Jupyter Notebook. Proyék Jupyter

lingkungan komputasi interaktif buku jupyter notebook diajar program

Candak tulisan ieu salaku cara pikeun ngamimitian di Jupyter, pituduh pikeun terang naon anu tiasa urang laksanakeun sareng sababaraha pamanggih pikeun ngamimitian ngagunakeun éta.

Mangrupikeun lingkungan komputasi interaktif, anu ngamungkinkeun pangguna pikeun ékspérimén sareng kode sareng ngabagi na.

Jupyter nyaéta akronim pikeun Julia, Python sareng Sunda, tilu bahasa pamrograman anu dimimitian ku Jupyter, sanaos ayeuna éta ngadukung sajumlah ageung basa.

Ieu seueur dianggo pikeun nyiptakeun sareng ngabagi dokumén anu ngandung kode. Ieu mangpaat pisan dina ngajar, kumargi urang tiasa nunjukkeun ku conto kumaha naskah, basa tiasa dianggo atanapi naros ka murid pikeun ngusulkeun sareng ngesahkeun kode sorangan.

Naon anu kuring tiasa lakukeun ku Jupyter

Urang badé ngabédakeun 2 kagunaan, pribadi pikeun diajar sorangan sareng anu atikan.

Jupyter pikeun kaperluan pribadi

Pilihan anu saé pikeun latihan program dina basa anu béda, sareng nyiapkeun dokuméntasi ngeunaan topik pamrograman.

Saluareun éta dina waktos ayeuna kuring henteu acan mendakan pertandingan. Upami anjeun ngagaduhan ideu atanapi terang ngeunaan panggunaan khusus, tinggalkeun koméntar.

Nalika éta paling bersinar nyaéta nalika anjeun badé ngabagi inpormasi khususna pikeun ngajar jalma séjén.

Jupyter sareng pendidikan.

Ieu dimana anjeun tiasa leres-leres ngamangpaatkeunana. Kuring nyarios ngeunaan pendidikan, tapi henteu kedah dina lingkungan anu ketat formal (sakola, lembaga, universitas, kursus) tapi kuring ogé nempatkeun saha waé anu hoyong ngajar sareng nyebarkeun bahasa pamrograman dina skénario ieu.

Salah sahiji cara pikeun ngagunakeunana sareng ngabagi ka murid nyaéta ngaliwatan JupyterHubUrang bakal ningali ieu sacara rinci, step by step, dina hiji tulisan.

Kumaha carana masang Jupyter

Cara anu paling gampang pikeun masangna sareng anu kuring nyarankeun nyaéta masang Anaconda sakumaha anu urang tingali tutorial salajengna.

Upami anjeun langkung milih ngan ukur masang Jupyter, anjeun kedah dipasang python sareng pip. Upami anjeun nganggo Linux, ketik kana terminal

pip masang jupyter

Kumaha carana éta dipaké

jupyter dina konsol atanapi terminal

Pikeun ngamimitian dina terminal

buku catetan jupyter

Éta ogé tiasa dimimitian ti Anaconda kalayan antarmuka grafis na.

Gambar gaduh atribut ALT kosong; nami file na jupyter-browser-1024x271.png

Buku catetan dibuka dina browser standar dina alamat.

localhost: 8888

Buku catetan. Éta mangrupikeun dokumén, anu tiasa diwangun ku kode, téks euyeub, video, widget, survey, jsté.

Éta ngabentuk wadahna nyalira anu ngajantenkeunana tiasa dianggo sareng anu tiasa dirobih kana format anu sanés sareng dibagi sareng jalma sanés.

Nalika anjeun ngamimitian éta, diréktori éta bakal janten dasar proyék sareng anjeun bakal tiasa ningali folder sareng dokumén anu ngandung na.

Dashboard dibuka dina panyungsi standar anjeun, bisi kuring Firefox, janten kami bakal tiasa dianggo sareng browser.

Dashboard Notebook Jupyter

Nalika urang ngamimitian, urang ningali daptar Buku Panduan anu dipiboga ku kami.

Nalika éta parantos dimimitian di terminal urang tiasa ningali diréktori ti mana éta jalankeun dina garis Ngalayanan buku catetan tina diréktori lokal

Kalayan Ctrl-C dina terminal urang ngeureunkeun buku catetan sareng kaluar tina sérver

urang tiasa nyarios dina jalur mana atanapi dina diréktori mana kami hoyong ngamimitian. Urang mimitian anaconda di terminal. Kami angkat kana diréktori anu dipikahoyong, sareng di dinya urang ngajalankeun paréntah buku catetan jupyter. Ieu ngabantosan upami urang ngan hoyong damel dina diréktori éta sareng henteu ningali anu sanés.

Paréntah

Jupyter notebook ngaluncurkeun aplikasi na
jupyter –bantuan nunjukkeun pitulung
jupyter –config-dir nunjukkeun lokasi diréktori config
jupyter –data-dir nunjukkeun lokasi diréktori data
jupyter –runtime-dir nembongkeun lokasi diréktori runtime
jupyter –paths nembongkeun sadaya diréktori sareng jalur pamilarian jupyter
jupyter –json nyetak diréktori sareng jalur pamilarian dina format json

notebook jupyter -no-browser

komponén

IS aplikasi server klien

  • Aplikasi wéb notebook. Mangrupikeun aplikasi wéb interaktif pikeun nyerat sareng berinteraksi sareng kode
  • kernel. Éta mangrupikeun prosés anu misah anu ngaktipkeun aplikasi wéb notebook sareng anu ngembalikan kode anu dieksekusi
  • Dokumén buku catetan. Éta mangrupikeun gambaran anu katingali tina sagala hal. Unggal dokumén Notebook ngagaduhan kernel nyalira

dasbor

Basajan pisan dianggo, sareng fungsi anu bakal wawuh pisan ka anjeun. saolah-olah anjeun ngajalajah komputer anjeun. Tingali file, folder, kakuatan dumasar nami, tanggal, ukuran, unggah file, tingali prosés ngaji, sareng sajabana. Ditempo dina pidéo

Aréa bar notebook sareng sél

buku catetan notebook atanapi jupyter

Sambungan buku catetan nyaéta .ipynb

Kami ngerjakeun buku catetan ku sél.

Éta ngagaduhan tilu jinis sél

  1. Sél kode
  2. Sél markdown. Téks anu diformat sareng persamaan LaTex anu ditempelkeun
  3. Sél atah kalayan téks biasa

Buku catetan tiasa diékspor ka HTML sareng PDF

Bagikeun Jupyter

Ieu bakal janten tutorial salajengna dimana urang bakal ningali kumaha urang tiasa nganggo Jupyter pikeun ngabagi file sareng jalma sanés sareng aranjeunna tiasa berinteraksi sareng aranjeunna.

Ninggalkeun comment hiji