Kaca Laut: Pitunjuk Kolektor

Kaca Laut, Kaca Pantai atanapi Laut Belah
Gambar tina samah (CC ku 2.0)

Pikeun anu henteu terang urang nyauran Kaca Laut, Seaglass, Kaca pantai, atanapi putri duyung cimata kana potongan gelas anu urang kapendak sareng digosok di laut, walungan, situ, sareng sajabana, disababkeun ku arus, ombak, pasir, batu, batu karikil sareng agén sanés.

Salaku tambahan kana agén anu kasar anu parantos kami daptarkeun, uyah laut ogé ngabantuan gelas leyur mangtaun-taun sareng masihan hue anu tiris, tiris atanapi asem.

putera beling kaca, naha kuring kantos nguping aranjeunna nyebatna beling laut, anu parantos aya di laut langkung ti 20 taun, ngagaduhan buleudan, bérésna katingal gula sareng leutik, langkung jelas cirian "C" -bentukna.

Kaca laut, potongan gelas dikikis sareng dipoles ku kalakuan laut
Gambar tina Cinta strachan (CC ku 2.0)

Éta asalna tina kristal obyék anu tumiba ka laut, peupeus sareng ngikis sapanjang waktos. Éta mangrupikeun botol, kendi, gelas, kaca jandela, sareng seueur deui hal anu panasaran sapertos gelas mobil, atanapi obyék anu didamel tina gelas. Sababaraha kali aranjeunna bahkan asalna tina tempat pembuangan sampah atanapi sampah anu dialungkeun ka lautan.

Ayeuna urang hirup dikurilingan ku hal-hal tina gelas tapi SeaGlass anu urang mendakan lami asalna tina seueur barang anu kirang sareng kadang berkat warna atanapi relief anu ngalaksanakeun asal usulna tiasa dilacak.

Gelas ieu, atanapi kristal na geulis pisan sareng sesah dipilarian sareng seueur dianggo dina perhiasan.

Di dieu kuring nyobian ninggalkeun a pituduh upami anjeun badé ngamimitian dina kumpulan beling laut ieu.

Beda antara Kaca Laut sareng Kaca Pantai

Beda antara gelas laut sareng gelas pantai
Gambar tina angin topan (CC ku 2.0)

Sanaos seueur jalma anu henteu ngabédakeun antara aranjeunna sareng nyebat Laut Kaca atanapi Pantai Kaca sacara silih gentos, aya bédana téknis antara dua.

  • Kaca Laut: Éta mangrupikeun serpihan anu urang mendakan di laut, cai asin.
  • Kaca Kaca: ari anu aya dina cai tawar, walungan, situ.

Jelema anu dikikis di laut langkung seueur patina sareng penampilan langkung raos. Kusabab kanyataanna di laut aya gerakan langkung seueur tibatan di daérah anu amis sareng tindakan uyah sareng béda-béda pH laut.

Cimata Duyung atanapi Cimata Duyung

legenda cimata putri duyung atanapi cimata putri duyung
Gambar tina kennakenai (CC ku 2.0)

Dina basa Inggris aranjeunna nelepon aranjeunna Mermaids Cimata, Mermaid Cimata. Legenda nyatakeun yén unggal pelaut ngalelepkeun putri duyung ngajerit sareng cimata anu murag ka aranjeunna mangrupikeun Seaglass anu kami mendakan.

kelir

warna anu béda tina gelas laut
Gambar tina kennakenai (CC ku 2.0)

Warna kaca laut anu paling umum kalebet transparan ("flint" atanapi "bodas", dianggo pikeun botol sareng kendi umum anu teu kaétung sadaya déskripsi, didamel khusus dina 70-100 taun ka pengker, kaca kaca, alat-alat makan, sareng sajabana), zamrud atanapi jeruk nipis. hejo (has Sprite, 7-up, jahe, sareng soda anu langkung lami) sareng warna amber (kalebet gelas coklat atanapi "bir botol coklat").

Beureum, konéng sareng jeruk mangrupikeun warna langka pisan dipendakan, sapertos anu héjo biru héjo.

kelir laut umum sareng langka
Gambar tina nathanmac87 (CC ku 2.0)

Di sababaraha pantai California tempat gelas ngaliwat seuneu sateuacan ragrag ka laut urang mendakan partikel anu lebet dina gelas, ieu disebat Fire GlassJarang pisan sareng dihargaan pisan sareng berharga, sabab henteu sapertos batu permata sareng batu mulia dimana seukeutna, kajelasan sareng transparansi permata dina kristal anu dipilarian, anu langka nyaéta ngagaduhan partikel.

