Comanche ku Jesús Maeso de la Torre

Kuring maju yén Kami admirer hébat ti barat, Abdi bogoh eta. Comanche mangrupikeun juara Spartacus Award pikeun Novel Sejarah Pangsaéna 2019 sareng disarankeun pisan.

Ieu novel, kalawan fakta fictionalized tangtu, sarta ieu tebih ti nada Kuda gélo sareng Custer nya éta karangan anu nyaritakeun fakta kalawan bisa dipercaya.

Di dieu carita diwatesan dina kajadian nyata. Misi, perang, jsb, jsb anu nyata. Kahirupan tokoh utama jelas fiksi.

Tempatna di New Spain dina dasawarsa ahir abad ka-XNUMX, nalika Kakaisaran Spanyol ngawasa Méksiko sareng anu engkéna janten Amérika Serikat.

Pernah lamun urang ngobrol ngeunaan Kulon, Urang ngabejaan waktu kolonisasi Spanyol, saméméh karavan kawentar padumuk nu urang tingali dina pilem bakal anjog. Kuring henteu sadar yén Spanyol parantos aya, muka jalan, ogé ngajajah naon anu bakal janten Amérika Serikat, ti abad ka-XNUMX.

Téks ieu anu muka novel, sareng anu ku jalan tina buku sanés, ngajelaskeun sadayana kalayan sampurna sareng anu kuring resep:

Nalika urang Amerika anu nganggo basa Inggris anu munggaran asup ka daratan kidul sareng kulon Amérika Kalér, aranjeunna parantos lami ditincak ku Spanyol. Saméméh padumuk Anglo-Saxon anjog di karavan gerbong maranéhanana, Castilians geus erected gereja, kota, benteng jeung kota abad saméméh.

Saméméh kavaleri Yankee patroli wewengkon lega kana sora Garry Owen, komodo kulit, atawa raja, Viceroyalty of New Spanyol, geus ngumbara tur mastered eta jalur liar.

Sateuacan benteng Amérika anu urang tingali dina pilem John Ford didirikan, kalayan sheriff galak tina ekspresi surem, lalaki bersenjata rakus, Kavaleri Katujuh sareng India galak, prajurit untamed tina presidios Spanyol parantos ngadominasi dataran, gurun, canyons na prairies, ti Louisiana ka Texas ti Arkansas mun Colorado, sarta ti New Mexico ka California.

Sareng sateuacan Navajos, Apaches sareng Comanches nyanghareupan kavaleri Amérika Serikat, aranjeunna parantos perang perang katurunan ngalawan pasukan anu teratur sareng ulet ti Raja Spanyol.

José Antonio Crespo, sejarawan. Poho Spaniards of Amérika Kalér

Plot

Comanche museurkeun kana kahirupan Martín, budak lalaki, putra Dragones de Cuera sareng anu janten salah sahijina. Kami bakal nuturkeun anjeunna dina karir militerna, petualangan, misi, sareng urusan cinta.

Misi-misina bakal nyababkeun anjeunna nyebrang kakaisaran Spanyol, gaduh perjanjian sareng Mason sareng Bapa sareng sadaya ieu anu sigana teu aya hubunganana ngajadikeun sagala rasa di dunya, dina waktos kakaisaran Spanyol masih kuat.

Novel dibagi jadi tilu bagian.

Petualangan komodo kulit, kalayan gelut sareng urus sareng India. Di dieu urang ningali cara hirup tina suku béda, sarta kumaha kakaisaran Spanyol ngajajah tur nalukkeun wewengkon ieu.

Bagian kadua museurkeun kana Italia. Dimana urang tiasa ningali intrik anu kuat. Spies, curia sareng freemason nyobian ngawangun dunya, masing-masing pikeun kapentingan sorangan.

Ngarasakeun eta sarta ngabejaan kuring dina komentar.

Naga kulit

Upami aya unsur anu pikaresepeun anu kuring mendakan aranjeunna komodo kulit Spanyol.

Aranjeunna dipikawanoh dina wates salaku «naga kulit» sabab leuwih jaket biru pangaturan jeung trims beureum, kolor tripe bluish jeung cape biru kobalt, maranéhanana ngajaga diri jeung jaket sleeveless tina jarami atawa warna ocher, dijejeran nepi ka tujuh lapisan disamak. kulit, invulnerable kana panah jeung tumbak India.

Aranjeunna ngabéla diri tina serangan India ku pedang angger Toledo tina tentara Spanyol, tumbak, tameng, shotgun, dua pistols, holsters jeung kantong taktak suede, jeung idéntifikasi Unit maranéhna. Aranjeunna ngagem dasi hideung anu elegan, sapatu ankle atanapi jubah sareng topi Cordovan anu lega dihias ku bulu beureum. Aranjeunna ngajagi panangan kénca ku tameng buleud anu dibungkus ganda anu dipamerkeun dimana panangan Castile disulam dina warna anu terang. Unggal naga boga genep kuda, hiji colt, jeung bigal, sarta boga dua pagawé India anu dilayanan salaku squires, domestics, jeung Panungtun.

Aranjeunna takwa pikeun kateguhan sareng disiplinna. Aya seueur rujukan resmi anu didokumentasikeun pikeun pasea sareng tarungna.

Dina 26 April 1776, hiji ensign kalawan 42 naga bentukna pasagi nolak pikeun 5 jam ngalawan 300 Apaches ngabalukarkeun ditarikna maranéhanana sanggeus usaha gagal pikeun megatkeun formasi maranéhanana.

Malah gelut sareng Greenhorn didokumentasikeun.

