Pesawat umum (Delichon urbicum)

Poto ti https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Sanchezn

Salah sahiji manuk kota anu urang paling biasa ningali dibarengan ku pipit sanaos urang henteu tiasa ngaidentipikasiana. Plane mangrupikeun padumuk di jalan urang. Kami ningali aranjeunna ngalayang ngalangkungan aranjeunna sareng nyarang dina balkon sareng juru.

Aranjeunna ngabibita di koloni di kebon, kota sareng kota sareng ogé di lahan terbuka sanaos katarik ku imah.

Éta manuk hijrah usum panas (ti April dugi ka Oktober). Yakin pisan sareng manusa. Tina kulawarga Hirundinidae siga ngelek. Reléaterina ukuranana leutik kalayan jangjangna panjang, mancung. Sungut ageung anu aranjeunna moro serangga, beak leutik sareng suku pondok.

Éta diadaptasi pikeun hirup utamina dina hawa. Ngawangun sarang leutak anu cembung, sareng ditutup henteu sapertos ngelek.

Éta sering bingung sareng ngelek, bahkan kalayan swift.

Gambar anu ditunda tina sayang

Kumaha ngaidentipikasi kapal terbang

Éta diakuan ku gumpalan bodas murni, sésana bagéan hideung. Buntutna pondok sareng hideung, garpuh tapi teu nganggo panyambung. Sésa awak hideung ku cahaya biru dina makuta, mantel sareng scapulars.

Suku na ditutupan bulu hideung

Disebut ogé:

  • Cuablanca Oroneta dina basa Catalan,
  • Northen House Martin dina Basa Inggris.

Éta ogé tiasa diidentipikasi ku lagu na, anu kami tinggalkeun di handap.

Jens Kirkeby, XC381988. Diaksés dina www.xeno-canto.org/381988.

Naon anu aranjeunna tuang

Aranjeunna tuang serangga dina sadaya tingkatan anu aranjeunna moro nalika hiber. Éta mangrupikeun pangendali hama sapertos reungit.

Kumaha carana nyingkahan ngotorkeun balkon anjeun

Salah sahiji masalah anu dihasilkeun ku manuk ieu nyaéta kokotor. Sagala anu tetep aya handapeun sarangna dipinuhan ku kotoran. Sareng alesan ieu aranjeunna teras-terasan ningali kumaha sayangna ancur.

Ngaluarkeun pesawat umum atanapi sayang ngelek mangrupikeun kajahatan kriminal. Entong ngalaksanakeun. Ngarasakeun kahirupan. lamun anjeun teu hoyong kokotor aranjeunna ngajual ieu baki pikeun kokotor. Anjeun ogé tiasa ngadamel homemade. Anjeun ningali éta saderhana pisan. Sareng anjeun ngan ukur kedah nempatkeun éta ti bulan Mei dugi ka Oktober. Teras Anjeun tiasa ngaleupaskeun sareng ngabersihkeunnana.

Éta bakal pikaresepeun pikeun kotamadya nganggo aranjeunna pikeun ngajaga jalan bersih

Tanggal katingali di Sagunto

Tanggal nalika kuring ningali pergeseran anu munggaran sareng nalika aranjeunna angkat.

taunTanggal kadatangan
Tanggal angkat
201825-03-2018
201924-03-2019

Paningalian 2019 mimiti, tina 2 pasang dina sarang jalanan, tapi éta butuh sababaraha minggu pikeun kawanan sumping.

Jalanan pinuh ku sarang, handapeun balkon. sareng aranjeunna katingali ngalayang di jero jalan teu sapertos ngelek anu biasana urang tingali ampir-ampiran di daérah terbuka.

Pustaka sareng rujukan

  • Pituduh manuk. Spanyol, Éropa sareng daérah Mediterania. Lars Svensson

2 koméntar ngeunaan "pesawat umum (Delichon urbicum)"

  1. Hello.

    Nya, anjeun tiasa. Pasang baki tai supaya henteu ngaganggu anjeun. Kuring parantos ngamutahirkeun tulisan kalayan inpormasi ieu.

    Nyoplokkeun sarang mangrupikeun kajahatan.

    salam

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji