Hujan konéng

ulasan, catetan sareng opini The Yellow Rain ku Julio LLamazares

Wengi tetep kanggo saha éta.

Hujan konéng Mangrupikeun buku anu saé ku Julio Llamazares. Pikeun kuring 5 bintang sareng kitu kuring sadar yén éta sanés novél pikeun sadayana. Anjeun kedah maca kalayan tenang sareng ngaraosan kalayan tenang.

Entong ngamimitian maca buku upami anjeun henteu ngagaduhan awak pikeun sedih, sedih, sedih sareng maca kalem. Anjeun diperhatoskeun.

Prosa Llamazares megah. Nalika kuring maca kuring émut mikir yén kuring moal pernah nyerat sapertos kieu dina kahirupan kuring. Aya seueur buku anu sigana gampang ditulis, sanaos ayeuna henteu. Ieu ogé henteu ogé sigana.

Argumen

Hujan konéng éta nyaritakeun paninggaran kota di Pyrénées Aragon ku pangeusi na, dugi ka ngan ukur nyésa, Andrés. Kalayan émutan Andrés urang bakal hirup sabab anjeunna parantos teu berpengalaman sareng petualangan anu benten ti jaman baheula anu bakal ngajantenkeun urang ngartos kaayaan ayeuna sareng ngiringan anjeunna dina sagala kasorangan.

Éta mangrupikeun buku anu sedih, sedih pisan, éta parantos janten simbol tina pembuangan désa, Spanyol anu kosong, tapi kuring ningali éta salaku buku ngeunaan kasepian. Kasepian anu ngaracun sareng maéhan. Éta parantos kéngingkeun nomer 2 dina réngking buku sedih kuring anu teras-terasan ka luhur Kuburan kunang-kunang dicetak ku Akiyuki Nosaka.

Suasana anu diciptakeun dina novél neken haté anjeun, ngaganggu anjeun, sareng ngeusian anjeun kasieun. Kusabab éta henteu katiisan sakumaha urang mendakan contona di Cahaya api unggun ku Jack London, anu sifatna ngalamun. Ieu mangrupakeun katiisan anu nganyenyeri.

Upami anjeun wani, éta novel anu murah pisan tiasa didapet kirang ti € 6.

Patchwork

Kuring reuwas sabab kuring parantos nyarios gaya na, anu sapertos prosa puisi, sapertos maca sajak anu saleresna éndah tur rumit dina waktos anu sasarengan.

Salaku conto.

Ti wengi éta, karat mangrupikeun hiji-hijina memori sareng hiji-hijina bentang kahirupan kuring. Salami lima atanapi genep minggu, daun poplars mupus jalan sareng ngabutakan mangsa sareng lebet jiwa kuring sapertos di rohangan kosong bumi. Teras hal Sabina kajantenan. Sareng, saolah-olah kota éta sorangan mangrupikeun ciptaan anu saderhana tina teuteup kuring, karat sareng kalalepatan murag kana éta kakuatan sareng kakuatanana. Sarerea, bahkan pamajikan kuring, parantos ngantunkeun kuring, Ainielle sakarat tanpa kuring malahan nyobian nyingkahanana sareng, di tengah tiiseun, sapertos dua bayangan aneh, anjing sareng kuring tetep saling ningali, sanaos terang yén teu saurang ogé urang ngagaduhan jawaban anu urang pilari.

Aya jalan anu langkung seueur, kakuatan, kesan anu matak, anu nempatkeun kanyeri di jero anjeun, tapi sabab bakal ngungkabkeun bagian penting tina plot kuring moal nempatkeun éta.

Kuring milarian imah sia-sia: di kamar handap sareng dapur, di kamar panyimpenan alat, di dapur sareng loteng, di kolong. Dina portal, kuring henteu mendakan anjing ogé. Ngan sésa hideung tina babi hutan masih ngagantung tina balok, tuang ku getihna kolam renang anu peupeus handapeunana bodas sampurna salju.

Kuring nyésakeun sababaraha gambar anu kuring parantos nyobian sareng anu henteu acan dipilih salaku panutup. Tungtungna kuring parantos milih Anu nembongan manusa, kalayan jam salaku jalanna waktos sareng sadayana dibungkus ku lampu konéng, sapertos hujan konéng.

Kumaha jalanna waktos

Kuring nyalametkeun sempalan ieu dimana anjeunna nyaritakeun ngeunaan jalanna waktos sareng anu kuring pikir megah.

Waktos sok ngalir nalika walungan ngalir: melankolik sareng equivocal mimitina, bergegas nyalira nalika mangtaun-taun. Sapertos walungan, janten kakurung antara endog anu lembut sareng lumut budak leutik. Sapertos anjeunna, anjeunna ragrag turun tina sela sareng luncat anu nandaan mimiti akselerasi na. Dugi ka yuswa dua puluh atanapi tilu puluh, hiji jalma yakin yén waktos mangrupikeun walungan anu teu aya watesna, mangrupikeun zat anu anéh anu ngahakan dirina nyalira sareng henteu kantos dikonsumsi. Tapi aya waktos nalika manusa mendakan pengkhianatan mangtaun-taun. Sok aya momen anu datang - milik kuring pas sareng maot indung kuring - anu, ujug-ujug, nonoman tamat sareng waktos ngalembereh siga tumpukan salju anu disabet ku kilat. Ti waktos éta, dinten sareng taun mimiti ngirangan sareng waktos janten uap épémeral - sapertos anu lebur salju turun - anu sakedik-sakedik ngaliputan manah, ngagolérkeun bobo. Sareng nalika urang badé sadar éta, kasép bahkan nyobaan berontak.

Ainielle aya

Sanaos plot sareng karakter na didamel, kota Ainielle anu novelna leres-leres ayana.

Dina taun 1970, éta lengkep ditingalkeun, tapi imahna tetep nolak, ngabubur dina tiiseun, di tengah-tengah poho sareng salju, di gunung Pyrenees of Huesca anu disebatna Sobrepuerto.

Pikeun bagian na, buku Ainielle, ingetan konéng, ku Enrique Satué, nyarioskeun carita saleresna ngeunaan Ainielle.

  • link dimana urang tiasa ningali poto Ainielle

Ninggalkeun comment hiji