Jalma-jalma biadab henteu terang naon kahormatan sareng karep, Pak. Pertarungan urang ngalawan sétan-sétan éta leres, sabab éta mulya. Éta peradaban ngalawan barbarism. Pikeun aranjeunna, perang nyaéta perampokan, rajapati jalma anu teu bersalah, ngalanggar sadaya hak, ngahina kana nyeri tina naluri anu lemah sareng goréng tanpa kaduhungan pisan. Naha anjeun tiasa ngalakukeun tempur anu langkung wajar sareng lengkep, Pak?

maranéhanana geus horribly disiksa dina ragam Comanche heinous. Dua geus dihijikeun ka cross on log sarta, sanggeus nyoplokkeun Ceuli jeung nyoplokkeun bagian tina kulit maranéhanana, seuneu geus disimpen dina aurat maranéhanana, anu horribly scorched. Dua anu sanésna digantung tibalik, ngaduruk sirah sareng rambutna ku cara anu pikasieuneun.

Tanpa reureuh anjeunna niténan ruteu, jalur walungan jeung gunung ngaliwatan ka arah basisir Pasifik, disusud ku teu kurang ti Alvar Núñez Cabeza de Vaca, Vázquez de Coronado, Antonio de Espejo atawa Juan de Oñate.

The Placet Hispaniae ngadominasi kalér buana. Jeung iwal ti wewengkon Tilu belas Koloni karek bebas berkat bantuan Spanyol, sésana belonged ka Putra, ti Teluk Méksiko ka Great Lakes, sarta ti Mississippi ka California.

Aranjeunna pasti bakal pantes hiji artikel ngan keur diri.

Panyakit dunya kuno

Dina novel urang geus ningali desa devastated ku cacar fearful sarta sababaraha panyakit séjénna.

Dua puluh taun ka tukang, saurang Dominika, Fray Domingo de Soria, parantos ngalaksanakeun panyawat cacar anu ampir mujijat di Santiago, Chili, inokulasi ku pérak sareng kaca kanula nanah tina pasien anu katépaan ka jalma anu séhat, anu parantos diimunisasi salami hirup.

Sareng éta saprak aranjeunna diwanohkeun dina perjalanan ka-2 Christopher Columbus, aranjeunna ngalegaan sapertos seuneu, ku kituna dina abad ka-XNUMX aranjeunna parantos kaserang jinis panyakit ieu. Ieu Sigana hébat dina buku Nalukkeun biologis ku Noble David Cook

Panilitian

Topik anu kuring hoyong nalungtik, nalungtik sareng ngalegaan inpormasi.

  • Hernando Soto
  • Aranjeunna nyarios basa anu teu tiasa diucapkeun sami sareng Aztec: Nahuatl
  • The Comanches nyebut dirina nu Numunuu "manusia," ogé "jalma oray," atawa Kohmants, "nu narajang horsemen".
  • Aranjeunna moro kelenci jeung hares kalawan klub, iteuk melengkung precision luar biasa.
  • lulugu Comanche Ecueracapa atanapi Beusi Shirt
  • Sakelompok prajurit anjing, sateuacan ngamimitian parlemén, nari tarian karuhun Roh, anu ku bangsa India disebut Hako, anu disauran roh-roh éta.
  • Éta naon Comanches nelepon pipa calumet inviolable. Ieu ngan dipaké pikeun nutup pajangjian karapihan, ku kituna ngaranna "pipa karapihan, atawa gencatan senjata".
  • Peraturan Masonic dikirimkeun ka urang ku pangadeg urang, Adipati Philip de Wharton, sareng The Treatise on the Torelance of Voltaire.
  • Kami hébat tanpa bangga sareng hina tanpa dasar (sigana éta milik kode Masonic)

Salaku tambahan sareng relevansi khusus nyaéta ékspédisi Juan Bautista de Anza ngalangkungan buana énggal.

Kuring ninggalkeun informasi ngeunaan hirupna sarta ngeunaan diaries perjalanan na tina nilai sajarah pangluhurna.

  1. https://es.wikipedia.org/wiki/Juan_Bautista_de_Anza
  2. https://web.archive.org/web/20150910072132/http://anza.uoregon.edu/siteindex.html
  3. https://web.archive.org/web/20150619221135/http://anza.uoregon.edu/people/name.html
  4. https://www.nps.gov/juba/index.htm

Buku patali

  • Poho Spaniards of Amérika Kalér. José Antonio Crespo-Francés jeung Valero

Sumber cai

Upami anjeun jalma anu gelisah sapertos kami sareng hoyong kolaborasi dina pangropéa sareng perbaikan proyék, anjeun tiasa ngadamel sumbangan. Sadayana artos kanggo mésér buku sareng bahan pikeun ékspérimén sareng ngalakukeun tutorial

3 komentar ngeunaan "Comanche ku Jesús Maeso de la Torre"

  1. Nya, bagian tina wates, tina rides, Comanches, Apaches jeung komodo kulit sigana pisan metot pikeun kuring.
    Bagian Alaskan sigana mah teu nyumbang teuing.

    jawaban
  2. Nya, bagian tina wates, tina rides, Comanches, Apaches jeung komodo kulit sigana pisan metot pikeun kuring.
    Bagian Alaskan sigana mah teu nyumbang teuing.

    Bagian tina sajarah di Éropa jeung sagalana ngeunaan Freemasons, jsb, geus boring keur kuring.

    Inpormasi anu langkung seueur ogé leungit ngeunaan kumaha Perang Kamerdikaan Amérika mangaruhan wates-wates éta.

    Catetan: 6,5 / 10

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji