Anggo Ubuntu Linux tina USB

Akhir minggu ieu mangrupikeun sabtu minggu hideung nalika ngeunaan PC. Saatos lami sareng masalah, windows vista kuring mutuskeun pikeun ngeureunkeunana.

Saatos sababaraha pormat-instalasi-pormat-pamasangan, sigana Windows 7 henteu mikiran naon anu kuring carioskeun, sanaos kuring masih gaduh hard disk satengah kalayan inpormasi anu teu acan dihapus.

Janten kuring parantos mutuskeun nyobian pilihan anu sanés, anu ngalangkungan distribusi Linux. Dina halaman tina Ikkaro tina Facebook, Kuring parantos disarankeun Ubuntu, anu kuring parantos nguping seueur perkawis.

installer linux universal ti usb

Pikeun anjeun sadayana anu resep nyobian, kuring ngantepkeun anjeun metode pikeun ngajalankeun Ubuntu tina USB atanapi pendrive, tanpa kedah dipasang, ngadamel partisi, atanapi anu sapertos kitu. Ku cara kieu anjeun tiasa ningali naha anjeun resep sareng upami anjeun mutuskeun kami bakal balik kana partisi disk.

Sakumaha urang parantos nyarios, hal anu mimiti anu urang kedah terang nyaéta distribusi linux anu badé dipasang. Kuring parantos mutuskeun ngeunaan Ubuntu, janten kami ngaunduh Desktop Ubuntu

unduh desktop ubuntu

Sareng lengkah nuturkeun kami unduh Universal Installer pikeun USB

Kami nyandak pulpén, anu sahenteuna gaduh 2 gigs pikeun dipasang.

Kami nempatkeun pulpén dina USB, muka installer sareng pilih distribusi anu parantos kami unduh sareng anu kami badé pasang.

boot sareng pasang ubuntu ti usb

Kalawan tombol Ngotéktak kami milih file .iso anu parantos kami unduh.

ubuntu ti usb

pilih distribusi linux pikeun installer usb

Kami milih USB drive urang sareng masihan nyiptakeun

ngonpigurasi installer usb

Sakali urang dipasang dina USB urang, urang kedah ngahurungkeun deui komputer urang sareng saat ayeuna dimimitian urang mimitian mencét tombol F12, layar sapertos ieu bakal ngamimitian.

alat ménu boot

ti mana anjeun tiasa nyaritakeun komputer pikeun boot tina USB disk tibatan hard disk internal.

Sareng éta waé, Ubuntu ngamimitian sareng nyobian ;-)

Kagunaan séjén

Abdi hoyong mairan yén ieu USB ogé tiasa dianggo pikeun ngala deui data tina hard drive anu urang teu tiasa aksés sabab windows parantos lirén damel sareng pormat atanapi ngabagi aranjeunna.

1 koméntar ngeunaan "Anggo Ubuntu Linux tina USB"

  1. Hapunten anu telat ngajawabna, éta tiasa dianggo sampurna, éndah, kuring henteu terang kumaha butuh waktu anu lami pikeun nguji ... Kuring parantos ngadamel partisi sareng kuring nyimpen dina hard drive kuring. Hatur nuhun

    jawaban
  2. Wilujeng wengi

    Kuring parantos parantos sababaraha dinten tanpa marios blog anjeun, kuring ampir-ampiran mendakan hal atanapi anu sanésna nyandak kuring, saé pisan, kuring nyerat sapertos kieu:

    Ka rerencangan anu parantos babari nganggo linux, kuring ogé nyungkeun cd abdi ngalangkungan halaman ubuntu tapi teu acan sumping, wengi ayeuna kuring ngantep éta diunduh, tapi kuring hoyong terang naha kuring tiasa masangkeunana sareng vmware dina windows xp, teu acan The 7 narik perhatian kuring sareng pandanganana lebay, tapi upami kuring hoyong ningali kumaha ubuntu! Abdi leres-leres ngahargaan upami anjeun tiasa ngabantosan kuring =)

    salam ti venezuela Martin

    jawaban
  3. pantun,

    Kuring kedah nganggo Ubuntu sabab windows vista bbo ngamimitian kuring sareng kuring henteu ngagaduhan salinan cadangan, sareng kuring ngarepkeun tiasa ngala file dina program ieu sapertos anu anjeun carioskeun dina blog anjeun. Kuring parantos nuturkeun léngkah anjeun, kuring parantos ngaunduh program desktop tapi éta mangrupikeun zip, kumaha kuring nyabut zip gambar iso

    Sakumaha anjeun bakalan ningali, kuring henteu gaduh seueur latihan sareng kuring henteu tiasa nga-zip sacara leres teras dimuat kana installer USB universal.

    Nuhun kana bantosanana

    jawaban
  4. halo

    Kuring nyobian nganggo Unbutu pikeun mulangkeun file tina tampilan kusabab kuring henteu ngadamel salinan cadangan sareng éta henteu ngamimitian windows, masalahna nyaéta kuring parantos ngaunduh file desktop tapi éta mangrupikeun zip sareng kuring henteu terang kumaha cara dékompresikeun ku 7z sareng winzip Abdi henteu tiasa ... naha anjeun tiasa ngabantosan?

    Sakumaha anjeun bakal ningali kuring jalma anu anyar pisan sareng kuring henteu tiasa nganggo leres-leres.

    Hatur nuhun sateuacanna

    jawaban
  5. halo
    Nalika kuring masihan F12, kuring henteu kéngingkeun Alat USB ... kuring ngagaduhan pilihan sanés sapertos:
    HDD USB
    usb seleting
    CDROM USB
    abdi 2-3 langkung, éta kuring henteu émut ... tapi teu aya alat usb, abdi moal ngamimitian UBUNTU
    Kusabab?

    jawaban
  6. Halo, kuring anyar dina bagian-bagian ieu sareng kuring hoyong terang naha kuring tiasa masang Ubunto dina katerangan anu kuring gaduh di C: Ayeuna kuring gaduh XP. Hatur nuhun.

    jawaban
  7. halo tingali io install x hartosna usb sakumaha éta nyatakeun didieu kuring nuturkeun éta unggal léngkah kuring dipasang éta megah xq upami tétéla hal anu goréng nyaéta kuring peryogi éta pikeun dianggo sareng terminal sareng konsol sareng x logika ieu naroskeun kecap akses anjeun terang naon éta xq kuring Éta pisan anu ngadesek upami anjeun maca pesen ieu tong hilap plisss kuring upami éta mangrupikeun hal anu penting pisan .... Hatur nuhun sareng berkah

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji