Jenis pangropéa industri

El pangropéa industri Mangrupikeun prakték anu diperyogikeun pikeun mastikeun yén sadaya alat anu anjeun damel damel dina kaayaan anu saé, mastikeun produktivitas sareng kualitas produksi anu saé sepanjang waktos. Ngan ku kawijakan pangropéa anu saé tiasa gagal sareng kamungkinan ngarecahna tiasa diminimalkeun.

Naon pangropéa industri

Pangropéa industri mangrupikeun prosedur anu ngahijikeun séri standar jeung téhnik pikeun ngajaga mesin sareng fasilitas tina sagala jinis industri atanapi bengkel. Pikeun ngahontal konservasi mesin sareng alat anu dianggo, sareng ngirangan karusakan utama, anjeun kedah ngagaduhan kabijakan anu saé.

Sapanjang sajarah, éta kabijakan parantos robih. Dina awalna, prakték perawatan henteu dilaksanakeun, tapi ngan ukur dugi ka ngalereskeun naon anu lirén damel atanapi parantos buruk. Teras, pangropéa janten tugas anu dipercayakeun ka operator mesin, anu mangrupikeun anu langkung terang sabab aranjeunna berinteraksi sareng aranjeunna dina unggal dinten. Ku cara éta, kamungkinan masalah dicegah sateuacan éta kajantenan.

Ayeuna parantos seueur kamajuan anu dilakukeun dina hal ieu, sareng aya kontrol sareng aturan anu khusus pisan anu teras-terasan dipilarian ningkatkeun sareng ningkatkeun produksi. Tangtosna, tina pamariksaan rutin anu dianggo jaman baheula dugi ka sistem anu dibantuan komputer modern, seueur ogé anu mekar dina hal mesin sareng fasilitas diawasi.

Kusabab kitu, ayeuna urang tiasa nyebatkeun yén pangropéa industri dasarna milari:

  • Nyingkahan kamungkinan ngarecahna atanapi ngirangan jumlahna. Pondokna, ningkatkeun produksi, kumargi waktos turun bakal langkung handap.
  • Ngajamin kaayaan anu saé pikeun alat-alatna. Ieu pangaruh langsung kana kualitas sareng inpormasi, sabab mesinna bakal langkung lami.

Sakali éta dipikaterang, anjeun kedah émut yén dina prosés pangropéa industri aya séri istilah anu sering dianggo sareng anu penting pisan anjeun terang aranjeunna. Ieu dianggo dina sadaya jinis industri, ti pabrik dugi ka pusat data, sareng nyaéta:

  • Pangropéa: révisi, pangaluyuan, beberesih sareng prosés ngagentoskeun pikeun ngajaga kaayaan mesin sareng fasilitas anu saé. Duanana pangropéa sareng ngalereskeun meryogikeun tanaga mumpuni sareng waktos latihan pikeun diajar naon anu anjeun kedah terang.
  • Ngalereskeun: prosedur anu lumangsung nalika unsur atanapi sistem henteu dianggo deui atanapi ngalakukeunana dina cara anu rusak. Éta tiasa disababkeun ku henteu leres pangropéa, nyalahgunakeun, atanapi ngan ukur pakean normal tina waktos.
  • Diagnosis: nyaéta waktos anu dipikabutuh pikeun téknisi pikeun nangtoskeun naon kagagalan sistem atanapi pamasanganana. Waktos ieu henteu kalebetkeun kana waktos perbaikan.
  • Produksi: nyaéta waktos anu mana industri ngahasilkeun kagiatanana normal.
  • Gagal atanapi ngarecahna: nalika aya kajadian dina mesin atanapi fasilitas anu nyegah tina damel atanapi ngalakukeunana leres. Éta kedah dibédakeun tina cacad, anu tiasa nyababkeun anomali, tapi henteu nyegah jalanna.
  • Réliabilitas, kasadiaan, dijaga sareng hirup anu manpaat- Ieu perkiraan waktos anu seueur dianggo dina industri pikeun nangtoskeun reliabilitas mesin atanapi sistem, waktos éta tiasa tetep fungsina leres sateuacan gagal, sareng waktos alat-alatna bakal lami sateuacan ngahontal tungtung hirup anu aya gunana sareng ngagaduhan pikeun diganti ku anu énggal. Keuntungan sareng investasi hiji industri bakal gumantung kana éta. Pikeun ngukurana, aya tilu istilah anu penting pisan:
    • MTTF (Hartosna Waktos Pikeun Gagal): nyaéta hartosna waktos gagal. Mangrupikeun waktos rata-rata yén komputer atanapi sistem tiasa jalan tanpa gangguan.
    • MTBF (Hartosna Waktos Antawis Gagal): nyaéta hartosna waktos antara kagagalan. Ngukur rata-rata waktos antara hiji kagagalan sareng anu salajengna.
    • MTTR (Rata-rata Waktos Kanggo Ngalereskeun): nyaéta hartosna waktos kanggo ngalereskeun. Éta mangrupikeun waktos rata-rata diperyogikeun pikeun ngalereskeun sistem upami gagal, janten ngukur kajagaan. MTBF sareng MTTF mangrupikeun dua istilah anu dianggo pikeun ngukur reliabilitas alat.
  • kaamanan: dina industri éta sadayana anu kalebet langkah anu diperlukeun pikeun ngamankeun alat-alat sareng tanaga tina kacilakaan.

