Komputer kuring dihurungkeun tapi teu aya anu nembongan dina layar

ngalereskeun komputer anu hurung sareng gaduh layar hideung

Ieu anu kajantenan kuring dina PC umur salapan taun. Komputerna ngamimitian tapi henteu aya anu katingali dina layar. Kuring ngajelaskeun kumaha cara diagnosa kasalahan pikeun milarian terang naon anu gagal, kumargi sigana kasalahan umum.

Gagalna biasana asalna tina salah sahiji tina 3 tempat ieu:

  • Layar anjeun
  • Ram
  • Kartu grafik

Tinimbangan awal

Mimiti cek yén anjeun TEU gaduh USB, cd, smartphone, jam tangan, fitbit, atanapi perangkat keras sanés anu nyambung kana komputer. Upami anjeun ngagaduhan anu nyambung tibatan mouse, keyboard sareng spéker, angkat teras cobian mimitian deui. Sakali-kali urang hilap kana hal anu nyambung sareng upami urang gaduh BIOS ngonpigurasi pikeun boot tina disk luar éta nyobian ngajalankeunana sareng masihan kasalahan.

Upami anjeun resep jenis perbaikan ieu, parios trik ieu pikeun muka konci smartphone ku layar rusak.

Layar anjeun

Kami parios layar na tiasa dianggo. Sorana siga omong kosong, tapi éta matak miceun. Kusabab dina kagagalan anu urang bahas, komputer tiasa dianggo, éta dimimitian, janten panginten sadayana tiasa saé tapi layar na parantos rusak.

Nguji éta saderhana pisan, sambungkeun laptop atanapi alat sanés anu ngagaduhan HDMI atanapi upami monitorna ngagaduhan tivi, cobi tingali naha éta tiasa dianggo. Biasana urang bakal kéngingkeun pesen No Signal, sareng ku éta kami parantos terang yén kasalahan layar dikaluarkeun.

Ram

ram tina komputer urang tiasa sumber kasalahan

Upami modul RAM anu anjeun sambungkeun rusak atanapi kirang nyambung, sabab éta parantos kaluar, kusabab aya kokotor sareng henteu tiasa kontak anu saé, urang ogé tiasa mendakan masalah ieu.

Bersihkeun lebu, idéalna nyaéta ku hawa anu dikomprés sareng upami urang éndah ku sikat anti-statis. Tapi ku sikat normal anjeun moal ngagaduhan masalah ogé.

Ngarobih modul slot. Coba aranjeunna hiji-hiji pikeun ningali naha aranjeunna gagal.

Kartu grafis atanapi GPU

kartu grafik atanapi GPU, grafik sareng kasalahan tampilan

Pilihan salajengna nyaéta grafik. Anjeun kedah ngaleupaskeun, bersihkeun konéksi ku sikat sareng uji deui upami éta hasil.

Sateuacan mésér grafis anu sanés, naros ka babaturan pikeun anu lami pikeun mastikeun yén éta leres anu salah.

Kumaha carana ngalereskeun grafik

kartu grafik geforce kuring 240

Sanaos sanés tujuan artikel ieu kuring nyéépkeun sababaraha indikasi leutik.

Upami rusak, bersihkeun kipas sareng heatsink kalayan alus, angkat teras robih témpél termal. Tingali naha aya komponén dina kaayaan goréng anu tiasa diganti atanapi solder goréng.

Sareng pamustunganana upami urang teu tiasa ngalaksanakeunnana urang tiasa mertimbangkeun ngalakukeun ngagambarkeun diri anu kuring bakal ngajarkeun pikeun ngalakukeun dina tulisan séjén.

Diagnosis Kasalahan Motherboard sareng Bip

buzzer dina motherboard

Motherboard gaduh diagnosis kasalahan anu aranjeunna ngawartoskeun kami naon anu henteu jalan. Éta tiasa ditingali ku LED dina tombol kakuatan, sanaos hal anu paling saderhana nyaéta kalayan suara bip, sora anu dikaluarkeun nalika aya masalah.

Upami sadayana lancar dina PC urang, suara bip na komputer teras tiasa jalan.

Upami aya anu gagal, éta suara bip dumasar kana sekuen, 2 suara bip, 2 panjang sareng hiji pondok, 3 suara bip, sareng sanésna sareng ieu urang terang mana bagian komputer anu gagal

Ayeuna, kaseueuran jalma milarian Internét pikeun diagnosis sora sareng dina unggal halaman aranjeunna mendakan artos anu béda pikeun suara bip. Ieu kusabab éta gumantung kana BIOS anu anjeun gaduh.

Janten prosedur anu leres nyaéta:

  1. Pilarian terang naon motherboard anjeun gaduh. Ningali éta, atanapi kusabab anjeun ngagaduhan kotak anu disimpen atanapi sababaraha faktur pameseran.
  2. Sakali anjeun ngagaduhan, unduh Manual piring anjeun milarian di Google (modél pelat anjeun Manual filetype: pdf)
  3. Teras panggihan dimana kode éror na. Kuring milarian kecap-kecap "bip" dina jero pdf janten biasana dina sababaraha detik.

Ku cara kieu anjeun mastikeun yén diagnosis aman anu saluyu sareng kasalahan anjeun

Kadang-kadang, sapertos kasus kuring, komputer henteu nyéépkeun sabab henteu ngagaduhan buzzer dipasang. Seueur pelat parantos diintegrasikeun tapi anu sanésna henteu, éta sumping dina kotak sareng kuring parantos disimpen.

Upami hal anu sami kajadian ka anjeun, milari éta, taroskeun ka babaturan pikeun sobat atanapi mésér hiji anu sok saé atanapi diantepkeun dipasang dina PC. pikeun terang dimana nempatkeunana, tingali kana piring tempat éta nyatakeun buzzer.

Ninggalkeun comment hiji