Ngaleungitkeun jam tangan Ikea Lottorp atanapi Klockis

Ikea Lottorp atanapi jam alarm Kolckis ngabeledug ningali

Disebatna Löttorp atanapi Klockis, sigana mah aranjeunna parantos ngagentos nami na nyaéta jam saderhana, alarm, timer sareng termometer anu anjeunna jual di Ikea harga € 4 atanapi € 5. A 4 dina hiji. Idéal pikeun ngagaduhanana di dapur, kamar, jst. Hal anu saé pikeun nonton ieu nyaéta kagunaanna, gampang pisan pikeun ngalih antara modeu operasina, anjeun ngan ukur kedah muterkeun jam tangan. Janten, nalika anjeun ngahurungkeun, ukuran anu béda bakal muncul dina tampilan. Putri kuring janten gélo nalika néwak éta. Kalayan unggal péngkolan, éta suara bip sareng lampu tina warna anu béda hurung :)

Kuring henteu biasana mésér barang-barang pikeun ngabongkar éta, kuring sok ngamangpaatkeun naon waé anu ka tempat sampah atanapi didaur ulang, tapi waktos ieu kuring teu tiasa nolak. Nyekel dina panangan, kuring janten panasaran pisan. Naha kuring bakal tiasa nganggo tampilan sareng Arduino? Sensor naon anu bakal aranjeunna anggo pikeun ngukur suhu sareng pikeun ngadeteksi robih posisi na? Naha aya hack anu menarik anu tiasa dilakukeun pikeun nonton? Tapi di luhur sadayana, naon anu paling narik kuring pisan nyaéta naon sih anu aya sora bising anu anjeun nguping nalika anjeun ngoyagkeunana? Naha aya anu leupas di jero? Sareng sanés dina jam tangan, tapi sadayana.

€ 5? Masih sumber komponén anu murah? Di Amazon ngajual aranjeunna pikeun € 13 naon anu gélo, di toko anjeun gaduh kanggo € 5

Panempoan anu ngabeledug atanapi kumaha ngabongkar jam tangan

Ikea lottorp atanapi jam alarm klockis

Kuring nangtung méméh jam mikir yén éta bakal janten padamelan gampang. Tapi sigana mah jalma-jalma Ikea teu hoyong urang ningali bagian jero alatna. Teu aya sekrup, henteu tab, teu aya celah awak sakujur mangrupikeun sapotong. Kuring neuteup sareng ningali sareng payuneun hungkul. Janten ku sagala kanyeri dina haté kuring ka ditu, naha leres perlu dilakukeun sapertos kieu?

Kuring badé ngantepkeun anjeun pidéo ku pintonan anu ngabeledug, tapi kuring ngalaman masalah dina ngéditna. Upami kuring kéngingkeun kuring bakal nambihan. Kaleresan nya éta henteu bersih :-( Kuring parantos ngarusak sapotong henteu perlu, panginten yén kuring diteken ku henteu liren mikir upami aya jalan anu sanés. Pikeun henteu ngeureunkeun pidéo sareng ngarékam sakaligus. Rushing henteu pernah panaséhat anu saé.

Upami anjeun hoyong ngaleupaskeun bersih nuturkeun léngkah salajengna:

  • anjeun kedah angkat bagian payun ku obeng contona, ngan ukur plastik anu sigana pelindung.
  • Anjeun bakal mendakan stiker anu nutupan sadayana pigura, ku obeng nuju dipilarian, dimana aya liang sareng anjeun ngeborna, aya bénten sareng anjeun henteu kedah maksakeun nanaon

Dina gambar ieu, tingali dua potongan di kénca, aranjeunna konci pikeun ngabongkar éta ogé.

Ikea Lottorp atanapi jam alarm Kolckis ngabeledug ningali

Sakali anjeun atos ningali kumaha ngabongkar éta. Kuring ngantepkeun sababaraha detil jam alarm di jero. Sakabehna cukup saderhana sareng kuring henteu ningali seueur hal anu saéstuna. Tapi éta kotak bodas alit anu ngaluarkeun sora nyaéta permata dina makuta.

Bagian alarm papan sirkuit jam

Kuring mukakeunana pikeun ningali kunaon éta nyieun sora, sareng katingali. A sensor posisi mékanis. Kami parantos terang kumaha ngendalikeun posisi jam tangan pikeun nunjukkeun hiji modél atanapi mode anu sanés. Dina gambar éta horisontal, tapi leres ieu, jam alarm angkat sacara vertikal, sahingga bola waja sok némpél sapasang terminal. Sigana kuring cara anu langkung akalna sareng urang tiasa ngayakeun réplikasi pikeun seueur proyék.

Sensor posisi mékanis kapinteran anu narik

Unggal waktos jamna tos, modeu sareng warna layarna robih. Ieu ngan ukur ngalakukeun éta cahayana ku led RGB

Dipimpin jam lampu latar

Hiji gambar deui sahingga anjeun tiasa ningali bagian anu sanés tina papan sareng kumaha sakedikna pikeun ngamangpaatkeun sirkuit.

Bagéan ti tukangeun sirkuit Lottorp

Hack bip atanapi kumaha cara ngeureunkeunana sora ku péngkolan

Dina akhir Lottorp kuring parantos ngamimitian milari naon anu dilakukeun ku jalma. Henteu seueur inpormasi, teu ngomong, 2 atanapi 3 référénsi hungkul, enya hack atanapi modifikasi anu tiasa manpaat. Kusabab upami aya anu ngaganggu kana jam tangan ieu, éta unggal waktos anjeun muterkeun éta bip. Bayangkeun yén éta énjing énjing anjeun gaduh modeu suhu sareng anjeun hoyong ningali waktosna sabab nalika anjeun hurungkeun éta lampu hurung teras éta beeeep. Éta rada ngaganggu sareng anjeun tiasa ngahudangkeun babaturan sakamar anjeun. Ieu aranjeunna parantos direngsekeun

Pas kuring lakukeun kana jam tangan anu biasana urang anggo, kuring bakal nyaritakeun kumaha jalanna.

7 komentar ngeunaan "Ngabongkar Ikea Lottorp atanapi jam Klockis"

  1. Abdi sanés ahli sanés (ngan ukur tangan ageung), tapi kuring kedah nyarios yén kuring sono kana jabatan anjeun, sareng kuring sok gaduh waktos anu saé maca éta .. Mugi anjeun tiasa ngajalankeun taun 2018 .. :)

    jawaban
    • Hatur nuhun pisan kana pangrojongna. Aranjeunna saling ngahargaan, leres-leres :) Hayu urang tingali kumaha kajadian 2018, kalayan padamelan sareng kulawarga hésé pisan pikeun ngajaga tingkat publikasi

      jawaban
  2. Mangpaat pisan! Hatur nuhun! Kuring peryogi ngabongkar arloji ieu sareng éta parantos ngahalangan kuring tina ngancurkeunana

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji