CMMS

Ayeuna, anu Komputerisasi tugas pangropéa parantos hartosna kualitas kabisat versus kumaha éta dioperasikeun dina jaman baheula. Henteu ngan ukur ngamungkinkeun kontrol anu langkung saé, éta ogé mempermudah pencegahan kamungkinan kagagalan sareng monitoring parameter anu tiasa mangaruhan mesin atanapi pamasangan.

Naon éta

CMMS singkatan Manajemén Pangropéa Bantosan Komputer. Dina basa Inggris éta pakait sareng akronim CMMS (Computerised Maintenance Management System). Dasarna éta mangrupikeun parangkat lunak atanapi suite tina program anu nyayogikeun séri jasa pikeun pangropéa parusahaan.

Sanaos dasarna nyaéta basis data anu ngandung inpormasi ngeunaan mesin atanapi fasilitas, ogé detil na operasi pangropéa, dina kasus anu sanésna langkung jauh sareng aranjeunna aktip sareng sistem anu cerdas anu bahkan ngamungkinkeun ngawaskeun sareng ngarawat dilaksanakeun sacara otomatis sareng ampir teu aya campur tangan ti tanaga.

Este software Éta ngamungkinkeun paningkatan dina cara ngalaksanakeun pangropéa kalayan langkung aman sareng éfisién, ogé nyandak kaputusan anu langkung saé. Salaku tambahan, anjeun tiasa mendakan sadaya jinis solusi dina pasaran, sababaraha gratis, anu sanésna mayar, bahkan pikeun kagiatan khusus, sapertos pusat data, prasarana kaséhatan, pabrik, armada kendaraan, jst.

Parangkat lunak CMMS tiasa dibantosan sacara lokal, tina komputer anu ngajalankeunana, dugi ka bentuk jauh, ti LAN atanapi WLAN ti mana waé. Salaku conto, ngagunakeun protokol SSH, jsb.

Kaseueuran program CMMS ngamungkinkeun:

  • Ngatur sumber daya manusa, bahan sareng biaya.
  • Ngalaksanakeun sababaraha modél pangropéa anu tiasa dikonfigurasi, sapertos preventif. Aranjeunna bahkan tiasa nyimpen petunjuk léngkah-léngkah pikeun téknisi atanapi daptar daptar sahingga sadayana kedah dilakukeun sareng teu aya anu hilap.
  • Pendaptaran inpormasi anu lumangsung sateuacanna sareng sacara real waktos, ogé ngagaduhan parameter atanapi nilai anu disarankeun ku pabrik.
  • Simpen rékaman sareng manajemén asét, sapertos peralatan, jaminan, kontrak, suku cadang anu sayogi sareng anu diséépkeun, inventarisasi, dilacak, jst.
  • Bantosan ngajaga kaamanan anu langkung ageung, ngatur idin, nangtoskeun cara anu pas pikeun nyegah résiko ka operator, ngawaskeun sareng waspada nalika aya anu lepat, jst.
  • Ngadamel pangaluyuan dina cara operasi.
  • Sareng, tangtosna, éta tiasa teras-terasan nampi inpormasi tina seueur sensor atanapi kaméra anu ditempatkeun di daérah anu béda tina fasilitas atanapi kaméra pikeun ngadeteksi upami sababaraha parameter henteu leres atanapi aya kajadian.

Justru fungsionalitas anu biasana ngabédakeun hiji sareng jinis perangkat lunak anu anjeun bakal mendakan.

Mangpaat ngalaksanakeun sistem CMMS

Mangpaatna bakal sumping tina perbaikan anu kahontal dina produksi sareng tabungan dina waktos sareng biaya perawatan.

  1. Perbaikan kasadiaan fasilitas
  2. Ningkatkeun dina kahirupan gunana alat-alatna
  3. Ngaronjatna produktivitas pangropéa
  4. Optimisasi saham bahan

CMMS Gratis

Aya sababaraha Parangkat lunak tipe CMMS anu gratis, sareng aranjeunna tiasa pikaresepeun pikeun usaha alit anu henteu mampuh investasi ageung dina lisénsi perangkat lunak. Ieu sababaraha conto program gratis ieu:

  • Blasar: éta ngagaduhan versi CMMS gratis anu ngamungkinkeun anjeun ngatur sajumlah terbatas aset, insiden sareng pesenan padamelan pikeun pangropéa.
  • calemEAM: mangrupikeun program CMMS sumber gratis sareng terbuka. Éta ngagaduhan dukungan komunitas anu saé upami anjeun peryogi bantosan. Éta ngagaduhan seueur pilihan, tapi ngagaduhan antar muka terstruktur pikeun ngagampangkeun panggunaan na.
  • Koma CMMS: mangrupikeun parangkat lunak pangropéa gratis anu saderhana pisan dumasar kana panganteur wéb. Éta ngagaduhan versi Pro anu tiasa anjeun tingkatkeun sakitar € 10 per bulan.
  • dibereskeun: Éta sanés sumber terbuka, tapi éta ngagaduhan sababaraha pilihan gratis. Éta ngagaduhan seueur pilihan, sareng cocog pikeun usaha alit dugi ka 20 jalmi.
  • openMAINT- Pinuh gratis sareng sumber terbuka. Éta pisan fléksibel sareng kumplit pikeun pangropéa. Utamana fokus kana perencanaan sumberdaya.
  • Karya Dasar: éta mangrupikeun versi CMMS gratis anu sanés, kalayan versi anu mayar upami anjeun hoyong langkung seueur pilihan. Mibanda interface anu saderhana pisan sareng intuitif pikeun ngaturna.
  • GnuMims: parangkat lunak manajemén dasar anu sanés, sumber terbuka sareng gratis.

Aya deui anu gratis, sapertos Norfello CMMS, UpKeep, Apache OfBiz, Maintenance Care, MP Software CMMS, jsb.

CMMS Prism

Prisma mangrupikeun salah sahiji perangkat lunak CMMS anu kawéntar. Sistem ieu idéal pikeun manajemén téknis pikeun perawatan perusahaan anjeun. Éta gampang dianggo, adaptasi pikeun masing-masing pangguna, terpusat ngagaduhan sadayana, ngamungkinkeun ngawaskeun aset, ogé analisis sareng optimalisasi.

Se nyaluyukeun muhun ka:

  • Alat-alat industri tina sagala rupa.
  • Pangropéa kantor sareng gedong sanés.
  • Éta ogé tiasa dianggo di pusat data atanapi pusat data.
  • Éta tiasa dianggo pikeun armada darat, rel, laut sareng kendaraan udara.
  • Éta tiasa ngajaga infrastruktur énergi, komunikasi sareng siklus cai.
  • Sareng éta cocog sareng sagala rupa jinis jasa perawatan sareng bantosan pikeun perusahaan.

Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun panggunaan na tina smartphone, tablet, sareng komputer. Ku cara éta, anjeun bakal aya kendali sepanjang waktos sareng dimana waé, kalayan tetep diawasi.

Naha anjeun terang sababaraha jinis pangropéa aya? Kami ngajelaskeun anu paling penting, nyaéta Pangropéa koréksiéta Pangropéa prediksi jeung Pangropéa Pencegahan.

CMMS Excel

Kanggo seueur industri alit atanapi bengkel, mésér lisénsi parangkat lunak CMMS sanés mangrupikeun pilihan, sareng anu biasana dilakukeun nyaéta gaduhna format Excel, nyaéta, dina spreadsheet dimana aranjeunna nyimpen inventaris. Tapi ku harga anu ayeuna sareng aplikasi gratis, éta henteu janten masalah deui, sareng anjeun tiasa ngekspor data éta kana jenis software CMMS propésional ieu.

Kamungkinan sanés anu kajantenan kuring nyaéta nalika anjeun parantos mésér a Parangkat lunak buta CMMS sareng anjeun teu resep akuisisi, sareng saatos dicobaan anjeun mutuskeun ngarobih pikeun anu sanés. Upami éta, anjeun panginten tiasa ogé nyimpen inpormasi anjeun sareng ngeksporna.

Janten kumaha, aya sababaraha cara pikeun impor sareng ékspor data ieu. Tapi upami anjeun teu hoyong repot, sababaraha layanan sapertos Mobilitas Karya ngamungkinkeun anjeun masihan aranjeunna inpormasi dina Excel kalayan daptar alat-alat, suku cadang, riwayat pangropéa, rencana, sareng sajabana, ngarah tiasa ngalebetkeun kana jasa Parangkat lunak CMMS.

Upami anjeun jalma anu gelisah sapertos kami sareng hoyong kolaborasi dina pangropéa sareng perbaikan proyék, anjeun tiasa ngadamel sumbangan. Sadayana artos kanggo mésér buku sareng bahan pikeun ékspérimén sareng ngalakukeun tutorial