepave të orës. PINI RESET përdoret për të rivendosur çipin.

Kunjat që do të përdorim nga Arduino-ja jonë janë si më poshtë:

 • Kunjat 2, 4 dhe 7 për kunjat STEP të A4988
 • Kunjat 3, 5 dhe 6 për kunjat DIR të patate të skuqura
 • Kunjat 9, 10, 11 për kunjat RESET të A4988 tonë

Këtu është një diagram i lidhjeve të çipit:

Siç mund ta shihni kunjat DIR përdorin rezultatet PWM të Arduino, dhe të tjerët thjesht përdorin rezultate normale, prandaj nuk është e detyrueshme të ndiqni këtë skemë por thjesht lidhni DIR me PWM dhe të tjerët kudo që dëshironi.
Opsionale ne mund të vendosim një tifoz ose lavaman ndaj patate të skuqura sepse nëse motori është më shumë se 1 Amp çipi A4988 nxehet dhe mund të digjet. Për motorët më pak se 1 Amp kjo nuk është e nevojshme.
Ne do të shohim programimin e Arduino dhe makinës, si dhe softuerin e nevojshëm për të përpunuar pjesët në artikullin vijues.
Përshëndetje !!!

 

program

Përshëndetje, mirë se erdhët në pjesën e tretë të udhëzuesit për udhëzimet ndërtoni një CNC shtëpiak me tre boshte. Në këtë pjesë do të mbulojmë softuerin.

Të gjithë programet kompjuterikë që do të përdoret në këtë manual është krejtësisht falas dhe mund të shkarkohet dhe modifikohet lirisht. Të gjitha programet janë në dispozicion për Windows dhe Linux (me përjashtim të Txapu CNC) të cilat duhet të instalohen në Linux pa ndonjë ilaç tjetër, prandaj ne duhet të instalojmë Linux (Ubuntu është ai që unë rekomandoj) në PC tonë.


Softueri është pjesa që komunikon kompjuterin me Arduino. Ne do të përdorim disa programe, të cilat do t'i shohim më poshtë.

Para së gjithash unë do të shpjegoj se si funksionon e gjithë kjo.

Ne bëjmë një vizatim 2D ose një objekt 3D duke përdorur softuerin e dizajnit, vektorin në rastin e vizatimeve 2D, të tilla si Inkscape, ose në 3D siç është rasti me Blender.

Pasi të kemi atë që duam ta makinerojmë me makinerinë, e kalojmë atë në një program tjetër që nga vizatimi krijon një kod të quajtur Kodi G, i cili ka të gjitha udhëzimet që makineria të lëvizë në koordinatat e duhura për të krijuar figurën ose gdhendjen ose PCB ose çfarëdo që jeni duke modeluar.

Hapi i tretë është dërgoni kodin në makinë, domethënë, dërgojeni atë nga kompjuteri në Arduino, i cili e interpreton atë falë Firmware-it që ajo mbart brenda dhe lëviz motorët në mënyrën e duhur. Për këtë, përdoret një program i quajtur Txapu CNC, të cilin do ta shpjegojmë se si funksionon.

Le të fillojmë tutorialin me shpjegimin se si të krijojmë kodin G përmes një Skedari SVG krijuar më parë në Inkscape (krijimi i skedarit .SVG nuk është i rëndësishëm në këtë manual, por në YouTube ka mijëra shembuj se si të vizatoni me Inkscape) si dhe mund të vizatoni me Corel Draw ose me Adobe Flash ose ndonjë program që lejon dizajnin e vektorit.

Programi që do të përdorim është PyCam, falas dhe i disponueshëm për dritare dhe linux. Ky program na lejon të kalojmë të gjitha vizatimet tona 2D dhe modele 3D në kodin G. Shumë intuitiv dhe i thjeshtë dhe gjithashtu ka një shikues 3D për të parë simulimet në kohë reale të modeleve tona.

 

 

 

Le të bëjmë një prezantim të vogël se si ta përdorim atë:

Lidhja e shkarkimit Pycam: (Për fillestarët shkarkoni dhe ekzekutoni vetëm skedarin e parë)

http://pycam.sourceforge.net/download.html

Për të hapur skedarët .SVG, duhet të instalohen edhe dy programe të tjera, Inkscape dhe Pstoedit (poshtë figurës i lë lidhjet).

Në këtë imazh mund të shihni se ku duhet të keni qasje për të lokalizuar programet pasi t’i kemi të instaluara.

Lidhja e Inkscape:

http://inkscape.org/download/?lang=es

Lidhja Pstoedit:

http://www.pstoedit.net/

Gjëja e parë është të hapni një skedar të ri:


Pastaj zgjedhim skedën Detyra dhe zgjedhim opsionet e dëshiruara, në rastin tim unë dua ta ruaj tekstin e treguar në ekran në një tabelë kështu që zgjedh «Gravure»

Tani ne klikojmë në "Gjeneroni Rrugë Veglash" dhe presim që ajo të përfundojë.
Kur gjithçka të jetë gati, ne shkojmë në skedën "Rrugët e Veglave" dhe atje "Eksporto të gjithë" dhe ruajmë kodin G të krijuar aty ku duam ta ruajmë.

Tani le të hapim skedarin e kodit G me Txapu CNC.

Le të vazhdojmë tani për të dërguar kodin që sapo krijuam në CNC tonë.

Për këtë ne do të përdorim Txapu CNC një program që është i disponueshëm vetëm për Linux, prandaj siç thashë në fillim duhet ta instaloni, unë rekomandoj Ubuntu sepse është shpërndarja më e lehtë për tu përdorur Linux dhe me më shumë ndjekës. Instalimi i Ubuntu është shumë i thjeshtë dhe përsëri në YouTube ka mijëra udhëzime.

Lidhje për të shkarkuar Txapu CNC

E gjithë kjo shpjegohet në këtë video:

https://www.youtube.com/watch?v=UU-XAsuWIUw

Sapo Txapu CNC të dërgojë skedarin, CNC do të fillojë të punojë me të.

Në këtë video mund të shihni se si është gdhendur në një tryezë me CNC duke përdorur Txapu CNC dhe një model të dizajnuar në Pycam.

https://www.youtube.com/watch?v=he4WVP8Xfok

Siç e dini, ne ende kemi programimin Arduino për të komunikuar me kompjuterin, ne do ta shohim këtë në pjesën e fundit të tutorialit.

Firmware

Përshëndetje, kjo është pjesa e fundit e tutorialit nga si të ndërtojmë një CNC i bërë në shtëpi, shpresoj se shumë prej jush tashmë kanë ndërtuar tuajat dhe janë gati të gatshëm të fillojnë prodhimin e pjesëve brenda 2D dhe 3D.

Në këtë pjesë të fundit do të shohim si ta programoni Arduino, në mënyrë që të interpretojë kodin G të dërguar nga kompjuteri dhe të lëvizë motorët stepper.

firmware i makinës bluarëse me arduino

Arduino duhet të ketë një Firmware, i cili siç e kam përmendur, vepron si interpretues i Kodi G. Ky firmware mund të shkarkohet nga kjo lidhje dhe tani do të shohim se si ta programojmë për ta përshtatur me nevojat e makinës sonë, siç janë shpejtësia, matjet, nxitimi ...

Le të vazhdojmë të shohim se si të programojmë mikrokontrolluesin:

Në këtë video ju keni shpjeguar shumë mirë se si të programoni Arduino edhe pse unë gjithashtu e shpjegoj atë në këtë udhëzues në mënyrë që të jetë më e lehtë për ju të kuptoni.
https://www.youtube.com/watch?v=3Md-xvibwWk
Epo, pasi të keni shkarkuar firmware që ju kam lënë në lidhje, duhet ta hapni atë me Arduino IDE, i cili është shkarkuar nga kjo këtu, në rast se nuk e keni, instalojeni tashmë.

Për të hapur firmware-in e shkarkuar, hapni skedarin me këtë emër nga Arduino IDE: "reprap_new_firmware" Të gjithë skedarët e tjerë do të hapen automatikisht kur ta hapni këtë.

Siç do ta shihni, skedarët ndahen secili në një skedë.

 

Ne do të modifikojmë të dhënat vetëm në dy prej tyre, njëri prej tyre skedën "Rsteppercontroller" në të cilën duhet të modifikojmë Bitrate. Në imazh mund të shohim të verdhën e cila është pjesa që duhet të ndryshojmë, dhe në rast se vlera është e ndryshme nga 19200 ju duhet ta ndryshoni atë në 19200.

 

 

Tani le të kalojmë te skeda FITIMI dhe në të do të bëjmë modifikimet e shpejtësisë, hapave për revolucion dhe rezultateve të kunjave dixhitalë Arduino.

Hapat për vendosjen e milimetrit

Çfarë do të thotë kjo? Ato janë numri i domosdoshëm i hapave që duhet të ndërmarrë motori i hapit për shufrën e filetuar për të përparuar 1 mm. Kjo është karakteristike të secilës shufër dhe për këtë arsye duhet ta matni vetë. Kthejeni shufrën dhe matni sa kthesa bën, për të përparuar 1 mm. Pjesa e imazhit që shihni me të verdhë është ajo që duhet të modifikoni. Vlera që do të caktohet është numri i kthesave të shufrës shumëzuar me 200, të cilat janë hapat që motori merr në një kthesë.

Shenim: Vëzhgohen dy vlera, njëra për hapat për inç dhe tjetra për hapat për milimetër. Inç ju mund lërini ashtu siç është, sepse ato nuk do të ndikojnë në kod.

Ushqen

Tani ne do të shohim feedrates, dmth "shpejtësia" me të cilin A4988 do të ushqejë motorët. Kjo rregullohet në varësi të motorit, ka motorë që kanë nevojë për 100 dhe motorë që kanë nevojë për 1000, në rastin tim, motorët kanë nevojë ndërmjet 90 dhe 250, varësisht nga shpejtësia me të cilën dëshironi që motorët të kthehen.

Si të kontrolloni se cili është Feedrate-i i duhur për motorët tuaj?

Me Txapu CNC ju përpiqeni të ktheni motorët duke përdorur kontrollin manual, duke ndryshuar gradualisht Feedrate-in në TxapuCNC, nëse motori bën një zhurmë që duket si një avion avioni, ju po shpenzoni shumë me Feedrate, ulni atë !!! Nëse motori tingëllon si një shtrëngim, nuk është e mjaftueshme, ngrijeni atë !!!

Këmbët

Në këtë pjesë të programimit të çipave, ne do të hartojmë kunjat dixhitale të Arduino në kunjat A4988. E gjithë kjo është aq e thjeshtë sa të shkruash numrin e kunjit Arduino që duam të caktojmë në kunjin e çipit.

Për shembull, X_STEP_PIN është kunji STEP i Çipit A4988 që kontrollon motorin me boshtin X, prandaj ne caktojmë numrin e kunjit Arduino që korrespondon me këtë kunj, për shembull 4, megjithëse mund të caktoni çfarë të doni, gjithmonë duke pasur parasysh që Kunjat PWD janë për kunjat DIR të A4988s.

Kunjat e ekstuduesve

Në këto rreshta të fundit të kodit, ne do të caktojmë kunjat për një ekstruder, në rast se përdorim një, pasi që ky tutorial është i orientuar në përdorim të një makine bluarje, Por përdoruesi gjithashtu mund të vendosë nëse do të vendosë një extruder në vend të një makine bluarje dhe për këtë është kjo pjesë e kodit, në mënyrë që të përcaktojë kunjat që korrespondojnë me extruder. (Siç thashë më parë, në rast se doni të vendosni një).

 

Me gjithë këtë, dhe me trishtim të madh, këtu, përfundon tutoriali i «Si të krijoni një makinë frezimi CNC me 3 boshte»

Jam shumë i lumtur që e shkruajta atë dhe shpresoj që të dy videot e mia dhe tutoriali t'i shërbejnë shumë njerëzve.

Unë ju lë një lidhje në kanalin tim YouTube, në rast se dyshoni për diçka dhe dëshironi ta shihni në video.

Ju mund të komentoni gjithçka që dëshironi dhe bëj të gjitha pyetjet që dëshiron se do t'u përgjigjem atyre të kënaqurNëse dëshironi të lini emailin, në mënyrë që të mund të përgjigjem me email, lini atë, nëse jo, bëni pyetjet tuaja direkt në faqen e komenteve.

Ka qene kenaqesi dhe deri heren tjeter !!!!!!!!

Përshëndetje !!!

[theksuar] Ky artikull u shkrua fillimisht nga IgnacioRojas për Ikkaro [/ theksuar]

232 komente në «Si të ndërtojmë një makineri bluarëse CNC me 3 boshte me Arduino dhe A4988»

 1. I dashur Ignacio !!!

  Ju jeni një gjeni !! Faleminderit për ngarkimin e këtij projekti, sa më shpejt që mund ta filloj !! .. Me siguri do të shqetësoheni me disa pyetje, do të më dërgoni emailin tuaj, kështu që unë do të shkruaj në emailin tuaj.

  përgjigje
 2. Përshëndetje, nuk më pëlqen ta vendos email-in këtu sepse ka motorë kërkimi spam që mund ta gjurmojnë atë. Më dërgoni një mesazh privat në kanalin tim në youtube «igna94igna» me emailin tuaj dhe unë do t'ju dërgoj informacione rreth cnc. Na vjen keq për shqetësimet.

  përgjigje
 3. Përshëndetje Ignacio.

  Urime për këtë kontribut të madh, me njerëz si ju kjo krizë është më pak e rëndë.

  Doja t'ju tregoja nëse, a është e mundur të përdorni një trombë apo mulliri MAKITA dhe jo DREMEL, apo a janë motorët e kufizuar pasi pesha e MAKITA është shumë më e lartë?

  Thanks in advance.

   

   

  përgjigje
 4. Mirëmëngjesi,

  Do të doja të dija nëse mund të bëni cnc-në më të madhe me të njëjtin dizajn dhe të njëjtin program. Me cilat materiale mund të punoj? Si mund ta rregulloj pllakën e materialit në zonën e punës? Dhe si t'i tregojmë cnc-së se ku duhet të fillojë të punojë dhe si janë dimensionet e pllakës në të cilën mund të punojë?

  përgjigje
 5. Përshëndetje Igncio! Disa ditë më parë i shkrova kanalit tuaj në YouTube, por nuk e di se si është t'ju shkruaj privatisht, nuk e di nëse më mbani mend, unë jam një mësuese, dhe mirë, të gjitha informacion që mund të më jepni më mirë !! Unë do t'ju dërgoj email-et e mia, faleminderit dhe më falni për shqetësimin emailin tim benamudavid@gmail.com o davidbenamu@hotmail.com.

  Një përqafim, dhe më vjen keq për shqetësimin

   

  përgjigje
 6. Përshëndetje Ignacio. Urime për këto mësime - ato janë të mrekullueshme. Aq sa kam inkurajuar veten dhe kam filluar të ndërtoj një të tillë. Unë e kam strukturën gati të përfunduar dhe kam një pyetje në lidhje me motorët që duhet të blej.

  Unë i kam parë këto në të njëjtën faqe kur i blini:

   http://www.ebay.es/itm/LOTE-3-MOTORES-PASO-A-PASO-SANYO-DENKI-STEPPING-MOTOR-CNC-ROBOT-103H6701-0449-/200925262129?_trksid=p4340.m444&_trkparms=algo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%252BLA%26otn%3D10%26ps%3D63%26clkid%3D7771541589874092984#ht_613wt_1841

  Ato janë 2 A. A do të funksiononin patatinat pololu dhe arduino?

  Ju faleminderit shumë dhe përsëri urime për qartësinë e shpjegimeve tuaja. 

  përgjigje
 7. Përshëndetje, pyesni nëse ata mund të punojnë si bipolar, nëse i blini kështu. Dhe gjithashtu blini lavamanë për A4988, pasi që 2A është kufiri i A4988

  Një përshëndetje

  përgjigje
 8. Faleminderit shumë, Ignacio. Unë ia kam bërë shitësit pyetjen. Unë do t'ju mbaj të postuar dhe ndoshta të ngarkuar me pyetje. 

  Faleminderit perseri.

  përgjigje
 9. Përshëndetje Ignacio.

  Motorët kanë mbërritur dhe, siç ju thashë, fillojnë dyshimet e mia të para: shitësi më tha se nëse mund të punonin si bipolar (nuk mund ta gjej fletën e të dhënave askund). Ata kanë 6 kabllo, por kur bëj provën e vazhdimësisë, për të gjetur mbështjelljet, unë marr kabllot e vazhdimësisë 1,3 dhe 5 (1 me 3, 1 me 5 dhe 3 me 5) dhe 2,4 dhe 6 (2 me 4 , 2 me 6 dhe 4 me 6) dhe atje unë tashmë kam humbur veten. Si mund ta di se cilat janë 2 të secilës spiral? Nëse mund të më ndihmoni, unë do ta vlerësoj atë. Shpresoj të mos ju mbingarkoj. As nuk e vendosin tensionin. Ata vendosin vetëm DC 2A. Jam shume e humbur.

  Faleminderit 

  përgjigje
 10. Përshëndetje Ignacio.

  Motorët kanë mbërritur dhe, siç ju thashë, fillojnë dyshimet e mia të para: shitësi më tha se nëse mund të punonin si bipolar (nuk mund ta gjej fletën e të dhënave askund). Ata kanë 6 kabllo, por kur bëj provën e vazhdimësisë, për të gjetur mbështjelljet, unë marr kabllot e vazhdimësisë 1,3 dhe 5 (1 me 3, 1 me 5 dhe 3 me 5) dhe 2,4 dhe 6 (2 me 4 , 2 me 6 dhe 4 me 6) dhe atje unë tashmë kam humbur veten. Si mund ta di se cilat janë 2 të secilës spiral? Nëse mund të më ndihmoni, unë do ta vlerësoj atë. Shpresoj të mos ju mbingarkoj. As nuk e vendosin tensionin. Ata vendosin vetëm DC 2A. Jam shume e humbur.

  Faleminderit 

  përgjigje
 11. Përshëndetje,

  Dy kabllot që kanë më shumë rezistencë midis tyre janë spiralja, normalisht të dy në qendër janë të zakonshëm (nuk përdoren) dhe të dy në skajet janë secila prej mbështjellësve. Matni atë në fund dhe atë pranë tij. Nëse ata kanë vazhdimësi që është një spirale, nëse nuk mat njërën në fund dhe skajin tjetër. Sa i përket tensionit, duhet ta kërkoni, ose t'i jepni tension derisa me multimetër të matë 2A por ju rekomandoj ta gjeni tensionin siç është. Të gjitha të mirat

  përgjigje
 12. Faleminderit shumë, Ignacio. Në të vërtetë, me multimetrin në 2K, disa çifte japin .002 dhe të tjerët .003.

  Ju jeni një çarje. Tani le të shohim nëse mund ta kuptoj tensionin. Unë i kam ngacmuar ata çifte me 5 v dhe nëse ata përgjigjen, por nuk kam guxuar t'u jap atyre më shumë tension në rast se fluturojnë (ju e dini që unë jam një analfabet absolut elektronik).

  Ndërsa po përpiqem të zbuloj atë tension, do të kërkoj patate të skuqura dhe arduino. Unë do t'ju mbaj të informuar.

  Ju falënderoj përsëri!

  përgjigje
 13. Përshëndetje. Unë jam shumë i ri në këtë, dhe pak i mohuar hehe, por kam një dyshim që mund të duket budalla, por nuk mund të ndaloj ta kthej atë. Rezulton se do ta bëja për të prerë Melaminën dhe them, kur prerësi zbret në majë për të prerë dru, nuk do të priste edhe DM të bazës ????? ose te pakten nuk do ta kruaja pak ???? apo eshte me te vertete aq precize sa vetem pret melaminen ???
  Një përshëndetje.

  përgjigje
 14. Përshëndetje, sepse makina është super precize, 12 mikronë precizion, por padyshim që duhet të tregoni sa thellë dëshironi të shkojë ose përndryshe do të presë gjithçka që gjen, megjithëse kur e ndërtoni bëjeni atë në mënyrë që kur prerësi të shkojë gjithë rruga poshtë kurrë mos e prerë drurin bazë.

   

  Një përshëndetje

  përgjigje
 15. Para së gjithash, URIME !! PROJEKT I shkëlqyeshëm !!! Po bashkoj pjesët për të filluar ndërtimin e cnc, kam vetëm një pyetje! a mund te behet me e madhe ??? Dhe sa ??

  përgjigje
 16. Përshëndetje,

  Faleminderit për urimet, madhësia e makinës është ajo që dëshironi të zgjidhni, por nga 1 mx 1 m motorët duhet të jenë me më shumë se 2 amper dhe për këtë arsye nuk mund të përdorni A4988 nga pololu, por duhet të kërkoni shoferë të tjerë në ebay, më i fuqishëm. Shtë më mirë ta bësh më pak se 1m x 1m ose të blesh drejtues të tjerë më të fortë dhe motorë më të mirë.

  Nëse ka dyshime, më shkruaj.

   

  Një përshëndetje

  përgjigje
  • pse duhet te jene ndryshe? Po pyesja në faqe të tjera dhe disa më thanë se mund të përdorja të njëjtët motorë dhe të tjerët që ata të ishin të ndryshëm, por ata nuk më shpjeguan pse

   përgjigje
 17. pershendetje, para se gjithash jeni gjeni. duke parë këtë projekt kisha disa pyetje:

  1. Sa është madhësia e routerit tuaj?

  2. Nëse do të doja të bëja një makineri të madhe frezimi për shembull 1.5 x 1 m në vend që të vendosja motorë më të mëdhenj dhe me atë të përdorja ndeshjen 3 (e cila nga ajo që kam parë në internet të gjithë kanë probleme) motorë disa sistem ingranazhesh reduktimi në mënyrë që ata të kenë më shumë forcë dhe kur të vijë koha për të programuar makinerinë them që kam nevojë për më shumë kthesa për të lëvizur një mm.

  përgjigje
 18. Përshëndetje, routeri im është 50cm x 50cm.

  Nëse keni nevojë për më shumë forcë për cnc më të madh, ky kuti ingranazhesh është një ide e shkëlqyeshme, do të funksionojë në mënyrë perfekte.

  Një përshëndetje

   

  përgjigje
 19. ndrysho planet e mia, ajo që të thashë herën e fundit ishte hipotetike. Dua të bëj një 60cm x 90cm të bërë nga alumini (që unë e kuptoj se është më i lehtë se druri), a do të më duhet më shumë energji sesa juaji? apo me motorë 2A direkt a është në rregull?

  përgjigje
 20. Përshëndetje,

  Unë do të përdorja motorë 2A dhe me këtë ju keni mjaft, por router në vend të një dremel unë rekomandoj diçka më të fuqishme si një majë tjerrje ose diçka e tillë.

   

  Një përshëndetje

  përgjigje
 21. Me 2A do të ishte maksimumi që mund ta përdor këtë qark, apo jo? qka kuptoni me majën e rrotullimit? Unë jam nga Argjentina dhe kam ditë që kërkoj motorë 2A dhe nuk i gjej ... është çështje e vazhdimit të kërkimit

   

  përgjigje
  • Përshëndetje Tincho, a mund të më jepni disa mjete për të qenë në gjendje të komunikoj me ju? Unë jam gjithashtu nga Argjentina dhe jam i interesuar të bëj këtë projekt, dhe do të doja të isha në gjendje t'ju pyes për përvojën tuaj në ndërtimin e këtij projekti

   përgjigje
 22. Përshëndetje,

   

  Trompo është një makinë shpuese, kështu që mund ta përdorni si makinë frezimi, ka shumë motorë 2A në ebay, kërkoni motorë nema 17 për të parë nëse i gjeni më mirë si kjo.

  përgjigje
 23. Përshëndetje si janë gjërat

  Së pari Urime për projektin, shumë mirë në të vërtetë.

