Gélo ngeunaan klasik Emilio del Río

Gélo ngeunaan klasik Emilio del Río

Emilio del Río muterkeun Cicerone dina lalampahan ngaliwatan pilihan tina klasik kuna ku pangarang hébat Yunani kuna jeung Roma.

Dina lalampahan ieu urang bakal papanggih 36 pangarang, karya utama maranéhanana sarta loba anekdot tina kahirupan maranéhanana, konteks sosial di mana maranéhna cicing, anu aranjeunna geus diideuan sarta loba fakta metot séjén.

Teu lebet kana jero, unggal bab dedicated ka pangarang, mangrupakeun compendium tina rujukan, hirupna, karyana, pikiran-Na anu lumaku kiwari, buku jeung pilem, pangarang anjeunna geus diideuan, jsb.

Pisan nikmat tur pisan berbudaya sacara umum. Abdi resep buku sapertos kieu. Kuring salawasna nyandak kasempetan pikeun nulis handap loba hal pikeun nalungtik engké na loba hal maca ngeunaan. Sanaos dina sababaraha waktos sajarah parantos kabetot pisan ka kuring, sapertos dina kasus Ovid, kuring kedah langkung jero.

Éta ngajantenkeun urang sadar yén sadayana diciptakeun antara budaya Yunani sareng Romawi. Sareng aranjeunna mangrupikeun sumber inspirasi pikeun seuseueurna karya ayeuna. Hal anu sami kajadian ka kuring sareng dokumenter Téknik Romawi.

Nalika maca halaman ieu ngeunaan karakter Ovid, Plato, Sappho, urang ningali seueur karakter tina séri Sandman ku Neil Gaiman anu hébat.

Sababaraha karya disebutkeun Kuring geus maca malah reviewed, tapi lamun sanggeus maca buku ieu ogé perlu ngobrol ngeunaan Teu aya watesna dina reed ku Irene Vallejo sarta yén kuring kudu marios sakeudeung. dimana urang bakal diajar loba ngeunaan masarakat Yunani klasik jeung Roma ngaliwatan lalampahan sajarah buku.

Sakali pamadegan buku rengse, sakumaha salawasna kuring balik kalawan catetan. Kali ieu kuring bakal ngalakukeunana ku bab. Buku ieu pinuh ku fakta anu kuring hoyong émut sareng nalungtik.

Anu di handap ieu mangrupikeun catetan tina buku. Sadayana anu kuring hoyong émut sareng ngeunaan naon anu kuring kedah ditalungtik.

Sajak tina Catullus

Dilahirkeun dina 84 SM di Verona

Catullus diwangun ku grup sastra jeung panulis séjén, anu disebut Cicero poetae novi.

Puisi lain pakarang nu pinuh ku mangsa nu bakal datang, tapi diyakinkeun ku seni sorangan, nyaeta, seni bébas ars, seni pikeun seni.

Anjeunna dianggap pujangga cinta jeung kelamin.

nyebut sajak-sajakna ngabebaskeun, nu diminutive tina liber (buku), hal kawas buku saeutik.

Jaime Gil de Biedma (inpormasi milarian)

Sajarah Perang Peloponnesia ku Thucydides

Anjeunna salah sahiji sejarawan hébat sepanjang waktos, dilahirkeun di Athena 460 SM The heyday of Athena, nalika Parthenon diwangun sarta Phidias nyieun patung-Na.

Ngabela obyektifitas. Dina narasi fakta-fakta, anjeunna nyobian ngaleungitkeun novel, sabalikna tina naon anu dilakukeun ku Herodotus sareng nyobian ngan ukur nungkulan masalah anu tiasa dibuktikeun. kaleuwihan kakuatan

Anu kuat nangtukeun naon anu mungkin sareng anu lemah nampi

Buku éta dina «indéks buku dilarang ti ahir abad ka-XNUMX di Spanyol, sarta ieu pulih ku humanis Renaissance.

Puji Pericles. Waktu éta Athena of Pericles réngsé, nu éta periode pangalusna dina sajarah na. (abad ka-XNUMX SM)

Ceuk filsuf George Santayana

Jalma-jalma anu henteu terang sajarahna ditakdirkeun pikeun ngulang deui

Dina katengtreman pikiran Seneca

Lucio Anneo Seneca lahir di Córdoba, Spanyol, 4 SM

Anjeunna nyerat antara séjén On clemency, epistles Moral ka Lucilio, sandiwara, puisi, sindiran jeung sabelas dialog dina patarosan ngeunaan ayana: kumaha carana jadi senang, brevity hirup, maot, luang, amarah, tranquility sumanget.

