Kumaha cara ngadamel kertas karajinan

kumaha ngadamel kertas karajinan

Hayu urang ngajelaskeun kumaha ngadamel kertas karajinan kalayan indikasi Jan Barbé anu ngadamel kertas karajinan ku cara propésional. Anjeun tiasa ngadamelna di bumi upami anjeun hoyong sareng nyebatna kertas homemade tapi. Kabeneran aya yén éta téh heran pisan kumaha ngajelaskeun sakabeh proses, kumaha sareng kunaon.

Kuring nyokot ideu utama tina pidéo sareng nambihan anotasi kuring sorangan. di luhur sadayana ngabandingkeun prosés ieu sareng anu nyiptakeun Washi.

Kuring miharep éta pidéo online pikeun lila, tapi upami éta leungit sahenteuna indikasi bakal tetep.

Saatos ieu, urang ngan ukur kedah ngamimitian ngadamel makalah urang nyalira pikeun kagiatan DIY anu béda sareng sababaraha alat.

Éta bakal resep anjeun, Washi, kertas karajinan Jepang sareng tulisan kami ngeunaan Kumaha ngadaurutan kertas

Step by step

kertas karajinan kualitas

Anjeun kedah ngaleupaskeun lignin tina pepelakan, anu ibarat semén alami anu masihan kaku pikeun pepelakan. nahan serat sasarengan. Janten anjeun kedah ngaleungitkeun sateuacanna. Dina conto pidéo, esparto dipaké, anu makalahna disebat ogé kertas krom. Éta ngagaduhan seueur stabilitas dimensi. Cocog pikeun lithographs.

Lignin nyaéta termoplastik sareng leyur ku panas sareng dina asam atanapi medium basa.

Éta sababna pepelakan diteukteuk sahingga ngagaduhan permukaan kontak anu paling ageung sareng diasakan dina cai nganggo soda kaustik 20%, anu anjeun tiasa mendakan di supermarket naon waé, éta ogé dianggo pikeun ngadamel sabun buatan sareng dina waktosna éta pisan biasa pikeun pipa unclog. Ieu bédana anu luar biasa sareng nyiptakeun washi, kertas Jepang. Aranjeunna henteu nganggo soda, tapi kuring henteu terang naha éta kusabab kozo sareng pepelakan anu nganggona henteu meryogikeunana atanapi kusabab aranjeunna masak langkung lami kanggo ngaleupaskeun lignin ogé.

Motong esparto dicandak ka kasét. Itungan perkiraan kanggo unggal kilogram bahan garing tambahkeun 15 liter cai sareng 18 atanapi 20% soda, disarankeun salaku ukuran standar soda 20%. Pilihan séjén pikeun soda nyaéta kalsium karbonat atanapi uyah, anu nyayogikeun alkalinitas anu diperyogikeun pikeun ngaleyurkeun lignin.

Masak sakitar 3 jam. Waktos Ieu anu dituduhkeun pikeun esparto. Gumantung kana jinis tutuwuhan anu urang anggo, peryogi langkung atanapi kirang waktos, tina 1 jam kanggo jujukutan tertentu dugi ka 8 jam kanggo awi.

Ti waktos asak, kaayaan pepelakan sareng seratna mimiti diparios kanggo ningali naha éta parantos asak. Nalika ditumbuk ogé sareng gampang pegat, lignin parantos ngaleungit sareng henteu teras-terasan ngabeungkeut seratna.

Sakali asak, ngantep éta tiis dina kaldu na nepi ka poé isukna pikeun mastikeun yén sadaya elemen anu langkung atos parantos asak sareng leyur leres.

Henteu aya prosés pemutihan serat, janten kertasna bakal aya warna anu dipasihkeun ku pepelakan anu kami anggo.

Sakali asak, éta kudu diberesihan pikeun ngaleupaskeun kaleuleusan lignin sareng soda anu tetep dina cai. Pikeun éta, éta disaring nganggo ayakan sareng dibilas ogé ku cai bersih. Urang terang yén urang parantos parantos ngabersihkeun nalika mereskeun serat sareng cai anu pareum bersih.

Teras seratna diteunggeulkeun kana cai nganggo adun kanggo ngencarkeun seratna ogé.

