Naon ERP

software manajemén bisnis erp

Perusahaan peryogi sistem saderhana anu ngamungkinkeun aranjeunna épisién sareng gancang ngatur tugas mimitian ti operasi bisnis produksi, logistik, sumber daya, inventarisasi, akuntansi, ngatur klienna, jst. Jang ngalampahkeun ieu, langkung saé nganggo Sistem ERP, nyaéta parangkat lunak modular anu nerapkeun sadaya jinis alat ieu pikeun perusahaan sareng organisasi.

Kalayan jenis perangkat lunak ieu, anjeun henteu ngan ukur ngajadikeun otomatis sareng ngalancarkeun pamrosésan data ieu ngeunaan perusahaan, anjeun ogé ngijinkeun sadaya data janten terpadu, terpusat sareng saling nyambungkeun ngalakukeun analisis langkung gampang. Nanging, pikeun épisién, sistem ERP anu paling pas kedah dipilih, kumargi henteu sadaya perusahaan sareng ukuran peryogi jinis parangkat lunak anu sami ...

Naon ari ERP?

istilah ERP (Perencanaan Sumber Daya Perusahaan) ngarujuk kana sistem perencanaan sumberdaya perusahaan, sakumaha nunjukkeun namina. Nyaéta, saruntuyan pakakas parangkat lunak anu tiasa ngolah data tina kagiatan anu béda-béda dina bidang bisnis, ti produksi nyalira, dugi ka SDM, ngalangkungan inventaris, logistik, jst.

Sanaos aranjeunna anggap a investasi awal konsisten pikeun perusahaan (dina sababaraha kasus), aranjeunna penting pisan dina sektor anu langkung didigitalkeun. Nyatana, numutkeun panilitian ku Panorama Consulting anu dilakukeun di 2013, langkung ti 40% perusahaan anu mutuskeun ngalaksanakeun sistem ERP aya bewara yén produktivitasna naék, anu ogé ditarjamahkeun kana kauntungan anu langkung luhur.

naon ERP sareng naon éta dianggo

Alesan pikeun kauntungan ieu dumasar kana tihang dasarna tina sistem ERP, nyaéta:

  • Optimalkeun prosés bisnis tina sababaraha jinis.
  • Mempermudah aksés ka data sareng kontrol anu langkung ageung pikeun éta.
  • Analisis data sareng kapasitas berbagi berkat basis data na anu terpusat.
  • Resolusi masalah akuntansi, logistik, pajak, sareng komersial, langkung gampang.
  • Prosés reengineering. Prosés anu perusahaan kedah ngarobih prosés pikeun tiasa orientasi kana sistem ERP, anu ngalibatkeun biaya awal, tapi akhirna pantes.
  • Kalenturan. Sistem ERP ieu biasana nawiskeun kalenturan anu cukup pikeun adaptasi sareng sababaraha jinis perusahaan, klién, sareng sajabana, kalayan adaptasi ngalangkungan parameterisasi.
  • Aranjeunna mempermudah pamekaran perusahaan khususna, sanaos tiasa rumit sareng rumit di awalna.

Salaku tambahan, janten sistem Global ngamungkinkeun anjeun museurkeun seueur tugas yén tanpa jinis parangkat lunak ieu bakal dipencarkeun sareng tanpa aya jinis hubungan pikeun analisa na. Kituna, urang nyarioskeun parangkat lunak parangkat lunak anu rumit anu biasana nuturkeun arsitéktur modular (tingali Tipos pikeun ERP).

Jinis ERP

jinis ERP sareng naon aranjeunna dianggo

nu Sistem ERP tiasa dibagi kana sababaraha jinis atanapi kategori dumasar kana rupa-rupa sudut pandang. Salaku conto, arsitéktur na tiasa dititénan pikeun ngaidentipikasi tilu jinis dasar di antara anu dipendakan:

  • Modular: Jelas sistem ERP ieu rumit pisan, éta ngagaduhan seueur bagian sareng alat pikeun nyayogikeun solusi terpadu sareng terpusat anu kuring nyebatkeun sateuacanna. Kituna, aranjeunna biasana seueur modular. Masing-masing modul ngagaduhan fungsi dina suite. Salaku conto, hiji modul tiasa dianggo pikeun logistik, anu sanés tiasa dianggo pikeun akuntansi, jam, anu sanés kanggo penjualan, inventaris, kontrol gudang, sareng sajabana. Kalayan kecap séjén, pamekar parangkat lunak ERP nyayogikeun sadayana.
  • Konpigurasikeun: Jinis parangkat lunak ERP ieu tiasa diadaptasi kana kabutuhan béda perusahaan ngalangkungan ngembangkeun fungsi énggal. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna ngahijikeun API atanapi lingkungan pangwangunan sahingga programer tiasa nyiptakeun fungsi anu diperyogikeun ku perusahaan sareng adaptasi ERP kana naon anu dipilari. Ieu langkung alit, sareng hindarkeun kalebet sababaraha bagian anu henteu sadayana diperyogikeun ku perusahaan, tapi peryogi staf anu pas pikeun pangwangunan sareng biaya anu tersirat.
  • Spésialisasi: ditugaskeun ku perusahaan anu peryogi parangkat lunak ERP anu khusus. Nyaéta, éta henteu acan ditangtoskeun sapertos anu dua sateuacanna. Ieu nyingkahan gaduh paket anu beurat sareng modul atanapi tiasa dikonfigurasi sareng pokus ti awal kana produk khusus. Jenis ieu hususna pikaresepeun pikeun perusahaan parobihan anu peryogi ERP dina pamekaran konstan pikeun adaptasi sareng berita. Kasus sanés jinis parangkat lunak ieu tiasa diarahkeun kana platform khusus, contona, kana arsitektur khusus atanapi sistem operasi anu dianggo perusahaan sareng anu teu aya perangkat lunak ERP.

Tapi tiasa ogé dititénan tina sudut pandang akomodasi:

  • lokal: Parangkat lunak ERP anu disayogikeun dina sérver perusahaan nyalira. Data anu teras dijaga di perusahaan nyalira, anu nyayogikeun kaamanan sareng kerahasiaan anu langkung ageung. Di sisi anu sanésna, aranjeunna kawates dina hal kaukur (éta bakal gumantung kana sérver, upami anjeun peryogi ekstensi anjeun kedah nanem modal dina perangkat keras) sareng tina alat anu tiasa dianggo (ngan ukur dipasang). Biaya awal on-premis biasana dibagi jadi:
    • Latihan: 20%
    • Lisénsi: 20%
    • Parangkat lunak: 15%
    • Konsultasi: 10%
    • Pangropéa: 10%
    • Migrasi: 5%
  • Méga: jasa awan ogé nyayogikeun sistem ERP. Dina hal ieu, aranjeunna di-host dina server pihak-katilu, sareng diaksés tina jarak jauh tina alat naon waé. Éta ngamungkinkeun kalenturan anu langkung ageung, sareng éta tiasa diskalakeun tanpa kedah perlengkapan anyar, tapi ngagaduhan résiko. Salaku conto, anjeun teu ngagaduhan kontrol langsung kana data, kumargi anjeun ngantepkeun ka panangan pusat data tempat platform anu anjeun anggo disimpen. Salaku tambahan, aranjeunna peryogi konéksi Internét sepanjang waktos. Dina hal ieu, biayana dibagi jadi:
    • Langganan jasa: 30%
    • Konsultasi: 25%
    • Latihan: 25%
    • Migrasi: 20%

nurutkeun leyuran dilingkupkeun, sistem ERP tiasa janten:

  • Horisontal: éta sistem ERP langkung umum, anu ngalangkungan sajumlah ageung fungsi pikeun adaptasi sareng sadaya jinis perusahaan. Ieu mangrupikeun jinis modular, sareng upami anjeun hoyong ngaropea, éta tiasa langkung mahal sareng rumit.
  • Nangtung: aranjeunna langkung khusus pikeun perusahaan tangtu dina sababaraha séktor khusus. Aranjeunna nyobian nyumponan kabutuhan jinis perusahaan khusus. Salaku conto, aya ditujukeun ukur pikeun industri, batur ka toko, batur kana séktor pangan, batur séktor kaséhatan, silaturahmi, jst. Aranjeunna tiasa nawiskeun solusi anu langkung saé pikeun kasus-kasus khusus ieu, tapi éta kirang fleksibel, sareng pangropéa sareng palaksanaanna tiasa mahal.

Tina sudut pandang pangwangunan Anjeun tiasa ngabédakeun antara sistem ERP:

  • Wasta atanapi kapamilikan: éta mangrupikeun jinis perangkat lunak anu dikembangkeun ku perusahaan sareng kode na tetep disumputkeun. Ngan ukur pamekar anu terang perkawis éta, sareng éta tiasa gaduh karugian, sapertos nyumput tina fungsi spionase, panto tukang, pendataan sareng ngalaporkeun ka pihak katilu, jst. Salaku tambahan, anjeun salawasna kedah mayar panggunaan na.
  • Sumber open- Éta didasarkeun kana modél kabuka, janten teu aya rahasia dina aranjeunna sareng aranjeunna tiasa langkung aman. Aranjeunna biasana sistem anu gratis kusabab lisénsiana, atanapi langkung mirah dimana anjeun ngan mayar pangrojong téknis upami diperlukeun. Salaku tambahan, janten sumber terbuka anjeun tiasa ngalereskeun masalah langkung gancang, ngarobih pikeun adaptasi sareng kabutuhan anjeun, ngembangkeun modul énggal, jst.

Akhirna, sanaos henteu sering ngabagi ERP numutkeun ka tingkat atanapi Tingkat, éta ogé tiasa didaptarkeun ku cara kieu:

  • golongan 1: aranjeunna sistem ERP ageung. Dimaksudkeun pikeun perusahaan ageung (multinasional), kalayan skala hébat, sareng harga lisénsi anu luhur pisan.
  • golongan 2: Sistem ERP pikeun perusahaan sedeng, kalayan rasio fungsi / harga langkung cocog tibatan kelas 1.
  • golongan 3: Éta mangrupikeun sistem ERP anu langkung dasar, ditujukeun pikeun usaha alit, sareng kalayan harga anu langkung terjangkau.

kauntungan

Perusahaan anu mutuskeun ngalaksanakeun sistem ERP tiasa ningali sababaraha kaunggulan anu cukup pikaresepeun, naon ukuranana. Di antara kauntungan utama Aranjeunna:

  • Ngajadikeun otomatis prosés perusahaan.
  • Inpormasi sayogi dipuseurkeun kana hiji platform.
  • Basis data terpadu pikeun ngatur sadaya data perusahaan tina parangkat lunak anu sami.
  • Tabungan waktos sareng biaya.
  • Kamungkinan ngalarapkeun solusi BI (Kecerdasan Bisnis), nyaéta solusi anu ngamungkinkeun ngalaporkeun status perusahaan nganggo data tina sistem ERP.

kalemahan

Tangtosna, sapertos sistem naon waé éta ngagaduhan kakurangan. Parangkat lunak ERP ngagaduhan pangaruh ka perusahaan, sanaos dina kaseueuran kasus kauntungan anu diraih tina implementasina ngajantenkeunana pantes. Antara éta karugian kasohor Aranjeunna:

  • nu biaya Parangkat lunak ERP mangrupikeun salah sahiji karugian utama (upami sanés sumber terbuka). Salaku tambahan, tingkat kustomisasi langkung luhur, langkung ageung biayana.
  • Costes henteu langsung, sapertos kabutuhan pikeun latihan pikeun tiasa ngagunakeun parangkat lunak, ngiring tanaga anu cocog, jst.
  • Anjeun peryogi infrastruktur anu cekap, nyaéta anu nyebatkeun, tina sérver dimana masang software. Gagal éta, éta tiasa dianggo ku nyewa jasa cloud, tapi éta ngalibatkeun biaya sareng ngekspor data di luar perusahaan kana server pihak katilu.

Naha perusahaan kuring peryogi ERP?

anu peryogi ERP sareng kumaha milih salah sahiji

Sistem ERP éta cocog pikeun sadaya jenis perusahaan, tina sektor naon waé, sareng ukuranana. Dilaksanakeun leres éta tiasa nguntungkeun pikeun UKM boh multinasional. Kituna, jawaban na biasana sok enya. Tapi strategi pikeun milih sistem sareng panerapanana kedahna cekap upami henteu dimaksad ngadamel investasi awal anu henteu nyababkeun manpaat anu ageung.

oge bakal kedah eupan balik konstan atanapi marios, Kanggo terang naha éta tiasa ditingkatkeun, diskalakeun, atanapi peryogi adaptasi kusabab sababaraha parobihan di perusahaan éta nyalira. Ieu hiji-hijina cara anjeun ngajamin yén sistem ERP nganteurkeun manpaat anu diarepkeun tina éta. Nyaéta, sateuacan sateuacan dilaksanakeun, sareng nalika sareng saatosna, poin-poin ieu kedah ditingali pikeun terang yén sadayana tiasa leres:

  1. Meunteun hasil anu badé dipikagaduh ku ngalaksanakeun parangkat lunak ERP.
  2. Nangtukeun modél bisnis / manajemén perusahaan anu dimaksud.
  3. Nataan rencana atanapi strategi implementasi.
  4. Tinjau infrastruktur IT perusahaan pikeun ngajajarkeun sareng ERP.
  5. Ogé palatihan tanaga pikeun tiasa ngagunakeun parangkat lunak ieu. Latihan atanapi pendidikan sigana diperyogikeun.
  6. Analisis parobihan anu dilakukeun sareng upami inpéstasi awal pikeun perangkat keras sareng parangkat lunak pikeun ERP parantos pantes. Ayeuna, solusi awan SaaS ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan sadayana anu dibutuhkeun ku harga anu saé, tanpa kedah pikeun pangladén anjeun atanapi pangropéa.
  7. Kontrol kualitas. Terus émut yén kasalahan anu tiasa dilakukeun di daérah-daérah tangtu tiasa ngagaduhan akibat atanapi akibat di daérah sanés kumargi interoperabilitas anu diijinkeun ku ERP.
  8. Audits kanggo mastikeun manpaat palaksanaanna.

Upami anjeun heran ngeunaan waktos pikeun palaksanaan ngeunaan ERP, anu leres mah teu aya waleran anu saderhana. Éta bakal gumantung kana unggal kasus, tapi perkiraan rata-rata pikeun lokal (lokal) biasana antara 6 bulan sareng 1 taun. Di sisi séjén, pikeun layanan awan éta langkung gancang sareng langkung intuitif, disingget janten sababaraha minggu.

resiko

Tungtungna, kuring henteu hoyong ngeureunkeun bagian ieu tanpa nambihan anu sanés, sareng éta ngeunaan kamungkinan irigasi anu tiasa diturunkeun tina palaksanaan ERP. Sababaraha anu umum tiasa disorot upami adaptasi sareng prosés implementasi anu cekap henteu dilaksanakeun, sapertos:

  • El parangkat lunak ERP anu dipilih henteu cocog sareng éta henteu ngalebetkeun kabutuhan poko perusahaan. Upami sumber terbuka sareng gratis, éta moal nganggap karugian ékonomi, ngan samentawis. Tapi upami anjeun gaduhna, anjeun bakal mayar lisénsi anu teu pantes.
  • Migrasi data lepat. Upami data tina platform lami atanapi database henteu dihijikeun ogé, sababaraha data tiasa leungit atanapi henteu diadaptasi kana format anyar. Éta peryogi prosés adaptasi sareng metode pikeun nyingkahan kamungkinan karugian (misal cadangan atanapi salinan cadangan).
  • Kurangna tanaga anu cekap atanapi kirang terlatih. Henteu janten masalah kumaha rencana na bakal disusun sareng kumaha ogé saéna ERP, upami anjeun henteu terang kumaha ngagunakeunana, éta bakal aya gunana.
  • Waragad anu disumputkeun ageung. Upami anjeun henteu merhatoskeunana, anjeun tiasa mendakan tokoh-tokoh anu anjeun henteu acan tipayun. Éta sababna analisa sateuacan ngalaksanakeun ERP penting.
  • Reureuh Upami jadwal palaksanaanna henteu saluyu sareng tenggat waktos anu saleresna, implementasina tiasa langkung lami sareng sadayana anu hartosna ieu.

Conto ERP anu paling sering dianggo

ERP komérsial, terang anu paling sering dianggo

Dina widang parangkat lunak ERP aya dua pamimpin dunya anu teu dibantah. Salah sahijina nyaéta perusahaan Amérika Oracle, sareng anu sanésna nyaéta SAP Jerman. Nanging, aya ogé pangembang sanés anu gaduh pangsa pasar anu signifikan, sapertos Microsoft, Sage, jst.

Pikeun ngabantosan anjeun milih parangkat lunak anu paling pas, anjeun kedah terang sahenteuna sistem ERP pang populerna anu aya ayeuna ...

SAP-ERP

Jérman SAP mangrupikeun salah sahiji pamekar parangkat lunak bisnis anu paling kuat sareng penting di dunya. Dédikasi khusus pikeun jinis parangkat lunak ieu, kalayan produk anu pikaresepeun sakumaha sistem ERP na anu tiasa dibagi kana sababaraha produk anu pikaresepeun:

  • SAP-ERP: éta mangrupikeun parangkat lunak anu mantap, lengkep dina-premis, sareng kalayan jaminan SAP. Hal ieu digunakeun pikeun ngendalikeun penjualan, manufaktur, pameseran, jasa, kauangan, sumber daya manusa, jst. Cocog pikeun perusahaan ageung.
  • SAP Usaha Salah: éta mangrupikeun perangkat lunak ERP anu berorientasi pikeun UKM. Kalayan daya kontrol anu saé pikeun ningkatkeun laju bisnis, janji atanapi palaksanaan awan, inovasi, gampang sareng palaksanaan gancang.
  • SAP Usaha ByDesign: éta mangrupikeun sistem perencanaan anu sapinuhna kalebetkeun dina awan, ku sabab éta sistem SaaS. Éta ngamungkinkeun aksés tina alat naon waé anu nganggo konéksi Internet sareng browser. Ngawengku CRM, manajemén kauangan (FI), manajemén proyék (PS), logistik (SCM), vendor (SRM), SDM (HCM), dukungan manajemén éksékutip sareng patuh. Cocog pikeun UKM.
  • SAP Business Sadaya-Dina-Hiji: salah sahiji solusi anu pangsaéna dina pasaran pikeun perusahaan sedeng. Sakumaha namina nunjukkeun, éta mangrupikeun parangkat lunak ERP lengkep, gancang dilaksanakeun, kalayan biaya anu langkung handap, sareng modular.

oracle erp

Oracle Éta perusahaan kalayan pangsa pasar pangageungna ayeuna. Kituna, éta mangrupikeun jasa ERP anu paling sering dianggo ku anu bogana. Anjeun tiasa nganggo sababaraha solusi na sapertos Oracle JD Edwards EnterpriseOne atanapi Oracle EBS (E-Business Suite).

Anu kahiji nyaéta a platform anu ditujukeun pikeun promosi inovasi di perusahaan, kalayan sagala anu diperyogikeun pikeun nyugemakeun palanggan milari solusi anu saderhana sareng modéren. Éta tiasa diadaptasi pikeun sadaya pangguna sareng kabutuhan, ku téknologi pangénggalna pikeun ningkatkeun produktivitas.

Kadua nyaéta suite lengkep anu cocog sareng modél bisnis anu teras-terasan, ogé ngupayakeun ningkatkeun produktivitas sareng sagala inovasi anu diarepkeun tina platform modéren. Éta ngagaduhan langkung ti 30 taun anu ngadukung pangalaman na, kalayan sajumlah ageung fungsi sareng integrasi anu saé pisan sareng Oracle Cloud.

Microsoft Dinamika

Microsoft parantos ngembangkeun perangkat lunak Dynamics na, anu tiasa dipendakan dina sababaraha versi. Dina hal ieu, éta mangrupikeun parangkat lunak proprietary anu kalebet perangkat lunak ERP sareng CRM, sadayana dina hiji platform. Naon anu dilakukeun ku perusahaan Redmond nyaéta ngahijikeun sababaraha alat kana hiji suite supados sadaya jinis usaha mendakan naon anu aranjeunna pilari.

Dina sistem ieu anjeun tiasa mendakan varian salaku:

  • Microsoft Dinamika 365: éta mangrupikeun jasa awan kalayan ciri Dinamika, tapi ku kaunggulan dibaturan.
  • Microsoft Dynamics NAV: suite ieu éta éta sateuacana katelah Navision, sareng mangrupikeun ERP kalayan basis data Microsoft SQL Server, khusus dirancang pikeun Windows, sareng ku kauangan, penjualan sareng pamasaran, pameseran, gudang, kontrol produksi, manajemén proyek, perencanaan sumberdaya, daérah jasa, sareng kamampuan sumberdaya. manusa.
  • Microsoft Dynamics AX: éta mangrupikeun anggota sanés kulawarga Dinamika, dina hal ieu diadaptasi pikeun perusahaan anu langkung ageung tibatan NAV. Nyaéta, éta nawiskeun fitur anu sami sareng NAV tapi dina skala ageung.

ERP

Odoo (baheula OpenERP sareng sateuacan éta katelah TinyERP)Mangrupikeun salah sahiji sistem ERP sumber terbuka pangsaéna anu tiasa anjeun pikagaduh dina lisénsi LGPL sareng gratis gratis. Sanaos aya ogé versi bisnis dina lisénsi komérsial sareng mayarna anu tiasa janten alternatip anu teu kedah sirik ka SAP ERP sareng Microsoft Dynamics.

Este sadaya-dina-hiji software Éta ogé kalebet CRM, halaman wéb, platform e-commerce, modul kanggo tagihan, akuntansi, kontrol produksi, manajemén gudang, manajemén proyék, logistik, inventaris, jst. Salaku tambahan, ti saprak vérsi 6.0 ayeuna disebarkeun salaku jasa (SaaS).

Sage murano

Sage murano Éta mangrupikeun salah sahiji sistem ERP klasik, janten salah sahiji anu pang dianggo sasarengan sareng SAP, Oracle sareng Microsoft. Kituna, éta mangrupikeun platform anu dipercaya ku seueur perusahaan pikeun manajeménana, sareng éta moal nguciwakeun anjeun.

Dinten ayeuna, parangkat lunak Murano ieu parantos ngajantenkeun ékosistem énggal ngeunaan solusi komprehensif anu nambihan nilai anu langkung ageung pikeun perusahaan anjeun Sage 200 awan, Jasa awan Sage. Éta ningkatkeun kinerja bisnis sareng produktivitas, ngahijikeun Microsoft 365, ngamungkinkeun nyandak kaputusan sacara real-time, 100% kaukur, gampang dianggo, sareng ngagaduhan dukungan téknis anu hadé.

Wolters Kluwer a3 ERP

Parangkat lunak manajemén anu komprehensif ieu diantara anu paling sering dianggo. Suite ERP ieu épisién, sareng database terpusat tunggal anu nyingkahan duplikasi sareng kasalahan. Tangtosna, éta mangrupikeun sistem anu tiasa diukur, sareng sababaraha versi sareng sauntuyan modul.

Sareng upami anjeun prihatin ngeunaan palaksanaan na adaptasi, éta mangrupikeun parangkat lunak gampang pisan yén anjeun teu kedah padamelan anu rumit teuing pikeun terang kumaha ngendalikeunana. Éta pisan intuitif.

ERP anu sanés dina méga

Papisah tina jasa awan ti Microsoft, aya ogé alternatif séjén sapertos:

  • cai: Éta mangrupikeun parangkat lunak ERP anu lengkep pisan dina awan, kalayan fitur anu saé. Tapi henteu disarankeun pikeun perusahaan anu langkung ti 50 pangguna.
  • Libra- Éta ngagaduhan sadayana dina hiji bungkus, tiasa adaptasi, sareng henteu kedah nanem modal ageung. Sabalikna, palaksanaanna rumit sareng meryogikeun dukungan téknis.

Sumber terbuka sanésna

Aya software open source ERP sanés disarankeun pisan yén anjeun kedah terang, salian ti sadayana di luhur. Éta tiasa janten alternatif gratis anu saé, sareng sababaraha ogé henteu meri kana platform anu mayar paling saé:

  • ADempiere: éta mangrupikeun sistem anu idéal pikeun perusahaan alit sareng sedeng. Éta aya dina lisénsi GPL sareng ngagaduhan dukungan lintas platform pikeun Linux, Unix, macOS, Windows, sareng alat sélulér
  • Apache OFBiz: suite lengkep pikeun perusahaan pikeun ngarobih ERP kana kabutuhan anjeun. Ngamungkinkeun panggunaan modular.
  • Dolibarr: parangkat lunak manajemén idéal anu sanés pikeun UKM, kalayan kamungkinan masang fungsi énggal ngalangkungan tambihan ti toko anjeun, sareng dina lisénsi GPL.
  • ERPNext: éta mangrupikeun parangkat lunak anu cukup klasik, didesain ti mimiti sareng panginten khusus pikeun UKM. Ngarojong uji coba gratis atanapi langganan pikeun nganggo jasa anu di-host.
  • metafresh- Parangkat lunak ERP anu berbasis Java sapertos ADempiere, anu ngamungkinkeun panggunaan cross-platform. Éta aya dina lisénsi GPL sareng ngamungkinkeun langganan anu disayogikeun dina sérver na pikeun pangguna 1-100.
  • Tryton: dumasar kana TinyERP, sareng populér kusabab kalenturan éta.
  • Axor ERP: éta ngagaduhan seueur alat pikeun manajemén, janten éta sistem ERP lengkep. Éta disebarkeun dina lisénsi AGPL sareng tiasa dianggo tina gambar Docker ogé.