Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Buku panyingkepan Julián Simón López-Villalta de la Éditor Tundra. Héran leutik anu ngajantenkeun kuring ngarobah visi dina seueur poin.

Dina buku anjeunna marios sadayana ékologi leuweung tengah laut. Ngalangkungan sajarah Laut Tengah, tempat padumukan sareng kaanekaragaman hayati na dimana nyaritakeun ngeunaan tangkal, rungkun, hérbal, karnivora, granivora, hérbivora, penyerbuk, parasitoid, inséktivor, dékomposér, pamulung.

Bagéan anu didaptarkeun pikeun salamet (usum garing, kahuruan, ibun, jst.) Sareng anu sanésna hubungan antara spésiés (prédator sareng mangsa, parasit, persaingan, mutualisme sareng simbiosis sareng tuangeun sareng panyewa)

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun pandangan lengkep kana spésiés tutuwuhan sareng sato sareng hubungan antara aranjeunna sareng habitat tempat aranjeunna cicing. Sadayana sampurna ngajelaskeun sareng ngahijikeun, masihan tinjauan kumaha jalanna ékosistem, naha éta istimewa sareng kunaon éta ngandung seueur kaanekaragaman hayati.

Sareng hiji hal anu kuring resep nyaéta jumlah pustaka anu seueur anu anjeunna tinggalkeun sareng kuring hoyong konsultasi pikeun ngagedekeun aspek-aspek anu dipikaresep ku kuring.

Hésé pisan pikeun nyandak sadaya catetan kana tulisan ieu, sabab kuring ampir bakal gaduh sadayana buku dina blog. Nalika aya sababaraha catetan kuring nambihan. Di dieu kuring ngantepkeun tinjauan naon anu anjeun tiasa mendakan sareng nalika kuring nyerat ngeunaan spésiés, hubungan, habitat, sareng sajabana kuring bakal ngempelkeun catetan khusus anu kuring candak pikeun masing-masing.

Ngan sababaraha titik umum anu pikaresepeun pisan ngeunaan iklim Mediterania sareng habitatna.

Éta ogé bakal resep Ahli géologi dina masalahs

Ngeunaan iklim Méditerania

Mangrupikeun iklim anu sedeng sareng sedeng hujan, sareng usum panas, usum panas garing sareng usum tiis hampang.
Anu ngabédakeun iklim Méditerania nyaéta usum halodo sajalan sareng iklim sareng usum haneut.

Iklim Tengah ieu lumangsung di 5 daérah langkung planét. (Afrika Kidul Kulon, Kidul sareng Kidul Kulon Australia, Chili Tengah, California sareng Citarum Mediterania)

Aranjeunna nyebatna tropis alit. Daérah Mediterania mangrupikeun pepelakan anu paling ageung di zona sedeng planét, ogé ngagaduhan seueur amfibi sareng réptil sareng utamina seueur endemisme.

Rupa-rupa habitat

habitat moneter mediterania sareng iklimna

Ieu bagian anu kuring paling resep. Terangkeun 5 habitat anu tiasa urang mendakan sareng anu kuring henteu terang. 5 jinis ékosistem daratan utama.

  1. Leuweung Méditeran. Leuweung anu handap (10m - 20m) sareng sanaos naon anu dipercaya ku masarakat, di leuweung éta rupa-rupa palantas jauh langkung kirang tibatan di habitat anu sanés.
  2. maquis (machia, macchia). Nalika leuweung didegradasi ku cara murag sareng / atanapi kahuruan, jst. Tangkal ageung ngaleungit sareng kaayaan leuweung dibéréskeun diliwatan, sareng sababaraha tangkal sareng seueur deui gosok.
  3. garrigue (garrigue). Gosok anu jelas pisan, khas taneuh kapur. Seueur pepelakan aromatik tumuh, anu minyak na langkung milih seuneu anu ngabantosan aranjeunna sumebar.
  4. thyme (Phrygana,. Upami lahanna tetep buruk, éta janten thyme, kalayan bushes alit pisan, mirip sareng stepa, dimana thyme, salah sahiji pepelakan anu paling tahan di Mediterania, bakal berakhir.
  5. batu. Éta sering di daérah pagunungan, boro-boro aya taneman kanggo pepelakan sareng sayuran anu paling saderhana sareng tutuwuhan khusus langkung dominan (pakis, lumut, lichens)

Daérah taringgul has daérah pagunungan sareng 4 anu sanés anu saling pakait pikeun tiap ékosistem asalna tina dégradasi anu tiheula, kusabab nyarumput, pembalakan, kahuruan, jst.

Di Ikkaro

Nya, buku éta masihan kuring visi umum anu kuring pilari, pikeun proyék anu kuring kantos nyebatkeun sareng sanaos lambat masih dilakukeun: panilitian sareng katalog ngeunaan pepelakan sato anu béda sareng hubunganana di lingkungan, tapi di lingkungan lokal, nyaéta, di daérah kuring. Sanaos di tingkat wéb kuring ngan ukur nyebarkeun jejer khusus sapertos sababaraha file dina centaure nu atanapi ngeunaan anu ngagésér, catetan sareng dokuméntasi teraskeun tumuh.

Mangrupikeun proyék jangka panjang anu kuring laun ngawangun.

Ninggalkeun comment hiji