Si të prerë kartën SIM nga mini SIM në mikro sim dhe nano sim

Unë marr timen Nexus Google 4. Do ta provoj dhe kuptoj se përdor mikro SIM :-(

Zgjidhja logjike është të kërkojmë një Kopjimi i kartës SIM, por ata kërkojnë 5 € (po, ishte falas më parë) Kështu që duhet të kërkoni një zgjidhje shtëpiake dhe kjo do të kalojë shkurtoni kartën në shtëpi për të kthyer mini SIM në Micro SIM.

llojet e kartave SIM, mini SIM, mikro SIM dhe nano SIM

Po, unë e di që pasi kam shpenzuar 300 € për një celular, mbledhja e 5 € nuk duket shumë, por kjo është bërë një çështje personale.

Update: Sot vijnë kartat e prera paraprakisht, kështu që është shumë e lehtë të ndryshosh nga një madhësi në tjetrën. Por nëse keni një SIM të vjetër, ky truk do të funksionojë ende për ju. Nëse kurseni 5 €, pini një kafe për shëndetin tim

Epo, para se të shkurtojmë si të çmendur, pak kartë SIM

Suscríbete në listën tonë korrekt

Ekzistojnë 4 lloje

  • la SIM (1FF) me madhësi si një kartë krediti,
  • mini SIM (2FF), e cila është më e përdorura tani, dhe që të gjithë e quajmë SIM,
  • la mikro SIM (3FF) duke bartur shumë pajisje të reja
  • y nano SIM (4FF) akoma më e vogël dhe më e reja nga të gjitha, këtu pothuajse gjithçka është chip.

Kontaktet janë të njëjta, kështu që ne mund t'i presim ato pa probleme që çipi do të funksionojë mirë, për më tepër, jo shumë kohë më parë në dyqanet e kompanisë, për t'ju dhënë një mikrosim ata e prerë atë me një makinë të vogël. Por me siguri ata kanë parë që tarifimi i 5 eurove për një të ri është më fitimprurës

Matjet e kartave janë

karta SIM dhe madhësia mikro SIM

por në momentin e së vërtetës, të paktën në lidhjen 4, mikrosimi është shumë i trashë dhe duhet të lëmosh pak pjesën e pasme, përndryshe nuk do të përshtatet.

Si të prerë një kartë SIM

Le të shkojmë në rrëmujë, për të prerë nga një kartë mini SIM në një mikro SIM ose një nano SIM ne shkarkojmë shabllonin që unë kam lënë si pdf në një shtojcë (me mirësjellje nga Airportal) Në fund të artikullit ne kemi lënë një shablloni në pdf, të cilin duhet ta shtypni.

Materialet e nevojshme janë (shirit, shënues, vizore, gërshërë dhe letër zmerile)

Materiale për prerjen e kartës SIM në mikro SIM dhe nano SIM

Ne do ta vendosim kartën në model,

Shablloni i prerjes së kartës SIM

Shumë e rëndësishme, duhet ta mbash kartën te shablloni me shirit në mënyrë që të mos lëvizë gjatë prerjes, duhet të jesh shumë preciz.

Rregullo kartën SIM me shirit në model

Dhe tani me një rregull për të shënuar. Kjo është pika kryesore e modifikimit. Në kohën e shënimit, vendosni rregullin në mënyrë që të pikturoni gjithmonë pjesën e jashtme, domethënë nëse kemi shënuar gabim, gjithmonë do të jetë më e madhe se e vogël, pasi që zvogëlimi i madhësisë është gjithmonë i mundur dhe nëse e bëjmë brenda, mund të bëhu mikro SIM shumë e vogël. Mos u shqetësoni nëse është shumë i madh për ju dhe nuk do të përshtatet, atëherë ne do të rregullojmë madhësinë me letër zmerile.

Si të shënoni një kartë SIM për të marrë një mikro SIM

Dhe ne tashmë e kemi kartelën tonë të shënuar dhe gati për tu prerë. Dhe ne prerë !!! me shume kujdes. Nëse jo vetëm hiqni plastikën pa hequr buzën e çipit, qetësia ende funksionon.

karta e shënuar për mikro SIM

Ne do të kemi një prerje të parregullt dhe do të duhet të lëmojmë me një letër zmerile me kokërr të imët.

karta sim rërë për të përshtatur madhësinë

Dhe mbani mend atë që kemi thënë, është e mundur që jo pasi SIM të jetë futur në mbajtësin e kartës mobile të mos hyjë sepse është shumë e lartë, sepse lëmon pjesën e pasme të kartës, nuk është e nevojshme shumë.

prerë kartën SIM

Në imazhin e mësipërm, është qartë e nevojshme të lëmoni letrën për të lënë skajet uniforme dhe për të përshtatur madhësinë që kemi lënë pak të madhe. E rëndësishme Nanosim, është gjithashtu më e hollë, prandaj duhet të lëmojmë pjesën e pasme për të ulur trashësinë.

[e theksuar]

Hiqni trashësinë nëse jo, atëherë vijnë problemet sepse karta hyn, por ne nuk mund ta heqim atë përsëri

Dhe këtu kemi rezultatin :) Shikoni pjesën e pasme të lëmuar dhe pa vizatim në mënyrë që të përshtatet mirë në Nexus 4.

karta mikro SIM e modifikuar

Nëse shkon keq, mos u shqetësoni shumë, sepse SIM do të çaktivizohej, kështu që nuk keni humbur asgjë.

Fuentes:

Lini një koment