Kuring nulis dina wangun dialog.

Anjeunna proposes yén urang neangan hiji ikhlas, hirup basajan kalawan distractions jujur, karapihan pikiran, turutan jalan sorangan sarta mibanda hal jelas, nyaho dimana rék balik.

Konci kabagjaan anu muncul dina "On the constancy of the wijaksana": Tong hariwang sia-sia ngeunaan naon anu henteu gumantung ka urang, ulah sieun masa depan atanapi harepan palsu.

Nec spes nec metus
Boh asa teu sieun.

Aeneid, buku IV, ku Virgil

Publius Virgil Maron, 70 SM di Mantua, Italia

The Aeneid mangrupa salah sahiji karya nu geus paling dipangaruhan Kulon. Ampir sapuluh rébu bait dina dua belas lagu. Ditulis dina hexameters, jenis ayat.

Ieu ngeunaan bab kahiji tina yayasan Roma, nalika Aeneas anjog di Italia sanggeus eleh Troy. Aeneas nyaéta putra Déwi Vénus.

Anjeunna diterbitkeun Bucolic jeung Georgic

The Aeneid dipaké salaku karya epik hébat pikeun Kakaisaran Romawi anyar, karya founding kalawan asal mitologis. Ieu bakal sarua jeung Iliad jeung Odyssey pikeun Yunani

Républik, ku Plato

Plato, 427 SM Ngadegkeun Akademi Athena anu fungsina ampir sarébu taun. guru Aristoteles

Républik, Politeia, ditulis dina 370 SM. C yu dibagi jadi 10 bab. Karya téh dina wangun dialog antara Socrates jeung genep karakter sejenna.

Carita Gyges kalayan cincin anu ngamungkinkeun anjeunna teu katingali sareng anu maksa urang mikirkeun JR Tolkien. Rujukan kana helm Kadés, yén saha waé anu ngagem éta ogé tiasa teu katingali. Perseus nyandak éta pikeun maéhan Medusa

Salah sahiji petikan anu hébat nyaéta Mitos guha anu terkenal, dina buku VII

Dina Dialogues na, anjeunna alamat patarosan hébat hirup, ngabahas cinta, hirup, basa, kahayang, alus jeung jahat, pelesir.

Parallel Lives, Biografi Mark Antony ku Plutarch

Plutarch lahir dina pertengahan abad kahiji Maséhi di Chaeronea, Yunani. Anjeunna hirup pikeun bagian badag tina kakuasaan "lima kaisar alus" nurutkeun Machiavelli sarta yén nurutkeun sejarawan Edward Gibbon éta salah sahiji kali happiest umat manusa.

Anjeunna nyerat 227 karya

Parallel Lives mangrupikeun biografi karakter Yunani sareng Romawi anu hébat, sareng Plutarch nyerat aranjeunna ku cara ngapasangkeun sareng ngabandingkeunana. Ieu pangalusna-seller waktos. Aranjeunna janten modél biografi abad fifteenth

Shakespeare dumasar kana karya Plutarch pikeun Tragedi Antony jeung Cleopatra.

Octavio Augusto mangrupikeun master pamasaran, waktos éta, komunikasi, warta palsu sareng ngamanipulasi jalma.

Iliad, pupuh XXIV, ku Homer

Kami henteu terang nanaon ngeunaan Homer, sareng urang Yunani ogé henteu terang saha anjeunna. Anjeunna cicing di Anatolia, Turki ayeuna.

Disusun saméméh 700 SM, éta karya pangkolotna sastra Éropa. Ieu sajak epik munggaran ti Kulon. 16 rébu ayat anu nyaritakeun opat belas poé perang anu lumangsung 10 taun

Troy dina basa Yunani disebut Ilium.

Urang sadayana terang Achilles, Hector, Patroclus, Elena, Priam, jsb.

The Trickster, ku Plautus

Tito Maccio Plauto, lahir di Sarsina sakitar 250 SM. Anjeunna mangrupikeun panyipta aksi par excellence sareng panulis komedi jaman baheula. Shakespeare bakal diideuan ku anjeunna pikeun komedi na, Calderón de la Barca, Molière

Hal ieu diideuan ku karya Yunani sareng nyumbang kana lahirna komedi Latin. Sadaya karyana ngagaduhan palajaran moral. Anjeunna criticizes nu rogues, scammers, parasit masarakat, pimps, phonies sarta ogé sagalana nu mana ngalawan tugas warga alus.

Aya pilem Richard Lester ayeuna disebut Golfus Roma dumasar kana The Trickster

Antigone, ku Sophocles

Sophocles, dramatis Yunani lahir XNUMX SM. Anjeunna salah sahiji ti tilu pujangga tragis hébat Athena sapanjang kalawan Aeschylus na Euripides.

Mendelssohn di 1841 jeung Carl Orff di 1947 diwangun opera maranéhanana ngeunaan karakter Antigone.

Kuring boga review ngeunaan Antigone, karya nu Kuring geus maca sababaraha kali.

Carita Leres, ku Luciano

Luciano de Samósata, lahir di Samósata, Suriah ayeuna, abad ka-XNUMX Masehi. Manéhna nulis Carita Sejati atawa Carita Sejati, nu, bertentangan jeung judulna, carita-carita nu teu bisa dipercaya.

Ieu dianggap karya fiksi ilmiah munggaran sastra universal.

Ieu narrates lalampahan munggaran ka Bulan, ngajéntrékeun Selenites, pangeusi Bulan, Selene nyaéta dewa Bulan dina basa Yunani. Aranjeunna ngahontal bulan ku parahu anu diseret ku waterspout. Aranjeunna ngaliwat Land of the Dead, aranjeunna nyéépkeun sababaraha bulan di jero paus raksasa, anu ngingetkeun urang ngeunaan petualangan Geppeto sareng pulo impian.

Anjeunna diideuan ku Miguel de Cervantes pikeun Colloquium of Dogs sareng Francisco de Quevedo for Dreams. Jonathan Swift kalawan Gulliver urang Travels.

Dina Silaturahim, ku Cicero

Marco Tulio Cicero, lahir di Arpino dina 106 SM.

Karya criticizes utilitarianism dina silaturahim

sine amicita nulla vita est
tanpa silaturahim, hirup sia

Fabel, ku Aesop

Aesop lahir dina ahir abad ka-XNUMX SM di Yunani. Kompilasi munggaran dijieun dua ratus taun sanggeus pupusna pangarang.

Saeutik pisan anu dipikanyaho ngeunaan pangarangna, tapi anjeunna kasohor pisan di Athena. Dina agora aranjeunna dedicated arca ka anjeunna dijieun ku sculptor Lysippos

Nulis dongéng. Éta mangrupikeun genre anu populer anu ngalawan mitos sareng anu dikirimkeun sacara lisan sateuacan disusun.

Dina Abad Pertengahan, fabularies katelah Isopetes (Aesops) anu digambarkeun.

Dongeng Jean de la Fontaine dina abad ka-XNUMX nuturkeun modél Aesop.

Sajak, ku Tibullus

Tibullus lahir dina 60 SM di Gabios, wétan Roma. salah sahiji sajakna nyaéta manifesto anti perang.

Babaturan Ovid sareng Horace, anjeunna mangrupikeun bagian tina bunderan Mesala

Anjeunna nyerat puisi cinta, sareng anjeunna timbul puisi subjektif tina amaro, disebut puisi elegiac

Pujangga cinta sareng patah hati, pujangga kasedihan sareng pasifis

Medea ku Euripides

Euripides lahir sakitar 480 SM, sareng Aeschylus sareng Sophocles, anjeunna mangrupikeun salah sahiji tina tilu panulis drama Yunani anu hébat.

Tragedi Medea, Jason, Circe, Fleece, Galuce

Medea maéhan budakna pikeun males dendam ka Jason.

Métamorfosis, "Pyramus and Thisbe", ku Ovid

Ovid lahir di Sulmona, Italia dina 43 SM Pujangga, anu nulis métamorfosis dina ayat, dina hexameters. Éta ngagaduhan langkung ti 250 carita mitologis. Daedalus jeung Icarus, Hercules, Orpheus, Aeneas, jsb.

Carita Pyramus sareng Thisbe di Babul, dua pamuda anu silih asih sanajan kanyataan yén kulawargana henteu ngijinkeun aranjeunna ningali silih. Aranjeunna kabur, sanggeus kasempetan jeung singa bikang a, pikir Pyramus yén Thisbe geus maot, sarta bunuh diri, tapi ieu teu jadi lamun Thisbe nilik Pyramus, manéhna ogé bunuh diri.

Urang tiasa nyebatkeun yén Shakespeare diideuan ku carita ieu pikeun Romeo sareng Juliet na, tapi sigana langkung leres upami anjeunna nyaluyukeun kana waktosna.

Sajak, ku Sappho

Sappho, pujangga Yunani lahir di Lesbos dina ahir abad ka-XNUMX SM

Pikeun salapan muses klasik anu inspirasi seni sareng pangaweruh, Plato nambihan kasapuluh, hiji-hijina anu nyata, Sappho.

Anjeunna nyerat puisi intim, dimana gagasan utama - parasaan tur cinta-Na.

Dina abad ka-XNUMX, Paus Gregory VII maréntahkeun ngaduruk sakabéh naskah pujangga urang.

Sajarah, Buku I, ku Herodotus

Herodotus lahir di Halicarnassus, Turki dina 480 SM.

Anjeunna nyerat carita-caritana dina 9 buku ngeunaan lontar. Anjeunna babaturan Sophocles sareng Gorgias. Anjeunna hiji traveler tireless tur Cicero disebut anjeunna sajarah bapa, bapa sajarah. Kecap sajarah hartina panalungtikan jeung verifikasi.

Dina buku kuring dedicated ka Clio, muse sajarah.

Anjeunna seueur nyarios ngeunaan Voyages sareng Herodotus ku wartawan Kapuscinski

The Golden Ass, fabel ngeunaan Cupid jeung Psyche, ku Apuleius

Apuleius lahir taun 125 Masehi di Madaura di Afrika Kalér. Anjeunna ngumbara ka Orient, Yunani sareng Italia langkung ti 10 taun

Asal-usul novel picaresque urang asalna tina The Golden Ass. Carita Cupid sareng Psyche

Apuleius geus dipangaruhan loba pisan pangarang hébat.

cinta omnia vincit
cinta nalukkeun sadayana (Virgil)

Oedipus the King, ku Sophocles

Kami parantos nyarios ngeunaan Sophocles. Carita klasik ngeunaan Oedipus Rex, diulas dina blog.

Ovid urang Heroides

Kami parantos ngobrol ngeunaan Ovid. Salah sahiji mimiti nulis surat cinta. Kami ngagaduhan genre epistolary di dieu.

Karya lianna, kayaning métamorfosis, Amores jeung Seni asih.

Seneca niru Ovid dina Tragedi na

Meditations, ku Marcus Aurelius

Marcus Aurelius lahir di Roma dina 121 Masehi.

Anjeunna panungtungan tina Lima Kaisar Good. Anjeunna nyerat Meditations dina basa Yunani sanaos janten kaisar Romawi. Éta manual pikeun senang

Epigrams, ku Marcial

Marcial lahir di Bílbilis, Calatayud dina 40 Masehi Pujangga, manéhna nulis 1561 epigrams dina 14 buku. Anjeunna salah sahiji pembela munggaran ngeunaan hak cipta intelektual.

Anjeunna mangrupakeun chronicler waktu, sabaraha kahirupan sapopoe Roma, kalawan adat na, naon maranéhna ngalakukeun, dahar, maca, jsb.

Francisco de Quevedo ieu devoted ka Marcial.

Dina alam mahluk, Lucretius

Tito Lucrecio Caro, lahir di 96 SM, dipercaya yén anjeunna ti Campania, wewengkon Naples jeung Pompeii.

De rerum natural (Dina alam barang) teu acan rengse, aya 6 buku jeung 7400 ayat. Dina karya ieu, anjeunna mungkir yen dewa campur dina urusan manusa. Takdir urang henteu ditangtukeun sareng urang kedah hirup tanpa sieun ka allah. Éta ngagaduhan hakekat filsafat epicurean. Halangan pangbadagna pikeun kabagjaan henteu nyeri, tanpa ilusi, ngabayangkeun kasenangan anu teu aya watesna atanapi nyeri anu teu aya watesna.

Lucretius ogé mertahankeun yén waktu henteu kawates, tapi euweuh watesna, sarta yén partikel nu alam semesta dijieun téh indestructible tur abadi.

Lysistrata, ku Aristophanes

Aristophanes, lahir kira-kira 445 SM di Athena, nyaéta salah sahiji panulis komedi anu hébat.

Lysistrata hartina anu ngabubarkeun tentara. Dina lakon éta, Lysistrata ngayakinkeun éta awéwé pikeun mogok séks sareng henteu aya awéwé bobo sareng salakina dugi ka perang réngsé. Hiji karya kalawan loba rujukan seksual na loba tacos

Chained Prometheus, ku Aeschylus

Ieu mangrupakeun trilogy. Prometheus dina ranté, Prometheus dibébaskeun sarta Prometheus bearer seuneu.

Prometheus nyaéta Titan, anu mantuan Zeus dina perjuangan-Na pikeun kakuatan ngalawan dewa Olympus. Tapi anjeunna cicingeun maok seuneu ketuhanan sarta masihan ka mortals. Salaku hukuman Zeus dasi anjeunna ka batu pikeun sakabéh kalanggengan sarta unggal poe elang mana dahar ati-Na, nu tumuwuh deui peuting.

Prometheus ngagambarkeun kabebasan jeung kamajuan manusa, brings aranjeunna budaya jeung pangaweruh.

Manual, ku Epictetus

Epictetus lahir taun 50 Masehi di Hierapolis, Turki. Anjeunna ngadegkeun akademi jeung filsafat sorangan, sanajan anjeunna ngajarkeun ngeunaan étika jeung moral.

Pikeun manéhna filsafat kudu boga tujuan praktis. Manual, mangrupakeun manual timer pitulung ditulis 1800 taun ka tukang

Sajak, ku Sulpicia

Pujangga Romawi, hiji-hijina ayat tulisan anu salamet tina awéwé Romawi. Aya 6 sajak tina 40 bait. Ayat-ayatna disanggakeun ka hiji lalaki.

Aya sababaraha pujangga Romawi, anu nulis dina waktu éta. Cornificia, Sulpicia séjén, Cornelia, Hortensia, Mesia, Carcafania, jsb. Sanajan saeutik pisan karyana dilestarikan.

Impian Scipio ku Cicero

Pikeun Cicero, anu penting pisan nalika nyarioskeun ngeunaan Nagara sanés bentuk pamaréntahan tapi kautamaan lalaki anu ngatur. The optimus civiswarga nu sampurna.

Éta mangrupikeun karya utama Juan Luis Vives sareng Mozart ngadedikasikeun opera pikeun éta dina 1772

palimpsest hartina ditulis deui

Bab dimimitian ku episode tina buku, dimana eta sigana geus ditulis ku Kristen, sabab speaks jiwa, markas sawarga na, jsb. Tapi dina waktu éta teu aya urang Kristen.

Sajarah Roma, buku I ku Titus Livio

Tito Livio nyaéta sejarawan anu lahir taun 54 SM di Padua, Italia. Anjeunna disebut ahli sajarah tanpa sajarah.

Manéhna nulis Sajarah Roma ti yayasanna (kaayaan ab urbea) , dina 142 buku. Yayasan lumangsung dina 753 SM

Roma mangrupikeun kota par excellence, sahingga berkah papal terus aya urbi jeung orbi, keur Roma jeung saeusi dunya.

Nepi ka budaya Kristen, tanggalna diitung ti ngadegna Roma. Contona, Yésus Kristus lahir taun 753 sanggeus Roma ngadeg

Henteu sakabéh buku lengkep geus disimpen, tapi aya nu périodik maranéhanana éta summaries tina sagalana, sangkan nyaho naon maranéhna ngeunaan

Livio heran ngeunaan panyabab kaagungan Roma, sareng milarian aranjeunna dina moralitas bangsa Romawi. Anjeunna maksa nunjukkeun peran dahsyat korupsi politik dina turunna démokrasi, korupsi anu nyababkeun populisme anu ngeureunkeunana.

Dina basa Latin, lupa hartina ajag, tapi ogé palacuran, ieu téh dina asal hiji ajag asuhan Romulus jeung Remus, éta naha borthels disebut oge brothels.

Nilai-nilai anu diklaim Tito Livio ti pendiri nyaéta: pietas, virtus, iustitia, clementia, libertas, concordia, moderatio, modesty jeung disiplin.

Éta nyarioskeun ngeunaan nyulik awéwé Sabine, carita anu urang tingali dina pilem Tujuh Brides pikeun Tujuh Dadang.

Elegies, ku Propertius

Propertius lahir dina pertengahan abad ka-XNUMX SM di Assisi. Anjeunna ogé janten bagian tina bunderan sastra Maecenas. Sareng anjeunna babaturan Ovid.

Manéhna nulis 90 sajak, ditulis dina ayat elegiac, diwangun ku hexameters jeung pentameters.

Ieu jadi pohara populér. Aya ayat ku Propertius dina tembok Pompeii.

