Kumaha ngabédakeun bédana antara swift, ngelek sareng pesawat

ngabédakeun, ngagésér, pesawat sareng ngelek

Swift, ngelek sareng pesawat Éta mangrupikeun 3 manuk anu biasa di kota sareng kota urang sareng sanaos hirup sareng aranjeunna, jalma lieur sareng henteu tiasa ngaidentipikasi éta.

Kami badé ngantepkeun manual lengkep sareng sadaya trik sareng aspek dimana urang kedah milari pangakuan anu saé.

LPergeseran langkung gampang dikenalkeunDiantara kapal terbang sareng ngelek urang kedah ningali sakedik deui tapi anjeun bakal ningali kumaha éta saderhana pisan.

Walet sareng pesawat mangrupikeun Hurindinidae ti kulawarga Hirundinidae sedengkeun swift nyaéta aphid kulawarga Apodidae anu sacara harfiah hartosna tanpa suku.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan masing-masing kami ngagaduhan file masing-masing. Unggal waktos nganggo langkung seueur data, poto sareng kapanasaran

Urang tiasa ngabédakeun aranjeunna ku 3 cara anu béda.

  1. Sacara visual
  2. Ku sayang
  3. Ku nyanyi

Sacara visual (siluét sareng hiber)

Di dieu urang tiasa ngabedakeun dua faktor deui: morfologi manuk sareng bentuk nilai.

Morfologi sareng siluét

Ningali gambar na sigana mah saderhana pisan, tapi nalika nuju hiber teu pati saderhana, utamina antara pesawat sareng ngelek. Swift gampang dikenalkeun.

Anu gancang:

  • Éta anu panggedéna dugi ka ngagaduhan jangjang 40 - 44cm
  • sadayana poék (urang nyarioskeun jual biasa)
  • ngagaduhan jangjang bentukna scythe

Pesawat umum:

  • rumpung bodas murni
  • buntutna henteu panjang bulu garpu

Nyelek:

  • jangjang panjang mancung
  • sareng khususna buntut garpu sareng rectrices anu manjang sareng kawat

Cara ngapung

Urang tiasa ngabédakeun 3 manuk ku cara ngapung. Tapi tina sagala cara kuring nyebutkeun kuring pikir ieu anu paling hese pikeun pemula. Memang leres sakali kami ngaidéntifikasi 3 spésiésna ogé. Cara ngalayang ngamungkinkeun urang ngabédakeun antara Pesawat sareng ngelek, kuring henteu nyimpen swift dina kantong anu sami kusabab tilu éta anu paling gampang dibédakeun. Urang bakal teras-terasan gaduh mamang antara naha urang parantos ningali pesawat atanapi ngelek.

Swift:

Frantic flapping, alternating jangjang lajeng hébat glides dina kecepatan luhur. Nonton laleur anu gancang sapertos nonton freak laleur anu gancang.

Planét:

Pesawat panjang kalayan jangjang lempeng sareng speed laun dina kurva

Ngelek:

Hiber gancang sareng kuat nganggo cupang jangjang, kalayan glides langkung pondok tibatan pesawat. Siga luncat kana awang-awang, ngagelebug dina tengah hawa

Ku sayang

sarang gancang dina liang dina témbok kastil

Swift sayang dina liang dina témbok, témbok, batu, jsb. Janten upami anjeun ningali salah sahiji formasi leutak ieu handapeun balkon anjeun tiasa pastikeun HENTEU gancang.

sarang ngelek

Walet memang ngadamel sayangna tina leutak, dibédakeun kusabab bentukna cup, éta kabuka di luhur

Sedengkeun pesawat ngadamel sayang leutak bentukna lonjong kalayan liang lebet sareng kaluarna tunggal

Ku nyanyi

Sababaraha kali urang henteu ningali manuk ieu kalangkung tapi urang ngadangukeun aranjeunna ngaraosan sorangan dina hawa. Masing-masing gaduh lagu anu khas sareng ku urang urang tiasa ngabédakeun spésiés na.

Anu paling unik nyaéta tina swift, anu ogé nalika aranjeunna ngapung dina grup kalayan gancang nyaéta sora anu tarik pisan.

Lagu Swift

Jerit anu réa, monoton sareng résonansi

Carlos W., XC466673. Diaksés dina www.xeno-canto.org/466673.

Lagu ngelek

Emit anu surak sareng nembus a viȃta ngulang deui 2 kali. Aranjeunna ngumumkeun ayana ucing sareng a siflitt sareng manuk mangsa sareng flitt-flitt


Karl-Birger Strann, XC443771. Diaksés dina www.xeno-canto.org/443771.

Lagu tina pesawat biasa

Jens Kirkeby, XC381988. Diaksés dina www.xeno-canto.org/381988.

Bédana anu sanés

Béda sanés manuk ieu anu biasana urang lebetkeun dina kelompok anu sami. Anjeun bakal ningali yén swift didamel tina témpél sanés

Swift

Panasaran anu narik perhatian kuring nyaéta yén tilu spésiés hijrah dina sababaraha rentang jangkungna.

  • Swift dina 2000 kuring jangkung

Ninggalkeun comment hiji