  Së dyti Për të përdorur extruder-in, unë imagjinoj se do të ishte e njëjta gjë me një motor stepper, por si do të lidhej me arduino, pasi kontrolloni numrin e kunjave, mendoj se të gjithë do të ishin të zënë, apo jo? Mund të vazhdoni të përdorni arduino uno ose do të duhej të ishte pronari ose mega

  regards

  përgjigje
 24. FALEMINDERIT!! Unë jam një fillestar krejtësisht në këtë! Dyshimi im tani është nëse unë kam vetëm për të ndryshuar shoferët dhe motorët, çdo gjë tjetër akoma punon të njëjtën gjë ??? DHE CILAT SHOFER M ME REKOMANDONI ??? Unë synoj të bëj një afërsi 1.2 X 1.5

  përgjigje
 25. Përshëndetje, për extruder është e njëjta gjë, por lidh extruder në arduino, ka mjaft kunjat me arduino UNO, nuk ka më shumë nevojë. Unë ju them atë që mendoj, ju gjithsesi llogaritni kunjat, megjithëse mendoj se janë të drejta, por ka mjaft.

  përgjigje
 26. Gjëja më e mirë është të përdorësh A4988 pasi ato janë ato që i shpjegoj në tutorial, ai përdor motorë 2 amp (por jo !!!) dhe kështu funksionon për një cnc të atyre dimensioneve. Të gjitha të mirat

  përgjigje
 27. Urime për kontributin tuaj të shkëlqyeshëm për ne që dëshirojmë të hyjmë në këtë botë, bëhet shumë më e lehtë me njerëz si ju, faleminderit, ju këshilloj:

  Kam disa motorë, «Vexta 5 faza 0,72 / hap, DC 2A, 0,45 O, me drejtues Vexta EICO 241, gjeta këtë informacion në lidhje me to, http://www.cnc-arena.com/en/forum/info-asked-about-5-phase-driver-chips–20719-2.html

  Nëse keni pak kohë, unë do të vlerësoja mendimin tuaj për to dhe komentet, unë duhet të udhëzoj se si të ndodhë me arduino.

  Thanks in advance.

  përgjigje
 28. Përshëndetje, ata janë motorë 2A, ju rekomandoj që të ftohni mirë a4988 sepse do të nxehen. Për pjesën tjetër mendoj se nuk janë keq, nëse punojnë si bipolar ia vlen.

  përgjigje
 29. Përshëndetje, si jeni paraprakisht? Faleminderit, do të doja të më ndihmonit. Unë jam duke filluar të ndërtoj një cnc me specifikimet që përmendni, unë tashmë gjeta bordin arduino uno leonardo, unë tashmë gjeta chio A4988, pyetja është, a i gjeta këto lloje motorësh?
  Mouse mbi imazhin për të zoom

  3 PC NEMA 23 CNC Hapi Stepper Motor, 76mm, 3.0A, 255oz-in, Dypolare

  përgjigje
 30. shoku a është i dobishëm ky motor stepper? dhe ky kontroll.? electronica.com.ve/ventas/catalog/product_info.php?cPath=76&products_id=2826 dhe kontrolli është: electronica.com.ve/ventas/catalog/product_info.php?products_id=2766

  përgjigje
 31. Pershendetje, une kam ndertuar nje cnc duke ndjekur tutorialin tuaj, por kam nje problem qe nuk mund ta zgjidh dhe kjo eshte se makineria ime eshte me e vogel se ajo ne tutorial por asgje nuk ndodh, ajo qe ndodh eshte qe kur e vendos ta shtyp diçka, Nuk e di pse Kjo arsye dërgon boshtet aq larg sa që lë kufijtë e makinës dhe platformat janë të ngulitura, është sikur txpucnc dërguar për shembull për të lëvizur një centimetër dhe motorët lëvizin tre ose katër ne shkojmë shumë , gjëja qesharake është se kur vizatimi lëviz saktë dhe e bën atë mirë, por sigurisht që unë duhet të bëj gjëra shumë sepse nëse jo para fillimit figura do të pozicionohet jashtë makinës dhe gjithçka është ngulitur dhe është një katastrofë. Nuk e di nëse e kam shpjeguar veten mirë, është sikur makineria të jetë paksa e çmendur.

  përgjigje
 32. Përshëndetje, së pari një udhëzues shumë i mirë dhe një projekt shumë i mirë, nga ana tjetër a mund të më thoni cila është arsyeja që duke rritur madhësinë e strukturës nevojitet më shumë fuqi në motorë?
  Falënderim

  përgjigje
 33. Reflot postimi për të komentuar që Txapucnc.gambas3 nuk funksionon. Unë kam provuar gjithçka që mund të mendoj, por gambas3 nuk e ekzekuton, unë thjesht i jap dy klikime dhe qëndron si më parë, pa hapur asgjë. Une jam i vetmi

  përgjigje
   • E njëjta gjë u ndodh të dyve, më në fund arrita t'i hap si një projekt me Gambas3 explorer (versioni Gambas2 duhej të konvertohej), atëherë unë duhet t'i ekzekutoj. Ekziston një problem tjetër: në të dy versionet thotë se përbërësi »gb.net» mungon, kështu që ato nuk ekzekutohen.
    ————————————————————————————————————————————

    Mirë, unë tashmë e kuptova verbërinë time. Ndërsa e shkruajta këtë, fillova të kërkoj për përbërësin gb.net dhe gjeta të metën. Ky komponent ka të bëjë me ndërveprimin midis programeve të bëra në gambas3 dhe porteve të kompjuterit, apo jo? (Rregullimi i një defekti nuk po bën që diçka të funksionojë, po kupton pse nuk funksionoi)

    përgjigje
   • Mirëmëngjesi, së pari urimi për ju është një punë shumë e mirë.

    Kam një problem, nuk mund të instaloj Txapu CNC. Unë jam duke u përpjekur për disa ditë. Nuk e di nëse keni ndonjë tutorial apo diçka të tillë.

    përgjigje
 34. Përshëndetje Ignacio, para së gjithash ju përgëzoj për këtë kontribut të madh që më ka ndihmuar shumë por kam një problem që tashmë kam bërë cnc dhe të gjithë konfigurimin me drejtuesit e mi të lehtë dhe motorët nema 17 por tani çfarë ndodh është se kur vendos ata për të punuar ata bëjnë një zhurmë dhe ata nuk rrotullohen çfarë mendoni se është?

  përgjigje
 35. Përshëndetje Ignacio, unë jam Santiago nga qyteti i Hostalric Girona Spanjë, më pëlqejnë zanatet dhe në muajin Dhjetor shikoj videot që kam marrë te ti më pëlqente aq shumë saqë tashmë kam 3 motorët ONE ONE AMPERE dhe e bleva për 47 € (ONE R3 Starter Kit Motor Relay Servo LCD LED) Rezistor Për Arduino AVR i cili do të zgjasë shumë ndërsa unë do t'i përkushtohem punës zdrukthtari-mekanike.
  Kam disa dyshime dhe mendoj se do të dalin më shumë kur të hyj në projekt:

  Unë do të doja që ju të merrni kontakt për të na njohur më mirë (unë jam i përfshirë në çështjen e reklamave)

  Një përshëndetje

  Santiago SBC

  përgjigje
 36. Shoku i shpjeguar shumë mirë dhe e vërteta tashmë ka filluar, por unë kam pak pengim gjatë rrugës, unë dua cnc tim të bërë në shtëpi për mdf të paktën 1.8 mm dhe e vërteta është që unë nuk e di cilat motorë të përdor këtu unë i dërgova një lidhje e tregut të lirë të vendit tim për të më ndihmuar ose ndoshta nëse mund të më jepni specifikimet e sakta faleminderit për ndihmën tuaj
  http://listado.mercadolibre.com.co/motor-de-paso_OrderId_PRICE

  përgjigje
 37. Projekt i madh Unë mendoj se do ta provoj, pasi do të ishte mirë për klasën time të Teknologjisë.

  Unë kam ruajtur DM 2 cm të trasha. Do të ishte e mundur të përdoret ose duket shumë e rëndë për CNC.

  Thanks in advance.
  Paul

  përgjigje
  • Përshëndetje, në rregull, nuk është e rëndë, çka nëse duhet të merrni parasysh është se fuqia e motorëve duhet të jetë në përputhje me madhësinë e makinës.

   përgjigje
 38. Përshëndetje Ignacio. Së pari, faleminderit për këtë kontribut spektakolar që ju jepni, problemi im është ai
  Pas lidhjes së gjithçkaje dhe përparoj në manual një shembull të boshtit x. Motori funksionon si i çmendur, të tjerët shkojnë mirë
  Por për të ndryshuar drejtimin nuk e ndryshon kurrë të parin, duhet ta jap disa herë.
  Mund të ndodhë që duke mos konfiguruar saktë hapat e motorit dhe për këtë arsye është i paqëndrueshëm.
  Motori 24v 500ma 78 hap. Gabim i zënë me kontrolluesin, ky mund të jetë. Faleminderit për të gjithë tutorialin për atë
  Gjëja më e mirë ……

  përgjigje
  • hola
   Do të bëj një si tuajin pak a shumë.
   Më tregoni se çfarë problemesh mund të keni që unë mund t'i korrigjoj në timen
   Nuk kam para për më shumë.
   Unë do të doja të isha në gjendje të flas, edhe nëse është me postë.

   E shkëlqyeshme makineria juaj.
   Nga jeni në Spanjë «Torrejon de Ardoz»

   përgjigje
 39. Përshëndetje, është mirë të jesh në gjendje të shohësh projektet që kryen, në veçanti unë jam duke dizajnuar një të bazuar në motorë me 336 tela unpolare em-5 (4 faza) dhe funksionon më mirë kur aktivizoj manualisht mbështjelljet (funksioni dixhital shkruaj ) por pasi kam përdorur funksionet e bibliotekës stepper nuk funksionon për mua, kyçja e motorit, unë tashmë kam shtuar disa LED dhe mund ta shoh sekuencën, por nuk mund ta kuptoj sekuencën që gjeneron. Pyes veten nëse biblioteka stepper është krijuar vetëm për motorë bipolarë. Ndihmoni porfaaaa :(

  përgjigje
 40. Naten e mire,

  Së pari ju përgëzoj për WEB.

  Kam një pyetje nëse mund ta sqaroni për mua, unë ndërtova një printer 3D dhe e kuptoj që ky është i njëjti parim kur gjeneroni gcode dhe e dërgoni atë. Por 3D po depoziton shtresa dhe ato ngrihen në Z dhe cnc e kupton që për të krijuar një vizatim duhet të ngjitet lart e poshtë në Z për t'u modeluar për shembull në një dru.
  Kjo lëvizje kontrollohet nga firmware në bord, mënyra se si gjenerohet gcode ose softueri që e dërgon atë.

  Përshëndetje dhe Faleminderit
  Jose A. Leon

  përgjigje
 41. Video të mrekullueshme të shpjeguara mirë, unë jam në proces të bëhem një mulliri. Por unë kam një shqetësim dhe është më poshtë; Në vend të motorit dremel, unë mund të vendos një markë të markës maquita. Ju faleminderit shumë për informacionin tuaj

  përgjigje
 42. Ju përgëzoj, videot janë të mrekullueshme dhe të shpjeguara mirë. Unë jam në proces të krijimit të një, por kam një shqetësim, në vend që të vendos një motor dremmel, unë mund të vendos një maquita rouiadora. faleminderit shumë që më ndihmove

  përgjigje
 43. Pershendetje te gjitheve. Mesazhi im është kryesisht të përgëzoj Ignacio për këtë punë të shkëlqyeshme dhe unë jam i kënaqur me respektin e të gjithëve dhe kontributin e madh të komenteve të tij, si dhe përgjigjet e krijuesit të tij. Kjo mund të jetë një kokërr e vogël rëre e asaj që do të ndryshojë botën. Urime për të gjithë.

  përgjigje
 44. Përshëndetje, ju e dini që në elektronikë nuk kam asnjë problem, por në softuer, ubuntu dhe txapucnc në gambas2 më jep shumë probleme në kompjuterin që kam.
  a mund të ekzekutohet ky projekt në mach3 ???
  Unë uroj që të mund të më përgjigjesh sepse unë dua ta paraqes atë si një projekt praktikë në universitet.
  Emaili im është eagutierrez1994@gmail.com
  Faleminderit paraprakisht, dhe projekti juaj është i pabesueshëm, shpresoj që imi të dalë !!

  përgjigje
 45. Përshëndetje, projekti juaj është i shkëlqyeshëm dhe vendosa ta bëj për të bluar bordet e qarqeve
  Po blej një motor nema 17 por në faqen e tij thuhet se është 3 bosht
  cfare do te thote ajo?

  përgjigje
  • Përshëndetje, në motor që nuk mendoj se do të thotë asgjë, në çdo rast do të thotë se punon për një makinë me 3 boshte. Por unë tashmë ju them se nuk ka asnjë lidhje me një nema 17

   përgjigje
 46. Përshëndetje,

  Unë kam ndërtuar CNC-në time, por kam probleme komunikimi me TxapuCNC, kur përdor kontrollin manual, nuk ka rëndësi nëse shtyp + ose - në ndonjë aks, ai lëviz gjithmonë në të njëjtin drejtim, jam përpjekur me skicën që ju keni ngarkuar më parë për të provuar lidhjen e drivewr me arduino, dhe funksionon si duhet. A keni ndonjë ide pse TxapuCNC nuk punon si duhet?

  përgjigje
  • Përshëndetje, Diçka e ngjashme më ndodhi mua, shikoni skicën në skedën int se cilat kunja keni në kufijtë maksimalë dhe minimalë të të gjitha boshteve, unë përdora kunjat analoge me shkrim A0, A1 ... dhe me rezistenca tërheqëse. Ju mund të vendosni të gjitha kufijtë në të njëjtën kunj, dhe unë ju rekomandoj që ta dërgoni në tokë në mënyrë që t'i zbulojë ato sikur të ishin të hapura ose të mbyllura.

   përgjigje
 47. Përshëndetje Ignacio, e kam të mbledhur makinerinë dhe funksionon, por jo siç do të doja dhe nuk mund ta gjej problemin. Le të shohim nëse mund të më ndihmoni sepse nuk e di se çfarë mund të bëj. Problemi është se kur e dërgoj për të shtypur diçka nuk është preciz, për shembull nëse i them të fillojë në një vend pasi të bëj gdhendjen e dërgoj përsëri në origjinë dhe nuk përputhet kurrë, është sikur të ishte kapërcyer hapa, prandaj nuk mund ta bëj të kalojë nëpër të njëjtin vend dy herë për të shkuar më thellë, për shembull sepse kalimi i dytë është një trajektore paksa e ndryshme. Gjithashtu më ndodh që me kontrollet manuale ato të shigjetave të txapucnc në rendin e parë të lëvizin mirë nëse rendi i dytë është i njëjtë, ai lëviz dy herë më shumë hapa në aporx. e treta trefishtë dhe kështu me radhë, gjithashtu nëse i thoni të lëvizë në drejtim të kundërt, ajo e injoron atë, por kuriozisht pasi përpunon diçka që shigjeta kontrollon në mënyrë misterioze funksionon si duhet. Unë kam provuar të ndryshoj polulusin, duke ndryshuar intensitetin e këtyre me potenciometrin, me hapa të ndryshëm me shpejtësi si në txapucnc ashtu edhe duke e ndryshuar atë në programin arduino, por nuk marr asgjë. Gjithsesi, më falni për biletën, por unë kam ngecur dhe nuk di si të dal. Një përshëndetje dhe falënderim paraprakisht

  përgjigje
  • Pershendetje te gjitheve.
   Unë kam të njëjtin problem si Miagra.

   Në rastin tim, unë e kam makinën time të montuar, dhe ajo lëviz "pa probleme" në të gjitha boshtet, në shufra çeliku dhe kushineta lineare. Lëvizja është e qetë, pa u mbërthyer ose ndonjë gjë e tillë. Motorët lëvizin në tërësi pa probleme dhe me sa duket pa shumë përpjekje, pasi shkon mjaft mirë.

   Çështja është që unë i dërgoj diçka makinës që ajo ta lyejë, (për momentin e kam me një shënues për të bërë testet e rregullimit), dhe ndërsa dërgoj për shembull letra, ose gjëra që duhet të bëj në disa kalime, nuk bën siç duhet, pasi nuk shkon atje ku duhet.
   Gjithashtu nuk kthehet në të njëjtën vendlindje në mënyrë korrekte.

   Unë kam provuar me FeedRates të ndryshëm, tension të ndryshëm që ushqen pololu vcc (5v dhe 3.3v), etj.
   Nuk mund ta bëj që të jetë i saktë: '(

   Gjyshja ime, nuk e di nëse mund ta zgjidhësh, nëse di diçka, do ta vlerësoja nëse mund të më jepje një dorë.

   Një gjë që kam zbuluar është se nëse dërgoni komandën G90, ju çaktivizoni lëvizjet e makinës për të qenë Rritëse, gjë që zgjidh problemin që keni kur përdorni kontrollet manual ... ato ndalojnë së lëvizuri në shumëfish ose në rritje lëvizja e parë 1 mm, lëvizja e dytë 2 mm, lëvizja e tretë 4 mm, lëvizja e katërt 8 mm lëvizja e pestë 16 mm ... dhe nëse shtypni në drejtim të kundërt, ajo nuk shkon atje ku duhet, por vazhdon atje ku ka shkuar më parë, derisa të kalojë përmes 0 pikë e boshtit që lëvizni ... Nëse ai do të fillojë t'i kushtojë vëmendje dhe të shkojë atje ku ju tregoni, por jo në drejtim të kundërt (e shpjegoj veten si një libër të mbyllur, më falni))

   Shënim: Gjërat që unë i dërgoj makinës janë krijuar nga pycam me një svg inkscape, për sa ia vlen.

   përgjigje
   • Përshëndetje Salva

    As unë nuk e kam gjetur problemin, kur shifrat që do të përpunohen janë shumë të thjeshta, duket se nëse përsosni, por sa më komplekse të jenë, nuk jep as edhe një, veçanërisht nëse dëshironi që të kalojë në të njëjtin vend disa herë, për shembull, duke shkuar pak më thellë, kjo është e pamundur të arrihet. Unë kam ardhur për të ndryshuar polulusin për çdo rast dhe ai vazhdon të bëjë të njëjtën gjë, unë gjithashtu jam përpjekur të ndryshoj një motor të një boshti për të parë dhe gjithashtu del nga faza. Nëse kam vërejtur që me një feedrate të caktuar dhe fuqinë e polulusit rafinohet pak, dua të them që nëse ndryshoni feedrate ose jepni potenciometrin e drejtuesve, ekziston një pikë që shkon pak më mirë ose nëse e vononi shumë Epo, kjo shkon fatale, por hajde, unë nuk kam arritur asgjë dhe makineria nuk është operacionale në këtë mënyrë. Gjithsesi, kanë kaluar dy muaj që kur e kam luajtur përsëri sepse përfundon pak i lodhur, le të shohim nëse do të kthehem përsëri dhe do të zbuloj diçka. Nëse zbuloni diçka, unë do ta vlerësoja nëse mund të më thoni, nëse mund të aplikoj, do ta vendos edhe këtu.
    Një përshëndetje

    përgjigje
    • Nga rruga, së pari (e cila më ka ndodhur në mesazhin e mëparshëm) falënderoj Ignacio për një manual-udhëzues kaq të plotë dhe videot e tij. Ju jeni një çarje! ;)

     Nuk kam dyshim se problemi që kemi Miabuela dhe unë është diçka në veçanti që të dy ndoshta kemi të përbashkët (supozoj se të gjithë po bëjnë mirë, dhe pasi të kenë parë videot e Ignacio, sigurisht që është).

     Fillova me shumë entuziazëm çështjen e makinës, por tashmë po shfryj pak, pas kaq shumë provash ...

     Unë nuk e di nëse do të jetë vendi i duhur, (dhe nëse nuk do të ishte, unë të pyes ju lutem më tregoni se ku mund ta bëj), por unë do t'ju them, në veçanti për ju Miamuela, për të parë se çfarë kemi në e zakonshme që mund të jetë duke vidhosur.

     -Përdor një arduino Leonardo.

     -Kopjuesi i shoferëve i pololu A4988
     (konkretisht këto http://www.ebay.es/itm/151131970216?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648 )

     -HAPI NGA HAPI MOTORST SANYO DENKI 103H6701-0149
     (Këto: http://www.ebay.es/itm/201047840554?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 )
     Ata janë 5v por unë e kufizoj rrymën me potenciometrat e drejtuesve të PaP.

     -Tabela ku janë montuar drejtuesit dhe elektronika shkon në një pllakë prove, nuk është një e prodhuar tashmë.

     -Kunjat që përdor janë të njëjta me ato të treguara nga Ignacio.

     -E furnizoj shoferin me 12v për motorë, dhe me 3.3 për ta furnizuar vetë shoferin. (më parë kam provuar tashmë me 5v, me të njëjtin rezultat)

     -Përdor shufra çeliku inox 12 mm (nga leroy) me kushineta lineare 12 mm
     (Këto posaçërisht http://www.ebay.es/itm/LM12UU-rodamiento-linear-bearing-cnc-roboting-3d-printer-/161133403651?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item25844c9e03&_uhb=1)
     Me të cilën lëvizja e bën atë mjaft të qetë.

     -Përdorni txapucnc_TX me firmware të ngarkuar në arduino Newfirmware_reprap (ai i treguar në këtë udhëzues).

     -Unë jam përpjekur gjithashtu të ndryshoj shpejtësitë e furnizimit (për makinat e mia më së shumti mund të përdor 225; më shumë se kaq, tashmë kam filluar të humbas hapat.)
     Unë kam bërë teste nga FR 50 e tutje, dhe është gjithmonë e pasaktë, dhe duke marrë përafërsisht të njëjtën gabim, në të njëjtat "vizatime".

     -Shpejtësia e komunikimit me Arduino që unë përdor është 19200, megjithëse kam përdorur edhe të tjerë, me të njëjtin rezultat.

     Ah, një gjë kurioze që më ndodh është se shembujt që TXAPUCNC_TX i sjell makinës më çmendin, nuk ka rëndësi se cilën e përdor.

     -Një informacion tjetër është që unë përdor TXAPUCNC_TX në gambas3 (ndoshta ai që funksionon në gambas2 funksionon pak më ndryshe… nuk e di)

     Nëse dikush tjetër e ka këtë problem, ju lutem më tregoni se çfarë keni të përbashkët me mua, le të shohim nëse mund ta zgjidhim problemin.

     Na vjen keq për kaq shumë, por nuk di si të dërgoj mesazhe private. Nga ana tjetër, mbase është mirë që kjo është publike në mënyrë që nëse u ndodh më shumë njerëzve, ata mund ta shohin atë dhe të na hedhin një kabllo së bashku.

     Epo unë nuk e mbështjell përsëri.

     Një përshëndetje!

     përgjigje
     • Përshëndetje Salva

      Unë ju them se çfarë mbart makina ime:

      Arduino Uno (kopje e kinezëve)

      Shoferët gjithashtu A4988 kineze, unë mendoj si tuajat

      Motorët janë Jappan Motors KH42KM2 DE 5.78v

      Disqet janë montuar në një qark të shtypur që unë kam bërë për këtë qëllim dhe janë ngjitur logjikisht, unë i ushqej të gjitha me një burim nga një kompjuter i vjetër me 5v për drejtuesit dhe 12 për motorët.

