Zgjidhja: avrdude: ser_open (): nuk mund të hapë pajisjen në Arduino

Në këtë artikull unë do të shpjegoj se si të rregulloni një gabim të zakonshëm në Arduino:

avrdude: ser_open (): nuk mund të hapë pajisjen "/ dev / ttyACM0": Leja nuk pranohet

Sfond

Pas një kohe të gjatë pa përdorur Arduino, unë kam marrë dy bordet e mia (origjinalin dhe atë elegoo) për të bërë disa aktivitete me vajzën time. Unë i lidh ata, unë jam duke shkuar për të futur hap pas hapi për të parë se gjithçka është në rregull dhe kur shkoj ta dërgoj atë në bord ai kthen gabimin e njohur.

Arduino: 1.8.5 (Linux), Karta: "Arduino / Genuino Uno" avrdude: ser_open (): nuk mund të hapë pajisjen "/ dev / ttyACM0": Refuzohet leja Problemi i ngarkimit në bord. Vizitoni http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload për sugjerime.

Si në PC, ashtu edhe në laptop, kam të instaluar Ubuntu 18.04.

Zgjidhje

Filloj duke ndjekur lidhjen që ata sugjerojnë. Dhe unë ndjek hapat

En mjetet / pllaka Ushtë zgjedhur Arduino / Genuino Uno

En mjetet / porti serik / dev / ttyACM0

problemi arduino avrdude ide

dhe siç sugjeron dokumentacioni, në rast se ka probleme me Drivers dhe lejet, unë hap terminalin dhe ekzekutoj:

 sudo usermod -a -G tty yourUserName
 sudo usermod -a -G dialout yourUserName

ku emri juaj i përdoruesit është emri juaj i përdoruesit

Tani unë dal dhe hyni përsëri. Dhe vetëm në rast se unë rinis PC / laptop.

Ende nuk funksionon për mua dhe dokumentacioni Arduino nuk ndihmon më. Kështu që unë kam vazhduar të shikoj, në forume dhe blogje. Nëse në këtë pikë nuk funksionon për ju dhe ju jeni si unë. Ndiqni hapat e ardhshëm

Kthimet ls / dev / ttyACM0 / dev / ttyACM0
ls -l / dev / ttyACM0 kthen crw-rw—- 1 thirrje rrënjësore 166, 0 nëntor 26 16:41 / dev / ttyACM

Me këtë ne konfirmojmë që porti ekziston

Ne do të japim leje dhe do të kontrollojmë nëse përdoruesi ynë ka lejet e nevojshme.

 sudo chmod a+rw /dev/ttyACM0
 id devuelve 20(dialout) 

Dhe unë shoh që përdoruesi është brenda grupit thirrja telefonike kështu që kjo pjesë e kuptuam si duhet.

Ajo që ka funksionuar për mua ka qenë të instaloj përsëri Arduino.

Nëse kontrolloni

which avrdude

Dhe nuk kthen asgjë që instalimi i Arduino duhet të rregullohet.

sudo apt install --reinstall arduino

Dhe nëse nuk keni qenë në gjendje ta zgjidhni problemin, më lini një koment dhe do të përpiqem t'ju ndihmoj.

Mjet mjet për zgjidhjen e problemeve

Nuk është një skenarin që ata kanë përgatitur për të rregulluar këtë problem. Mund të përpiqeni të shihni nëse ju ndihmon. Nuk e kam përdorur por e lë sepse mendoj se mund të jetë një burim i dobishëm.

AVRDUDE

Unë lë pak informacion për të kuptuar më mirë se çfarë është AVRDUDE. Emri vjen nga AVRDUDE - AVR Downloader / UploaDEr

AVRDUDE është një mjet për të shkarkuar / ngarkuar / manipuluar përmbajtjen ROM dhe EEPROM të mikrokontrolluesve AVR duke përdorur teknikën e programimit në sistem (ISP).

https://www.nongnu.org/avrdude/

AVRDUDE u nis nga Brian S. Dean si një projekt privat si programues për serinë e mikrokontrolluesve Atmel AVR.

Ju mund ta gjeni softuerin dhe shumë më tepër informacion në faqja në internet e projektit.

1 koment në "Zgjidhje: avrdude: ser_open (): nuk mund të hapë pajisjen në Arduino"

  1. Unë kam një problem me një arduino nuk komunikon me ide ose anasjelltas unë kam gjithçka të konfiguruar mirë, të gjitha pllaka port etj ... Unë kam shkarkuar flip por nuk e di se si funksionon për të rimbushur firmware që unë mendoj se është çfarë është e gabuar, ju mund të keni pak më shumë detaje se si ta instaloni përsëri arduino, falënderoj që jam i ri në këtë

    përgjigje

Lini një koment