Kumaha cara ngadigitalkeun buku

Urang tingali kumaha cara ngadigitalkeun buku ku cara anu gancang pisan sareng buatan imah.

Digitizing buku sok diwangun ku 2 bagian, anu munggaran dimana anjeun kéngingkeun gambar téks sareng anu kadua dimana gambar ieu dirawat kalayan OCR, un Parangkat lunak Pangenal Karak Optik

Digitize buku kana ebooks

Sacara tradisional, buku di-scan tina halaman ka halaman, ieu mangrupikeun prosés anu lambat pisan anu rumit kusabab tulang tonggong buku, anu melengkung halaman-halamanna teras OCR henteu mikawanoh kecap-kecapna kalayan saé. ntat yén seueur jalma ngabubarkeun aranjeunna pikeun mempermudah prosés scanning.

Janten tibatan nyeken halaman urang bakal nyandak poto na. Kuring damel nganggo kaméra kompak 10 megapiksel, tapi éta ogé tiasa dilakukeun ku smartphone.

Kumaha cara ngadigitalkeun buku di bumi

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun sistem anu paling buatan sareng murah, tapi sanaos kitu, kirang ti sajam kuring gaduh buku 120 halaman dina format digital (tanpa tata ruang) sareng henteu buru-buru.

Sareng tong nyangka yén ieu dianggo ukur pikeun meretas buku, yén anjeun tiasa nganggo sampurna pikeun ngadigitalkeun catetan kelas anjeun sareng tiasa diajar sareng anu maca, ipad, atanapi laptop.

Sistem pikeun ngadigitalkeun buku

Urang bakal peryogi

  • Hiji kaméra poto
  • Tripod
  • Kardus sareng pita
  • Hiji kristal

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta ngawangun platform atanapi lectern pikeun nyepeng buku sareng urang bade ngalaksanakeunana nganggo karton. Éta saderhana pisan

lectern pikeun ngadigitalkeun buku

Dina gambar anu salajengna, bagian-bagianna, ngagabung sareng pita, langkung ngaapresiasi, kecuali pikeun tali anu nyiptakeun kaku dina strukturna, janten urang nyabut 2 batang sareng urang tiasa ngalipet lectern sareng nyimpenna tanpa ngeusian

kumaha cara ngadamel kardus lectern

istirahat musik sareng potongan dukungan

detil tulang tonggong penting. Gumantung kana kandelna buku urang kedah nyaluyukeunana supados buku na henteu langkung gendut sareng teu ngagaduhan masalah.

lectern ngadigitalkeun buku nganggo kaméra

jéntré tulang tonggong lectern

Upami anjeun hoyong sadayana mamah di dieu kuring nyungkeun ukuran anu parantos Kuring bina. Éta dina cm, sareng x2, x4 mangrupikeun jumlah potongan anu anjeun peryogikeun pikeun masing-masing

Rencanana ngawangun lectern sareng ngadigitalkeun buku

Ngumpulkeun buku digitizer

Majelis pikeun ngadigitalkeun buku

Kami bakal nganggo gelas pikeun rata halaman pikeun poto, anjeun kedah ati-ati sareng réfléksi gelas, janten anu pangsaéna pikeun ngalakukeunana ku lampu alam sareng anu murag tina gigir.

sareng anjeun kedah nyimpen kaméra supados tiasa nyandak sakedik halaman, sacaket mungkin (anggo zum) sareng anu dipuseurkeun anjeun tiasa.

nyiptakeun ebook nganggo kaméra

Sakumaha anu parantos kami sebutkeun, gelas éta jawab ninggali lambaran éta pikeun dipoto rata, kami bakal mindahkeun halaman anu sabalikna supados henteu némbongan dina layar sareng ngantepkeun éta poto sadayana téks na.

Upami ningali kana poto ieu, éta bakal goréng dilakukeun, sabab éta henteu nganggo téks lengkep

gambar pikeun ocr

halaman rusak pikeun ocr

Sadaya margin kedah katingali, anjeun henteu tiasa motong kecap, janten penting pisan nempatkeun kaméra ogé pikeun kéngingkeun gambarna

Kumaha kuring nyandak gambarna?