      Cila është makina, unë kam përdorur kushineta lineare 8 mm dhe 8 mm dhe është mjaft e mirë.

      Unë gjithashtu përdor TXAPUCNC dhe provoj grbl me dritare dhe ishte e njëjtë si me txapucnc.

  • Përshëndetje, në këtë adresë mund të gjeni se si të zgjidhni çështjen e saktësisë së CNC.
   Në drejtuesit, duhet të bëni disa lidhje 5V për të mundësuar më shumë Mikrostepping ...
   http://cnccontrol.byethost13.com/smf/index.php?topic=92.0

   Unë kam arritur të përmirësoj shumë saktësinë. Përveç kësaj rrit shpejtësinë, dhe mund të trajtojë pompa shumë më të larta. Para se të përdorja një maksimum prej 250, tani mund të përdor deri në rreth 3400.

   Përshëndetje.

   përgjigje
 48. Përshëndetje Ignacio:

  FALEMINDERIT për këtë kontribut të madh, me njerëz si ju ky planet do të jetë më i mirë.

  Me këto mësime të shkëlqyera së bashku me vëllain tim ne kemi inkurajuar veten për të ndërtuar këtë CNC.
  Ne duam të dimë nëse dikush përdori Mac për këtë projekt (imi është: iMac i5. OS 10.7.5) dhe cilat programe duhet të përdoren. Ne jemi të porsaardhur.

  Një përshëndetje dhe falënderim paraprakisht.

  përgjigje
  • Përshëndetje, në youtube do të gjeni videon time se si të kontrolloni cnc me GRBL në dritare. E njëjta gjë funksionon për ju në mac sepse programi është në java dhe unë mendoj se mund të ekzekutohet në mac.

   përgjigje
   • Përshëndetje Ignacio, pasi kam parë videon tuaj "Kontrolloni CNC tuaj nën dritare", dua t'ju pyes:
    Kur përdorni GRBL tani, XLoader dhe Universal GcodeSender zëvendësojnë plotësisht Pstoedit dhe Pycam, apo duhet të vazhdojmë t'i përdorim ato? Emaili im: montesinosburbano@yahoo.com

    Faleminderit Ignacio.

    përgjigje
 49. Përshëndetje Ignacio, Faleminderit shumë për përgjigjen tuaj të shpejtë.
  Unë do të provoj sistemin për të kontrolluar cnc me GRBL në dritare, unë do të shikoj videon dhe nëse kam pyetje do t'ju tregoj.
  Faleminderit Ignacio

  përgjigje
  • Përshëndetje Ignacio, pasi kam parë videon tuaj «Kontrolloni CNC tuaj nën dritare», dua t'ju pyes:
   Kur përdorni GRBL tani, XLoader dhe Universal GcodeSender zëvendësojnë plotësisht Pstoedit dhe Pycam, apo duhet të vazhdojmë t'i përdorim ato? Emaili im: montesinosburbano@yahoo.com

   Faleminderit Ignacio.

   përgjigje
 50. Përshëndetje, Ignacio, thjesht për të pyetur në lidhje me lidhjet e shkarkimit për dërguesit gbrl, xloader dhe gcode, të cilat nuk i gjej askund, ato nuk shfaqen as në videon e youtube, faleminderit.

  përgjigje
 51. Mirëmëngjesi, së pari urimi për ju është një punë shumë e mirë.

  Kam një problem, nuk mund të instaloj Txapu CNC. Unë jam duke u përpjekur për disa ditë. Nuk e di nëse keni ndonjë tutorial apo diçka të tillë.

  përgjigje
 52. Përshëndetje ignacio, shumë interesante shpjegimet tuaja, ndiqni emailin tim në mënyrë që të kemi falamos më shumë tenho dúvidas, saudações ...

  përgjigje
 53. Përshëndetje ignacio, shumë interesante shpjegimet tuaja, ndiqni emailin tim në mënyrë që të kemi falamos më shumë tenho dúvidas, saudações ...

  përgjigje
 54. Përshëndetje
  Faleminderit paraprakisht për këtë tutorial të mrekullueshëm
  Shpresoj se mund të më ndihmoni në këtë problem që kam, që është se kur dërgoj një kod G ai e dërgon atë pa pritur që çdo porosi të kompletohet, për shembull. Nëse dërgoni një linjë, nuk e lini të përfundojë duke e bërë dhe dërgoni porosinë tjetër, e cila nuk përfundon asgjë.

  Një përshëndetje

  përgjigje
 55. Përshëndetje Ignacio, do të doja të më thoni nëse mund të bëhet diçka me patate të skuqura PLB 3770A; Unë kam disa dhe mendoj se ato përdoren për drejtuesit e motorëve stepper, nëse mund ta shikoni dhe më tregoni se si janë të lidhur dhe nëse janë në përputhje me arduino ose në çfarë mënyre mund të qeverisin.

  përgjigje
 56. Olá Inácio, unë do të doja të shihja ju ose projektin tuaj, a do të jetë e mundur të më dërgoni matjet tuaja të projekteve tuaja? Faleminderit shëndet ..

  përgjigje
 57. Përshëndetje Ignacio, paraprakisht, faleminderit shumë për informacionin, por unë kam një pyetje, si e interpreton makina kodin g të krijuar nga programi që përdor? Kjo është, unë krijoj një kod G dhe si ta komunikoj atë me makinë? Meqenëse arduino do të kontrollojë motorët, atëherë si ta lidh kodin G të krijuar në kompjuterin tim me lëvizjet e motorëve të kontrolluar nga arduino? Epo, paraprakisht, faleminderit shumë për gjithçka, dhe më duket një kontribut i madh nga ju. Martin Cabona.

  përgjigje
 58. Përsëri mirë
  Ju thashë më lart se do të bëj një të ngjashëm me tuajin.
  I bleva materialet në banggood.com dhe ato dolën me një çmim të shkëlqyeshëm.
  Ata kanë gjithçka edhe më shumë shoferë amp.
  Ignacio, a mund ta ndryshosh txapucnc për një tjetër për dritare të tjera përveç mach 3? e cila është për port paralel, ose a ka një mach3 për USB, që unë nuk e di, por nëse ka ndonjë mënyrë, unë do ta vlerësoja atë.

  përgjigje
 59. Mirëmëngjesi pyetja ime është si vijon, unë duhet të bëj një tabelë të këtyre, por më të madhe, kur kërkohet të ndryshohet mjeti prerës, si do të bëhej ky hap? Më lejoni të shpjegoj nëse kam nevojë për të bërë vrima, unë do t'i bëja ato me një stërvitje dhe do të ishte gjëja e parë për të bërë, por nëse tashmë duhet të bëj përafërt për të krijuar figura komplekse, do të më duhej një prerës mulliri si do të ndryshonte në programin arduino të bëhet ose si do ta identifikoja këtë proces

  përgjigje
 60. Pershendetje perseri.

  Gjyshja ime, doja të provoja GRBL por unë kam një leonardo arduino, dhe aktualisht që kam parë, nuk funksionon. Pra, duke kërkuar dhe kërkuar, për të qenë në gjendje të përjashtoj që është ndonjë çështje e softuerit që ka të bëjë me atë që është një Leonardo, dhe jo një Uno (që unë e kuptoj se do të jetë më i pajtueshëm), unë kam gjetur një forum me një shumë interesant fije; të paktën më dukej sikur, dhe unë e rekomandoj shumë, sepse ka shumë dyshime të zgjidhura, dhe ata gjithashtu po zhvillojnë një program kompjuterik që do t'ju hallucinizojë nëse e shihni, është e pabesueshme ... një "shtëpi" program që po merr formën e një profesionist.
  Për ta provuar atë, unë duhej të bëja një modifikim të vogël në shinat ku janë montuar drejtuesit ... por jo shumë ...
  Nuk kam qenë në gjendje ta provoj mirë; Për momentin unë kam firmware-in e tij të ngarkuar dhe po punon, por duhet të ketë gjithashtu diçka të çuditshme me ardu-n tim sepse kontrollet funksionojnë mirë për mua, ato lëvizin atje ku duhet kur shtypet butoni përkatës, (po, unë duhej të ktheja prapa kuptimi i kthimit te tyre), etj., por duhet te rregulloj kalibrimin, pasi kur i them te leviz 1 hap (supozoj se do te jete 1 mm) leviz 1 cm, por sigurisht qe eshte ceshtje e bute / ardu leonardo rregullime, tashmë e cila ka shumë parametra të konfigurueshëm. Dhe mbase pasi që është një version "gjoja jo i pajtueshëm", ai mund të mos interpretojë porositë siç duhet me Leonardon ... kështu që pardje kërkova një, i cili tashmë është në rrugë e sipër: D

  Nëse guxoni ta provoni, mund të më tregoni se si shkon ai dhe nëse problemi që kemi korrigjohet.

  Unë e lë lidhjen për ata që mund të interesohen:
  http://forum.arduino.cc/index.php?PHPSESSID=16ashhaisbjac4gtfm4iq5flk2&topic=193036.0

  Kjo është faqja e internetit e krijuesit:
  http://cnccontrol.byethost13.com/ me shumë informacione.

  E ndaj sepse më dukej e mahnitshme, gjithashtu buta është për dritare.

  Përshëndetje.

  përgjigje
 61. Projekt me të vërtetë i shkëlqyeshëm, unë jam duke filluar me timen duke ndjekur udhëzimet tuaja dhe duke bërë shumë hulumtime në elektronikë. Unë do të doja të më dërgoni video mësimore në emailin tim personal në lidhje me procesin e detajuar të importimit, programimit dhe dërgimit në makinë, si dhe mënyrën e rivendosjes së makinës për të filluar programimin.
  Unë kam një pyetje tjetër, kam instaluar një nga versionet më të fundit të linux (UBUNTU) dhe më lejon vetëm të instaloj GAMBAS 3 por nuk kam qenë në gjendje të instaloj Txapu cnc për këtë GAMBAS 3 dhe kur të shkarkoj ARDUINO për linux dhe të instaloj ndërfaqja që duket se nuk është asgjë e ngjashme me versionin për Windows si ai që paraqisni në videon tuaj të konfigurimit të arduino për A4898s. Unë pres përgjigjen tuaj të shpejtë dhe edhe një herë ju përgëzoj për projektin tuaj të shkëlqyeshëm ...
  Ky është emaili im personal: hantony0222@hotmail.com

  përgjigje
 62. Përshëndetje, së pari urime dhe faleminderit për ndarjen e hulumtimit tuaj. Mund t'ju pyes se çfarë ndryshimi ka midis përdorimit të pololu A4988 dhe një shoferi me L298?

  përgjigje
 63. Përshëndetje
  Po bëj makinerinë bluarëse në manualin tuaj dhe doja t'ju pyesja se si ta lidhni l298n në mënyrë që të mos më duhet të përdorni a4988, i cili me çip zë tre hyrje dixhitale të arduino dhe me l298n zë vetëm 2 dhe nuk ka rivendosje
  A mund të më shpjegojë dikush se si është?

  përgjigje
 64. Përshëndetje, si jeni? Unë jam në proces të prodhimit të një CNC, udhëzimi juaj më ka lejuar të montoj pjesën mekanike, kam blerë disa motorë nema17, kam arduino, kontrolluesit a4988, etj. Sidoqoftë, kam një dyshim, dhe është se unë thjesht do të shoh pjesën e programimit, unë dua të zgjidh shumë dyshime para se të prish diçka, në të cilën parametrat vendosni pozicionin 0,0,0 të makinës bluarëse, në cila pjesë cakton vlerat maksimale për udhëtimin në 3 boshtet. Dhe për shembull a ka ndonjë parametër për të modifikuar diametrin e prerësit? Me fjalë të tjera, unë kam disa prerës 1, 2, 3 dhe madje 6 mm. E kuptoj që një diametër i ndryshëm i stërvitjes (bur) ndikon në rezultatin përfundimtar, shpresoj të mos ju mbingarkoj me kaq shumë dyshime.

  përgjigje
 65. Përshëndetje, si jeni? Unë mendoj se mesazhi tjetër nuk mbërriti, a mund të më thoni nëse ekziston një parametër për:

  a) vendosni udhëtimin maksimal në boshtet XYZ
  b) lokalizoni pozicionin 0,0,0 të makinës bluarëse
  c) Ndryshoni diametrin e bitit të frezimit, domethënë, unë kam 1, 2,3 në 6 mm, kjo sepse një diametër tjetër do të ndryshonte rezultatin përfundimtar të bluarjes.

  Shpresoj të mos ju mbingarkoj me kaq shumë dyshime.

  përgjigje
 66. Përshëndetje Ignacio:

  Unë kam ndjekur udhëzuesin tuaj për letrën. Unë kam gjithçka që funksionon, pjesën mekanike, elektronikën dhe informatikën.

  Unë kam vetëm një problem, dhe ai është në pozicionimin e TxapuCNC. Pozicioni fillestar (X, Y, Z) = (0,0,0), lëviz 1 mm djathtas, bëj një kthesë (1,0,0), mirë! Unë lëviz një milimetër më shumë në të djathtë dhe bën dy kthesa, duke lëvizur 2 mm, duke mbetur në pozicion (2,0,0), kur në fakt 3 hapa janë bërë tashmë, dhe makina ka lëvizur 3 mm në të djathtë.

  Funksionon si pirg. Nëse tani unë dua të lëviz në drejtim të kundërt, klikimi i parë në të majtë, ajo lëviz një kthesë në të djathtë!, Atëherë asnjë, dhe pastaj fillon të lëvizë në të majtë.

  Edhe pse ende nuk i kam vendosur motorët në makinë (i kam në tryezën time), duket se po shkon mirë, por kjo sjellje nuk më sheshon kur bëhet fjalë për lëvizjen e kokës.

  A mund të më tregoni diçka për këtë?

  PDI: Unë kam provuar me versionet Txapu për gambas2 dhe gambas3. I njëjti rezultat, por karkaleca deti pak më e paqëndrueshme.

  PDII: Faleminderit për këtë punë fantastike.

  Regards,
  Peter.

  përgjigje
   • Punon !!! gjithçka funksionon !!!

    Faleminderit përsëri Ignacio për përgjigjen tuaj të shpejtë dhe më vjen keq që nuk ju përgjigja më herët, por ne ishim të ngazëllyer që e bëmë atë të funksiononte.

    Pas udhëzimit tuaj dhe praktikisht pa njohuri të mëparshme të elektronikës, CNC mund të mblidhet pa ndonjë problem të madh. Atest!

    Si këshillë për ndjekësit tuaj, mendoj se duhet të mësoni pak rreth G-Code. Ne kemi përpunuar një vizatim për një kohë të gjatë (duke përdorur Pycam), sepse pika e gdhendjes ishte në Z = 0. Unë mendoj se mund të konfigurohet nga PyCam, por në çdo rast, është mirë të dini kodin G për të modifikuar manualisht skedarët nga txapuCNC dhe gjithashtu për të pozicionuar makinerinë më shpejt.

    Makina jonë: Arduino UNO + Pololu A4988 + nema 17 motorë (SY42STH47-1206A) + burim ATX.

    Faleminderit përsëri dhe përshëndetje,
    Peter.

    përgjigje
 67. Përshëndetje, unë kam një problem kur ngarkoj skedarët në kodin G në programin TxapuCNC, pasi një kohë e shkurtër ngarkimi i gambas3 më njofton për një gabim në Burimet> FMain> Vizato.End.87, FMain.dibujar_ruta.1829 dhe FMain.MA_Abrir_Click .116.

  A ka pasur dikush një problem të ngjashëm?

  përgjigje
 68. I dashur mik, po ju shkruaj nga Kili dhe pyetja ime është, cili është programi për të aktivizuar motorët PAP dhe për të bërë figura gjeometrike?

  përgjigje
 69. Përshëndetje, kur përpiqesh të hapësh një skedar inkscape, jep këtë gabim:
  DXFImporter: Asnjë element i mbështetur nuk u gjet në skedarin DXF!
  Lexoni sugjerimet e modelimit të PyCAM.
  Mund të më ndihmoni mua? Kjo pjesë ka qenë më konfuzeja e projektit, pasi që nëse dua të kaloj diçka në pycam, do ta dizajnoja atje.
  Thanks in advance

  përgjigje
 70. Përshëndetje, Ignacio, faleminderit dhe përgëzime për këtë kontribut, unë jam nga Republika Dominikane, do të doja të më shpjegonit sa më poshtë ... me një makinë si e juaja, cilat do të ishin llojet e punës që mund të bëj dhe gjithashtu sa mënyra mund të marr përfitime ekonomike nga makineria në fjalë?

  përgjigje
 71. I dashur Ignacio, unë bashkohem me urimet e tjera dhe ju falënderoj për gatishmërinë tuaj për të ndihmuar përmes këtij mediumi, por në të vërtetë unë do të doja të bëja një propozim, të lidheni me mua, në Facebook privatisht, Roberto Calderon, fuengirola, Malaga. Faleminderit, shpresoj të kontaktoni.

  përgjigje
 72. Përshëndetje Ignacio, punë e shkëlqyer, faleminderit për ndarjen e njohurive tuaja, unë jam përpjekur të shkarkoj kodin burimor të firmware kontraktuesit nga lidhja juaj dhe nuk shkarkon asgjë, më dërgon në një faqe tjetër të burimit që tregon një pjesë të kodit burimor, a do të ishit kaq lloj të më tregoni se nga cila faqe tjetër mund të shkarkoj, faleminderit për ndihmën tuaj

  përgjigje
 73. Përshëndetje, punë shumë e mirë, unë jam në proces të prodhimit të një makineri frezimi cnc dhe dyshimet e mia janë: shoferët mund të zëvendësohen nga ato shtëpiake ose të bëra me porosi! Në planin afatgjatë, disa prej tyre do të dëmtojnë dhe do t'ju duhet të ndryshoni gjithçka dhe në një shtëpi mund ta rregulloni vetëm, duke ulur kostot. ; arduino punon mirë në dritare? Faleminderit per pergjigjen.

  përgjigje
 74. Përshëndetje Ignacio, nëse përdor Leonardo arduino, çfarë do të më duhej më shumë për të kompletuar sistemin elektrik të një cnc që do të përdor për metalet? Nëse do të mund të më shpjegonit gjithçka që do të më duhej për sistemin elektrik do ta shtoja shumë. Faleminderit shumë.

  përgjigje
 75. Përshëndetje, faleminderit për kontributin tuaj, një pyetje deri sa madhësia është zona e punës, unë duhet të ndërtoj një me një sipërfaqe pune prej 120 cm x 90 më shumë ose më pak, unë duhet të ndryshoj diçka në material, dhe sa i përket ARDUINO UNO NUK punon për mua kjo: http://articulo.mercadolibre.com.mx/MLM-453287272-arduino-uno-r3-mejor-que-duemilanove-regalos-_JM , Ka disa por nuk e di cilën të zgjedh, faleminderit për përgjigjen.

  përgjigje
 76. Përshëndetje Ignacio, më duket shumë interesant ky projekt. Dua t'ju bëj 2 pyetje

  1- Nëse motorët që mund të blej janë shumë të vegjël, unë mund të vendos dy ose më shumë në të njëjtën A4988 për t'i dhënë asaj më shumë energji, unë mund të blej të tjerë, por 4.2 prej tyre nuk mund të përdoren me A4988, mund të bëhet një kontrollues për ta

  2- mund të përdoren më shumë se tre akse, arduino do ta lejonte atë dhe softueri ose më duhet një ndërfaqe tjetër

  Falënderim

  përgjigje
  • Përshëndetje, ju përdorni më mirë motorë më të fuqishëm. Ju mund të përdorni drejtuesit TB6560 që mbështesin deri në 4.5A dhe sa i përket akseve, softueri nuk e lejon atë. Kështu që duhet të gjesh një për 4 boshte

   përgjigje
 77. Përshëndetje, mirëmëngjesi Ignacio!
  Së pari, ju përgëzoj për projektin tuaj dhe ju falënderoj shumë për ndarjen e tij.
  Unë jam gati për të filluar projektin, tani jam duke studiuar dhe dua ta paraqes atë si një projekt në universitet, kështu që kam shumë dyshime në lidhje me programimin.
  A mendoni se mund të përdor MasterCamp X5 për të programuar së bashku me arduino?

  Faleminderit për të gjithë, përshëndetje !!

  përgjigje
 78. Përshëndetje, si jeni? Së pari, shumë faleminderit për ndarjen e informacionit.
  Unë kam një pyetje, çfarë madhësie rekomandoni cnc? me motorë nema17 me karakteristikat e mëposhtme: 1.7A rrymë, çift rrotullues mbajtës = 4000g * cm, çift rrotullues i ndalimit = 224g * cm dhe inerci i rotorit = 54g * cm ^ 2.

  Faleminderit përsëri shumë dhe shpresoj se nuk ju kam mbingarkuar

  përgjigje
 79. Përshëndetje për të gjithë,

  Së pari, faleminderit Ignacio, punë e shkëlqyer. Kam mbaruar montimin e CNC tim me gjithçka dhe elektronikë. Tani jam në fazën e programimit. Unë jam duke kërkuar një mënyrë për të pasur të dy OS (Windows dhe Linux) për të qenë në gjendje të përdorin Txapu. Unë do të doja të isha në gjendje të bëja gjithçka nga Windows nëse instaloj Linux. A ka ndonjë alternativë ndaj Txapu që bën të njëjtën punë, por në Windows? Përsëri urimet e mia për një punë të shkëlqyeshme.

  Faleminderit shume,
  Orlando

  përgjigje
 80. Përshëndetje

  Së pari, shumë urime për këtë projekt. Moreshtë më se e plotë dhe e shkëlqyeshme. Vetëm disa dyshime; Kam ndërmend të bëj CNC tim 2m * 2m dhe të përdor motorë NEMA 17, por çfarë drejtues mjetesh duhet të përdor? Sepse kam lexuar që ju thoni që nëse është më shumë se 1mt * 1mt ata duhet të përdorin drejtues më të fuqishëm se A4988.

  Faleminderit shume paraprakisht!

  përgjigje
 81. Përshëndetje!!
  A mund të më thoni nëse çipi i zi A4988 është i dobishëm për mua për të kryer këtë projekt?

  Nga tashmë faleminderit shumë
  të fala
  Adrián

  përgjigje
 82. Përshëndetje,

  Së pari dua t'ju falënderoj të gjithëve për të gjithë informacionin që ofroni, po ndihmon shumë në projektin tim.

  Kam një pyetje dhe shpresoja se mund ta zgjidhësh për mua:

  Unë kam 3 motorë 103H6701-0149 dhe do të doja të dija nëse dikush ka një diagram apo diçka për të ditur se me çfarë korrespondon secila fije e motorëve, unë nuk mund ta gjej këtë informacion askund.

  Faleminderit shume paraprakisht,
  salu2

  Julio

  përgjigje
 83. urime ignacio, pyesni, a mendoni se projekti juaj mund të më ndihmojë të bluaj një PCB dhe të bëj vrimën ??, Unë jam urgjent ta filloj prodhimin e saj Diten e mire

  përgjigje
 84. Përshëndetje Ignacio, a mund të më thuash se si të përcaktoj origjinën e luleshtrydhes? kjo është, për mendimin tim ajo duhet të fillojë nga pika X dhe të kthehet në atë vend në fund. Ju falenderoj paraprakisht: *

  përgjigje
 85. Përshëndetje, urime për fitimin e interesit për projekte kaq të mira dhe të dobishme, Më falni me çipin A4988 mund të kontrolloj një motor Nema 17 me 70 oz-in dhe 1.8 ° për hap boshtin e rrumbullakët prej 5 mm dhe cila është matja maksimale që mund të fitoj ndërto një cnc.
  Arduino uno r3 do të kontrollohej nga linux ose mund të jetë edhe nga dritaret, mund të përdorni mach 3?
  Cilin rekomandoni?
  Para së gjithash, Faleminderit. Përshëndetje nga Meksika

  përgjigje
 86. Këta motorë mund të punojnë për çipin a4988 me këto karakteristika:
  Përmbledhje
  Ky motor stepper bipolar bipolar ka një kënd faze 1,8 ° (200 hapa / rrotullim). Çdo fazë tërheq 500 mA në 10 V, duke lejuar një çift rrotullues prej 1000 g-cm (14 oz-in). Motori ka katër tela të koduara me ngjyra të përfunduara me tela të zhveshur. Hubi ynë universal i montimit 5 mm mund të përdoret për të montuar objekte në boshtin e daljes me diametër 5 mm të motorit stepper.

  Especificaciones
  Madhësia: 35 mm anë x 28 mm (pa përfshirë boshtin)
  Pesha: 140 g (5 oz)
  Diametri i boshtit: 5 mm
  Vlerësimi aktual: 500 mA për spirale
  Tensioni i vlerësuar: 10V
  Gjatësia e kabllit: 12 in
  Rezistenca: 20 Ohm për spirale
  Momenti mbajtës: 1000 g-cm (14 oz-in)
  Hapat për revolucion: 200

  përgjigje
 87. Përshëndetje, shumë faleminderit për ngarkimin e këtij projekti shumë të mirë, megjithëse kam nevojë për ndihmën e dikujt, nëse dini si ta rregulloni këtë gabim? ndodh kur përpiqem të ngarkoj firmware në arduino uno

  Gabimi i përpilimit

  Në skedarin e përfshirë nga /usr/share/arduino/hardware/arduino/variants/standard/pins_arduino.h:28:0:XNUMX,
  nga reprap_new_firmware.h: 1,
  nga reprap_new_firmware.pde: 1:
  process_string.pde: 44:29: gabim: ndryshorja 'codeTypes' duhet të jetë përbërëse në mënyrë që të vendoset në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem))'
  process_string.pde: 409: 29: gabim: ndryshorja 'octantTbl' duhet të jetë konst në mënyrë që të vendoset në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem)) "

  përgjigje
 88. Përshëndetje Unë jam i interesuar të bëj një të tillë dhe do të doja të dija nëse në vend të dremel ose motortool do të përdorja një router, çfarë lloji të motorit do të rekomandohej për ta bërë atë me atë mjet dhe nëse do të kisha nevojë për një burim tjetër energjie.
  por gjithashtu sa do të më kushtonte nëse do të ishte e mundur që unë të bëja pjesën elektronike 3 Patate të skuqura A4988 dhe
  UNO Arduino

  përgjigje
 89. Përshëndetje Ignacio.

  Më pëlqen sa didaktik bëni shpjegimet tuaja këtu në ikkaro dhe në videot tuaja në youtube, të cilat unë i kam ndjekur në tërësinë e tyre.

  Unë jam duke bërë një makinë frezimi të ngjashme me tuajat dhe udhëzimet tuaja po më ndihmojnë shumë, por kam një problem: Bleva disa shoferë në ebay duke vendosur a4988 në motorin e kërkimit dhe mora këto:
  http://www.geeetech.com/wiki/index.php/StepStick_A4988_Stepper_Driver_Module
  dhe tani nuk e di se ku ndodhet kunja vref për t'i rregulluar ato për motorët e mi siç i shpjegoni në videot tuaja.
  A do ta dini dhe do të donit të më ndihmonit?

  Faleminderit

  përgjigje
 90. Përshëndetje Ignacio .. Unë jam i ngatërruar me një problem elektronik, kam blerë motorë të njëjtë me tuajat, kam vendosur të njëjtin shofer A4988 dhe kur i lidh me 12 v ajo që bëjnë motorët është që të ndizen, ju lutem më ndihmoni, kjo detajet më zhgënjejnë pak, nuk di shumë për këtë kështu që çdo ndihmë do të ishte një ndihmë e madhe për mua, faleminderit paraprakisht, udhëzimi juaj është shumë edukativ.

  përgjigje
  • Përshëndetje, përpiquni të lidhni të gjitha bazat së bashku, dhe nëse kjo nuk funksionon, sigurohuni që të gjitha lidhjet të jenë të sakta dhe a4988 të rregullohen si duhet.

   përgjigje
   • Faleminderit vëlla, unë tashmë e kam zgjidhur problemin me motorët, tani është më i madh haha. Shikoni, do t'ju tregoj, po përpiqesha të gjeneroja një kod g me inskape, por nuk munda, unë kam Leonardon dhe nuk Nuk e di nëse do të jetë në përputhje me veshjet e firmës që përdor. Nëse dini diçka, më tregoni, faleminderit shumë paraprakisht

    përgjigje
 91. Përshëndetje, post i shkëlqyeshëm, një ndihmë e shkëlqyeshme për të gjithë ata që interesohen në këtë temë të prodhimit të CNC dhe arduino.
  Kam disa probleme, cnc-ja ime ka mbaruar (fizikisht), tashmë e kam filluar, por ka një problem, lëviz në mënyra të çuditshme, e vetmja gjë që mund të kuptoja që dështon është sinjali DIR.
  Thanks in advance.

  përgjigje
 92. Përshëndetje, post i shkëlqyeshëm, një ndihmë e shkëlqyeshme për të gjithë ata që interesohen në këtë temë të prodhimit të CNC dhe arduino.
  Kam disa probleme, cnc-ja ime ka mbaruar (fizikisht), tashmë e kam filluar, por ka një problem, lëviz në mënyra të çuditshme, e vetmja gjë që mund të kuptoja që dështon është sinjali DIR.
  Thanks in advance.
  :)

  përgjigje
 93. Hej shok, çfarë modeli të motorit stepper keni përdorur, sa e trashë është shufra e filetuar dhe si quhet pjesa që keni përdorur për të bashkuar shufrën e filetuar me motorin. Nëse mund të përgjigjesh shpejt do ta vlerësoja.
  passhkrimi i cili është modeli i bordit pcb.

  përgjigje
 94. Pershendetje Ignacio, si jeni Kam një dyshim, kam instaluar GRBL në Arduino, tashmë kam testuar motorët, gjithçka është në rregull, por kur shkarkoni Txapuzas thotë që duhet të konfiguroni disa parametra në softuerin Arduino, siç bëj me GRBL brenda ose atë nuk ka çfarë të shoh Si e bej? FALEMINDERIT.

  përgjigje
 95. Përshëndetje Ignacio, mirëmëngjesi,

  Tani jam duke punuar në një projekt të ngjashëm, përveç që sistemi im ka motorë me 8 hapa, a mund të më këshilloni për llojin e burimit, Arduino dhe drejtuesin që duhet të përdor?
  Vlerësoj çdo dritë që mund të më jepni.

  përgjigje
 96. Përshëndetje Ignacio, së pari dua t'ju falënderoj për postimin, dhe arsyeja për komentin tim është se unë u përpoqa të përdor kodin, por kjo më jep një gabim në pjesën e prosses_string në linjën e kodit të pa nënshkruar të llojeve [21 ] PROGMEM = {të cilën unë e bëj?

  përgjigje
 97. Pershendetje, si jeni? Ju pergezoj per punen tuaj te shkelqyer ne makinerine cnc. Tani më intereson manuali që keni këtu, por me postë. Emaili im është rjlacruz@gmail.com.
  Unë do të doja të merrja të gjithë manualin me postë dhe nuk di si ta bëj ose ta kërkoj.
  të fala
  Punë e shkëlqyeshme ju përgëzoj.

  përgjigje
 98. Përshëndetje. Jam i interesuar ta bëj këtë CNC, pasi e shoh shumë interesante.
  Po shkruaj sepse do të doja të dija se cila është madhësia e përafërt e CNC dhe të di nëse ndryshimi i matjeve CNC do të duhet të modifikojë kodin Arduino apo jo.
  Faleminderit paraprakisht për përgjigjen.
  Një përshëndetje.

  përgjigje
 99. Përshëndetje. Burra nuk mund ta përdorja txapucnc. Në vend të kësaj shkarkoni controlcnc.por lidhjet më kërkojnë çelësa limit dhe nuk e di se çfarë ka lidhje me këtë. Y. Si mund t’i provoj motorët para se t’i montoj?

  përgjigje
 100. I dashur Ignacio, më vjen keq që të shqetësoj, por kam nevojë për ndihmën tënde për të lidhur dhe programuar shoferët 3 l298 me Arduino mega 2560, dhe më thuaj me çfarë softueri mund t'i përdor. Faleminderit shume.
  edgardo

  përgjigje
 101. Përshëndetje

  Unë jam shumë i interesuar për cnc-në tuaj me arduino, do të doja të dija se çfarë reference mund të ketë motori përveç këndit 1.8, përveç kësaj do të doja t'ju pyesja nëse kjo makinë frezimi me arduino nuk mund të kontrollohet me Mach3?

  përgjigje
 102. Përshëndetje Ignacio, unë kam gjithçka të lidhur dhe duke punuar, të gjithë motorët lëvizin manualisht, por kur unë ngarkoj një pjesë me inkscape me të gjitha hapat që keni dërguar në videon tuaj, unë kam një gabim (Post-procesori: Shkallët e faktorëve për X dhe Y boshtet nuk janë të njëjta. Kodet G02 dhe G03 do të prishen.)
  Çfarë mund të jetë?
  Ju gjithashtu flisni për përdorimin e pycam, a keni një udhëzues video për këtë? ku mund ta shkarkoj?
  falënderim

  përgjigje
 103. Hey.

  Kur fillon GCODE, ai dërgon funksionin G92 dhe nuk vazhdon më. As nuk më jep mundësinë të ndalem. Duhet të fshij të gjithë instalimin sa herë që më ndodh.

  Çfarë mund të ndodhë?

  Falënderim

  përgjigje
 104. Arduino: 1.6.5 (Windows 8.1), bordi: »Arduino / Genuino Uno»

  Në skedarin e përfshirë nga C: \ Program Files (x86) \ Arduino \ hardware \ arduino \ avr \ variants \ standard / pins_arduino.h: 28: 0,
  nga reprap_new_firmware.h: 1,
  nga reprap_new_firmware.ino: 1:
  process_string: 44: gabim: ndryshorja 'codeTypes' duhet të jetë const në mënyrë që të futet në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem))'
  process_string: 409: gabim: ndryshorja 'octantTbl' duhet të jetë konst në mënyrë që të vendoset në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem)) "
  variabli 'Llojet e kodit' duhet të jenë përbërës në mënyrë që të vendosen në seksionin vetëm për lexim me anë të '__atributit __ ((progemem))'

  Ky raport do të kishte më shumë informacion me
  "Shfaq prodhimin e folur gjatë përpilimit"
  aktivizojeni atë nga File> Preferences

  përgjigje
 105. Përshëndetje Ignacio Rojas, unë kam ubuntu 1.4.04 dhe nuk mund të bëj që karkalecat të funksionojnë, e lë emailin tim dhe do ta vlerësoja pafund ndihmën tuaj pasi nuk është shumë e shpjeguar.

  përgjigje
 106. Mirëmëngjesi

  Unë i kam këta motorë, të cilët do të doja të dija nëse mund të përdoren për të bërë një makinë frezimi jo shumë të madhe, unë po bashkëngjis informacione rreth tyre.

  Model

  Engjëll hap

  (°)

  Motor

  Gjatësia L (mm)

  Vlerësoni tensionin

  (V)

  Shkalla aktuale

  (A)

  Rezistenca e Fazës

  (Ω)

  Induktanca e fazës (mH)

  Mbajtja e çift rrotullues

  (g.cm)

  Teli i plumbit

  (MOS.)

