Si të katalogoj bibliotekën time të librave

Unë kam qenë duke kërkuar një metodë për të kataloguar, organizuar dhe menaxhuar bibliotekën e familjes .. Tani po flas për një bibliotekë fizike, nuk e di nëse i përziej librat elektronikë këtu, por mendoj se do të vazhdoj me Kalibrin për këtë Me

Unë kam disa libra, nuk e di sa, përveç revistave, librave teknikë dhe mbështetjeve të tjera. E gjithë kjo vjen së bashku me gruan dhe vajzat e mia dhe krijon një bibliotekë interesante familjare.

Por është e paorganizuar. Ne nuk kemi një regjistër të librave, as nuk e dimë në cilin raft apo dhomë janë dhe në shumë raste kjo është shumë zhgënjyese, sepse për fat të keq ne nuk mund t'i kemi të gjithë në pamje dhe shumë prej tyre janë brenda dollapëve ose në rreshtat e dytë të rafte.

Unë kam dashur të rregulloj për një kohë të gjatë dhe kam gjetur disa metoda që mund të jenë të shpejta dhe efektive.

Kini kujdes, nuk po flas për digjitalizim, për këtë kam një artikull nga si të digjitalizohen libratMe Këtu flasim për të pasur një softuer për të menaxhuar bibliotekën tonë.

Kërkesat

Kjo është ajo për të cilën kam nevojë dhe bazuar në atë që kam zgjedhur opsionet.

  1. Duhet të lejojë shtimin e librave duke skanuar barkodin për të përshpejtuar të gjithë operacionin.
  2. Duhet të më lejojë të eksportoj bibliotekën në CSV dhe të importoj skedarë
  3. Çfarë ju lejon të regjistroni përveç të dhënave të zakonshme (Titulli, etj.) Shënimet mbi opinionet, dhe të krijoni kategori dhe etiketa të ndryshme.
  4. Duhet të jetë falas dhe nëse mund të jetë me burim të hapur ose softuer falas, shumë më mirë.

Metodat

Duke kërkuar në internet, kam gjetur një sasi të madhe softuerësh të specializuar për katalogimin e bibliotekave "shtëpiake". Nuk po flas për bibliotekat komunale.

Shumica prej tyre i kam hedhur poshtë për mos përmbushjen e ndonjë prej kërkesave.

Nga të gjitha aplikacionet mobile atje dhe ka shumë. Unë rekomandoj Katalogun e Librave për të cilin do të flasim tani. Shtë e vërtetë që pothuajse të gjithë bëjnë të njëjtën gjë, por Book Catalog është softuer falas dhe ne mund të shohim dhe modifikojmë kodin e tij, kështu që për mua është një zgjedhje shumë e mirë, madje edhe mbi Bibliotekën Time, një aplikacion që është shkarkuar më shumë se 1 milion herë.

Pas shumë kërkimesh dhe hedhjesh, unë do të vazhdoj me Katalogun e Librave. Nuk është opsioni më i bukur, por është ai që i përshtatet më së miri asaj që kam nevojë.

Menaxhoni Bibliotekën me Katalogun e Librave

Justshtë vetëm një aplikacion celular. Por një nga më të plotë që kam parë. Edhe pse vizualisht nuk është ai që më pëlqen më shumë, fakti që është softuer falas më jep qetësi që projekti mund të vazhdojë.

Mund të shkarkohet nga

Ai lejon eksportimin e CSV me atë që di që mund të kem një kopje rezervë dhe të mos humbas të dhënat e mia dhe gjithashtu të migroj në GoodReads dhe / ose LibraryThings (megjithëse nuk do ta përdor këtë opsion)

Siç e përmenda, ju mund të shtoni libra duke skanuar barkodin. Ju do të duhet të instaloni një nga aplikacionet që ata tregojnë për këtë, në rastin tim unë kam përdorur Skaner të Kodit.

Katalogu i Librave është shumë i konfigurueshëm dhe më pëlqen shumë opsioni që ka për të përcaktuar vendndodhjen fizike të librave, kujt i huazoni një libër, krijoni biblioteka të ndryshme, përveç shtimit të kategorive dhe etiketave, çmimeve të blerjes, etj, etj.

Unë lë një galeri të imazheve me pamje nga ekrani në mënyrë që të keni një ide se si duket dhe çfarë mund të bëni.

Me këtë opsion ju do të keni vetëm bibliotekën në celularin tuaj. Kam filluar ta katalogoj, sepse është shumë mirë për mua të jem në gjendje të skanoj barkodet me telefonin tim të mençur. Kur t'i kem të gjitha, do të kontrolloj se çfarë bëj.

Alternativa të tjera

Unë lë më shumë alternativa që kam hedhur poshtë, por që ende ju interesojnë.

Lexon mirë

Ndërsa përgatitni hyrjen Good Reads ka vendosur të kufizojë api-n e tij, në mënyrë që aplikacionet e palëve të treta të mos jenë në gjendje të rishikojnë katalogun e librave, kjo bën që katalogimi i shumë aplikacioneve që bazuan kërkimin e tyre në Good Reads të shembet.

GoodReads është rrjeti social më i madh dhe më i njohur për lexuesit atje. I përket Amazon. Ne mund të hyjmë përmes internetit ose me Aplikacionin. Aplikacioni na lejon të skanojmë barkodet ose kapakët dhe të futim ISBN për të kërkuar librin tonë.

Punon bazuar në etiketat, kështu që nëse dua të krijoj 2 biblioteka për të ndarë librat nga vajzat dhe të afërmit e mi, për shembull, bazohet në etiketa

Kam ndjenja të përziera me idenë e ngarkimit të bibliotekës sime në një rrjet social dhe veçanërisht atij që i përket Amazon dhe që e di se si do t'i përdorë ato të dhëna.

Gjërat e Bibliotekës

Shtë një opsion shumë i ngjashëm me GoodReads. Qasja përmes uebit ose përmes Aplikacionit. Përfitimet dhe të metat janë të njëjta me GoodReads, e vetmja gjë që në Bibliotekat ka shumë më pak njerëz që njoh dhe prandaj pjesa shoqërore humbet nëse kjo është ajo që ne po kërkojmë.

Biblioteka ime

Appshtë një aplikacion smartphone i ngjashëm me Book Catalog. Shkarkuar nga më shumë se 1 milion njerëz. Muchshtë shumë më e bukur dhe ka shumë mundësi, por, por

Nëse dini ndonjë mundësi tjetër të mirë, ju lutemi lini një koment.

Lini një koment