Drupal vs WordPress

Kauntungan sareng kalemahan Drupal sareng wordpress. Iraha milih masing-masing cms

Kuring ngaku éta salawasna Abdi kantos bogoh ka Drupal. Tapi kuring parantos atoh pisan kana kesederhanaan WordPress.

Konsépsi umum anu tetep nyaéta Drupal dianggo pikeun proyék ageung sareng WordPress pikeun sadaya jinis proyék. Tapi upami éta saderhana sapertos blog pribadi, halaman wéb bisnis, toko alit, sareng sajabana, langkung saé nganggo WordPress.

Upami anjeun henteu terang Drupal sacara lengkep, panggihan naon éta

Sareng éta WordPress sanggup masang, ngonpigurasi sareng ngagunakeunana saha waé. Sareng dumasar kana plugins urang tiasa masihan seueur fungsionalitas sareng ngarobihna tina ecommerce kana LMS atanapi halaman wéb statis. Nanging, perasaan anu Drupal pasihkeun ka pangguna anu mimiti salaku wébmaster mangrupikeun pusing.

Aya kartun anu ngagambarkeun ieu pisan.

Hayu urang tingali dina béda antara dua CMS langkung rinci sareng akhirna kuring bakal ningalkeun pendapat pribadi kuring. Evaluasi panginten kanggo pangguna "normal", jalma anu hoyong halaman wéb. Masalah pangwangunan atanapi desain anu sering dipasrahkeun ka para profesional henteu diperhatoskeun. Sareng éta liga anu sanés.

Drupal 7 vs Drupal 8 vs WordPress

Ngan ku ngaunduh bungkus tina halaman wéb na resmi urang terang yén aya kajadian.

Drupal 8 beuratna 31 MB dikomprés dibandingkeun 3,9 MB pikeun Drupal 7 sareng 13,9 MB pikeun WordPress

Paket Drupal 8 beuratna langkung ti dua kali ti WordPress sareng nalika urang masangkeunana urang ngagaduhan

Kalenturan sareng kateguhan

Pikeun kuring éta kakuatan hébat Drupal sareng anu ngajantenkeun kuring betah pisan. Kalayan Drupal sadayana pas pisan sapertos teka-teki ageung. Naon waé modul anu anjeun pasang pikeun masihan fungsionalitas bakal diintegrasikeun sareng sésana tina pilihan.

Kalayan WordPress anjeun tiasa ngalakukeun ampir sadayana tanpa kedah program aya plugins anu hébat, tapi éta tiasa dianggo sacara mandiri.

Masalah izin pangguna saderhana henteu direngsekeun dina WordPress. Anjeun nambihan plugin pikeun forum sareng anjeun teu tiasa ngatur idin pikeun pangguna anjeun atanapi henteu sadayana aya.

Upami anjeun hoyong jinis kontén anyar anjeun tiasa nambihan tapi henteu sadayana plugins, contona iklan, bakal tiasa dianggo pikeun anjeun, atanapi anu SEO, jst, sareng sajabana. Teras anjeun kedah maénkeun kode sareng éta pikasieuneun pisan. Kusabab anjeun ningali kumaha anjeun ngagaduhan hal-hal anu tiasa dianggo mandiri, tapi anjeun terang yén éta henteu bolong

contona upami kuring hoyong nyetél LMS kalayan forum, Dina WordPress

Dina Drupal sacara standar anjeun tiasa:

  • nyieun sadaya jinis eusi anu anjeun pikahoyong (dina WP anjeun ngan ukur gaduh postingan sareng halaman)
  • nyieun sadaya taksonomi anu anjeun pikahoyong (dina WP anjeun ngan ukur ngagaduhan kategori sareng tag)
  • nyiptakeun kalungguhan sareng ngatur idin pangguna
  • nyieun forum

sareng ogé ku panél sareng pandangan anjeun tiasa ngahasilkeun, dumasar kana klik, sadaya konfigurasi pendaratan anu tiasa anjeun pikirkeun ku kontén dinamis. Hal anu sami sareng blok anu WordPress mimiti nerapkeun sareng Gutenberg tapi langkung kuat. Anjeun pantes pidéo.

rarancang

nu lain nunjuk dina ngagunakeun WordPress tanpa janten desainer. Abdi henteu nyarioskeun ngeunaan spesialis payun-akhir.

