V për Vendetta nga Alan Moore dhe David Lloyd

V për Vendetta nga Alan moore dhe david LLoyd

Duke kërkuar në faqen e internetit të bibliotekës së qytetit tim që gjeta V për Vendetta nga Alan Moore dhe David Lloyd. Kam dëgjuar për këtë roman grafik si një vepër kulti dhe me të vërtetë dëshiroja ta lexoja.

Sigurisht, ka shumë më shumë informacion sesa në film dhe gjithçka ka kuptim. Këtu zbulojmë se nga vjen V me maskën e tij Guy Fawkes, pelerinën dhe kapelën e tij. Ne e kuptojmë më mirë kontekstin dhe pse ndodh hakmarrja.

Argument

kush është V për V për Vendetta

1998. Londër, një shtet brutal dhe totalitar që u formua pas një lufte. Një djalë i maskuar me pelerinë dhe kapelë shfaqet dhe fillon të vrasë zyrtarë të lartë të qeverisë.

Nuk numëroj më shumë sepse nuk dua të prish. Por gjatë leximit do të zbulojmë se kush është ai dhe pse kjo hakmarrje. Pse është ai gjithmonë një hap përpara dhe pse duket se ka cilësi mbinjerëzore.

Gjithçka lidhet me dy komplote të tjera kryesore. Ai i një kolegu dhe ai i hetuesit që i ndjek ata. Përveç kësaj, ne kemi nën-komplotet e secilit prej pozicioneve të larta për të cilat ai shkon.

Duhet të mbahet mend se ky vëllim është një përmbledhje e bërë nga autorët, origjinalet ishin shumë numra

Një nga gjërat që më pëlqeu shumë janë tekstet e autorëve që shpjegojnë se si lindi ideja dhe të gjitha alternativat për të cilat po mendonin, skicat e karakterit, mjediset e mundshme dhe shumë më tepër.

Pa dyshim, momenti që më ka bërë më shumë përshtypje po përfundon librin 2 të Cabaret of Vice, kur pas disa kapitujve të fortë dhe të egër, kur dukej se nuk kishte justifikim për veprimet e tij, V thotë:

A vlen lumturia më shumë se liria?

Dhe kjo frazë që ende po më bën të mendoj i jep kuptim gjithçkaje që ndodh. Me të vërtetë, cila është fraza e duhur në kohën e përsosur. Unë nuk po propozoj që qëllimi të justifikojë mjetet, por që ju të arrini të shihni qëllimet e personazhit, pa hyrë në një debat nëse ato janë të sakta apo jo.

Por nëse shkojmë pak më tej, mbase duhet ta pyesim veten nëse mund të ketë lumturi pa liri. Sepse kjo pyetje nënkupton përgjigjen se jo, se lumturia nuk është e rëndësishme nëse nuk kemi liri.

Dhe nëse shkojmë edhe më thellë, do të duhet të pyesim veten se çfarë është lumturia dhe çfarë është liria.

Anarkia

v për hakmarrje dhe anaruia

V për Vendetta është diçka e ngjashme me një referencë të Anarkisë, një nga temat e përfshira në romanin grafik.

Kam lexuar "shumë" rreth demokraci dhe e njëjta gjë për lirinë, por asgjë për anarkinë, dhe koncepti që unë kam si të gjithë të tjerët që nuk e kanë hetuar është ai i kaosit. Lërini të gjithë të bëjnë atë që duan. Kështu që unë jam duke pritur të lexoj dhe hetoj më shumë rreth anarkisë.

Kjo është një temë e rëndësishme në lojë, ndoshta më shumë sesa mendojmë, sepse e bëri Alan Moore të shkëputej nga filmi duke mos folur për pjesën e anarkisë.

- Kaq shumë trazira dhe trazira, V ... a është kjo anarki? A është kjo toka e të bësh atë që dëshiron?
-Jo. Ky është vendi i marrjes së asaj që dëshironi. Anarki do të thotë "pa udhëheqës", jo "pa rregull". Me anarkinë vjen epoka e Rendit, e rendit real: domethënë e rendit vullnetar.

komplot dhe ide të v për hakmarrje

Mosha e ordhng do të fillojë kur të përfundojë cikli jo koherent i verwirrung që po dëgjoni.

roman grafik komik v për hakmarrje

Barazia dhe liria nuk janë luks që mund të lihen mënjanë si zakonisht. Pa to, rendi do të arrijë thellësi të vështira për t'u imagjinuar.

Filmi dhe shfaqja

Siç kemi komentuar, ekziston komiku origjinal që përbëhet nga 10 libra, përpilimi në një vëllim të vetëm si ai që kam lexuar, i bërë gjithashtu nga autorët dhe më pas filmi i vitit 2005 që sillet rreth komplotit të barutit të vitit 1605.

Ka shumë kohë që nuk e kam parë për herë të fundit dhe nga sa mbaj mend, megjithëse faktet kryesore janë të ngjashme, shumë të dhëna që i konsideroj të rëndësishme nuk i njohim kurrë, siç është origjina e V.

Unë duhet ta shoh përsëri, tani që kam një lexim të freskët dhe do të jap mendimin tim me më shumë kritere.

Mos harroni një pikë të rëndësishme. Alan Moore u shkëput nga adaptimi i filmit. Ai nuk dëshironte të paraqitej në kredite sepse nuk ishte dakord se si u trajtua anarkia në film.

Shënime

Trëndafilat që V jep janë Violet Carson e cila është një lloj ngjyre salmoni që ia detyrohet emrin e saj aktores Violet Carson, natyrisht, e njohur nga seriali britanik Coronation Street

Në një moment në komik ata përdorin alfabeti aeronautik ose alfabeti fonetik icao, i cili është një sistem i krijuar për të qenë në gjendje të japë siguri më të madhe për radiokomunikimet aeronautike. Përdoret për të transmetuar çdo lloj informacioni, veçanërisht kur bëhet fjalë për numra ose terma në të cilët shkrimi dhe kuptimi i tyre i saktë është jetik.

Lini një koment