Naon Stable Diffusion, kumaha masang sareng ngagunakeunana

gambar dihasilkeun ku difusi stabil

Ieu salah sahiji pituduh pikeun diajar ngeunaan Stable Diffusion sareng ngajarkeun kumaha anjeun tiasa nganggo alat ieu.

Gambar di luhur dihasilkeun ku Difusi Stabil. Éta dihasilkeun tina téks di handap ieu (ajakan)

Kota skyline kalawan skycrapers, ku Stanislav Sidorov, seni digital, ultra realistis, ultra rinci, photorealistic, 4k, konsép karakter, lampu lemes, agul runner, futuristik

Stabil Difusi nyaéta modél pembelajaran mesin téks-ka-gambar. Model pembelajaran anu jero, tina intelijen buatan anu ngamungkinkeun urang ngahasilkeun gambar tina téks anu urang nempatkeun salaku input atanapi input.

Éta sanés modél anu munggaran atanapi alat anu munggaran pikeun gaya ieu, ayeuna aya seueur omongan ngeunaan Dall-e 2, MidJourney, Gambar Google, tapi éta anu paling penting kusabab naon anu diwakilan. Stable Diffusion mangrupikeun proyék Open Source, janten saha waé tiasa nganggo sareng ngarobih éta. Dina versi 1.4 urang boga file 4G .cpxt mana sakabéh modél pre-dilatih asalna tina, sarta ieu revolusi nyata.

Janten dina ngan 2 atanapi 3 minggu ti saprak dileupaskeun, urang mendakan plugins pikeun PhotoShop, GIMP, Krita, WordPress, Blender, jsb. lumayan loba unggal alat nu hadir kalawan gambar anu ngalaksanakeun Stable Difusi, sahingga malah pesaing kawas Midjourney ngagunakeun eta pikeun ningkatkeun pidangan parabot maranéhanana. Tapi henteu ngan ukur dianggo pikeun ngahasilkeun alat, tapi urang salaku pangguna tiasa masang éta dina PC urang sareng ngajalankeunana pikeun nyandak gambar sacara lokal.

Sabab salian ti Open Source lain hartina kurang kuat batan nu saméméhna. Ieu téh hiji heran leres. Pikeun kuring ayeuna éta mangrupikeun alat anu pangsaéna anu urang tiasa dianggo upami urang hoyong ngahasilkeun gambar pikeun proyék naon waé.

Cara masang sareng nganggo Stable Diffusion

Aya sababaraha cara pikeun ngagunakeunana. Ayeuna kuring nyarankeun 2. Upami komputer anjeun gaduh kakuatan anu diperyogikeun, nyaéta, kartu grafik kalayan ngeunaan 8Gb RAM, teras pasang dina komputer anjeun. Lamun hardware Anjeun teu cukup kuat make a Google Collab, Ayeuna kuring nyarankeun Altryne hiji, sabab hadir kalawan panganteur grafis jeung leuwih gampang ngagunakeun.

lengkah ka jéntré.

Colab of Altryne

Ieu mangrupikeun pilihan anu kuring nyarankeun upami komputer anjeun henteu cukup kuat (GPU sareng 8Gb RAM) atanapi upami anjeun hoyong nyobian sareng sadaya fiturna tanpa kedah masang nanaon.

Kuring nyarankeun eta sabab boga panganteur grafis pisan nyaman jeung loba pilihan pikeun ngadalikeun gambar na parabot model sejenna kayaning gambar ka gambar na upscale.

Kami nganggo Google colab dijieun ku Altryne sareng Google Drive pikeun ngahemat modél sareng hasilna.

éta sadayana gratis. Kuring ngantunkeun pidéo sadaya prosés anu anjeun tingali saderhana pisan.

Pasang dina PC

Pikeun masangna tina PC anjeun tiasa nuturkeun pitunjuk anu dipasihkeun dina GitHub na, https://github.com/CompVis/stable-diffusion atawa dina versi na kalawan panganteur grafis nu kuring resep leuwih https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui sareng dina windows sareng linux anjeun tiasa nganggo executable ieu pikeun masangna UI Difusi Stabil v2

Anjeun parantos terang yén anjeun peryogi GPU anu kuat kalayan minimum 8Gb RAM supados tiasa dianggo kalayan lancar. Anjeun tiasa ngadamel CPU narik, tapi éta langkung laun sareng éta ogé bakal gumantung kana prosésor anu anjeun gaduh. Janten upami alat-alat anjeun lami anjeun kedah mundur nganggo Colab atanapi sababaraha metode pamayaran pikeun ngagunakeun Stable Diffusion

Kaunggulan tina ngabogaan eta dina PC Anjeun nyaéta yén éta téh leuwih gancang ngagunakeun, anjeun teu kudu install atawa ngonpigurasikeun nanaon, ngan ngalakukeun sakali geus cukup, ti lajeng sagalana leuwih gancang.

Oge, alesan sejen naha kuring resep pisan sabab kuring bisa ngahijikeun kana Aksara sejen tur ngamangpaatkeun gambar dihasilkeun ku inserting langsung kana workflow tina tugas, nu mangrupakeun titik pohara penting.

Diffusers Collab resmi

Sarupa pisan sareng Colab anu ku kuring disarankeun di luhur, jalanna ampir sami, anjeun henteu kedah unggah modél, tapi henteu gaduh antarmuka grafis sareng ngarobih pilihan anjeun kedah ngarobih pilihan kode. blok sareng modifikasi pikeun nyaluyukeun kana anu urang peryogikeun.

Salaku tambahan, urang teu tiasa nganggo gambar kana pilihan gambar, anu pikaresepeun pisan.

Anjeun tiasa ngaksés tina ieu https://colab.research.google.com/github/huggingface/notebooks/blob/main/diffusers/stable_diffusion.ipynb

Kami ngagaduhan saringan pikeun gambar dewasa, NSFW anu kasohor, tapi anjeun tiasa nganonaktipkeun nganggo kode ieu, nyaéta, nyiptakeun sél dina dokumen nganggo

def dummy_checker(images, **kwargs): return images, False
http://pipe.safety_checker = dummy_checker

Anjeun kedah nempatkeun éta langsung saatos sél

pipe = pipe.to("cuda")

sareng ngajalankeunana

Colab Stabil Difusi Taya Wates

Dina Colab ieu urang tiasa nganggo alat Infinity, anu ngamungkinkeun urang ngalengkepan gambar. Jieun eusi tina gambar nu aya. A lolos nyata.

https://colab.research.google.com/github/lkwq007/stablediffusion-infinity/blob/master/stablediffusion_infinity_colab.ipynb#scrollTo=lVLSD0Dh0i-L

Dreamboth kalawan Difusi Stabil

Ieu mangrupikeun palaksanaan Dreamboth Google sareng Stable Diffusion anu ngamungkinkeun, tina sababaraha gambar jalma, pikeun kéngingkeun hasil anu dipersonalisasi kalayan nyanghareupan demo.

Hiji cara endah pikeun ngaropea gambar

https://github.com/XavierXiao/Dreambooth-Stable-Diffusion

Colabs séjén

Anjeun parantos terang kumaha damel di Colab, saé kuring bakal ngantunkeun anjeun anu sanés anu kuring mendakan supados anjeun tiasa nganggo anu paling anjeun resep. Sanaos anjeun hoyong anjeun tiasa ngadamel salinan sareng ngarobih kana anu anjeun pikahoyong pikeun gaduh versi anjeun nyalira

Ti ramatloka resmi na

Cara anu saderhana pikeun ngagunakeun éta, saolah-olah anjeun nganggo Dall-e 2 di OpenAI, tapi upami anjeun nganggo platform jasa éta dibayar. https://stability.ai/

Ti HuggingFace

Hiji pilihan metot pikeun nguji éta gancang sarta nyandak sababaraha gambar, ngan pikeun nempo kumaha gawéna, tapi aya loba pilihan anu bakal kami nganggo lamun urang bade meunang serius ngeunaan ieu.

https://huggingface.co/spaces/stabilityai/stable-diffusion

Ngagunakeun AWS atawa sababaraha layanan Cloud

Modél Difusi Stabil tiasa dianggo ku ngajalankeun éta dina hardware dina méga, jasa klasik nyaéta AWS Amazon. Ayeuna kuring nguji sareng instansi EC2 pikeun damel sareng algoritma anu béda. Kuring gé ngabejaan Anjeun kumaha éta.

jasa pembayaran séjén

Aya seueur sareng seueur deui anu muncul, tina palaksanaan dina poto saham ka situs wéb anu ngamungkinkeun urang ngahijikeun sareng API. Di momen ieu geus bray perhatian kuring, sanajan pribadi kuring bade nganggo jasa gratis

Alat pikeun rékayasa ajakan

Prompt rékayasa nyaéta bagian anu ngarujuk kana generasi ajakan, nyaéta, frasa anu urang tuang modél supados ngahasilkeun gambar urang. Éta sanés masalah anu sepele sareng anjeun kedah terang pisan kumaha ngagunakeunana pikeun kéngingkeun hasil anu saé.

Alat anu pohara kapaké pikeun diajar nyaéta leksikon, dimana urang ningali gambar jeung ajakan aranjeunna geus dipaké, siki jeung skala hidayah.

Ngotektak sabudeureun anjeun bakal diajar naon jenis elemen anjeun kudu nangtukeun kana ajakan pikeun ménta jenis hasil nu ditéang.

Ninggalkeun comment hiji