Si të bëni një zile shtëpie në shtëpi

Nëpërmjet si të bëhet Kam zbuluar një video që më pëlqente shumë si të bëni një zile shtëpie në shtëpi. Në të vërtetë është një zile elektromagnetike e derës me materiale shtëpiake.

wikipedia gjetëm disa skema që na tregojnë si të bëni një zile elektromagnetike të derës si ato që kemi në shtëpinë tonë.

skema e ziles elektromagnetike

Dhe me simulimin është shumë më e qartë si funksionon zilja e derës.

Suscríbete në listën tonë korrekt

  • Butoni ose zilja e ziles është shtypur dhe kjo bën që qarku të mbyllet dhe rryma të rrjedhë.
  • Kjo rrymë kur kalon nëpër qark magnetik gjeneron një forcë që tërheq armaturën A.
  • Ndërsa armatura ngrihet, çekani në fund godet B dhe lëshon një tingull, në të njëjtën kohë kur qarku është hapur dhe forca që tërheq forca të blinduara ndalet, duke bërë që ajo të bjerë përsëri dhe procesi të fillojë përsëri.

si funksionon një zile elektromagnetike e derës

Dhe si një zbatim kurioz i asaj që u pa më lart, ne kemi këtë zile të bërë me syze.

zilja e derës në shtëpi me syze

Mund të mos tingëllojë shumë me zë të lartë, as nuk e di jetëgjatësinë e shpikjes, por tingulli duhet të jetë elegant ;-)

3 komente për "Si të bëni një zile në shtëpi"

  1. Padyshim, pasi joelortega.infoemprendedor.com pa emgbrao është e nevojshme të testoni drejtshkrimin në disa nga mesazhet tuaja. Disa prej tyre janë të rrënuar me probleme drejtshkrimore dhe se është shumë e bezdisshme për të treguar realitetin pa shkruar, unë patjetër do të kthehem përsëri.

    përgjigje

Lini një koment