Si të bëni Burimin e Ndërruar +5, +12, -12 për projektet e ardhshme me një DVD

Përshëndetje. Ky është artikulli im i parë. Dhe duke parë që redaktorët e tjerë po paraqesin objekte shumë interesante, mendoj se është e mençur të sqarojmë se ne e kuptojmë se jo të gjithë janë specialistë në fusha specifike të inxhinierisë. Për këtë dhe falë faktit që po vijnë projekte shumë të plota, ne do të fillojmë me një pajisje që do t'ju kursejë disa euro riciklim, duke zvogëluar dhe pa dalë nga shtëpia.

Ideja lindi sepse bleva një DVD të lirë (më pak se 35 €) por funksionoi perfekt për 3 muaj dhe nga askund thjesht ndizet dhe thotë "Pa disk", ky është një problem i përbashkët i kartës logjike, e cila edhe pse është plotësisht dixhital, jo është i lehtë për tu riparuar, kështu që është i padobishëm. Duke menduar një ditë për një praktikë në të cilën kisha nevojë për një burim më të madh se 1 Amp, kujtova DVD-në dhe këtu është ndërtimi i tij. Unë shpresoj se ju pëlqen.

Ne do të fillojmë duke ditur se çfarë materiali do të përdorim, gjithçka shfaqet në imazh, përveç një rregulli dhe korrigjuesi, do të shihni se për çfarë përdoret.

Materialet e nevojshme

Ne do të marrim çmontimin dhe do të heqim të gjitha vidat anësore, ato nuk janë të vështira për t'u gjetur, pasi ato janë të ekspozuara, këtu është një foto.

Pasi të jenë hequr të gjitha vidat, ne heqim mbulesën dhe identifikojmë burimin. Kablloja e energjisë është e lidhur direkt, ne vazhdojmë ta heqim atë dhe në një lidhës të gjatë ne identifikojmë atë që na jep burimi.

Por nuk duhet të ndalemi me kaq, duhet t'i masim me multimetër për të parë nëse janë të sakta apo janë rregullime të përafërta më vonë.

 

Kështu ne gjithashtu masim 12 dhe -12. kur gjithçka është e saktë do të thotë që shkronja funksionon mirë.

Pra, pa ditur as makineritë elektrike, ne tashmë kemi një burim funksional, por tani duhet ta bëjmë mbulesën e saj në mënyrë që burimi ynë i ri të mbrojë veten, të na mbrojë, të zgjasë shumë më shumë dhe të jetë më estetikisht i këndshëm, për këtë do të përdorim mbulesën që kemi hequr nga DVD-ja. Unë mata 7cm dhe prej andej shënova me korrektorin dhe përkulem me piskatore dhe kureshtje, në imazhet e mëposhtme tregohet.

 

       

   

Me pjesën mbrojtëse tashmë katrore dhe të shpuar, është koha të vendosni burimin në të dhe nëse dëshironi të shtoni lidhës është në diskrecionin tuaj, për mua është më e lehtë të hiqni kabllot pasi përdorni në praktikë 5 volt për kontrollin dhe 12 ose -12 për fuqinë.

   

Dhe ky është burimi im, i thjeshtë, por i dobishëm, dhe i vogël për të qenë në gjendje të futem në ndonjë çantë shpine gjatë rrugës për në shkollë dhe / ose praktikë për një laborator shumë shumë të vogël si ai që kam ngritur në shtëpi, shpresoj të ju pëlqejë artikulli, dhe tashmë me burimin, kontributet e ardhshme lidhen me dritat e drejtuara, arduino dhe elektronikën dixhitale. 

SHENIM: ky shembull i një burimi është marrë nga një DVD, burimi duhet të japë 1.5 Amper pa ndonjë problem, por imagjinoni nëse burimi i marrë është nga një qendër kopjimi ose një PC me cilësi të lartë, sepse në atë rast sistemet do të tejkalojnë 8 Amper pa problem, janë të rregulluara, të ndezura dhe me përbërës me jetë të dobishme të gjatë dhe intensive.

Ju gjithashtu mund të shihni 

 

 

[theksuar] Ky artikull u shkrua fillimisht nga Zaifehr për Ikkaro [/ theksuar]

7 komente në "Si të krijoni burim të ndërruar +5, +12, -12 për projektet e ardhshme me një DVD"

 1. Hej Mik, faleminderit shumë, në fakt shumë kohë më parë po kërkoja diçka të tillë, si ndërtimi i burimit tuaj të pajisjeve që janë në dispozicion që nuk funksionojnë më, por ato kanë pajisje të fuqishme të përfshira! Une ju pergezoj ju!! Dhe faleminderit shumë, thjesht bëni një pyetje për të matur tensionin në multimetër në të cilin e matni? Dhe një tjetër gjë për të provuar pajisjet me këtë burim me cilat kabllo punojmë? Dua të them me cilën palë?

  +12
  GND
  -12
  +5
  GND

  përgjigje

Lini një koment