Si të ndërtojmë një xhiroskop mekanik rrotullues

Jorge Rebolledo Ai na dërgon tre fotografi të montimit të një xhiroskopi elektrik që ai ka ndërtuar.

Siç na thotë Jorge a xhiroskop ose xhiroskop është një makinë për të matur ose ruajtur orientimin, bazuar në parimin e ruajtjes së momentit këndor. Makina, sapo të jetë në lëvizje, tenton t'i rezistojë ndryshimeve në orientimin e saj.

Xhiros Ato janë përdorur gjithashtu për të zvogëluar rrotullimin e anijes, për të stabilizuar platformat e qitjes dhe për të stabilizuar platformat inerciale në të cilat janë bashkangjitur sensorët e përshpejtimit për lundrim inercial në aeroplanë dhe raketa të ndërtuara para shfaqjes së GPS.

ndërtoni xhiroskop

Suscríbete në listën tonë korrekt

Fleta e mëposhtme tregon detajet e ndërtimit rotori i xhiroskopit.

xhiroskop elektrostatik

Këtu mund të shihni se si ka qenë xhiroskopi. Me të vërtetë mahnitëse

operacioni i xhiroskopit

Jorge faleminderit shumë për informacionin. Ne shpresojmë për kontribute të reja ;-)

Më shumë informacion:

në wikipedia

  • Video xhiroskopi
  • Xhiroskopët Të gjithë ju doni të dini rreth xhiroskopëve

Ndërtoni një Gyro-Led

Duke vazhduar me impulsin që po i japim xhiroskop, këtu ne paraqesim modifikimin e fundit të Jorge Rebolledo, Gyro Led.

Sipas autorit, xhiroskopi prodhon energji elektrike që përdoret për të ndezur LED.

Shumë më qartë në një fletë.

xhiroskop elektrik me plumb

Dhe gjithashtu një video e funksionimit të saj. Faleminderit shumë Jorge.

Çfarë ka të re në xhiroskopin elektrik 360 gradë

Pak nga pak dhe falë interesit të Jorge Rebolledo ne po mbledhim më shumë shembuj dhe informacione rreth xhiroskopët

Këtu ai na tregon një version të ri të tij xhiroskop elektrik 360 gradë (rrotullohet lirshëm). Karakteristikat e xhiroskopit mund të vlerësohen mirë (Prezenca gjiroskopike) Alsoshtë gjithashtu një gjeneratori i rrymës.

risitë në xhiroskopin elektrik

Kjo pajisje e vogël ka 2 amortizues në krahët e tijs, burime të vogla që jastëk dridhjet e motorit.

Këtu është video me funksionimin e saj (Video YouTube nuk është më në dispozicion :()

9 komente mbi "Si të ndërtojmë një xhiroskop mekanik rrotullues"

  1. Përshkrimi i xhiroskopit tuaj është madhështor, por nëse mund të përshkruani në Spanjisht gjithçka që thoni në secilën fotografi të hapave që duhet të ndiqni dhe nëse zgjeroni më shumë detaje në gjithçka, shumë më mirë. Unë vlerësoj interesin tuaj për të ndarë njohuritë tuaja, unë me të vërtetë ndaj interesin tim për përdorimin e gyros si një sistem ekuilibri në një biçikletë ose motor, të tilla si modeli C1 nga Lit Motors nga SHBA. Nëse keni diçka në lidhje me të, do të më ndihmonit shumë duke e ndarë me mua, por mos harroni, në spanjisht. Faleminderit shume paraprakisht.

    përgjigje

Lini një koment