[disorot] Kuring ngamutahirkeun éditan gambar saléngkah-léngkah, nyaéta titik anu teu jelas sareng seueur anjeun naros ka kuring [/ disorot]

Aya sababaraha cara sareng parangkat lunak anu bakal ngabantosan urang. Pikeun kuring, hal anu paling gancang sareng paling nyaman nyaéta poto heula halaman anu ganjil, teras ngalakukeun sadayana.

Kami ngaganti nami aranjeunna sareng nomer halaman pikeun tiasa nyampurna, ieu tiasa dilakukeun ku sababaraha perangkat lunak gratis.

Sareng upami anjeun hoyong anjeun tiasa muterkeun salah sahiji tina 2 angkatan, boh anu ganjil atanapi anu sami, sabab éta bakal dijajarkeun dina arah anu bertentangan sareng gumantung kana OCR anu anjeun anggo, anjeun panginten ngagaduhan masalah dina ngaidentipikasi téks na.

Kumaha cara muterkeun gambar nganggo GIMP

Kami bakal nganggo GIMP, editor gambar gambar gratis sareng plugin anu disebat BIMP anu biasa gambar éditan angkatan. Ieu pidéo kumaha éta bakal dilakukeun

Naon ari OCR?

Kami dina léngkah pamungkas. ngajalankeun gambar ngalangkungan OCR. OCR mangrupikeun parangkat lunak Pangenal Karak Optik, anu dilakukeun naon éta ngakuan téks dina gambar sareng ngarobah kana téks tulisan anu tiasa anjeun simpen salaku dokumén téks, boh .doc .odt atanapi dina format anu sanés.

Pangpangna anu kuring terang nyaéta Abby pamaca anu saé a heran nyata, tapi éta mayar.

Sakali sadayana parantos didigitalkeun, "ngan" urang kedah ngalakukeun tata perenah, tapi urang moal nyarios perkawis ieu ayeuna-ayeuna kecuali upami dipikaresep ku seueur anjeun.

Tungtungna, sakumaha pasti aya anu nyobian ningali buku naon anu aya dina tumpukan, ieu mangrupikeun detil ;-)

buku ékspérimén sareng DIY

Digitizer buku panggancangna sadunya

Kumaha kuring terang anjeun resep trivia di dieu tina pidéo operasi digitizer buku panggancangna sadunya. Éta BSF-Otomatis sareng sanggup nyeken 250 halaman per menit

Anjeun gaduh langkung seueur inpormasi di http://www.k2.t.u-tokyo.ac.jp/vision/BFS-Auto/

35 koméntar ngeunaan "Kumaha mendigitalkeun buku"

  1. Kuring hatur nuhun pikeun ngabagi ideu anu saé ieu, kuring mangrupikeun jalma anu nyuhungkeun kertas pikeun nyeken, sabab éta mangrupikeun alesan pikeun rohangan éta henteu janten karugian anu hébat tapi kuring ogé ngagaduhan salinan anu sanés anu kuring henteu hoyong kéngingkeun leupas tina sareng upami kuring didigitalkeun aranjeunna, hatur nuhun deui.

    jawaban
  2. Kuring resep ideu na tiasa dianggo pikeun anjeun sareng anjeun tiasa ngajaga jilid fisik anjeun tetep gembleng ;-)

    Upami anjeun tiasa mikirkeun paningkatan naon waé, éta bakal ditampi.

    salam

    jawaban
  3. Kuring yakin yén tutorial éta tiasa komunikasi tapi éta tetep henteu gaduh seueur data sahingga panyawat anu fana tiasa ngalakukeun naon anu diajarkeun di dieu.

    jawaban
  4. Kuring milarian dukungan, ngagaleuh atanapi diwangun, kanggo ponsel samsung note II. Abdi peryogi pikeun nyeken buku sareng kaméra anu lumayan. Nyaéta, nangtung, condong sareng posisi horizontal.

