Pangropéa prediksi

El Pangropéa prediksi Éta mangrupikeun anu dumasar kana pamariksaan périodik pikeun nangtoskeun status sareng operasional alat sareng fasilitasna. Teknisi anu didédikasikeun pikeun jinis perawatan industri ieu kedah ngagaduhan élmu anu jero pikeun alat anu dianalisis, sareng terang sababaraha faktor atanapi variabel anu tiasa mangaruhan sistem ieu.

ku ejemplo, Operasi pangropéa kedah terang suhu atanapi kisaran suhu operasi anu ditolerir ku sistem, tekanan, getaran maksimum anu ditampi, jumlah siklus anu ditampi sateuacan putus, jam damel, terang kamungkinan kagagalan anu tiasa dipibanda, jsb. Sadayana kedah ditangtoskeun kalayan bantosan inpormasi ti pabrik alat-alat atanapi, gagal éta, ngalangkungan studi anu canggih sareng analisa.

Jenis perawatan ramalan ieu dilakukeun périodik, dina interval waktu anu langkung pondok atanapi kirang, gumantung kana jinis atanapi jinis mesin atanapi sistem anu diinspéksi. Éta kalolobaan ngabantosan nyegah kagagalan atanapi nyingkahan konsekuensi anu langkung parah anu bakal kajadian upami pangropéa na goréng.

Sareng janten ahli dina pangropéa industri, teraskeun nambihan inpormasi sareng bagian kami: rencana pangropéa, pakakas CMMS jeung Jenis pangropéa.

Kaunggulan sareng kalemahan pangropéa duga

Saperti sagala hal dina kahirupan, jenis pangropéa industri ieu ngagaduhan na kaunggulan jeung kalemahan. Ku alatan éta, éta kudu dievaluasi lamun éta anu leres dina unggal kasus atanapi upami peryogi jinis pangropéa atanapi kombinasi sababaraha modél.

Entre kauntunganana pangropéa duga nyaéta:

  • Éta ngamungkinkeun ngadeteksi gagal dina tahapan awal atanapi anu henteu acan kajantenan. Ieu masihan anjeun perencanaan sareng waktos tindakan anu cekap pikeun dilakukeun ukuran koréksi Sateuacan aya kajadian anu langkung parah.
  • Milarian kasalahan awal ogé bakal mangaruhan kahirupan jasa. Alesanna nyaéta sababaraha kasalahan tiasa nyababkeun geter, panas teuing, kabocoran, sareng sajabana, anu tiasa ngagancangkeun deterioration komponén sanés dina sistem.
  • Aranjeunna biasana dina kaayaan, nyaéta, aranjeunna henteu meryogikeun mesin pikeun dieureunkeun sareng éta tiasa teras beroperasi nalika analisa dilaksanakeun.
  • Tabungan dina suku cadang.
  • Réliabilitas sareng produktivitas anu langkung ageung.
  • Ngirangan waktos sareng biaya perawatan.

Tapi aya ogé sababaraha kalemahan pinunjul dina jenis pangropéa industri ieu:

  • Anjeun peryogi tanaga anu mumpuni. Ieu tiasa hartosna gaduh staf téknis khusus pikeun khususna, ngiring teknisi luar, atanapi ngalatih operator anjeun sareng kursus.
  • Investasi awal pikeun nempatkeun rencana pangropéa sareng alatna langkung mahal tibatan jinis pangropéa sanés. Salaku conto, ku sistem monitoring sareng analisis, alat-alat thermography, jst.

Anjeun kedah meunteun dina unggal kaayaan upami biaya tambahan ieu kirang tina tabungan anu nyatakeun dina manpaatna sareng nangtoskeun naha éta modél anu dituturkeun atanapi henteu. Tangtosna, nalika damel sareng alat-alat canggih éta mangrupikeun modél anu pangsaéna, sabab biasana hargana langkung mahal pikeun ngalereskeun peralatan berteknologi tinggi tibatan ieu.

Upami anjeun jalma anu gelisah sapertos kami sareng hoyong kolaborasi dina pangropéa sareng perbaikan proyék, anjeun tiasa ngadamel sumbangan. Sadayana artos kanggo mésér buku sareng bahan pikeun ékspérimén sareng ngalakukeun tutorial