Kumaha ningali IP dina Linux

kumaha terang ip abdi di linux

Masalah terang, atanapi mendakan IP anu urang gaduh mangrupikeun hal anu sering. Hayu urang tingali kumaha ngalakukeunana dina alat anu nganggo LInux.

Dina tulisan ieu kuring bakal ngajarkeun anjeun kumaha konsultasi IP umum dina browser, sareng konsol sareng kumaha cara kéngingkeun sareng simpen dina skrip .sh kami nganggo BASH

Salian ieu, urang ogé bakal ningali kumaha konsultasi IP pribadi urang sareng bédana antara dua.

Baca on

Scratch pikeun Linux (Scratux Ubuntu)

Alternatif scratch pikeun linux

Kuring mimiti maén ngagaro sarta kuring ningali kalawan geuleuh yén maranéhna aya aplikasi desktop pikeun Windows, MacOS, ChromeOS sareng aplikasi Android tapi teu aya aplikasi resmi pikeun Linux.

Aya aplikasi pikeun Linux sareng aranjeunna ngeureunkeunana. Pesen anjeun ayeuna

Pikeun ayeuna, Aplikasi Scratch henteu cocog sareng Linux. Kami damel sareng kontributor sareng komunitas open-source pikeun milarian jalan pikeun Scratch tiasa dianggo dina Linux ka hareup. Tetep informed!

Leres yén versi online tiasa dianggo tina browser. Tapi kuring resep aplikasi desktop sabab gaduh kauntungan yén urang tiasa teras-terasan ngagunakeunana sanaos tanpa sambungan Internét sareng yén upami urang hoyong fokus kana tugas éta, urang tiasa nutup browser sareng rébuan tab anu sanés, anu sok janten sumber gangguan. .

Baca on

Kumaha ngajalankeun file .py

kumaha ngajalankeun file .py kalawan kode Python

nu file kalawan extension .py ngandung kode basa programming Python. Ku cara kieu, nalika anjeun ngaéksekusi file, éta sekuen kode dieksekusi.

Béda sareng a file .sh nu executes parentah nu mana wae sistem Linux Ubuntu bisa ngaéksekusi, pikeun file .py mun dianggo anjeun kudu install Python.

Ieu mangrupikeun hal anu munggaran anjeun kedah laksanakeun upami anjeun hoyong ngamimitian diajar program sareng Python.

Baca on

Kumaha nambihan watermark gancang sareng seueur

tambahkeun watermark gancang sareng seueur

Ieu mangrupikeun metode anu ayeuna kuring anggo tambahkeun watermark atanapi watermark kana gambar blog. Kuring biasana gaduh poto anu cekap pikeun tulisan sareng nganggo skrip bash ieu kuring nambihan watermark dina 2 atanapi 3 detik.

Sabaraha lami abdi nganggo GIMP pikeun ngedit massal. pilihan ieu, nu urang nempo dina blog masih valid, tapi ieu sigana leuwih gancang ka kuring jeung sakumaha kuring nyebutkeun naon keur kuring maké ayeuna.

Métode ieu ogé cocog pikeun fotografer anu kedah ngirimkeun gambar anu ditandaan ka klien, sabab dina sababaraha detik anjeun parantos diolah.

Tangtosna, éta mangrupikeun solusi pikeun pangguna Linux, kuring nganggo Ubuntu. Ayeuna kuring ngantepkeun anjeun naskah sareng panjelasan léngkah-léngkah supados anjeun henteu ngan ukur tiasa ngagunakeunana tapi ogé ngartos naon anu dilakukeun sareng ngamimitian diajar BASH. Aya ngan 8 garis.

Baca on

Kumaha carana napigasi nganggo ip nagara anu dipikahoyong ku TOR

balayar sareng tor ngalangkungan nagara anu dipikahoyong

Kadang-kadang urang hoyong napigasi pura-pura yén urang aya di hiji nagara, nyaéta nyumputkeun IP asli urang sareng nganggo anu sanés ti nagara anu urang milih.

Urang panginten hoyong ngalakukeun ieu kusabab seueur alesan:

  • kotektak anonim,
  • jasa anu ngan ditawarkeun upami anjeun nganapigasi ti nagara tangtu,
  • nawarkeun nalika nyewa jasa,
  • parios kumaha halaman wéb anu ngandung unsur geolocated tiasa dianggo.

Bisi kuring éta pilihan terakhir. Saatos ngalaksanakeun sababaraha plugins dina halaman wéb WordPress, kuring kedah parios yén éta nembongkeun data kalayan leres ka pangguna unggal nagara.

Baca on

Kumaha ngajalankeun file .sh

kumaha ngaéksekusi file sh
Panggihan kumaha ngajalankeunana ku terminal sareng klik dua kali

nu file kalayan extension .sh mangrupikeun file anu ngandung skrip, paréntah dina basa bash, anu dijalankeun dina Linux. SH mangrupikeun cangkang Linux anu nyarios ka komputer naon anu kedah dilakukeun.

Ku cara urang tiasa nyarios yén éta bakal sarimbag sareng Windows .exe.

Aya sababaraha cara pikeun ngajalankeunana. Kuring badé ngajelaskeun 2. Hiji sareng terminal sareng anu sanésna sareng antar muka grafis, nyaéta, sareng mouse, yén nalika anjeun dua kali klik éta dieksekusi. Anjeun tiasa ningali dina pidéo sareng di handap ieu aya undak-usuk pikeun jalma anu resep kana tutorial tradisional.

Baca on

Candak deui komputer Linux lami

komputer hirup deui berkat sebaran Linux anu enteng

Abdi teraskeun sareng Perbaikan PC sareng gadget sanaos ieu henteu tiasa dianggap nyalira. Tapi éta mangrupikeun hal anu unggal-unggal aranjeunna naroskeun ka kuring deui. Pasang sababaraha sistem operasi anu ngajantenkeun aranjeunna dianggo dina komputer nganggo hardware anu lami atanapi lami.

Komo upami kuring nyaritakeun sakedik ngeunaan kaputusan anu kuring nyandak dina hal anu khusus ieu, éta tiasa diperpanjang langkung seueur. Kuring bakal nyobian ngamutahirkeun sareng ningalkeun naon anu kuring parantos lakukeun unggal pasualan ditepikeun.

Turutan rangkay tulisan ngeunaan ngalereskeun komputer. Hal-hal umum anu saha waé tiasa ngalereskeun di bumi urang nalika komputer dihurungkeun tapi anjeun henteu ningali nanaon dina layar.

Baca on

Tutorial Anaconda: Naon éta, kumaha cara masangna sareng kumaha cara nganggona

Anaconda Data Élmu, data ageung sareng pytho, distribusi Sunda

Dina tulisan ieu kuring ninggali a Pitunjuk instalasi Anaconda sareng kumaha cara nganggo manajer paket Conda anjeun. Kalayan ieu urang tiasa nyiptakeun lingkungan pangembangan pikeun python sareng Sunda sareng perpustakaan anu dipikahoyong. Pisan pikaresepeun pikeun ngamimitian ngaco sareng Pembelajaran Mesin, analisis data sareng program sareng Python.

Anaconda mangrupikeun sebaran gratis sareng Open Source tina bahasa pamrograman Python sareng Sunda anu seueur dianggo di komputasi ilmiah (Élmu DataData Élmu, Pembelajaran Mesin, Élmu, Téknik, analitik prediktip, Data ageung, jsb).

Éta masang sajumlah ageung aplikasi anu seueur dianggo dina disiplin ieu sakaligus, sanés kedah masangna hiji-hiji. . Langkung ti 1400 sareng anu paling seueur dianggo dina disiplin ieu. Sababaraha conto

  • numpy
  • pandas
  • Aliran tensor
  • H20.ai
  • Scipy
  • jupyter
  • Dasbor
  • OpenCV
  • matplotLib

Baca on

Genep bulan sareng Linux

Ieu Linux, kuring nunjukkeun méja kuring

Akhir-akhir ieu seueur jalma di lingkungan kuring naroskeun ka kuring ngeunaan Linux, aranjeunna bahkan hoyong anjeun masangkeunana pikeun nguji. Janten ayeuna kuring parantos nganggo Linux kanggo sadayana salami 6 bulan, saur anjeun mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngabagi pangalaman kuring.

Anggo Ubuntu salami 6 taun dina laptop tapi henteu cara intensif atanapi jalan, laptopna pikeun hiburan, browsing sareng sababaraha barang Arduino. Lila-lila kuring nyobian masang sababaraha distribusi dina PC kuring, tapi grafik GForce 240T lami kuring masihan masalah sareng sanaos aranjeunna nyobian ngabantosan kuring pikeun ngabenerkeun masalah sareng masang driver anu cocog, tungtungna kuring capé sareng neraskeun sareng Windows 7 teras 10. Kuring nyobian Debian, Ubuntu, Linux Mint, sareng sababaraha deui sareng kuring henteu tiasa nga-instal. Kaleresan kuring henteu émut deui upami kuring nyobian anu henteu dumasar kana Debian.

Tapi sababaraha bulan ka pengker kuring gaduh distro Manjaro siap dina USB sareng panginten naha henteu? sareng tingali dimana éta damel sareng ogé hébat. Abdi bogoh Manjaro. Kuring sakitar sabulan nganggo sebaran ieu sareng kuring murag asih sareng Téma Maia na. Tapi aya pembaruan anu masihan masalah deui sareng sadayana Nvidia (Rolling Release barang?) Janten kuring nyobian Kubuntu, anu henteu pernah sanggup nga-pasang na kuring teu ngagaduhan masalah. Teras kumaha Kuring parantos nganggo Kubuntu langkung ti 6 bulan dina sadidinten.

Baca on