Kertas didaur

ngadamel kertas daur ulang buatan bumi

Ieu metoda saderhana sareng ampir sadaya kertas tiasa didaur.

Kertas anu paling disarankeun nyaéta:

  • Bentuk kontinyu (Cocog pisan sabab tahan sabab ngandung serat panjang).
  • Kertas coklat dianggo pikeun bungkus (kacuali ngandung serat kai anu ageung),
  • Kantong kertas sareng amplop.
  • Kertasna parantos dicetak (sanaos henteu disarankeun nganggo naon-naon teuing [1]).
  • Kertas koran tiasa dianggo pikeun volume, asal éta digabungkeun sareng bahan sanés.

Cegah kertas herang sareng herang, sabab sigana dilapis ku kaolin, anu tiasa nyababkeun tambalan lebu dina kertas.

Varian:  

  • Lapisan katun [2]
  • Serat Sayuran [3]

Bahan:

  • Adun
  • Cetakan pelengkap [4]
  • Koran
  • Spatula

Upami anjeun resep kana hal éta, tingali tulisan kami pikeun diajar kumaha ngadamel kertas karajinan sareng ogé washi

Persiapan bubur

Mimiti miceun résidu lem naon waé, kait logam atanapi anu sanés anu tiasa ngarusak produk akhir atanapi ngaruksak parabot damel. Teras robek kertas kana potongan sakitar 3 cm2 teras rendam kana cai sapeupeuting (Upami aranjeunna direndem langkung lami, kertasna bakal terurai, tapi henteu kedah ditinggali langkung ti saminggu kumargi bakal bau bau ). Waktos rendam tiasa disingget ku tuang cai ngagolak kana kertas sareng ngantepkeun salami sababaraha jam, atanapi éta ogé tiasa dikulub dina wadah stainless anu ageung salami satengah jam. Teras cairkeun kertas baseuh sakedik-sakedik. Dimimitian ku sakitar 10-15 lembar per ¾ liter, maka anjeun tiasa nangtoskeun sabaraha kertas anu anjeun tiasa raoseun nyampur dina unggal angkatan (Entong maksakeun blénder sabab tiasa rusak sareng kertasna moal robih merata). Campur dugi ka teu aya gumpalan kertas anu ditunda dina bubur, sareng éta konsistén lancar sareng kréstis (Cegah campuran dugi ka lami, kusabab seratna langkung pondok sareng kertasna kirang tahan).

Neundeun pulp sésana

Pulp tiasa disimpen, tapi upami disimpen lami bakal mimiti bau anu bau, janten kedah dikumbah heula sateuacan dianggo, upami pulpna kuat pisan, tambihan sakedik pemutih (pemutih ), éta tinggaleun sakitar sajam teras diberesihan. Pikeun nyegah busuk, anjeun tiasa nambihan sababaraha tetes formalin (atanapi formaldehida) pikeun unggal liter cai.

Pembentukan daun

Eusian bak ku pulp, sahingga kapang sareng bentukna tiasa dilelepkeun sacara gampang, tapi henteu kirang ti 7 dugi 8 cm handapeun pasisian, upami henteu daérah padamelan bakal kasebar nalika kapang sareng kapang garing bentukna. Teras aduk pulp ku leungeun atanapi kocok ku sikat. Laksanakeun ieu gancang, sateuacan bubur netep kana handapeun bak. Langsung nempatkeun bentukna di luhur kapang, di sisi bolong. Tahan pageuh sareng beuleumkeun aranjeunna sacara vertikal ka arah sisi bak. Ngagunakeun gerakan anu paling lemah lembut, Dengdekkeun kapang dugi ka ngagolér sareng tarik ka payuneun bak dugi ka beuleum lengkep. Tarik pikeun ngumpulkeun bubur. Tetep kapang dina posisi anu horizontal, pasihkeun oyag gancang ti sisi ka sisi sareng payun ka tukang. Ieu kedah dilakukeun sateuacan sadayana cai parantos lemes sareng pulpna parantos mulai ngeras. Peta ieu bakal ngaluarkeun pulp sareng ngabubarkeun serat, nyegah sadayana supaya teu diatur dina arah anu sami. Tungtungna, tahan kapang sareng bentukna di luhur bak rada condong kana solokan cai anu langkung.

 Ngeringkeun

Tinggalkeun kapang dina tumpukan koran, aranjeunna bakal nyerep asor kapang, janten diperyogikeun pikeun ngarobihna. Nalika anjeun nyéépkeun kaseueuran cai tina wajan sareng lambaran kertas, éta paling aman pikeun déngdékkeun. Aranjeunna condong kana témbok atanapi sapotong jati pikeun bérés garing, tapi anjeun kedah ati-ati yén pulpna parantos garing, upami henteu tiasa dieunakeun. Nalika kertas lengkep garing, taliti lebetkeun spatula sapanjang hiji ujung pikeun misahkeun kertas tina kapang sareng taliti nyabut lambar tina bolong.


Rujukan:

[1] Tinta tiasa dicabut ku ngagolakkeun bubur dina leyuran anu diwangun sakitar 2 séndér detérjen pikeun unggal 4 liter cai.

