Si të zgjidhim Kubin e Rubikut

El Kubi i Rubikut është një enigmë mekanike e shpikur nga skulptori dhe profesori hungarez i arkitekturës Ernö Rubik në 1974. beenshtë vlerësuar se më shumë se 100 milion kube ose imitime të Rubikut janë zgjidhur në të gjithë botën.

Mekanizmi i tij i thjeshtë befason si nga pikëpamja mekanike, kur studion brendësinë e tij, ashtu edhe për kompleksitetin e kombinimeve që arrihen duke kthyer fytyrat e tij.

Supozoj se të gjithë ju keni provuar ndonjëherë ta zgjidhni atë dhe shumë të tjerë do të dinë të zgjidhin dy nga tre kurora.

Epo këtu lë një zgjidhje (në skedarin e bashkangjitur). Kjo zgjidhje shpjegohet me Alvi de Microsiervos

Si të krijoni një kub Rubik

Suscríbete në listën tonë korrekt

Disa lidhje interesante:

Lini një koment