Pangropéa Pencegahan

El Pangropéa Pencegahan éta rada canggih, sareng ngalibatkeun intervensi pikeun nyegah kagagalan. Dina hal ieu, aranjeunna dumasarkeun kana reliabilitas alatna, sareng gumantung kana kasus éta, tugas-tugas pangropéa industri bakal dilaksanakeun dina waktos anu langkung atanapi kirang sering.

Tujuan utama nyaéta ngalestarikeun alat sareng fasilitas. Salaku tambahan, sapertos anu diprediksi, éta ogé biasana dilakukeun kalayan mesinna ngaji, janten henteu hartosna ngirangan produktivitas sareng ngajaga kasadiaan anu tinggi anu dipikahoyong dina lingkungan ieu dimana waktos nganggur mahal pisan.

Diantara tugas-tugas pangropéa preventif, éta ti mimiti ngabersihkeun peralatan sahingga dianggo leres, kana parobihan bagian-bagian anu tos dipakena sateuacan gagal, perobihan pelumas, sareng sajabana, gumantung kana rekomendasi ti pabrikan mesin, atanapi pendapat para ahli. Kusabab kitu, éta ogé nyegah kagagalan sateuacan éta kajadian, sapertos anu diprédiksi.

Upami anjeun maca ieu anjeun kedah langkung seueur inpormasi. tong sono ieu jejer konci pangropéa industri The rencana pangropéa, pakakas CMMS jeung Jenis pangropéa.

Jenis pangropéa preventif

Dina pangropéa preventif tiasa dibédakeun rupa-rupa jinisna gumantung kana kriteria anu dianggo pikeun aplikasi na:

  • Diprogram: aksi dijadwalkeun sareng ulasan périodik dilaksanakeun. Éta tiasa dilakukeun gumantung kana waktos operasi komputer atanapi ogé nangtoskeun faktor anu sanés. Salaku conto, jumlah siklus, mileage, jumlah bagian anu dihasilkeun, jst.
  • Ramalan- Ahli kedah nangtoskeun iraha waktuna anu pas pikeun ngalaksanakeunnana dumasarkeun kana naon anu dipikaterang ngeunaan mesin atanapi sistem. Pikeun ieu anjeun kedah terang ogé faktor sapertos MTTF, MTBF, sareng MTTB.
  • Kasempetan- Ngamangpaatkeun downtime pikeun pangropéa. Jiga nalika industri henteu aktip, downtime, atanapi nalika pangaruhna kana produksi minimal.

Contona, dina informatika, pikeun pusat data, serverna kedah 24/7, kasadiaan 100% dipilarian. Kusabab kitu, di dieu kasempetan henteu mendakan tempatna, sareng anu biasana dilakukeun dina kasus ieu nyaéta milarian kaleuleuwihan (misal: RAID), sahingga upami aya hal anu gagal, bakal aya unsur sanés anu tiasa ngagentoskeunana tanpa mangaruhan naon waé. Téhnik sanésna nyaéta pager, pikeun ngasingkeun sareng sistem anu tiasa diganti atanapi didereskeun tanpa mangaruhan sésana ...

Émut yén éta sanés ngan ukur salah sahiji jinis pangropéa, upami anjeun mikir ngalaksanakeun sareng ngendalikeun pangropéa perusahaan anjeun anjeun kedah diajar Pangropéa koréksi jeung dugaan.