    jawaban
  5. Salam. Penjelasan sareng kontribusina saé, biasana kuring nyeken tapi nalika anjeun nyarios kadang kecap na henteu kaluar lengkep sareng éta laun. Kabeneran

    jawaban
  6. Sigana alus pisan, kuring bakal nyobian ngarobih na sareng ngajantenkeun langkung épisién, kuring gaduh sababaraha buku anu kuring badé ngarobih kana pdf: D

    jawaban
  7. Numutkeun ka Romodolfo, nami program leungit pikeun ngahijikeun halaman anu rata sareng ganjil, janten bakal lengkep sababaraha faktor waktos x urang langkung resep mamah sok hatur nuhun A rangkulan

    jawaban
  8. Pikeun anu henteu biasa ngatur sababaraha gambar, ngaganti nami sareng nyampur bahkan poto ganjil matak lieur.

    Upami anjeun tiasa ngajentrekeun sakedik deui maka moal kunanaon.

    jawaban
  9. Upami anjeun peryogi program pikeun ngaganti nami halaman anu ganjil, anu saderhana anu kuring tiasa nyarankeun nyaéta "Lupas Rename 2000", anu anjeun tiasa kalayan gampang dipilarian nganggo google.

    Nalika kuring parantos nga-scan buku, sareng kumargi scanner kuring ngan ukur nyeken hiji sisi, mimitina éta nyetak halaman-halaman anu ganjil teras teras halaman-halaman na, sareng program alit éta aranjeunna diganti nami sakedap.

    Hiji salam.

    jawaban
  10. Pikeun OCR, One Note tiasa dianggo saé, aya "tutorial" ngeunaan cara ngalakukeunana:

    Patugasna nyaéta di dieu

    Mugi-mugi éta ngabantosan anjeun, pembimbing bakal ngalayanan kuring "sakedik" hahaha.

    Wasalam

    jawaban
  11. Hatur nuhun pikeun masukan anjeun. Nya, éta onta boros (padamelan). Nuhun baraya.
    Ayeuna carita na nempatkeun gelas ka universitas, ha ha

    jawaban
  12. Halo, pikaresepeun pisan. Abdi gaduh répléks semi profesional (nikon!) Sareng ayeuna kuring terang naon anu kedah dianggo pikeunna, hehehe
    Tapi kuring gaduh usul. Anjeun nyarios "anggo panangan anjeun pikeun ngempelkeun lambaran anu sanés bade dipoto." Sareng naha henteu nganggo piring sanés tina sababaraha bahan anu sesah? Upami éta, anjeun tiasa ngadamel sakedik folder (dipasang leres sareng lem, supados henteu bénten) dina bentuk buku dua halaman, sareng anjeun nempatkeun éta dina luhur buku pikeun dipoto. Salah sahiji sisi atanapi lambaran folder bakal aya sababaraha bahan anu sesah; sareng anu sanésna, wajah kaca anu anjeun anggo pikeun moto, dina halaman anu anjeun pikaresep.
    Abdi nyarios.
    Hatur nuhun ideu na.

    jawaban
    • Halo, hatur nuhun pisan kana koméntar na

      Leres, éta mangrupikeun gagasan anu saé pisan, anu leres nyaéta metode anu kuring tinggalkeun dasar pisan, pikeun ngadigitalkeun buku. Upami anjeun badé ngadamel seueur jilid kami kedah ngadamel sababaraha parobihan supados langkung gancang :)

      salam

      jawaban
  13. Hatur nuhun, kuring cadangan! Ogé kuring hoyong naroskeun ka anjeun, sareng upami aya gambar atanapi grafik, kumaha atuh? Naha gambarna diintegrasikeun sakumaha anu katingali dina téks? Atanapi kumaha kuring kedah ngalakukeun upami kuring gaduh téks sareng gambar dina hiji halaman?

    jawaban
  14. Alus wengi.
    Abdi resep tulisan anjeun. Salamet.
    Kuring henteu nyarios yén kuring parantos ngahontal éta kusabab kuring cicing dina léngkah panungtung: Tata perenah.
    Anaking, kuring parantos hoyong motong urat abdi ratusan kali, naon anu kuring nyarios ratusan! Puluhan !!!
    Henteu ngabodor, anjeun bakal masihan kuring ni'mat pisan upami anjeun nyaritakeun ngeunaan prosés perenah na. Ieu bakal ngalengkepan prosés tina hiji sumber.
    Abdi ngadorong anjeun pikeun ngalakukeun éta.
    Sakali deui, wilujeng.

    jawaban
  15. Kabeneranna nyaéta dukungan sareng kaméra mangrupikeun ide anu saé, tapi kuring gaduh mamang dina hal scanning anu munggaran teras anu ganjil sareng ngarobih aranjeunna kumargi panginten bakal lami-lami ngalakukeunana ku panangan atanapi diajar ngagunakeun program hehe
    Anjeun ogé nyarios yén saatos nyandak poto éta dirobih janten téks, anu sanés sapertos fotokopi, janten kanggo gambar atanapi kotak téks siga kitu, upami anjeun tiasa nempatkeun hasil akhir langkung saé.

    jawaban
  16. Numutkeun ka anjeun, ku telepon sélulér (8Mpx), naha langkung saé sareng flash atanapi henteu aya flash di rohangan anu sinareng normal?
    hatur nuhun

    jawaban
    • Halo Eugenia, kuring sacara pribadi resep kaméra, anu ngajawab lampu pikeun dianggo kalayan saé. Upami éta kaméra telepon sélulér, kuring nyarankeun siang siang normal, tapi henteu langsung. Saatos gorden bodas anu nyebarkeun lampu asupna atanapi ku soré soré -di kamar di sisi sanésna ti tempat panonpoé surup-, kumargi lampu kilat tiasa "ngabakar" gambar (nyaéta, tiasa kaluar bodas pisan) .
      Kumaha waé ogé, pilihan anu pangsaéna nyaéta ngalirkeun poto - disarankeun, format JPEG - ngalangkungan program scanning OCR. Biasana program-program éta ngajawab masalah pikeun anjeun.

      jawaban
    • Upami anjeun nganggo gelas pikeun ngalancarkeun lambaranana, lampu kilat moal ngantep poto éta tiasa dicandak, sabab éta bakal dibayangkeun. Dina cahaya beurang normal éta kedah langkung ti cukup.

      salami gambarna seukeut, OCR tiasa dianggo kalayan saé pisan sareng ngadeteksi sadayana

      jawaban
  17. Halo! Abdi hoyong terang upami anjeun gaduh lambar difoto kanggo ningali kumaha rupana, kusabab kaméra na henteu ngaapresiasi pisan, sigana lambaranana henteu lengkep.

    jawaban
    • Gambar éta henteu jelas, anjeun kedah nyandak sadaya téks, naon anu henteu katingali dina gambar moal dirobah ku ocr janten teu aya kecap anu kedah diteukteuk. Abdi badé nyandak poto sareng unggah

      jawaban
  18. Selamat, kuring resep pisan ideu éta, kuring maca koméntar anu nempatkeun dukungan pikeun lambaran anu poto kami. Salaku conto, anjeun tiasa nempatkeun kertas cangkang (kardus kandel) napel dina handapeun gelas, anu katingalina sapertos folder sareng éta bakal ngabantosan ngajantenkeun langkung gancang, naha leres?

    jawaban
  19. Upami anjeun ngarobih poto ogé sahingga butuh sadaya téks dina lambaranana sareng anjeun ngan ukur henteu peryogi karton, éta bakal gancang teuing dianggo. Upami anjeun sesah pigura, panginten mangrupakeun ide anu saé.

    jawaban
  20. Nuhun Nacho pikeun tutorial na.
    Nalika anjeun nyeken buku lami, lambaranana kaluar konéng, kotor, naha aya cara pikeun ngabersihkeunana?
    Wasalam

    jawaban
    • Halo Antonio. Upami anjeun badé ngalangkungan OCR, anjeun moal paduli sabab éta ngan ukur bakal ngajaga téksna.

      Upami anjeun badé ngahasilkeun pdf tina gambar anu dipindai, anjeun tiasa ngédit nganggo Photoshop atanapi GIMP.

      jawaban

Ninggalkeun comment hiji