Bullet Journal Gagasan

notebooks bullet journal jeung gagasan

Ieu Kings nanya ka kuring buku titik, jurnal bullet. Kuring naroskeun éta sabab saprak éta dotted, sigana kuring bakal tiasa langkung hadé nyandak ideu potongan, panemuan, jsb.

Jeung kabeneran aya nu titik méré kasaimbangan sampurna jeung rujukan halus tur dina ukuran ditangtoskeun na. Aranjeunna ngahindarkeun mess anu lumangsung dina notebooks kosong alatan teu boga rujukan tur maranéhna nyingkahan overloads notebooks pasagi, ogé ngaronjatkeun rujukan nangtung nu, contona, teu hadir dina notebooks garis.

buku titik pikeun nuliskeun gagasan

Nalika kuring narima eta, Kuring nempo témplat nu tadi jeung nu dijieun kuring mikir yén ieu dipaké pikeun hal leuwih ti saukur notebook basajan. Janten kuring ningali dina Youtube sareng mendakan dunya Bullet Journaling énggal.

Naon anu kuring badé dianggo?

Abdi parantos ngamimitian ngagunakeunana. tungtungna dianggo pikeun kuring nyandak catetan dina artikel dina majalah, koran jeung situs web. Éta data atanapi ide anu pikaresepeun, pikeun diinget atanapi ditalungtik sareng ku henteu nyerat aranjeunna dimana waé aranjeunna sok dipohokeun.

Di momen kuring bagja pisan. Struktur kuring basajan pisan. Kuring nempatkeun judul artikel na nu majalah, koran atawa ramatloka eta milik sarta kuring mimiti ninggalkeun gagasan.

Teu artistik pisan. Abdi henteu nyobian ngajantenkeun notebook kuring saé sapertos anu anjeun tingali umum pisan bullet journalingAbdi leres-leres ragu yén ieu dianggap bullet journaling, tapi tetep maca sareng anjeun bakal ningali kumaha héséna pikeun mengklasifikasikan naon anu urang lakukeun ku notebook urang.

Naon ari Bullet Journal?

naon bullet journaling

Aya anu nganggap éta salaku metodologi produktivitas, saolah-olah éta GTD (Get Things Done). Aya buku, tutorials, video, sakumaha ceuk kuring, sakabeh dunya.

Pikeun anu sanés, Bullet Journal mangrupikeun karya seni. Sanaos aranjeunna dianggo pikeun nyerat ide, almenak, acara, sareng sagala jinis rékaman, aranjeunna ngalakukeun sacara artistik ku ngabanjirkeun unggal halaman ku warna, poto, cat cai, washi kaset, jsb. Runtah tanaga.

Batur anu langkung praktis sareng ieu tempat kuring badé lebet.

Naon anu tiasa dilakukeun ku Bullet Journal?

notebook bullet ottergami
  • Kalénder
  • poean bulanan, mingguan, poean
  • daptar buku pikeun dibaca, dibaca, dibeuli, séri, pilem, jsb.
  • catetan expenses, panghasilan
  • iinditan

Tungtungna, éta ngeunaan gaduh buku catetan pikeun ngatur tugas anjeun, biaya, jsb., atanapi ninggalkeun ideu, catetan, panemuan atanapi naon waé anu aya dina pikiran, dina cara anu teratur sareng warni.

warna tés sareng spidol dina jurnal bullet

Éta pisan pikaresepeun pikeun ningali naon anu dilakukeun ku jalma sareng kéngingkeun ideu, pikeun adaptasi kana kabutuhan anjeun. Contona, prak-prakan anu hadé saméméh mimiti nulis dina buku catetan nyaéta nyieun tés matéri anu rék digunakeun pikeun nulis. Pikeun ningali utamana lamun ngaliwatan lambar, saprak ieu pisan bangor sarta ogé lamun tinta ngalir, kumaha éta, jsb.

Jinis Notebook sareng Bullet Journaling

Pikeun kuring klasifikasi teu boga loba pentingna, Kuring ngarti yén hal normal nyaéta pikeun nyampur gaya, sarta pamakéan sarta yén maranéhna teu milik kategori nu tangtu sarta loba jalma lumpuh ku nyieun koran maranéhna pas kana kategori nu tangtu.

Anu paling kuring resep nyaéta:

  • Jurnal Seni. Aranjeunna biasana notebooks, sakapeung horizontal sarta kosong, tanpa titik, nu aranjeunna dipaké pikeun ngagambar sapopoé.
  • Jurnal Harian. A diary hirupna, tapi aranjeunna biasana ninggalkeun eta pisan geulis.
  • Jurnal Wisata. Kuring manggihan ieu pisan metot, notebook pikeun nyiapkeun, lagu lalampahan, review, jeung nulis handap, pikeun nginget sagalana urang geus dipigawé salila perjalanan urang.

Teras aya sadayana anu kuring henteu terang, atanapi kuring henteu ngartos, Jurnal Doodle, Jurnal Minimalis, Jurnal Perencana sareng Pelacak Harian, Jurnal Isuk, Jurnal Sore, jsb, jsb, jsb.

Naon anu kedah dipilarian nalika mésér jurnal bullet

Sakumaha biasa, eta bakal gumantung kana pamakéan Anjeun bade masihan, tapi aya sababaraha hal nu kudu mertimbangkeun.

Ukuran sareng formatna

Biasana A5. Lajeng upami anjeun hoyong salawasna mawa eta sareng anjeun, Anjeun bisa jadi kabetot dina hal leutik. Anjeun ogé tiasa ngarobih ukuran upami anjeun hoyong ngadamel Jurnal Seni, sabab sababaraha kali notebook bentang langkung narik pikeun ieu.

Upami anjeun hoyong janten titik

Hal anu normal dina Bullet Journal nyaéta yén éta dititik, hayu, éta sanés aturan anu kaku, sabab kuring nyarios ieu ampir metodologi sareng upami anjeun badé ngadamel jurnal seni sareng anjeun resep janten halaman kosong. , teras teraskeun.

Grammage

Hiji anu kuring ninggalkeun dina poto nu Ottergami nyaeta 150GSM, ketebalan cukup, idéal pikeun Stabilo nu teu ngaliwatan, malah Staedler permanén bisa ditarima.

Lamun bade ngalukis kalawan watercolors, spidol, jeung sajabana, éta ogé pohara penting pikeun nempo grammage nu.

Ninggalkeun comment hiji