Genesis of Guido Tonelli

Genesis of Guido Tonelli. kabentukna jagat raya

Éta mangrupikeun panjelasan anu diropéa pikeun 2021 sadaya pangaweruh ngeunaan kumaha Alam Semesta kabentuk.

Panulis nungtun urang ngaliwatan sagalana urang terang ngeunaan formasi alam semesta urang. Dipisahkeun kana 7 bab, 7 tahapan kalawan milestones penting dina formasi alam semesta nu pakait jeung 7 poé kabentukna Universe agama Kristen. Sanaos bab-babna henteu cocog sareng unggal dinten, téksna ngajantenkeun pamisahan.

Abdi peryogi bacaan kadua pikeun netepkeun konsép sareng ékstrak ide. Éta mangrupikeun buku penting dina perpustakaan saha waé anu resep astronomi, kosmologi sareng élmu populér.

Mustahil pikeun kuring nyerat sadaya fakta sareng ide anu pikaresepeun. Kusabab kuring kudu dump buku. Ku kituna dina maca ulang bakal misahkeun kana jejer pikeun deepen.

Dina 20 atanapi 30 taun urang pasti bakal maca deui buku sareng ningali kumaha pangaweruh urang ngeunaan awal jagat raya parantos mekar. Sareng pisan pikaresepeun pikeun tiasa ngiringan kumaha urang nunjukkeun sareng terang kumaha jalanna.

Nyarios naon anjeun

Ti kakosongan, salah ngartikeun kiwari sarta bédana ti euweuh. Kekosongan teu nanaon. The vakum saméméh jagat raya urang dijieun nyaéta sup partikel elementer pinuh énergi.

Ngaliwatan panjelasan ngeunaan mitos dasar anu dina sababaraha kasus leres-leres ngingetkeun urang kumaha cara jagat raya. Téma ieu tina mitos pangadegna mangrupikeun hal anu dipikaresep ku kuring sareng kuring teras-terasan teraskeun.

Ti Teori Big Bang urang ngaléngkah ka inflasi kosmik. Téori Inflasi masih loba dibahas diantara loba élmuwan, sanajan ayeuna sigana hiji nu paling cocog pikeun ngajelaskeun alam semesta urang jeung prinsip kosmologis, éta bakal ngajelaskeun homogénitas ekstrim alam semesta dina skala badag.

Ieu ceramah ngeunaan kapanggihna Higgs boson, pentingna, hukum alam semesta, formasi galaksi, Tata Surya, Bumi, mangsa nu bakal datang jeung sagala pamanggihan panganyarna.

Urang terang naon anu lumangsung di jagat raya saprak 10⁻³⁵ detik diciptakeunana.

Kami parantos marios sababaraha buku anu nyarioskeun kabentukna jagat raya, tatasurya, Bumi sareng Bulan, . Tapi pernah nanaon sakumaha lengkep atanapi up-to-date.

Buku séjén anu anjeun pasti bakal resep nyaéta Carita anu paling indah di dunya, ogé reviewed dina blog.

Abdi hoyong dicatet yén lamun Ahli géologi dina kasusahan aya tilu téori ngeunaan kabentukna bulan, commenting yén paling ditarima nyaéta hiji kalawan dampak hébat. Guido Tonelli negeskeun téori ieu leres

The Higgs boson.

Saprak kapanggihna, formasi jagat raya geus jelas saprak saperseratus milyar detik sanggeus Big Bang.

Kalayan ékspansi, jagat raya niiskeun sareng nalika turun di handap suhu anu tangtu, boson Higgs beku sareng kristal.

Widang Higgs anu ngarecah simétri asli jagat raya pikeun ngajantenkeun langkung stabil ku cara nangkep partikel anu paling ageung sareng ngantepkeun foton gratis.

Dina 10⁻¹¹ detik interaksi éléktromagnétik definitif misahkeun ti lemah.

4 UU

Hal ieu dipercaya yén saméméh kabentukna Alam Semesta aya hiji superforce tunggal, atawa unifying hukum super sarta yén salaku alam semesta geus dimekarkeun tur leuwih tiis kami geus ningali efek unggal sahijina nyalira.

Jagat raya diatur ku 4 hukum anu dipikanyaho

  1. hukum nuklir kuat
  2. hukum nuklir lemah
  3. hukum éléktromagnétik
  4. hukum gravitasi

Nalika aranjeunna mairan kana paragraf ieu sareng nekenkeun sapanjang buku:

Sakabeh dunya tempat urang hirup dicekel ku kakuatan anu tiasa urang pangkat dina turunna inténsitas. Anu mimiti dina daptar nyaéta gaya nuklir anu kuat, anu nahan quark babarengan pikeun ngabentuk proton sareng neutron sareng ngabentuk sareng aranjeunna inti tina sababaraha unsur. Gaya lemah langkung isinan sareng teu jelas. Éta tindakan ngan ukur dina jarak subnuklir sareng jarang nyandak panggung tengah. Ieu muncul dina sababaraha decays radioaktif sahingga bisa hirup kalawan teu penting, tapi sabenerna vital pikeun dinamika alam semesta. Gaya éléktromagnétik nahan atom jeung molekul babarengan jeung ngatur rambatan cahaya jeung hukum sorangan. Gravitasi mangrupikeun anu paling lemah, sanaos langkung populer tibatan anu sanés. Éta tindakan iraha waé aya massa atanapi énergi sareng nembus ka sakumna kosmos, ngatur gerakan astéroid pangleutikna dina sistem tatasurya ka gugusan galaksi anu paling raksasa.

Galeri gambar

Data buku

  • judul: Kajadian. Rekening agung penciptaan alam semesta
  • Author: Guido Tonelli
  • Tarjamahan: Charles Gumpert.
  • penerbit: Ariel

Guido Tonelli nyaéta fisikawan di CERN sareng Profesor Fisika di Universitas Pisa. Tien Juara Hadiah Terobosan dina Fisika Fundamental sareng Hadiah Enrico Fermi tina Masarakat Fisik Italia, anjeunna mangrupikeun salah sahiji anu tanggung jawab kana Higgs boson.

Ninggalkeun comment hiji