Swift Umum (Apus apus)

Gambar tina apus apus apus umum ngalayang di langit
Gambar ku Pau Artigas

Dina 2021 gancang éta manuk taun ku SEO BirdLife!

Abdi ngémutan para raja ngagenclang raja-raja hawa anu sajati. Pirouette sareng akrobatikna, gancangna aranjeunna ngapung sareng ngalakukeun manuverna sigana mah luar biasa pikeun kuring. Abdi tiasa nyéépkeun sababaraha jam ningali aranjeunna ngebut ngalangkungan tangkal korma di alun-alun kuring. Sakumaha gancangna aranjeunna bakal angkat?

Swift (Ananah nanah) nyaéta akrobat anu leres sareng tuan udara. Teu aya anu ngapung sapertos aranjeunna. Upami anjeun niténan aranjeunna sacara saksama, anjeun bakal kataji ku kagancangan sareng katepatanana.

Éta mangrupikeun salah sahiji manuk anu khas di daérah perkotaan. Janten urang tiasa gampang niténan aranjeunna sareng ngajar murangkalih urang pikeun mikawanoh aranjeunna.

Swift mangrupikeun manuk aerodinamika, kalayan jangjangna bentuk scythe panjang, mancur sareng flowers tanpa tiris. Aranjeunna ngagaduhan "cekelan suku" anu (bertentangan sareng anu ngelek) henteu cocog pikeun perching.

Lars Svensson. Pituduh manuk

Éta kagolong kana kulawarga Apodidae

Aranjeunna tuang, bobo sareng nyonto dina hawa. Aranjeunna nyéépkeun waktos 10 bulan ngalayang tanpa badarat dina taneuh. Aranjeunna ngan ukur ngalakukeun éta pikeun baranahan. Aranjeunna sayang dina liang dina tembok sareng satia kana tempat nyarangna.

Suku gancang sareng naha éta henteu tiasa ngapung sakali dina taneuh
Gambar ku Klaus Roggel

A swift flutters dina laju 10 kali per detik. Pikeun bobo aranjeunna naék kana 2.000 méter sareng bobo ngalayang, ngirangan janten 7 kali per detik

Éta suku leutik. Upami anu gancang murag kana taneuh, éta moal tiasa ngapung nyalira. Panjang awakna 16-17 cm sedengkeun jangjangna 42 dugi 48 cm

Naon anu aranjeunna tuang?

Aranjeunna inséktivor. Aranjeunna tuang reungit, sireum ngalayang, lancah, sareng serangga sanésna sareng hymenoptera anu aranjeunna mendakan atanapi ngalayang ngalangkungan hawa.

Mangrupikeun prédator anu saé sareng alat anu saé pikeun ngendalikeun hama serangga sareng reungit. Janten urang kedah gumbira nalika ningali aranjeunna ngalayang ngalangkungan kota urang.

Kumaha Identipikasi Swift

Disebut ogé:

  • Falciot hideung dina basa Catalan,
  • Swift biasa dina Basa Inggris. Naon sanggeus mangtaun-taun kuring terang yén Swift, sakumaha Jonathan Swift hartosna Swift

Cara anu gampang pikeun ngaidentipikasi aranjeunna nyaéta ku lagu maranéhna ciri khas na anu ngajantenkeun teu salah upami sababaraha urang ngalayang sareng ngajerit dina sirah anjeun.

Carlos W., XC466673. Diaksés dina www.xeno-canto.org/466673.

Nalika urang ningali ka langit aya 3 manuk anu sering urang lieur. Swift, kapal udara y ngelek.

Jinis swift

Aya sababaraha jinis atanapi spésiés swift, sanaos anu paling umum sareng anu urang bahas dina lambaran ieu nyaéta swift umum (Apus apus). Sésana nyaéta:

  • Swift umum (apus apus)
  • Bulak gancangApus pallidus)
  • King Swift (apus melba)
  • Hiji warna gancang (apus polos)
  • Kaffir gancang (Apus café)
  • Moorish gancang (Apus affinis)
  • Swédia Mongol (Hirundapus caudacutus)

Hésé pisan pikeun ngabédakeun swift umum tina anu bulak. utamina nalika aranjeunna ngalayang. Cara anu pangsaéna pikeun ngaidéntifikasi dua spésiés ieu nyaéta ku lagu na. Anu béda pisan.

Fakta sareng panasaran

  • Aranjeunna tiasa hirup 9 taun
  • Beternak ti bulan April dugi ka Juni
  • ngajadikeun hiji peletakan 2 dugi ka 3 endog
  • Swift menetas saatos 23 dinten inkubasi
  • sareng aranjeunna angkat tabuh 42 atanapi 43 dinten. Aranjeunna breed di koloni

Salaku panasaran Mongolia gancang (Hirundapus caudacutus) panggancangna kulawarga mangrupikeun manuk panggancangna anu aya dina hiber horisontal, ngahontal 170 km / jam numutkeun buku Jawara Alam: Anu pang gedéna, Anu panggancangna, Pangsaéna. Ieu masihan ideu ngeunaan gancang sareng jangka waktu hiber pikeun sakumna kulawarga manuk ieu.

Éta parantos sacara resmi dinyatakeun dina 7 Juni salaku Poé Swift Dunya

Manuk taun 2021 di SEO BirdsLife

Aranjeunna kakarék ngumumkeun éta sareng tanpa ragu éta mangrupikeun warta anu saé kusabab bakal aya seueur inpormasi anyar ngeunaan manuk ieu anu bakal ngabantosan seueur jalma terang langkung saé sareng ngahargaan éta sakumaha pantes. Kuring bakal teraskeun ngumpulkeun inpormasi.

Tanggal katingali di Sagunto

Tanggal nalika kuring ningali pergeseran anu munggaran sareng nalika aranjeunna angkat.

taunTanggal kadatangan
Tanggal angkat
20186-04-2018
201915-04-2019
202002-04-2020
202102-04-2021
20221-04-2022

Kuring parantos ningali aranjeunna ngabibita sareng sayang dina liang-tembok tembok Kastil Sagunto.

Di 2021 aranjeunna henteu deui beternak di dieu. Sok aya kestrel umum dina menara (Falco tinnunculus) sareng kuring ningali bikang dina liang dina menara.

Sumber kanggo inpormasi salajengna

  • SEO Nalika urang nyarioskeun ngeunaan manuk, tab SEO kedah teras ditinjau

Ninggalkeun comment hiji