Ceterach officinarum atanapi doradilla

Ceterach officinarum fern ti komunitas Valencian jeung Éropa

Ieu mangrupakeun pakis liar asli flora Valencian, sanajan teu unik di dieu. Éta ogé kapanggih di loba Éropa.

Éta milik kulawarga Polypodiaceae, anu 80% tina pakis milik, anu dibagi kana Pteridaceae, Aspleniaceae, Polypodiaceae, sareng anu sanésna. tur kagolong kana golongan pteridofit, pteridofit ( Pteridophyta), cryptogams vaskular, atawa, umumna, ferns jeung patali

Baca on

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Buku panyingkepan Julián Simón López-Villalta de la Éditor Tundra. Héran leutik anu ngajantenkeun kuring ngarobah visi dina seueur poin.

Dina buku anjeunna marios sadayana ékologi leuweung tengah laut. Ngalangkungan sajarah Laut Tengah, tempat padumukan sareng kaanekaragaman hayati na dimana nyaritakeun ngeunaan tangkal, rungkun, hérbal, karnivora, granivora, hérbivora, penyerbuk, parasitoid, inséktivor, dékomposér, pamulung.

Bagéan anu didaptarkeun pikeun salamet (usum garing, kahuruan, ibun, jst.) Sareng anu sanésna hubungan antara spésiés (prédator sareng mangsa, parasit, persaingan, mutualisme sareng simbiosis sareng tuangeun sareng panyewa)

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun pandangan lengkep kana spésiés tutuwuhan sareng sato sareng hubungan antara aranjeunna sareng habitat tempat aranjeunna cicing. Sadayana sampurna ngajelaskeun sareng ngahijikeun, masihan tinjauan kumaha jalanna ékosistem, naha éta istimewa sareng kunaon éta ngandung seueur kaanekaragaman hayati.

Baca on

Keramik Laut

Sea Pottery, naon éta, jinis, kumpulan sareng inpormasi lengkep

Ku Sea Pottery kami ngartos sadaya potongan keramik atanapi ubin anu, sapertos Laut Kaca, dikikis ku laut, ku situ atanapi walungan, sanaos anu paling umum nyaéta mendakanana di basisir. Upami anjeun henteu terang naon éta Laut Kaca tingali pituduh kami.

Di sagigireun Sea Pottery, aranjeunna ogé nyebat Stoneware Sea Pottery. Kuring henteu terang nami di Castilian, panginten tarjamahna nyaéta keramik laut atanapi keramik laut, keramik laut tina grés. Kombinasi naon waé sigana valid, tapi kuring mikir yén dina kasus ieu langkung saé tetep nganggo nami Inggris.

Baca on

Ahli géologi dina kasusahan ku Nahúm Méndez

Ahli géologi dina kasusahan ku Nahúm Méndez

Karangan ngapopulerkeun leutik pikeun ngenalkeun urang kana dunya géologi anu saé. Cocog pikeun sadayana anu hoyong ngamimitian sareng mendakan naon anu dilakukeun élmu ieu.

Ahli géologi dina kasusahan. Perjalanan ngalangkungan waktos sareng kana bagian paling jero Bumi

Panulis nyaéta Nahúm Méndez, géologis sareng panulis blog tina Ahli géologi dina kasusahan. Kuring parantos lami nuturkeun anjeunna dina twitter na @geologoinapuros

Abdi resep pisan, tapi kuring bakal resep anjeunna langkung seueur kana géologi lapangan. Kuring miharep bakal aya jilid kadua anu parantos ngalebetkeun perkawis jinis formasi, batu, mineral, jst. Dokumén anu ngabantosan saurang naturalis pikeun kaluar ka lapangan sareng ngartos naon jinis formasi anu anjeunna tingali sareng kunaon aranjeunna parantos kabentuk.

Baca on

Bangkong bidan (Alytes obstetricans)

Bangkong bidan umum (Alytes obstetricans)

Éta bangkong bidan umum (Alytes dokter kandungan). Amfibi umum di Spanyol kalayan sababaraha quirks.

Anu ieu ngagaduhan carita sakedik. Kami mendakan, nalika meresihan kolam renang. Saatos usum salju tanpa ngeusian, éta kaluar tina tabung ngeusian sareng murag kana cai. Salaku tambahan 6 tadpoles ukuranana tinangtu. Urang ngantepkeun bangkong sareng ngurus anak kuya, 3 diantarana ngahontal ka déwasa.

Kuring ngamangpaatkeun panangkepan ieu pikeun ngajar putri-putri kuring pikeun ngaidentipikasi spésiés kalayan kuncén, pituduh dikotomi pikeun idéntifikasi amfibi di taman alam Spanyol. Éta didamel ku Kamentrian pikeun transisi Ékologis. Anjeun tiasa ngaunduh tina link ieu sareng kuring ogé ngagantungkeun bisi leungit yén hal-hal ieu teras lirén janten sayogi. Aranjeunna cinta kuring.

Baca on

Kirang Centaura, hampru bumi

kirang centaury Centaurium erythraea

CentauryCentaurium erythraea) mangrupikeun ramuan taunan atanapi taunan, khas daérah Mediteraniaa anu tumuh di taneuh anu goréng sareng garing, di gigir jalan sareng di beberesih di tengah leuweung, dina sababaraha waktos janten sapertos padang rumput hejo mini centaury.

jéntré ngeunaan kembang 5-kelopak tina centaury anu kirang

Éta tutuwuhan has di flora masarakat Valencian dimana kuring cicing. Kuring ningali éta sataun demi taun sareng putri-putri kuring parantos diajar mikawanoh éta kalayan gampang pisan. Ieu mangrupikeun pidéo putrina umur 7 taun ngenalkeun anjeunna.

Baca on

Kumaha ngabédakeun bédana antara swift, ngelek sareng pesawat

ngabédakeun, ngagésér, pesawat sareng ngelek

Swift, ngelek sareng pesawat Éta mangrupikeun 3 manuk anu biasa di kota sareng kota urang sareng sanaos hirup sareng aranjeunna, jalma lieur sareng henteu tiasa ngaidentipikasi éta.

Kami badé ngantepkeun manual lengkep sareng sadaya trik sareng aspek dimana urang kedah milari pangakuan anu saé.

LPergeseran langkung gampang dikenalkeunDiantara kapal terbang sareng ngelek urang kedah ningali sakedik deui tapi anjeun bakal ningali kumaha éta saderhana pisan.

Walet sareng pesawat mangrupikeun Hurindinidae ti kulawarga Hirundinidae sedengkeun swift nyaéta aphid kulawarga apodidae anu sacara harfiah hartosna tanpa suku.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan masing-masing kami ngagaduhan file masing-masing. Unggal waktos nganggo langkung seueur data, poto sareng kapanasaran

Baca on

Pesawat umum (Delichon urbicum)

Poto ti https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Sanchezn

Salah sahiji manuk kota anu urang paling biasa ningali dibarengan ku pipit sanaos urang henteu tiasa ngaidentipikasiana. Plane mangrupikeun padumuk di jalan urang. Kami ningali aranjeunna ngalayang ngalangkungan aranjeunna sareng nyarang dina balkon sareng juru.

Aranjeunna ngabibita di koloni di kebon, kota sareng kota sareng ogé di lahan terbuka sanaos katarik ku imah.

Baca on

Walet Walet (Hirundo rustica)

Catetan sareng kapanasaran ngeunaan Barn Swallow Hirundo rustica
Poto tina vincent van zalinge

Abdi nganggap ngelek salaku salah sahiji manuk anu paling indah didinya. Kadatanganana babarengan sareng pesawat na anu ngagésér aranjeunna ngagambarkeun datangna usum semi.

perbawa

Ieu mangrupakeun Spésiés kalebet kana Daptar Spésiés Liang dina Rézim Perlindungan Husus.

17 - 21 cm sareng nonoman ti 14 dugi ka 15

Hibernasi di Afrika

Hunts serangga low handapeun taneuh

Urang tiasa ningali anjeunna ti bulan April dugi ka Oktober.

Baca on