Serat esparto ditambihan kana bak formasi, anu ngan saukur ember palastik ageung dimana urang tiasa nyayogikeun ayakan atanapi tilas pikeun ngawangun lambar. Éta nganggo urut vellum, kalayan logam pasagi sareng agul stainless steel. Sorotan bédana sareng anu dianggo pikeun ngawangun washi anu didamel tina kai atanapi awi,

Tongkokna kedah direndem supados seratna tetep di gantung sacara merata sareng henteu lebet ka handapeun.

Pikeun ninggali lambaranana, anggo kaén sintétik (fiselina) anu kertasna kénging ditumpuk teras urang pencét.

Pisahkeun lambaranana dina tihang tina silih, kalayan bolong sintétik anu didukung pikeun nyegah nempelna babarengan. Éta narik perhatian kuring yén dina Washi aranjeunna ngahijikeun sadayana sareng sigana saatos pencét aranjeunna gampang misah sareng lapisan anu sanés henteu campuran. Baheulana diraraos dianggo di antara lambar. Barbé nganggo pangrojong pikeun tiasa ngagantungkeunana tanpa kedah nempatkeun klip dina daun sareng ngantepkeun tandana. Di Jepang urang tingali yén aranjeunna henteu nganggo pinset ogé, tapi langkung didukung aranjeunna dina panel anu gaduh sinar matahari di luar.

Unggal 2 lambar nambihan langkung seueur bahan pikeun ngajaga beurat kertas

Nalika aya lapisan anu cekap, pencét kana pers, dina hidrolik pidéo atanapi éta tiasa sacara manual. Sareng anjeunna ngantunkeun éta kanggo 4 atanapi 5 menit pencét.

Nalika anjeun nyandak kaluar, éta misahkeun daun sareng nempatkeun ka garing sakitar 48 jam.

Pabrik kertas

Aranjeunna mangrupikeun daur ulang bahan dina waktosna.

Anu esparto tina selop.

Linen tina lambaranana anu peupeus sareng waktos parantos dianggo pikeun ngadamel kaos, nalika kaosna rusak aranjeunna ngadamel popok sareng nalika éta henteu cocog deui pikeun popok, karét dianggurkeun teras éta kain lapis badé sumping sareng dibawa ka barudak. kertas monilos pikeun didaur ulang, sareng kertas, karton, katun sareng bahan sanés. Sareng ti dinya, kertas kualitas luhur dihasilkeun.

Tihang Walanda

Hal ieu dipaké pikeun bahan abon sapertos karét.

Mangrupikeun mesin anu didamel dina abad tujuh belas. Mangrupikeun révolusi pikeun pabrik kertas sareng ngantepkeun produktivitas janten ningkat pisan. Aranjeunna henteu dianggo deui sacara industri ayeuna.

Éta diwangun ku hiji molon sareng agul anu tiasa diatur dina jarak sareng tekanan, éta saéstuna sapertos 2 gears sareng seratna didamel pas di antara wilah atanapi roda anu sami, ngébréhkeunana.

Defibrasi lawon nganggo batré Walanda tiasa dianggo antara 2 sareng 5 jam. Upami serat tetep panjang teuing, maka gumpalan dina kertas. Upami nalika anjeun nyandak pulp nganggo panangan anjeun sareng diperes éta kabur di antara ramo anjeun, éta kusabab éta parantos disaring, upami éta bakal tetep aya dina panangan anjeun.

Serat anu disaring sareng pondok pisan anu diperyogikeun pikeun kertas anu tembus sareng halus. Pikeun ukiran intaglio dimana diperyogikeun kertas teu gerak seueur sareng stabilitas dimensi anu saé, serat salami mungkin bakal dianggo.

Pentingna kertas rag

Anjeunna nyarioskeun rag salaku bahan anu mimiti dianggo ngadamel kertas, téhnik anu diwanohkeun ku urang Arab sareng anu sumebar di Éropa.

Kertas rag mangrupikeun kertas kualitas luhur anu ngamungkinkeun lilana lambar salami 1000 atanapi 2000 taun, hal anu henteu kapikir pikeun makalah industri ayeuna.

Ragu?

  • Kumaha anjeun ngatur beurat lambar?
  • Naon anu kudu dilakukeun ku cai soda sésana tina léngkah munggaran?

Sumber sareng inpormasi

  • Halaman wéb Juan Barbé
  • Abdi daptar kanggo mésér buku anjeun Tutuwuhan sareng peranna. 102 resep kertas. Sanaos lumayan mahal saur éta bakal matak kéngingkeunana
  • Nalungtik dina pabrik kertas anu kuring mendakan Dua puluh hiji buku kapinteran sareng mesin

Ninggalkeun comment hiji