Bangkong bidan (Alytes obstetricans)

Bangkong bidan umum (Alytes obstetricans)

Éta bangkong bidan umum (Alytes dokter kandungan). Amfibi umum di Spanyol kalayan sababaraha quirks.

Anu ieu ngagaduhan carita sakedik. Kami mendakan, nalika meresihan kolam renang. Saatos usum salju tanpa ngeusian, éta kaluar tina tabung ngeusian sareng murag kana cai. Salaku tambahan 6 tadpoles ukuranana tinangtu. Urang ngantepkeun bangkong sareng ngurus anak kuya, 3 diantarana ngahontal ka déwasa.

Kuring ngamangpaatkeun panangkepan ieu pikeun ngajar putri-putri kuring pikeun ngaidentipikasi spésiés kalayan kuncén, pituduh dikotomi pikeun idéntifikasi amfibi di taman alam Spanyol. Éta didamel ku Kamentrian pikeun transisi Ékologis. Anjeun tiasa ngaunduh tina link ieu sareng kuring ogé ngagantungkeun bisi leungit yén hal-hal ieu teras lirén janten sayogi. Aranjeunna cinta kuring.

Sareng ieu sababaraha catetan hal-hal anu kuring kantos mendakan ngeunaan bangkong bidan.

Morfologi

katerangan bangkong bidan

Ieu téh hiji bangkong leutik, kirang ti 5 cm. Kalayan a harepan hirup 5 taun anu saeutik pisan ngémutan bangkong umum (snort snort) tiasa hirup dugi ka 30 taun.

tukang bangkong

Panon gurat, sareng iris emas sareng murid nangtung. Penampilan montok, kulit bijil kalayan kutil.

Éta sanés daérah, lalaki tiasa ngabagi tempat panyumputan dina batu, sela-sela, jst.. Sareng aranjeunna saling bersaing sacara akustik.

Dina poto ieu urang tiasa ngaapresiasi ogé kongkolak panon katilu atanapi mémbran nictitating.

mémbran nictitating atanapi eyelid katilu sababaraha amfibi, anurans

Kumaha ngaidéntifikasi na

Metodeu anu kahiji nyaéta ku konci anu parantos urang tilar di luhur.

Cara séjén pikeun ngaidéntifikasi aranjeunna nyaéta ku nyanyi. Hal ieu luar biasa unik, henteu salah, sapertos desis alit anu dipancarkeun ku lalaki, katingalina sapertos manuk hantu alit. Dugi ka ayeuna, sanaos ngupingkeun seueur wengi usum panas, kuring henteu terang sato naon anu jantenna. Kuring junun ngarékamna. Anjeun tiasa ngupingkeunana di dieu.

Habitat sareng luas distribusi

Urang tiasa mendakan éta di sababaraha rupa habitat, ti daérah pagunungan, leuweung sareng tebing walungan dugi ka daérah perkotaan.

Di sababaraha nagara anu béda (Swiss, Bélgia, Jérman, Inggris, Luksemburg, Perancis sareng Semenanjung Iberia)

Naon anu aranjeunna tuang? Nyoco

tuang bangkong, sareng bangkong bidan umum

Sapertos jenis anurans anu sanés Éta tuang laba-laba, artropoda sareng serangga alit, cacing, larva, kumbang, cacing tanah, ngengatJeung sajabana

Aranjeunna sanés ingon-ingon. Tapi kadang-kadang urang ngaheéat tadpoles tina kolam anu badé garing. Kuring resep yén budak awéwé ngurus aranjeunna sareng niténan transformasina.

Kujang atanapi larva tuang zat pepelakan sareng bangkai anu dipendakan dina cai. Upami anjeun kedah tuang aranjeunna samentawis anjeun tiasa ngalaksanakeunana sareng tuangeun lauk.

Anu amplexus

Saatos hujan mimiti September datang amplexus (nyaéta cara kawin pikeun amfibi anuran)Éta dihasilkeun di darat sareng inguinal, kalayan kakhususan yén éta jalu anu nyandak endog. Jalu merangsang bikangna pikeun ngaleupaskeun sapotong endog anu dibuahan ku jalu sareng kancingna kana suku tukangna dimana anjeunna bakal ngangkir sakitar 1 bulan.

Kuring henteu acan tiasa motret deui, kuring ngarepkeun kuring gancang tiasa nyandak poto amplexus.

Jenis atanapi spésiés bangkong bidan

jinis sareng spésiés bangkong bidan

Aya 5 spésiés bangkong bidan:

  1. Bangkong bidan umum (Alytes dokter kandungan)
  2. Bangkong bidan Iberia (Alytes cisternasii)
  3. Bidan Balearic atanapi bangkong ferreret (Alytes muletensis)
  4. Bangkong bidan betik (Alytes dickhilleni)
  5. Bangkong bidan magrib (Alytes maurus)

4 anu munggaran tiasa dipendakan di Spanyol sareng Valencia, ngan ukur bangkong bidan umum anu hirup. Janten teu aya kabingungan antara spésiés nalika urang mendakan hiji.

Sareng dina usum salju?

Kuring sering naros naon kodok sareng bangkong dina usum salju.

Nya, bangkong sareng anurans bruman. Brumation mangrupikeun jinis hibernasi amfibi sareng réptil. Aranjeunna ditingalkeun sakumaha lemes dina handapeun cai, sanaos aranjeunna kedah neraskeun tuangeun sareng nginum ti waktos ka waktos. Kuring ngantep langkung seueur rinci ngeunaan hibernasi sareng brumation dina tulisan ieu.

Sumber sareng rujukan

Upami anjeun jalma anu gelisah sapertos kami sareng hoyong kolaborasi dina pangropéa sareng perbaikan proyék, anjeun tiasa ngadamel sumbangan. Sadayana artos kanggo mésér buku sareng bahan pikeun ékspérimén sareng ngalakukeun tutorial

Ninggalkeun comment hiji