[2] Chamois katun komérsial tiasa dianggo nalika kertas ageung badé didamel. Pikeun nurunkeun biaya, aranjeunna tiasa dicampur sareng pulp anu didaur atanapi sayuran sareng, dina hal ieu, sakilo persiapan kedah ngahasilkeun cekap. Serat serat katun langkung panjang tibatan kertas daur ulang, sareng éta ogé ningkatkeun kakuatan kertas buatan tangan. Kualitas ieu ngajantenkeun aranjeunna hususna kapaké salaku bahan dina kertas sayur anu hipu. Pikeun ngarobih kapas tina kapas janten pulp, cukup potong sapotong sakitar 15 cm2, robihkeun kana potongan-potongan sareng cairkeun dina ¾ hiji liter cai. Bubur, anu tinggaleun sababaraha menit kanggo nyerep cai, parantos siap dianggo.

[3] Kumpulkeun sakitar 300 gram serat sayuran sapertos daun cau, nanas, bako, atanapi anu sanésna sareng potong gunting kana potongan sakitar 2 séntiméter. Rendep deui satengah dinten (12 jam) sareng tambihan sakitar 25 gram soda kaustik, anu sateuacanna dibubarkeun dina cai tiis. Deui-deui bawa kana kulub sakitar tilu jam, aduk unggal 20 menit. Solokan sareng bilas saé pisan. Campur serat sayuran dina cara anu sami sareng kertas.   

[4] Cetakan, bentuk sareng pérs: ieu mangrupikeun hiji-hijina dua obyék anu kedah didamel di bumi atanapi dipésér di toko khusus kana kertas buatan tangan. Potongan alat dasar anu sanésna sayogi sayogi. Kapang sareng bentukna bingkai persegi panjang saderhana ukuranana sami. Kapang anu aya bolong nutupan na sareng bentukna teu aya bolong. Duanana mangrupikeun ayakan saderhana. Pikeun ngahasilkeun lambaran kertas anu rata, perlu diteken pageuh nalika garing. Pencét tiasa disampurnakeun nganggo dua lambar Formica atanapi dua lempengan kai kalayan lambar plastik pikeun nyegah baseuh. Di luhur pencét perlu pikeun nempatkeun barang-barang anu beurat, anu mana anjeun tiasa nganggo objék anu di damel.


INFORMASI DASAR

Sanaos waktos kapengker, kertas diala tina pepelakan sanés (kalebet hemp ti mana sélulosa anu diekstraksi kualitas luhur), kaseueuran keretas didamel tina tatangkalan. Tatangkalan sareng leuweung ngajaga lapisan taneuh anu rapuh sareng ngajaga kasaimbangan suasana anu saé pikeun sagala jinis kahirupan. Pikeun ngadamel 1.000Kg kertas konvensional, tambak 100.000 liter cai diperyogikeun. Di dunya, industri meakeun sakitar 4 milyar tangkal unggal taun, utamina pinus sareng kayu putih. Téknik ngadamel bubur modéren nganggo spésiés khusus tina tangkal ieu. Konsumsi kertas sareng karton di Argentina ngahontal 000kg per jalma per taun; di Amérika Serikat, 42kg per jalma per taun, sareng di Cina sareng India 300kg per jalma per taun.

Kertas limbah tiasa abon sareng didaur sababaraha kali. Nanging, dina unggal siklus, 15 dugi 20 persén serat janten alit teuing kanggo dianggo. Industri kertas ngadaur ulang limbah nyalira sareng anu dikoléksi ti perusahaan sanés, sapertos pabrik bungkus sareng printer.


SUMBER: 1 2 3 4

Prosés pembuatan kertas industri

Dinten ieu kami hoyong nyangking dunya produksi kertas industri.

Operasi pepelakan botnia

Aranjeunna mairan kana daur ulang runtah, sanaos kuring ngartos pabrik-pabrik anu ngahasilkeun kertas aranjeunna pisan rereged kusabab prosés pemutihan na.

Papanggihan Papanggihan Saluran Papanggihan

Pidéo ieu langkung praktis sareng nunjukkeun ka kami kumaha komponén naon waé anu parantos dibahas dina pidéo samemehna. Sakumaha biasa, pidéo Discovery saé pisan.

55.000 lambar per menit ...

Upami anjeun terang tautan anu saé dina produksi kertas tong ragu bagikeun ka kami.

4 koméntar dina "Kertas Daur Ulang"

  1. saé alus pisan sareng sampurna karya anjeun Kuring kagum pisan kuring miharep kuring miharep nuturkeun anjeun langkung sering sareng diajar kuring miharep anjeun ngirimkeun tulisan kuring hatur nuhun sareng ucapan salamet

    jawaban
  2. Abdi peryogi mésér kertas Nepal di Chili atanapi impor éta aya tempat, telepon, alamat atanapi surat dimana. dupi anjeun tiasa ngahubungi abdi kanggo kéngingkeun peran ieu ... hatur nuhun pisan kana kasaean anjeun. Salam hormat

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji