Clepsydras sareng jam Muslim ku Antonio Fernández-Puertas

Ieu mangrupakeun monograf dina kacamata jam, jam Muslim sareng horologi anu sanés ditulis ku Antonio Fernández-Puertas anu profésor Sejarah Seni Muslim di Universitas Granada. Anjeunna kagolong dina Badan Musium Superior anu Média sareng parantos diréktur Musium Nasional Seni Hispanik-Muslim di Alhambra.

Éta sanés bacaan pikeun sadayana, tapi upami anjeun hoyong lebet kana dunya jam cai ieu, otomatis, horologi, sareng sajabana anjeun bakal resep. Salaku tambahan pikeun ngajelaskeun sajumlah ageung gadget sareng ngawartosan dimana sareng iraha éta dirujuk, urang lebet ka karajaan Bizantium pikeun ningali sakedik kamahéranna sareng kaajaiban anu kedah dipibanda ku aranjeunna.

Utamana kusabab teu seueur inpormasi anu disayogikeun dina Internét ngeunaan Clepsydras sareng naon anu kuring teu tiasa tingali sacara lengkep.

Ngeunaan monograf

Volume ieu Fundación El legado Andalusí sareng mangrupikeun édisi dwilingga Spanyol-Inggris. Éta kabagi kana 4 bagian.

  1. Éta marios sejarah sareng kacasoca béda jam, mobil sareng alat anu dikenal ti jaman baheula dugi ka abad ka-XNUMX di Wétan Deukeut.
  2. Teraskeun sareng jam sareng horologi di Kulon Kulon
  3. Teras anjeunna ngajelaskeun sajarah sareng operasi El horologio del 764 H./1362 di mexuar tina Alhambra.
  4. Dipungkas ku bab ngeunaan jam, horologi, automata sareng gadget sanésna waktos ayeuna di Wétan Muslim, dimana aranjeunna leres-leres bersinar dina sagala kapinteranna.

Upami anjeun resep jam pasir, kuring bakal nyéépkeun inpormasi lengkep dina tulisan ieu ngeunaan Clepsydras atanapi jam cai. Yén kuring laun ngembang.

Tangtosna hal anu sanés anu narik tina monograf ieu nyaéta pustaka anu muka panto pikeun seueur téks anu sanésna urang tiasa teras-terasan narik benang sareng terus ngawartosan ka diri urang sorangan.

Kuring nyorot panjelasan ngeunaan kumaha Yunani ngarobih jam pasir ku nambihan cai anu aya sareng apungan. Kalayan cai anu lebet, aranjeunna tiasa ngajaga tingkat anu sami dina bak, janten tingkat aliran henteu bénten-bénten sareng debit sahingga tetep tetep tetep. Solusi anu saderhana sareng saderhana pisan anu kuring carioskeun dina artikel.

Salaku tambahan, operasi lilin aya hubunganana pikeun nandaan lalangkungan waktos. Lilin lulusan sakuduna dituju gaduh sundial sahingga nalika ngaduruk éta bakal nandaan waktosna. Pastina leyuran anu kacida pisan akalna ogé.

Ibn al-Jatib neraskeun ngajelaskeun minkan sareng nyarios yén lilin menonjol di luhur struktur jati, anu awakna lilin dibagi kana bagian anu saluyu pikeun nunjukkeun jam-jam, sareng tali linen kaluar tina masing-masing., Kana anu dihijikeun kana sirah anu tiasa ditingali tina kancing anu nutup mihrab, kumargi dicekel ku tali ngalarang tina turunna sareng ngamimitian mékanisme pikeun nyaritakeun waktuna.

Sareng anjeunna teras ngajelaskeun yén dina unggal kancingna aya bola tambaga leutik anu murag nalika lilin ngahontal tingkat éta. Éta murag di luhur piring tambaga anu resonasi pikeun tanda jam.


Ieu mangrupikeun pilihan mimiti eusi. Bener aya pisan inpormasi anu manpaat sareng pikaresepeun anu kuring bakal salin kana saluruh buku. Tapi kuring parantos ngantosan maca deui catetan na sacara aktip. Janten kuring bakal ngalegaan topik ieu pisan.

Nalika urang nyarioskeun perkawis automata, urang sadayana bakal émut Urang Turki, automaton anu maénkeun catur, sareng anu tungtungna jadi panipuan, tapi anu ieu ti abad ka-XNUMX, sedengkeun alat-alat anu disebatkeun dina buku éta ti abad ka-XNUMX dugi ka abad ka-XNUMX.

Di karajaan Persia shah ngagaduhan tahta na handapeun bahan tangkal emas anu dieusi ku manuk emas anu béda anu tiasa nyanyi, sareng dina saban sisi korsi aya singa logam anu ngageleger. Tahta ieu sareng fungsi mékanisme emas nyéépkeun jalma-jalma anu ditampi ku daulat éta kagum.

Jam, automatisme sareng horologi disebatkeun

Sababaraha hal pikeun milari inpormasi, sanaos kuring ngempelkeun sadayana di Zotero

  • Clepsydra Yunani kalayan cai asup sareng ngambang
  • Mesin Pahlawan Iskandariah dina abad ka-XNUMX
  • Mékanisme nyanghareupan Gorgon
  • Skipru sundial di Yunani tengah
  • Menara jam astronomis di K'ai-féng di Hanan
  • Buku ngeunaan pangwangunan jam
  • D Ridwan Jam di Masjid Umayyah di Damsyik
  • Jam Al-Ŷazari (tina kapal, tina layar, tina gajah anu paling lengkep)
  • Minŷana
  • Cai mancur La Zubia di Granada
  • Minbars Muslim Hispanik

Ninggalkeun comment hiji