Sareng sanaos Drupal ngagaduhan seueur téma gratis sareng sababaraha anu saé pisan, malah kuring kantos ningali téma komérsial pikeun Drupal dina Envato. WordPress ngagaduhan téma tanpa wates pikeun sagala jinis sareng pikeun sadaya rasa.

Salaku tambahan, nyiptakeun héme anak dina WordPress sareng ngarobih sesuai karesep anjeun saderhana saderhana, sedengkeun dina Drupal éta langkung rumit.

Aya proyék anu saé pisan di Drupal, tapi aranjeunna biasana asalna tina panangan. Aranjeunna ngaropea. Sareng kuring langkung jauh. Drupal ngagaduhan seueur pilihan sareng seueur kamungkinan nalika ngonpigurasikeun sadayana yén upami anjeun mésér téma biasana sesah kanggo ngantepkeun sapertos anu katingali dina démo.

Pangropéa

Kalayan pangropéa Maksad abdi pembaruan tina inti CMS sareng ogé plugins anu sanés, atanapi modul sareng téma anu parantos kami pasang.

Sareng didieu anu jelas juara tanpa ninjenis mamang nyaéta WordPress. Mudah-mudahan anjeun masang sareng ngapdet naon waé dina WordPress pikaresepeun. Sareng reliabilitas. Sigana mah kuring ngan ukur ngalaman masalah pembaruan sakali sareng kuring nganggo intensif. Kalayan Drupal di sisi anu sanésna, mimitina kuring ngadamel cadangan, teras kuring nyebrang nyalira sareng kuring mimiti ngapdet.

Sareng ieu mangrupikeun halangan anu kacida gedéna pisan pikeun jalma anu hoyong ngajaga proyék leutik.

SEO

WordPress mangrupikeun "surga SEO" sareng ku ieu kuring nyarios sadayana. Anjeun tiasa ngaoptimalkeun sagala aspek. Anjeun bakal teras-terasan mendakan plugin kanggo ningkatkeun kagancangan, atanapi url, alihan, meta tag, judul, data terstruktur, ulasan, jst, sareng sajabana.

Aya sektor WordPress ageung anu fokus kana SEO sareng posisi halaman wéb, khususna di Google, sareng nunjukkeun.

Komunitas sareng inpormasi

Ieu mangrupikeun titik anu sanaos sanaos dokuméntasi Drupal anu lega WordPress meunang deui.

Sareng nyaéta nalika anjeun ngagaduhan masalah alit, hal anu tangtosna henteu didokumentasikeun milarian pitulung dina WordPress langkung gampilAya seueur pisan jalma anu ngagunakeunana éta pasti kajantenan seueur deui jalmi sareng ngan ukur milarian Google bakal masihan anjeun puluhan hasilna.

kacindekan

Sanés Drupal ngagaduhan komunitas anu goréng, atanapi téma anu goréng, jst. Naha éta WordPress dina aspek ieu langkung saé.

Jadina, Upami anjeun ngamimitian nganggo wéb ieu sareng / atanapi anjeun ngan saukur hoyong halaman wéb pribadi atanapi pikeun bisnis anjeun tanpa ngahesekeun kahirupan anjeun, anggo WordPress. Teras upami anjeun hoyong nyobian Drupal atanapi CMS anu sanés.

Upami proyek anjeun hal anu langkung serius sareng kuat, tingali Drupal. Portal anu saé pikeun paguron luhur, intranet pikeun perusahaan anjeun sareng seueur padamel, sareng anu sanés janten tetep diémutan Drupal. Ménta anggaran pikeun ideu anjeun sareng teraskeun.

Ninggalkeun comment hiji