Milarian nganggo proksi

tutorial step by step pikeun nganapigasi sareng proxy

Ngotéktak kalayan proxy mangrupikeun cara sanés pikeun tiasa browsing sacara anonim, atanapi dina kasus kuring ayeuna pikeun tiasa kaluar di nagara tangtu, nyaéta nyaéta navigasi sedemikian rupa sehingga situs wéb yakin yén kami aya di nagara tangtu

Dinten anu sanés kuring nerangkeun kumaha maksa TOR, pikeun nyandak kami kaluar dina titik hiji nagara tangtu. Tapi pas kuring ngamimitian sareng tés, kuring tiasa ngariksa di seueur nagara, tapi di anu sanés sapertos Portugal, kuring henteu tiasa, sabab sigana teu aya titik kaluar di Portugal sareng TOR teras-terasan mikir tanpa wates waktos.

Janten kuring ngatasi masalah nyambungkeun kana proxy pikeun nyimulasikeun browsing ti nagara éta.

Kami gaduh 3 cara pikeun ngajelajah anonim atanapi pura-pura aya di nagara sanés. Kalayan proksi, sareng VPN sareng TOR. Masing-masing ku kaunggulan sareng karugian. Upami anjeun resep kuring bakal ninggalkeun tulisan ngabandingkeun aranjeunna.

Kotektak ngalangkungan proxy

Di dieu kuring badé ngajelaskeun kumaha napigasi ngaliwatan proxy.

Proksi mangrupikeun komputer sanés anu urang anggo salaku perantara. Nalika urang napigasi sareng proksi anu urang lakukeun nyaéta nyambung kana komputer anu sanés anu bakal ngadamel paménta ka wéb, ku cara ieu ip kami henteu katingali. Éta diwangun ku nempatkeun komputer di antara wéb anu urang hoyong tingali sareng kami. Sareng éta saderhana pisan, anjeun ngan ukur kedah ngonpigurasikeun panyungsi anu anjeun anggo ogé.

Tangtu kieu ngagaduhan résiko kaamanan anu tangtu, janten kuring henteu nyarankeun aksés proxy kana akun email, bank atanapi jasa anu kompromi.

Anjeun parantos terang yén conto ieu sumping sabab kuring kedah ningali kumaha sababaraha elemen géolokasi situs web paripolah. Sareng cara ieu kuring tiasa pura-pura yén kuring jalma anu asup ti nagara anu dipikaresep ku kuring sareng kuring ningali naha halaman wéb tiasa dianggo saé.

Kuring nganggo Firefox, tapi gampangna sapertos dina Chrome.

Konpigurasikeun Proksi step by step

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta milari proxy kami. Pikeun éta, anjeun ngan ukur kedah milarian dina Google sareng kami bakal ngagaduhan seueur daptar. Kuring ngan saukur milarian "proxy Portugal" anu mangrupikeun nagara anu dipikaresep ku kuring.

milih proxy tina daptar proxy

Dina gambar kami ningali sababaraha proksi, urang kedah nganggo alamat IP, port sareng protokolna. Éta ogé penting pikeun tumut kana akun gancang, kasadiaan sareng réspon, utamina upami anjeun badé nganggo éta langkung terusan.

Aya ogé masalah anonimitas, anjeun mutuskeun pentingna anonimitas dina panggunaan anu anjeun badé masihan

Ayeuna urang badé ngonpigurasikeun panyungsi, dina hal ieu Firefox

Urang muka éta Menu> Préferénsi

ménu browser firefox

Sareng dina pilihan Umum, urang bakal turun ka handap nyaéta Setélan jaringan

Konfigurasi jaringan browser Firefox

Pencét kana Setélan sareng jandela dibuka ku konfigurasi tina sambungan urang.

ngonpigurasikeun data proxy dina setélan konéksi

Kuring parantos milih ip anu mimiti nganggo kaos kaki v4

Hal ieu kacida pentingna nalika anjeun lirén nganggo proxy, robih setélan deui kana "Teu aya proxy"

Upami protokol na http, maka anjeun kedahna ngeusian HTTP proxy. Gampang pisan

Sakali ngonpigurasi sareng ditampi, angkat ka mesin pencari teras lebetkeun salah sahiji situs wéb anu nyaritakeun lokasi anjeun (anu ip kuring atanapi naon ip kuring) sareng parios yén éta leres-leres ngadeteksi yén anjeun aya di nagara anu parantos anjeun pilih sareng IP aslina anjeun henteu katingali.

Kalayan ieu kuring parantos ngatasi masalah nganapigasi siga anu kuring aya di hiji nagara. Tina tilu pilihan anu parantos kami bahas, éta anu paling henteu dipikaresep ku kuring pikeun dijelajah sacara anonim, tapi sok alus pikeun terang kumaha jalanna pikeun ngagaduhan sumber sareng alat anu langkung seueur sareng tiasa ngagunakeunana nalika kapentingan urang.

Ninggalkeun comment hiji