saluran cai roman

saluran cai Romawi jeung konstruksi maranéhanana

Dina tulisan ieu anjeun bakal mendakan seueur inpormasi ngeunaan saluran cai Romawi, kumaha aranjeunna diwangun, kumaha sumber asal dipilih, kumaha jalur dipilih, jsb. Ieu catetan dicokot tina dua bab on saluran cai tina séri Téknik Romawi sareng sumber sanésna anu kuring tinggalkeun dina tungtungna.

Nalika seueur jalma ngobrol ngeunaan saluran cai, aranjeunna mikirkeun lengkungan, sapertos saluran cai Segovia, tapi éta ngan ukur bagian tina éta. Saluran cai nyaéta sakabéh saluran ti cinyusu atawa sumber asal ka kota tujuan, sarta dina lalampahan ieu cai dilaksanakeun ngaliwatan saluran béda, ti pipa timah dikubur, pipa batu basa-na-alur, saluran, torowongan batu, ti inverted. siphons, decanters, distributor ka arches, sagalana mangrupakeun bagian tina karya agung rékayasa hidrolik.

Unsur konci

Bangsa Romawi sok milarian sumber kualitas sareng aliran anu saé. Aranjeunna henteu kantos nyayogikeun cai tina walungan atanapi rawa ka kota-kota, tapi tina sumber-sumber anu pangsaéna, nyangking cai ti mana waé anu diperyogikeun.

Baca on

Kumaha ngonpigurasikeun TP-Link Router sareng kartu DIGI

tp-link mr600 router kalawan kartu Digi

Pikeun sababaraha taun kuring peryogi WIFI di daérah anu sakedik sinyalna, dimana henteu aya kabel, henteu aya serat, atanapi naon waé anu ngahontal. Perusahaan di daérah anu nganggo téknologi WiMax ogé henteu nutupan éta, janten kuring parantos nganggo router Oranyeu 4G sababaraha taun. Kuring teu meunang loba rubakpita, ngan 3 -5 Mb tapi éta digawé pikeun kuring. Taun ieu henteu langkung ti 200Kb janten kuring kedah milarian pilihan.

Saatos nyobian sababaraha kartu kenalan. Perusahaan anu pangsaéna pikeun kuring nyaéta DIGI sareng nganggo sinyalna 4G na kuring parantos ngabandingkeun router 4g, Tp-link Archer MR600 sareng hasil saatos konfigurasi alit parantos saé pisan, ngahontal 15 dugi ka 20Mb diunduh.

Baca on

Kumaha cara nyiptakeun panggeuing di Wallapop

Ieu trik basajan, setelan anu saé pisan, tina aplikasi Wallapop kami pikeun ngabéjaan urang nalika produk anyar muncul nu urang pilari. Ku cara kieu urang moal kudu salawasna jadi asup jeung pilari naon anyar.

Ngan Kami nyiptakeun panggeuing anu kami butuhkeun sareng éta bakal ngirim béwara ka kami.fications nalika aranjeunna masangkeun produk anyar nu meets ciri kami geus dipilih dina saringan.

Conto anu jelas nyaéta milarian Nintendo Switch. Urang tiasa ngadamel Wallapop ngabéjaan kami kalayan béwara nalika aya anu ngajual Nintendo Switch, dugi ka harga anu tangtu, kalayan saringan jarak, jsb.

Baca on

El Carmen de Onda Élmu Pengetahuan Alam Museum

Dina 3 Agustus urang nganjang ka Museo del Carmen de Onda. Musieum élmu alam anu pasti ngahudang minat anggota kulawarga bungsu. Éta idéal pikeun nganjang anu bakal tahan sakitar 2 jam sareng hargana € 5 per jalma atanapi pikeun ngatur wisata sakola.

Upami anjeun aya di daérah anjeun tiasa nganjang ka musium sareng Guha San José tina Vall d'Uixó.

Baca on

Nganjang ka guha San José sareng kota Iberia

Tanggal 14 Agustus kami nganjang ieu sareng budak awéwé. Sanaos tujuan anu paling dikenal nyaéta lSalaku Cuevas de San José sareng walungan bawah tanah na, 200m naék gunung anjeun ngagaduhan tempat kota Iberia-Romawi, anu mangrupikeun Asét Minat Budaya. Janten idéal pikeun ngalakukeun kunjungan babarengan. Tangtosna, pikeun kota kuring nyarankeun badé nganggo pituduh upami anjeun hoyong terang.

Éta spektakuler kanggo ngiringan atanapi henteu nganggo murangkalih sareng idéal pikeun dibarengan ku aranjeunna, aranjeunna kéngingkeun sungutna kabuka sapanjang perjalanan 40-menit teras ngamungkinkeun kami ngajelaskeun seueur hal ka aranjeunna.

Di guha aranjeunna henteu kéngingkeun poto, kecuali dina titik anu tangtu sareng kami ngalakukeun éta tanpa lampu kilat. Janten kuring ngan ukur nyésakeun 2 poto kuring sareng sésana anu kuring candak tina halaman wéb resmi.

Baca on

Panas bumi, iklim sareng AC

Iklim, panas sareng AC domestik

Pos ieu lahir salaku hasil tina tulisan Panas teuing cicing diterbitkeun dina National Geographic Juli 2021 sareng diserat ku Elizabeth Royte, dimana anjeun tiasa ningali masalah anu disababkeun ku panas teuing pikeun manusa sareng awakna, masalah paningkatan suhu di Bumi sareng téknologi AC sareng kumaha ningkatkeunna.

Aya masalah serius. Pikeun merangan hawa anu luhur sareng épék na urang peryogi dina és. Tapi éta nyéépkeun sajumlah listrik ageung sareng seueur jalmi, khususna di daérah anu miskin, peryogi pisan éta.

Sakumaha ditingali dina bagian masalah, data na pikasieuneun. Parantos aya prakarsa pikeun milarian cara énggal pikeun niénkeun sareng ningkatkeun épisiénsi alat anu sayogi. Upami anjeun milari proyék énggal pikeun bakti diri, ieu tiasa ngabantosan seueur jalmi.

Judul anu sami anu diungkulan di Ikkaro nyaéta pangwangunan a kulkas anu tiasa dianggo tanpa listrik.

Baca on

Danau hébat Amérika Kalér

danau unggul, tina situ hébat Amérika Kalér

Tulisan ieu catetan anu dicandak Danau Ageung Amérika Kalér, hiji bentuk bumi ageung anu matak narik kuring. Catetan dicandak tina tulisan ku sareng ti dokumenter National Geographic, kuring ngantepkeun pustaka dina tungtungna.

Kuring miharep anjeun mikaresep sareng mendakan mangpaat pikeun sadaya tanggal anu kuring tinggalkeun. Ayeuna nalika kuring maca ngeunaan India asli anu nyicingan daérah ieu kuring bakal tiasa ngartos ageung na.

Novel sareng ésai anu urang nyarioskeun dina blog sareng disetél dina Native North American Comanche na Kuda gélo sareng Custer

Baca on

Téma anyar sareng arah anyar wéb

Arah anyar sareng téma énggal pikeun wéb

Ayeuna enya. Éta mangrupikeun parobihan anu paling ageung di Ikkaro dina 12 taun. Sareng tingali, kuring parantos ngalaksanakeun hal-hal dina wéb sareng dina wéb. Saatos seueur dipikiran, kuring parantos mutuskeun ngarobah Ikkaro kana halaman wéb anu langkung pribadi. Dugi ka ayeuna sadaya anu kuring terbitkeun lulus saringan. Sadayana caket hubunganana. Ayeuna sababaraha hal bakal muncul anu tiasa nyimpang tina biasana. Tapi kuring terang yén sakumaha pentingna topik anu dipilih nyaéta pendekatan, cara nampilkeunana sareng konsistén sareng sésana wéb.

Abdi hoyong wéb sanés janten tungtung tapi nganggo salaku sarana, salaku alat. Abdi hoyong ngeureunkeun postingan hal-hal anu parantos réngsé pikeun ngamimitian ngagunakeunana pikeun ngumpulkeun inpormasi pikeun hal-hal anu kedah dilakukeun. Tina ideu anu muncul, tés anu gagal.

Naha kuring moal nyaritakeun pangalaman atanapi ceramah anu kuring pernah sareng batur upami kuring parantos sasari hal anu menarik? Ti saprak kuring ngajantenkeun Ikkaro hiji-hijina halaman wéb pribadi kuring, sadaya kontéksna robih. Kuring bakal meunang dina senang.

Tungtungna kami sadayana anu kami lakukeun, sagala rupa anu kajantenan ka kami sareng dipikaresep ku kami sareng hadé pikeun ngagambarkeun éta di dieu. Kuring parantos ngahijikeun sababaraha halaman wéb sareng téma anu kuring parantos bubarkeun sareng anu parantos diintegrasikeun dina Ikkaro.

Baca on

Hadiah khusus ti raja

Rubik 2x2, priamidal, 4x4 sareng dodecahedron cube kit

Kuring biasana ngabagi hadiah raja-raja dina blog, éta ampir kabiasaan. Kabeneran aranjeunna ninggalkeun kuring hal-hal anu kuring resep, tanpa nanyakeun pikeun aranjeunna sareng anu nimbulkeun ngobrol dina blog. Ayeuna ku dua budak awéwé umur 3 sareng 5 taun salian kado kuring, budakna mimiti pikaresepeun pisan.

Taun ayeuna kuring mutuskeun henteu nyebarkeun entri, teras kaget kuring sabab kuring pikir éta henteu pikaresepeun, sababaraha urang naros ka kuring ngeunaan hal éta. Sareng tulisan ieu ngeunaan aranjeunna, ngeunaan jalma-jalma ieu anu ngadorong kuring ku koméntar sareng emailna. Hapunten perkawis telat dina panerbitanana, tapi kusabab masalah pribadi anu béda-béda éta henteu tiasa sateuacanna.

Hayu urang buka kalayan babak anu paling pikaresepeun.

Baca on

Kalénder Dodecahedron pikeun 2018

2018 kalénder dodecahedron

Upami anjeun milarian kalénder pikeun méja anjeun kanggo 2018, saé sareng murah sareng gampang didamel henteu sapertos template ieu anu tiasa dicitak kanggo ngadamel dodecahedrons. Sakumaha anu parantos anjeun pikirkeun, aya 12 rupa polygon biasa, hiji kanggo unggal bulan :) Dina dintenna urang nyarioskeun kalénder abadi, anu mangrupikeun pilihan anu sanés pikeun ngadamel ogé dina kai, kertas atanapi karton.

Témplat majelis dina artikel dilakukeun ku ieu di handap alat online, intuitif pisan sareng gampang dianggo. Éta perkawis a generator kalénder dodecahedron.

Éta pisan, saderhana pisan. Anjeun milih antara dua jinis dodecahedra anu ditawarkeunana, taun kalénder, basa, upami anjeun hoyong nomer minggu némbongan atanapi henteu sareng format anu dihasilkeunna, anu tiasa janten PDF atanapi postkrip sareng unduhan.

Baca on