Sajak-sajakna ngawangkong ngeunaan hiji cinta fiery na monogamous.

Kahirupan Dua Belas Caesars, "Kahirupan Julius Caesar", ku Suetonius

Gayo Suetonio Tranquilo lahir taun 69 Masehi. C. Anjeunna ngagaduhan hubungan sareng Pliny the Younger sareng damel salaku sekretaris Trajan. Anjeunna ogé sapertos diréktur jenderal perpustakaan kaisar.

12 biografi dibasajankeun Julius Caesar ka Domitian. Éta sadayana nuturkeun struktur anu sami: latar kulawarga, kalahiran, penampilan fisik, karakter, anekdot, karir politik, kalakuan sareng maot.

Anjeunna henteu ngahukum sapertos para sejarawan sanés, anjeunna ngan saukur ngungkabkeun naon anu ditalungtikna. Sababaraha nganggap anjeunna wartawan munggaran dina sajarah.

Ti carita Julius Caesar urang tiasa ningali liking-Na pikeun awewe jeung lalaki, sarta sagala rumor anu aya di sabudeureun anjeunna, lagu di mockery dedicated ka anjeunna, jsb.

Salaku anjeunna reformasi kalénder dina taun 46 a. C. jeung ides Maret nu geus mere ilham sangkan loba pangarang.

Dina hirup senang, ku Seneca

Dina karya ieu, Seneca ngahartikeun kabagjaan dina cara béda, nu teu diwangun ku pelesir, tapi tina kahadean.

Klaim stoicism, kahadean jeung generosity.

Alcestis, ku Euripides

Eta ngabejaan carita Alcestis, awéwé anu kurban hirupna pikeun nyalametkeun Admetus tercinta nya, sarta kumaha Heracles indit ka Kadés sarta motong deui nya.

Kurban-Na teu sia-sia, sabab anjeunna ngéléhkeun malah maot.

Amores, ku Ovid

Amores nyaéta buku Ovid 1 sareng 2418 ngabela cinta. Karya ieu babarengan jeung Seni asih, ngarugikeun anjeunna pengasingan ku Kaisar Augustus anu hayang moralize masarakat Romawi.

Anjeunna mangrupikeun pujangga modern munggaran sareng modél sadaya literatur Éropa.

Homer urang Odyssey

Salah sahiji karya sastra pangpentingna dina sajarah umat manusa, ditulis dina abad katujuh SM. Disebut kitu, sabab dina basa Yunani Ulysses nyaéta Odysseus. Diwangun ku 24 lagu sareng 12110 bait. Sadayana terang caritana.

Ulysses, Telemachus, Penelope, Polifemos, Circe, Argos, jsb, jeung sajabana, sakabeh karakter hébat nu geus turun ka jaman urang.

Salah sahiji karya anu paling dipangaruhan para pangarang dina sagala umur.

Odes, ku Horace

Kalima Horacio Flaco, lahir di Venusia, Italia dina taun 65 a. C. Pujangga, anu éta bagian tina bunderan sastra Maecenas.

Anjeunna ogé nyerat Seni Puisi, tapi Odes sareng Epidos na nangtung, dimana anjeunna nyarioskeun silaturahim sareng cinta, sareng kumaha janten epicurean anu saé pikeun nikmati kahirupan.

Sajakna anu kasabelas dikenal sacara umum sumanget

Pikeun maca

Pamilihan karya anu kuring hoyong baca tina anu disebatkeun ku Emilio del Río.

  • Dina katengtreman pikiran Seneca
  • Dina constancy sahiji lalaki wijaksana ku Seneca
  • Aeneid, buku IV, ku Virgil
  • Dina Silaturahim, ku Cicero
  • Métamorfosis, "Pyramus and Thisbe", ku Ovid
  • Meditations, ku Marcus Aurelius
  • Dina alam mahluk, Lucretius
  • Lysistrata, ku Aristophanes
  • Chained Prometheus, ku Aeschylus
  • Manual, ku Epictetus
  • Sajarah Roma, buku I ku Titus Livio
  • Dina hirup senang, ku Seneca

Upami anjeun jalma anu gelisah sapertos kami sareng hoyong kolaborasi dina pangropéa sareng perbaikan proyék, anjeun tiasa ngadamel sumbangan. Sadayana artos kanggo mésér buku sareng bahan pikeun ékspérimén sareng ngalakukeun tutorial

Ninggalkeun comment hiji