SeaGlass dina perhiasan

Kaca laut dianggo dina perhiasan
Gambar tina alisonpavlos (CC ku 2.0)

Kusabab aranjeunna geulis pisan sareng sesah milari potongan, éta dianggo dina perhiasan sareng sakumaha anu parantos kami carioskeun, ieu nyababkeun seueur palsu, naha kaca atanapi buatan tangan, nyaéta kristal sareng bérésna mirip sareng anu aya di laut tapi éta butuh 4 - 8 jam pikeun dihontal tibatan langkung ti 20 taun diperyogikeun dina kristal alami.

Janten urang kedah terang kumaha ngaidentipikasi anu alami tina anu PALSU. Kusabab upami urang mésér urang terang naon anu urang bawa ka bumi.

Kaca Laut Palsu atanapi Kristal Palsu Ponggawa

Kusabab éta mangrupikeun produk anu diperyogikeun pisan sareng dianggo dina perhiasan, karajinan, manusa parantos nyobian niru biaya anu seueur waktos ku cara alami.

Aya sababaraha cara pikeun ngahontal ieu. Poles ka tukang industri, sareng keusik sareng ogé sareng asam. Upami anjeun resep ngadamel sorangan, baca tulisan ku kumaha carana ngadamel gelas laut di bumi.

Kumaha terang naha éta sagelas asli

Aya ciri anu béda anu bakal ngabantosan urang pikeun ngaidentipikasi éta.

Kaca laut langka sareng sesah dipilarian, janten upami anjeun terang yén aranjeunna ngajual anjeun tas SeaGlass kalayan harga murah, anjeun terang yén éta henteu alami.

Saragam: The SeaGlass palsu langkung seragam kusabab prosés industrialisasi sedengkeun anu asli ngagaduhan daerah anu langkung dipoles tibatan anu sanésna, sacara acak.

Tekstur: Hésé dijelaskeun ku kecap anu hadé pikeun milarian gambar. Asli ngagaduhan anu disebatna permukaan langkung tiris, sedengkeun palsu langkung satin, kusabab tindakan asam anu aranjeunna anggo pikeun nyiptakeunana sareng sakumaha anu parantos kami carioskeun éta langkung seragam.

Glaze sareng C-mark: SeaGlass Nyata siga anu gula, sareng pandangan anu langkung caket nembongkeun tanda "C" anu langkung cerah tina érosi. Tanda ieu anu sakapeung ngan ukur katingali ku sababaraha perbesaran mangrupikeun tanda anu jelas yén éta mangrupikeun potongan aslina, sabab éta henteu acan mendakan kumaha nyababkeun jinis ciri ieu.

Dimana meuli

Upami anjeun resep mésér Laut Kaca, pikeun koleksi anjeun, pikeun ngadamel karajinan, atanapi obyék anu didamel nganggo gelas ieu pikeun kado, tingali di toko ieu.

  • ebay: Tempat anu saé pikeun mendakan buatan Laut Kaca buatan. Anjeun bakal mendakan potongan anu saé pisan sareng kalayan lélang anjeun tiasa kéngingkeun hal anu pikaresep upami anjeun resep ngumpulkeun. Tapi pastikeun potongan na aslina.
  • Etsy: Portal dimana pengrajin ngajual produk buatan tanganna dina Internét. Anjeun bakal mendakan sajumlah ageung potongan boh atah sareng permata anu didamel nganggo gelas Laut. Dina kaseueuran penjualan Kaca Laut buatan anjeun bakal ningali yén aranjeunna nunjukkeun éta salaku Handmade, tumbled atanapi anu sami

Mésér tip

Henteu kunanaon mésér beling buatan upami anjeun resep atanapi peryogi pikeun hiji proyék. Anu penting nyaéta aranjeunna henteu ngabobodo anjeun sareng duanana anjeun mésér alami atanapi artifisial aranjeunna masihan anjeun persis naon anu tos anjeun ngagaleuh.

  • Upami aranjeunna ngical seueur potongan ku harga murah éta mangrupikeun rumput laut
  • Upami sadaya potongan sami-sami mirip pisan
  • Tingali dina tema ibun sareng upami éta ngagaduhan tanda C

Sumber sareng rujukan

Pikeun ngajantenkeun tulisan ieu kuring parantos maca sareng kontras inpormasi dina sadaya halaman wéb ieu.

Ninggalkeun comment hiji