Kumaha cara ngadamel waluh Lebaran

Tadi wengi kuring buru-buru waluh halloween munggaran kuring. Éta henteu rumit pisan sanaos kuring kedah ngalakukeun éta nalika wengi sareng kuring henteu gaduh lampu anu diperyogikeun pikeun nyandak poto anu saé. Waluh anu anjeun badé tingali sok sami sanaos kadang-kadang katingalina jeruk hérang sareng kali-kali éta ngagaduhan nada anu langkung héjo.

Bahan anu diperyogikeun pikeun ngahias waluh Lebaran

Taun ayeuna kuring mésér waluh, nalika aranjeunna nganggo labél Ragam: Lebaran, ogé, éta henteu masihan kami inpormasi seueur, biasana tina naon anu kuring baca (pikeun ningali aya anu tiasa mastikeun) aranjeunna nganggo (Cucurbita PepoCampur cucurbita, Cucurbita maksimumCucurbita moschata) naon ari Waluh Amérika, anu aranjeunna anggo Jack o lantern, nyaéta waluh Lebaran.

Kuring moal ngalamun naha ieu sanés tradisi Spanyol anu khas sareng naha éta kedah dirayakeun. Upami anjeun henteu resep, anjeun tiasa nyandak waluh sareng narik naon anu anjeun pikahoyong ;-)

Waluh ngagaleuh ti supermarket

Ieu waluh kuring. Éta sumping sareng stiker "saé" sareng biayana kuring € 3 di supermarket, taun payun kuring ngarepkeun panén kuring nyalira kalayan bibit anu parantos disimpen :)

Kumaha mésér waluh

Prosedur na saderhana pisan, tapi ogé, sabab éta pertama kalina kuring badé ngalaksanakeunana, kuring parantos nyiapkeun sababaraha jinis péso, agul, agul, cutter, sareng séndok sareng sendok es krim pikeun ningali kumaha éta diteukteukan sareng dikosongkeun langkung saé.

Parabot ngadamel waluh Lebaran

Urang badé ngagambar nganggo patlot rupina atanapi gambar anu urang pikahoyong dina waluh sareng dimana badé dibuka di luhur. Upami patlot henteu cet nguseup tip sareng éta bakal tandana ogé. Kuring henteu nganggo spidol sabab upami henteu motong ogé engké, garis-garis anu anjeun motong tiasa ditingali.

Angka sareng rupa Lebaran

Urang mimitian motong. Langkung saé nganggo péso ageung, lebetkeunna serong sareng sadayana lebet, sahingga pas urang balikeun deui, bagian luhur anu badé janten tutupna kaluar kalayan gampang.

Kumaha motong waluh

Nya, éta sapertos waluh Lebaran dina jero. Seueur pisan siki sareng seueur serat éta siga benang sareng urang kedah kosong.

Kumaha cara ngosongkeun waluh

Sigana rada hadé di dieu. Bener henteu masif, kajabi ti inci kulitna. pedalamanna serat sareng "gampang" dicabut.

Kumaha waluh di jero

Saatos ngalakukeun sababaraha tés, langkung saé nganggo sabeulah normal. Mimiti urang miceun kandelna teras urang kerok nganggo séndok dina jero, kanggo miceun sababaraha milimeter témbok jero sareng filaménna angkat. Anjeun bakal ngadangukeun éta creak.

Dugi ka urang tetep bersih di jero. Kuring henteu ngagaduhan waktos garing, sabab énjing-énjing kuring nyandak kana panyimpenan, janten kuring henteu terang kumaha rupana nalika garing sareng upami éta tiasa diberesihan langkung saé.

Sapatu bersih di jero

Kami parantos sisihkan siki pikeun melak dina Maret Hayu urang tingali naha taun ieu urang tiasa nampi panén urang nyalira.

Kumaha kéngingkeun siki sareng tina waluh sareng nyiapkeunana kanggo disimpen sareng diabur

Kami ngabersihkeun aranjeunna dina keran ku cai, misahkeun serat sareng pulp sakedik teras kana piring sareng balkon pikeun garing pikeun nyimpenna.

Sikina waluh Lebaran

Ayeuna, enya, urang mimiti motong, deui anu pangsaéna pikeun kuring nyaéta péso ageung. Entong nyobian mindahkeun éta pikeun motong sacara horisontal, kuku éta sababaraha kali nuturkeun bentuk anu anjeun gambar, janten anjeun bakal ngantep sampurna.

neukteuk waluh

Kami parantos gaduh lantera Jack-o'-kami (lantera jack) daptar.

Waluh dipotong sareng dihias

Hapunten, anjeun kedah nutupan éta. Ayeuna, leres.

Ngahias waluh Lebaran buatan bumi

 Sareng didieu urang kumaha katingalina wengi sareng lilin hurung di jero.

Waluh halloween peuting

Kuring parantos ngempelkeun seuri dina waluh sabab kuring badé nyimpenna, upami kuring henteu langkung parah.

Calbaza kalayan lampu lilin

Kusabab kurangna waktos kuring ngan ukur sanggup nempatkeun lilin, tapi kuring resep nempatkeun kertas cellophane warna nutupan sungut sareng panon sareng dina sababaraha LED dikawasa ku Arduino pikeun ngarobih kakuatan sareng waktos pencahyaan. atanapi bahkan nempatkeun lampu tangkal Natal di jero waluh supados janten waluh gélo. Kuring ngantunkeun anjeun galéri sareng poto-poto anu kuring candak, ampir sadayana dilebetkeun tapi sababaraha anu anjeun henteu acan tingali

Langkung langkung saé taun payun ;-)

Sareng nuturkeun ieu sareng waluh kumaha urang ngadamel kantin sareng waluh (labu gulung). Anjeun yakin resep éta.

1 koméntar ngeunaan «Kumaha cara ngadamel waluh Lebaran»

  1. Halo, kuring parantos nyobian ngadamel calabasa ieu sareng henteu kaluar ayeuna. naon anu kuring lakukeun pikeun fabor. Éta nabidad sareng kuring masih henteu ngagaduhanana.

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji