Si të lundrojmë me IP të vendit që duam me TOR

lundrojmë me tor nëpër vendin që duam

Ndonjëherë ne duam të lundrojmë duke pretenduar se jemi në një vend të caktuar, domethënë, duke fshehur IP-në tonë të vërtetë dhe duke përdorur një tjetër nga vendi që ne zgjedhim.

Ne mund të dëshirojmë ta bëjmë këtë për shumë arsye:

  • shfletoni në mënyrë anonime,
  • shërbime që ofrohen vetëm nëse lundroni nga një vend i caktuar,
  • ofron kur punësoni shërbime,
  • kontrolloni se si funksionon një faqe në internet që përmban elementë të vendosur në vendndodhje.

Në rastin tim ishte opsioni i fundit. Pas zbatimit të disa shtojcave në një faqe në internet të WordPress, unë duhej të kontrolloja nëse ato shfaqnin të dhënat në mënyrë korrekte për përdoruesit në secilin vend.

Metoda të ndryshme mund të përdoren për ta bërë këtë.

Shfletoni përmes një përfaqësuesi, përdorni një VPN ose përdorni TOR duke e detyruar atë në nyjen e fundit të jetë nga vendi që na intereson.

Suscríbete në listën tonë korrekt

Meqenëse nuk kam një VPN, një përfaqësues nuk do të kërkoj dhe testoj nga secili vend dhe kam TOR të instaluar tashmë sepse kam zgjedhur këtë metodë të fundit.

Nëse jeni këtu, unë e kuptoj që ju e dini se çfarë është TOR, dhe se shërben për anonimizimin dhe sigurinë e shfletimit të internetit. Për këtë ne përdorim shfletuesin Tor. Për të përmirësuar sigurinë dhe privatësinë tonë, le të themi që ju jeni duke kërcyer midis nyjeve në vende të ndryshme dhe kjo është e vetmja gjë që duhet të dini për të kuptuar ndryshimin që do të bëni.

Si të detyroni TOR të dalë në nyjën e një vendi të caktuar

Unë përdor Linux, por procedura është e njëjtë në Linux, Windows dhe Mac, ajo ndryshon vetëm aty ku ndodhet skedari që duhet të editojmë dhe se është torrc

Gjëja e parë është ta kërkosh atë. Ne kërkojmë torrc dhe e gjejmë atë në shtegun e parë në imazhin brenda Browser / TorBrowser / Data / Tor

detyroni torin të dalë në një nyje të vendit

Ne e hapim atë me Gedit për shembull ose me një tjetër redaktues teksti ose kodi dhe do të shtojmë këto 3 rreshta në fund.

Nyjet hyrëse {es}
ExitNodes {de}
Nyjet e rrepta 1

si të redaktoni torrc

Me EntryNodes {es} i themi që nyja e hyrjes duhet të jetë nga Spanja, me ExitNodes {de} nyja e daljes duhet të jetë nga Gjermania, dhe me StrictNodes 1 e detyrojmë të përdorë ato nyje. Nëse jo, ai do të përpiqej ta kapte kur i përshtatet, por nuk do të na garantohej asgjë.

Kodet në kllapa {} janë kodet ISO që përcaktojnë vendet. Në këtë lidhja mund të gjeni të gjitha kodet ISO. Zgjidhni ato që ju interesojnë

Në shumë vende ata rekomandojnë vetëm dy linjat e fundit, ExitNodes dhe StrictNodes, por në këtë mënyrë ndonjëherë ka punuar për mua dhe nganjëherë nuk ka. Ndërsa shtimi i një EntryNodes nuk më ka dështuar për momentin.

Unë gjithashtu rekomandoj që nëse e përdorni, të hapni një faqe në internet për të gjetur IP-në tuaj dhe të kontrolloni nëse jeni larguar vërtet në vendin që keni zgjedhur.

kontrolloni ip

Ka një mijë prej këtyre shërbimeve dhe në këtë mënyrë siguroheni që gjithçka të funksionojë si duhet. Se keni zgjedhur skedarin torrc që po luante, etj.

Nëse keni ndonjë pyetje, lini një koment.

Më shumë modifikime në Nyjet

Më shumë gjëra që mund të bëjmë janë

  • ExitNodes {ua}, {ug}, {ie} StrictNodes 1 (përcaktoni më shumë se një nyje dalëse, shumë vende)
  • Përjashto Nyjet {country_code}, {country_code} (mos i përdor kurrë ato vende në qarkun TOR)
  • PërjashtoExitNodes {country_code}, {country_code} (mos i përdor kurrë ato vende si nyja dalëse)

Vendet pa nyje

Në disa vende si Portugalia duket se nuk ka nyje dalëse. Kështu që këtu nuk kam qenë në gjendje të përdor metodën TOR.

Unë e kam zgjidhur atë duke hyrë në faqet që duhej të rishikoja përmes një përfaqësuesi të Portugalisë.

Gjithmonë ekziston një zgjidhje për problemet tona ;-)

Lini një koment