Pangropéa anu saé peryogi protokol tindakan bisi gagal, tanaga mumpuni pikeun ngalaksanakeun perbaikan sareng perawatan tanpa nyababkeun karusakan anu sanés, sareng ngalaksanakeunana ku cara anu aman. Sadayana pikeun kasadiaan tinggi.

Jenis pangropéa industri

Pikeun ngajamin kasadiaan tinggi dina sistem sareng fasilitas anjeun, panginten aya sababaraha jinis pangropéa industri anu anjeun kedah terang kumaha ngabédakeun:

Pangropéa koréksi:

Ogé sok disebat patugas pemadam kebakaran, kumargi éta mangrupikeun salah sahiji anu dilaksanakeun nalika masalah parantos kajantenan. The Pangropéa koréksi éta mangrupikeun hal anu paling penting sareng setrés. Nalika aya anu ngarusak produksi atanapi kagiatan anu urang laksanakeun sareng perlu direngsekeun gancang-gancang.

Pangropéa prediksi:

El Pangropéa prediksi Éta anu paling canggih ti sadayana, kumargi peryogi kajian anu langkung rumit. Éta diwangun ku cara nyetél nalika sapotong badé pegat pikeun nyingkahanana tapi henteu kedah dirobih sateuacanna.

Pangropéa Pencegahan:

El Pangropéa Pencegahan Éta mangrupikeun anu dilaksanakeun pikeun nyegah kagagalan sareng ngajaga kaayaan pakakas anu saé.

Salian ti model saméméhna, aya ogé anu langkung lengkep sapertos modél na saratna. Salaku tambahan kana kagiatan pangropéa, éta ogé kalebet tés sareng cobaan anu ngajaga umpan balik anu saé sareng polah dina cara anu langkung saé di payun. Nyaéta, cobian diajar kunaon kagagalanana kajantenan sareng kumaha anjeun tiasa ngalakukeun tindakan anu pangsaéna.

Aya ogé modél sanés anu disebut sistematis, anu dilakukeun henteu ngan ukur nalika kagagalan parantos kajantenan dina kaayaan, tapi dina sagala hal narik kasimpulan anu sanés sareng ngajaga perencanaan pangropéa anu langkung saé.

Rencana pangropéa

Sadayana anu nyarios di luhur moal aya gunana upami anjeun henteu ngagaduhan peta jalan anu dituturkeun, nyaéta, a rencana aksi atanapi protokol ditetepkeun ogé. Duanana pikeun nyegah sareng meta bisi gagal.

Upami pangropéa dilakukeun pikeun nyegah kagagalan, langkung saé pikeun ditangtoskeun nalika pancén-pancén anu diperyogikeun kedah dimimiti dampak sahenteuna dina operasi normal industri. Salaku conto, waktos maot tiasa dianggo anu alatna henteu dianggo, atanapi dina waktos dimana bebanna kirang.

Ngadegkeun modél anu saé pikeun pangropéa industri, ngajadwalkeun tugas sareng ngendalikeun bakal penting pisan. Di antara kauntunganana anjeun gaduh nyaéta:

  • Entong mangaruhan produktivitas teuing. Nyaéta, épisiénsi sareng épéktipitas ningkat.
  • Ngurangan jumlah waktos sareng investasi ékonomi anu diterapkeun.
  • Peta langkung gancang upami gagal.
  • Ngaronjatkeun lingkungan damel ku henteu nekenkeun tanaga pangropéa sareng henteu ngagagalkeun operator kusabab gagal terus-terusan.

Pikeun ieu tiasa dilakukeun, anjeun kedah pangropéa rencana. Éta kajantenan ku terang pisan naon anu badé dilakukeun, kumaha jalanna, sumberdaya anu diperyogikeun, sareng perkiraan lilana. Ku nangtoskeun faktor éta sareng nyiptakeun jadwal anu saé, sadayana bakal lancar dina industri.

Kiwari, aya sajajalan pakakas parangkat lunak (CMMS) anu tiasa ngabantosan operator sareng teknisi pikeun ngawas status fasilitas sareng mesin, tapi ogé ngabantosan jadwal sareng waktos anu parantos ditangtoskeun.