  Inertia Rotor

  (g. cm2)

  Çift rrotullues detent (g.cm)

  Pesha motorike

  (Kg)

  42BYGHM809

  0.9

  48

  2.8

  1.7

  1.65

  4

  përgjigje
 107. Tutorial spektakolar. Unë kam kërkuar në internet dhe kam vendosur për tuajat sepse është ai që ka informacionin më të plotë. Shpresoj të mos kem probleme. Do te te tregoj!

  përgjigje
 108. Faleminderit për postimin, tani unë dhe kolegët e mi nga gara e robotikës do ta bëjmë atë dhe unë do të doja të pyesja nëse ka një email ose fytyrë për t'ju kontaktuar në rast se paraqiten disa probleme dhe faleminderit përsëri

  përgjigje
 109. tutorial i shkëlqyeshëm, ndihmë e shkëlqyeshme për fillestarët, faleminderit dhe përshëndetje dhe urime për këtë punë, nga kufiri më i bukur i CD-së së Meksikës, Juárez Chih.

  Nje perqafim

  Faleminderit shumë

  përgjigje
 110. Përshëndetje Ignacio, faleminderit për videot tuaja !!! Ata më kanë shërbyer shumë. Kam një pyetje ... cilat skedarë përdorni në programin universal dërgues të gcode? A janë skedarë CAD? Ose me çfarë programi i krijoni pasi që unë po bëj një vrimë vrimash për bordet PCB dhe nuk di si të vendos projektin e një pllake për të shënuar.

  përgjigje
 111. I dashur Ignacio,

  Ju lutem më ndihmoni me sa vijon:

  në përpilimin e programit Firmware kam si vijon:

  Arduino: 1.6.8 Hourly Build 2016/02/12 12:41 (Windows 7), Bordi: »Arduino / Genuino Uno»

  Opsionet e ndërtimit të ndryshuara, duke rindërtuar gjithçka
  Në skedarin e përfshirë nga C: \ arduino-nightly-windows (1) \ arduino-nightly \ hardware \ arduino \ avr \ cores \ arduino / Arduino.h: 28: 0,

  nga skica \ reprap_new_firmware.ino.cpp: 1:

  process_string: 44: gabim: ndryshorja 'codeTypes' duhet të jetë const në mënyrë që të futet në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem))'

  lloji i kodit të pa nënshkruar [21] PROGMEM = {

  ^

  process_string: 409: gabim: ndryshorja 'octantTbl' duhet të jetë konst në mënyrë që të vendoset në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem)) "

  octantTbl i pa nënshkruar [19] PROGMEM = {4 | 5 <Preferencat.

  JU LUTEM NDIHMONI T G MIV JAPIV ATA GABIM DHE M SE DUKE MUA Q TH ISSHT IN N IN FORMAT, SHPRESOJ NDIHM YN TUAJ TON SHPENZSISHT.

  FALEMINDERIT

  përgjigje
 112. Përshëndetje Ignacio;

  Unë kam një Prusa it3 të shtypur dhe do të doja ta shndërroja në CNC,
  Unë nuk jam shumë i qartë se si ta përshtatim printerin në një tigan, a mund ta ndryshoj pllakën e kokës së prozës dhe të vendos një dremel për shembull? apo duhet të bëj shumë më shumë modifikime?
  një përshëndetje

  përgjigje
  • Përshëndetje, ju duhet të shtoni përbërësin në ndryshoren e skedarit proccess_string.ino

   lloji i kodit të pa nënshkruar [21] PROGMEM

   me këtë zgjidhet.

   Përshëndetje.

   përgjigje
 113. Përshëndetje, si jeni të gjithë? Unë kam lexuar të gjitha komentet tuaja, të gjitha janë shumë të mira, derisa dyshimi më i vogël të jetë i mirë, do t'ju tregoj nëse mund të më ndihmoni. Unë kam një prerës me tre boshte për të cilin dua per te ndryshuar sistemin sepse eshte pak i Vjeter i sherben gjithcka vetem se une nuk mund ta komunikoj me kompjuterin pasi sistemi qe perdorej ne ate kohe ishte i tipit i i cili eshte si gjuhe ose tekste tip jim i keshtu qe dua te ndryshoj kontrollin. Ata thonë se ndihmojnë, çdo koment është i mirë do ta vlerësoja.

  përgjigje
 114. Një përshëndetje e përzemërt për të gjithë Shpresoj se mund të më ndihmoni Dua të ndryshoj kontrollin në makinerinë time
  Detaji është se nuk di shumë për këtë, faleminderit dhe ju përgëzoj për çdo koment që keni bërë dhe sidomos mësuesin që e nisi këtë një urim të madh.

  përgjigje
 115. Përshëndetje Ignacio, kam një pyetje…. Unë e bëra të gjithë projektin ashtu si tutorialin, përveç që kam një Arduino Mega.
  Pyetja është ... a është firmware i dobishëm apo duhet të modifikoj një vlerë?
  Unë lidh të gjithë elektronikën, por Arduino nuk dërgon asnjë lloj sinjali përmes portave të konfiguruara për të kontrolluar Pololu

  Faleminderit shumë paraprakisht, Mariano

  përgjigje
 116. Përshëndetje miq, si një projekt personal jam përpjekur të ndjek hapat në postim por kam disa probleme me pjesën e softuerit, disa prej jush mund të më mbështesin

  përgjigje
 117. Përshëndetje, si jeni? Punë e shkëlqyeshme, e dua .. Kam një pyetje, a është në gjendje të prerë mdf? Meqenëse i kam parë vetëm të vizatojnë fotografi ...

  përgjigje
 118. Përshëndetje! Dua të di nëse është e mundur të përdoret ndonjë softuer në WIDOWS dhe nëse në vend të marrjes së Gcode me programin, çfarë nuk është e njëjtë me marrjen e tij nga MasterCam?

  përgjigje
 119. mirëmëngjes ing. nacho camaro. Unë jam një student në universitetin utcam në jugperëndim të Meksikës.
  Unë jam duke bërë praktikën time në një kompani e cila ka një cnc është jashtë shërbimit të punës. të cilën unë dua ta riaktivizoj por do të doja të më aksesonit me një model. çdo kontakt për komunikim. ju lutem

  përgjigje
 120. Unë jam student në universitetin utcam të jugperëndimit të republikës meksikane. Unë jam duke bërë praktikën time profesionale në një kompani e cila ka një cnc të ngjashëm me këtë, vetëm mua më duhen këshilla për një model. Disa kontakte në mënyrë që dikush të më shpjegojë dhe t'u dërgojë fotot e makinës që dua të punoj. faleminderit shpresoj pergjigje te shpejta.

  përgjigje
 121. shoku Unë dua të bëj një cnc për të mbledhur PCB-në time, diçka e thjeshtë prej 20 cm x 20 cm çfarë lloji të motorit më duhet?

  Mini SG90 Mikro Servo 9g
  Shpejtësia e funksionimit: 0,12 sekonda / 60 gradë (4.8V pa ngarkesë)
  Boshti i rrotullimit (4.8V): 17,5 oz / in (1 kg / cm)
  Tensioni i punës: 3.0V - 7.2V
  Unë me të vërtetë do të isha shumë mirënjohës

  përgjigje
 122. pershendetje pune e mbare
  Meqenëse programi kompjuterik bën kodin për arduino dhe mendoj se një firmware është i nevojshëm për të, ku mund të të gjej.
  Gëzuar !!

  përgjigje
 123. Përshëndetje, e di që arduino ju lejon vetëm të dilni nga voltazhi deri në 12V, por kur dua të bëj një super CNC me motorë me më shumë tension si 24V ose 110V, si ta bëj?

  përgjigje
 124. Përshëndetje, po testoj skicën që ju jepni për Arduino dhe nuk përpilohet, unë kam gabimin e mëposhtëm:

  Në skedarin e përfshirë nga C: \ Program Files (x86) \ Arduino \ hardware \ arduino \ avr \ variants \ standard / pins_arduino.h: 28: 0,
  nga reprap_new_firmware.h: 1,
  nga reprap_new_firmware.ino: 1:
  process_string.ino: 44: 29: gabim: ndryshorja 'codeTypes' duhet të jetë përbërëse në mënyrë që të vendoset në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem))'
  process_string.ino: 409: 29: gabim: ndryshorja 'octantTbl' duhet të jetë konst në mënyrë që të vendoset në seksionin vetëm për lexim me anë të '__attribute __ ((progemem)) "
  Gabim në përpilim

  Versioni IDE Arduino është 1.6.1 dhe Arduino është një Arduino Uno edhe pse nuk mund ta hedh as kur kontrolloj kur ndodh gabimi.

  Faleminderit dhe te fala.

  përgjigje
 125. Pershendetje zoti zot bekoj besimin tuaj te mire sepse nuk mund ta imagjinoni sa i rendesishem eshte ky projekt per mua une jam nje makine bluarje dhe e dua kete pune nuk po fle duke menduar per kete projekt sipas motoreve qe keni perdorur do te doja pak me e forte ose pak më shumë të mëdhenj ju lutem më ndihmoni me këtë dhe çfarë lloj kartele duhet të përdor që është e mirë emri im është zot paskal ju bekoftë vëllai im

  përgjigje
 126. Përshëndetje, kjo faqe është shumë e mirë, unë jam kubanez dhe po filloj të ndërtoj një cnc, problemi është që kam motorë të ndryshëm, disa EM-323 dhe EM-326 nga printeri epson lx 300, duhet ta di nëse këto funksionojnë për mua, unë gjithashtu kam një tip em-297 dl 17 pm-k017-p15 ASTROSYM, ky duket mirë dhe një tjetër rrumbullakët nmb em-299, dua të më ndihmoni, motorët nuk janë aq të lehtë për tu marrë këtu dhe më pëlqeu shumë ideja e CNC. Do të ndihmonte nëse mund të më thoni nëse keni forcën e nevojshme. Emaili im është yosdanyg@uclv.cu

  përgjigje
 127. HELOG SHIKU ASHT A Kënaqësi që të keni gjetur një faqe ku të mësoni të ndërtoni një CNC.
  JAM Krejtësisht NEOFITO N S L SND TH, PERR TU T AS LUTUR UDHZUES, KU T D SHKARKOJ THE PROGRAMIN P TOR TAND TRAJTUAR ARDUINO DHE TTH TJERT NGA FALEMINDERIT TANAD
  OSCAR

  përgjigje
 128. Urime nga Meksika, unë jam adhuruese e elektronikës dhe do të doja shumë ta bëja këtë cnc, por nuk di asgjë për Arduino,
  Me çfarë mund të filloj? Faleminderit shume

  Përshëndetje

  përgjigje
 129. Përshëndetje, emri im është José Antonio dhe do të doja të dija nëse mund t'i marr motorët stepper nga një printer apo nga një DVD. Më falni ... Unë do të bëj një makinë CNC dhe kam nevojë për ndihmë.
  A mund të më ndihmoni me këtë ju lutem.
  Unë e lë emailin tim: joseanmoguz@gmail.com
  paraprakisht faleminderit shumë mik.
  një përshëndetje e përzemërt

  përgjigje
 130. Përshëndetje Ignacio, projekti është shumë i mirë, shumë faleminderit, unë ende nuk e kam ndërtuar, por dua t'ju bëj një pyetje, ky projekt është vetëm për dru, domethënë nëse dua të ndërtoj një vidë ose një të veçantë fije por metal prej hekuri, do te jete e mundur me te njejtin projekt, apo jo .. shpresoj te me pergjigjeni. . Faleminderit

  përgjigje
  • Përshëndetje, jam përpjekur të postoj një mesazh për Ignacio por nuk duket këtu, dikush mund të më mbështesë duke më thënë që kam ngrënë, faleminderit

   përgjigje
 131. Më falni ... a është i dobishëm për përpunimin e ingranazheve të çelikut? Dhe nëse po ... a keni nevojë vetëm për mjetin korrekt të prerjes ose frezimit?

  përgjigje
 132. Përshëndetje, mendoj se kontributi juaj është shumë i mirë, pyetja ime është nëse mund të bëj figura 3d në metal për kallëpe kukullash.

  përgjigje

Lini një koment