Cayenne

cayenne di kebon

Cayenne, rupa-rupa sanésna Capsicum chinense Éta mangrupikeun lada anu paling dikenal sareng paling sering dianggo, panginten kusabab sanaos panasna tinggi, lumayan pikeun jalma-jalma.

Éta ngagaduhan seueur nami umum: cabé, cabé rawit, cabé beureum, cabé.

Éta ngagaduhan 30.000 dugi ka 50.000 SHU dina Skala Skoville.

Dina waktos ayeuna Éta lada anu paling cocog sareng lalangit anu urang gaduh di bumi. Éta nawiskeun itching sengit tapi tanpa overdone. Batur resep si habanero aranjeunna nuju badé skala sareng peurih teuing sareng panén karolinaAranjeunna henteu kapikiran pikeun dikonsumsi manusa, hahaha.

Taun ayeuna kuring hoyong cobian jalapenos.

Kumaha cara nyimpenna

panén rawit

Abdi resep tuang cayenne seger, tapi kusabab aya seueur teuing, anjeun kedah mikirkeun naon anu kedah dilakukeun sareng aranjeunna. Urang tiasa nyalametkeun aranjeunna ku sababaraha cara.

  • Ngeringkeun aranjeunna sareng meakeunana nalika diperyogikeun.
  • naksir sareng ngadamel bubuk
  • remuk sareng gaul sareng uyah kanggo nyandak uyah lada
  • marin ku minyak supados minyakna lada.

Kabudayaan

Ieu catetan tina taun-taun budidaya kuring anu bénten.

2019

tutuwuhan cayenne pot

Abdi mésér dua pepelakan kembangan ti binih. Aranjeunna gaduh pagelaran anu megah, sanaos aya dina pot, aranjeunna dieusi cayenne. Dina rungkun anu panggedéna kuring parantos nyandak 92 lombok anu sanés anu sanésna 64. Anu kadua ieu ampir henteu ngegel janten kuring henteu bakal ngahémat siki na

rawit panas, cabé panas

2020

Taun ayeuna kuring melak deui tina siki tina salah sahiji pepelakan taun ka tukang, pepelakan anu rada peurih.

cayenne capsicum chinense

Dina 6-2-2020 kuring soak siki sareng dina tanggal 10 kuring melak aranjeunna dina bibit bibit teras nempatkeunana nganggo simbut termal sareng henteu dugi ka usum panas kuring mimiti nyokot cabé. Naon deui, urang aya dina bulan Nopémber sareng masih aya cayennes héjo.

Kuring mairan ngeunaan éta sabab sababaraha kali nyarios yén saprak binih dipelak, anjeun ngahasilkeun buah dina 3 bulan. Tapi kuring henteu kantos bangsat sateuacan 5-6 bulan.

Tungtungna kuring melak 7 pepelakan cayenne, tapi waktos ieu tibatan di pot, abdi parantos dialihkeun ka kebon. Kusabab masalah pandemi, kuring henteu tiasa ngahadiran anjeunna kalayan leres sabab kuring henteu tiasa ngalih iraha kuring hoyong.

Bushes parantos langkung alit tibatan taun kamari sareng aya ogé kirang kurang cabé per pepelakan. 70 diantara 7 pepelakan, jauh ti 2019 tapi cekap kanggo bumi.

pepelakan cabé lada

Kuring henteu terang naha salian ti irigasi lahan parantos mangaruhan lahan, lahan di kebon teu acan dibuahan mangtaun-taun, sareng tanpa paduli.

Dugi ka 2021 kuring hoyong nyobian kompos.

cayenne

2021

Ramalanna melak 6 pepelakan, dina kebon, sareng uji coba sababaraha lahan.

Ninggalkeun comment hiji