Carita anu paling indah di dunya

Tinjauan ngeunaan carita anu paling indah di dunya

Carita anu paling indah di dunya. Rahasia Asal Urang ku Hubert Reeves, Joël de Rosnay, Yves Coppens sareng Dominique Simonnet. kalawan tarjamahan ku Óscar Luis Molina.

Sakumaha aranjeunna nyarios dina sinopsis, éta mangrupikeun carita anu paling indah di dunya sabab éta milik urang.

Formatna

Format "karangan" anu kuring resep. Ieu dibagi kana tilu bagian, diwangun ku 3 wawancara ku wartawan Dominique Simonnet kalawan spesialis di unggal wewengkon.

Bagian kahiji nyaéta wawancara sareng ahli astrofisika Hubert Reeves ti mimiti jagat raya dugi ka kahirupan muncul di Bumi.

Dina bagian kadua, ahli biologi Joël de Rosnay diwawancara ti mimiti hirup muncul di bumi nepi ka karuhun mimiti manusa muncul.

Tungtungna, dina bagian katilu, nu paleoanthropologist Yves Coppens ditanya ngeunaan periode antara penampilan ascendants mimiti manusa nepi ka kiwari.

Wawancara pisan non-teknis, naroskeun karaguan khas anu dipiboga ku sadayana sareng negeskeun yén aranjeunna ngajelaskeun aranjeunna dina cara anu tiasa diaksés.

Hiji-hijina hal anu kuring sono nyaéta buku ieu ti taun 1997 sareng seueur téori anu dirumuskeun di dieu parantos diropéa. Hiji conto jelas katempo ku formasi alam semesta. Penampilan boson Higgs parantos ngarobih sadayana sareng ayeuna urang terang langkung ti 30 taun ka pengker.

Tapi kumaha oge, buku ieu nempatkeun dasar sareng netelakeun konsép ilmiah anu kedah aya sadayana. Ti kumaha alam semesta kabentuk, nepi ka kumaha seléksi alam jalan, kumaha hirup mecenghul di bumi jeung kumaha eta geus adaptasi, nepi ka ahirna dina manusa jeung naon hartina urang téh "baraya monyét"

Sakumaha biasa, kuring ninggalkeun sababaraha catetan metot jeung gagasan nu Kuring geus datang nepi ka. Ieu mangrupikeun buku pikeun ngarecah sareng nalungtik unggal topik anu dibahas. Hiji hal anu kuring hoyong laksanakeun dina waktosna.

Ciptaan jagat raya

Sanggeus maca bab ieu, éta idéal pikeun maca Kajadian ku Guido Tonelli, pikeun maca pamanggihan panganyarna ngeunaan asal-usul jeung kabentukna jagat raya. Kombinasi éta téh heran nyata.

The misconception tina Big Bang salaku ledakan sadaya massa jeung énergi ngumpul dina titik nu explodes. Anjeunna ngajelaskeun éta salaku ledakan di unggal titik di rohangan.

Nami Big Bang asalna tina Fred Hoyle, ahli astrofisika Inggris, anu ngabéla modél alam semesta statik sareng dina wawancara pikeun ngécéskeun téori, anjeunna nyebat éta Big Bang, sareng kalayan nami éta tetep.

Asal usul hirup

Kahirupan teu némbongan di sagara, éta meureun timbul dina laguna jeung rawa, dimana aya quartz jeung liat, dimana ranté molekul anu trapped jeung aya pakaitna saling. Ku cara kieu, basa ti mana DNA ahirna kabentuk muncul.

liat behaves kawas magnet leutik, attracting ion zat sarta ngajurung aranjeunna pikeun ngaréaksikeun jeung unggal lianna.

Protéin kabentuk, diwangun ku asam amino nu kebat babarengan, ngabentuk bal dina diri. sarta ieu revolusi a. Éta mangrupikeun globul anu sami sareng tetes minyak sareng mangrupikeun bentuk munggaran anu masih aya. Ditutup sorangan, éta ngabédakeun antara interior sareng luar. Jeung dua jenis globul kabentuk, maranéhanana anu bubu zat séjén, megatkeun eta handap sarta agrégat aranjeunna, sarta maranéhanana anu boga pigmén, meunang foton ti panonpoé sarta kawas sél surya saeutik. Aranjeunna henteu gumantung kana nyerep zat éksternal.

Bisa dihasilkeun di laboratorium

Stanley Miller, kimiawan ngora umur dua puluh lima taun 1952 simulasi sagara, ngeusian wadahna ku cai. Anjeunna dipanaskeun assembly pikeun masihan énergi sarta ngabalukarkeun sababaraha Sparks (tinimbang kilat). Anjeunna ngulang ieu saminggu. Zat warna oranyeu-beureum teras muncul di handapeun wadahna. Ieu kaasup asam amino, blok wangunan kahirupan!

Asal muasalna manusa

Éta nyarioskeun ngeunaan asal-usul seni, budaya sareng salah paham anu urang gaduh ngeunaan Neanderthal. Yén maranéhanana éta calakan, yén maranéhna nyiptakeun seni.

Éta ngalacak pamisahan antara simpanse, gorila, jsb sareng homo sapiens ku prosés géologis, runtuhna Lembah Rift, anu nyababkeun sababaraha ujungna naék sareng ngabentuk témbok. Garis sesar raksasa ti Afrika Wétan nepi ka Laut Beureum jeung Yordania, tungtung di Mediterania kira-kira 6.000 km jeung jerona 4.000 km di Tasik Tanganyika.

Di hiji sisi, kulon, hujan terus turun, spésiésna neruskeun kahirupan biasa maranéhanana, aranjeunna kera ayeuna, gorila jeung simpanse. Di sisi séjén, di wétan, leuweung recedes tur jadi wewengkon garing, sarta halodo ieu naon ngadorong évolusi pikeun ngabentuk pra-manusa lajeng manusa.

Ngadeg, nyoco omnivora, ngembangkeun otak, nyiptakeun alat, jsb, sadayana, aranjeunna postulat, bakal disababkeun ku adaptasi kana iklim garing.

sajarah kalahiran alam semesta, kahirupan jeung manusa

Évolusi terus, tangtosna. Tapi ayeuna éta luhureun sakabeh teknis na sosial. Budaya geus nyokot alih.

Saatos fase kosmis, kimia sareng biologis, urang muka polah kaopat, anu bakal ngawakilan umat manusa dina milénium salajengna. Urang ngakses kasadaran koléktif diri urang sorangan.

Naha ieu damel saé pisan di dunya fisik sareng parah pisan di dunya manusa? Naha alam geus ngahontal "tingkat incompetence" na ku venturing jadi jauh kana pajeulitna? Éta bakal, kuring ngabayangkeun, hiji interpretasi dumasar solely on épék seléksi alam ti sudut pandang Darwinian. Tapi upami, sabalikna, salah sahiji produk évolusi anu dipikabutuh nyaéta penampilan mahluk bébas, naha urang mayar harga pikeun kabébasan éta? Drama kosmis bisa diringkeskeun dina tilu kalimah: alam breeds pajeulitna; pajeulitna breeds efisiensi; efisiensi bisa ngancurkeun pajeulitna.

Sababaraha catetan

Carita anu paling indah di dunya. Rahasia asal-usul urang
  • Arloji Voltaire: ayana ngabuktikeun, numutkeun anjeunna, ayana arloji.
  • Naha aya nanaon tinimbang nanaon? Leibniz heran. Tapi éta patarosan filosofis murni, sains teu bisa ngajawab.
  • Naha aya "niat" di alam? lain pertanyaan ilmiah tapi leuwih filosofis jeung agama. Pribadi, kuring condong ngajawab enya. Tapi naon bentuk niat ieu, naon niat ieu?

Ngeunaan pangarang

Hubert reeves

Astrofisika

Joel de Rosnay

Ahli biologis

yves copens

paleoantropolog

Dominique Simonnet

wartawan

Ninggalkeun comment hiji