Si të bëni një kompostues shtëpiak me një daulle

kompostues shtëpie me daulle

Unë kam pasur parasysh idenë e bëni një kompostues shtëpiak për të përfituar nga mbeturinat e perimeve nga kuzhina.

Unë dua të hetoj më shumë rreth aerobik, anaerob dhe vermikompostues. Kështu që unë do t'ju lë informacione, lloje të ndryshme kundërshtarësh që gjej dhe disa teste që bëj.

Vrimat në daulle janë aq të ajrosura mirë dhe materiali organik kompostohet mirë.Edhe kështu, unë shoh disa disavantazhe për këtë lloj kompostimi.

Për një gjë, nuk mund ta ktheni dhe të përzieni mirë gjithë përmbajtjen. dhe nga ana tjetër, përmbajtja më e vjetër që bëhet kompost më parë do të jetë në fund dhe ne nuk do të jemi në gjendje ta heqim atë nëse jemi të interesuar. Për të shmangur këtë, ne mund të shtojmë edhe disa modifikime në bateri, duke imituar versionet komerciale. Ne mund të heqim të gjithë pjesën e poshtme, në mënyrë që ajo të jetë në kontakt me tokën dhe të mos dëshirojë asnjë lloj kullimi që mund të kalbë plehrat.

Ne gjithashtu mund të presim një pjesë të anës nga pjesa e poshtme dhe ta kthejmë atë në një derë me një menteshe dhe një bravë për të qenë në gjendje të marrim plehrash nëse duam. Për ta kthyer atë nuk do të kemi mundësi tjetër përveçse të përdorim një kthesë plehrash, të cilat janë si grushta të mëdhenj me dy kthetra të anulueshme që i fusim në plehra. Kur e heqim, kthetrat hapen dhe na lejojnë të nxjerrim material nga fundi dhe kështu të ajrosim dhe përziejmë të gjithë materialin në grumbullin tonë

Suscríbete në listën tonë korrekt

kompostues shtëpiak

En lidhja e mëposhtme ka një video rreth si të bëjmë një kompostuesTek merrni kompost organik ndërmjet 14 dhe 21 ditësh, me një daulle plastike. Quiteshtë mjaft më e sofistikuar se ato në imazhet më sipër.

https://www.youtube.com/watch?v=itg3pJlBOgg

Pak më shumë informacion në lidhje me si bëhet kompostimi.

1 koment mbi "Si të krijoni një kompostues shtëpie me një daulle"

Lini një koment