Kumaha ngajalankeun file .py

kumaha ngajalankeun file .py kalawan kode Python

nu file kalawan extension .py ngandung kode basa programming Python. Ku cara kieu, nalika anjeun ngaéksekusi file, éta sekuen kode dieksekusi.

Béda sareng a file .sh nu executes parentah nu mana wae sistem Linux Ubuntu bisa ngaéksekusi, pikeun file .py mun dianggo anjeun kudu install Python.

Ieu mangrupikeun hal anu munggaran anjeun kedah laksanakeun upami anjeun hoyong ngamimitian diajar program sareng Python.

Pasang Python sareng pariksa versi dina Ubuntu sareng Linux

Pikeun tiasa ngalakukeun ieu, anjeun kedah nyiapkeun lingkungan Python. Dina Linux anjeun tiasa

python --version

Ieu mulih versi python nu urang geus dipasang sareng upami urang teu gaduh urang tiasa pasang. Urang make versi 3.x jeung urang poho ngeunaan 2.7.x, nu geus leungit. Urang badé pasang Python 3 dina Ubuntu

sudo apt install python3

Éta bakal naroskeun ka kami kecap konci pangguna super sareng saatos dipasang kami bakal pariksa deui versi pikeun mastikeun yén sadayana leres.

python --version

Kalayan ieu parantos anjeun tiasa ngajalankeun file. Buka konsol jeung buka folder dimana .py nyaeta. Anggap urang gaduh file halo-dunya.py dina folder Undeuran

cd Descargas

Ayeuna kami masihan anjeun idin

chmod +x hello-world.py

Sarta pamustunganana urang ngaéksekusi eta

./hello-world.py

Émut yén file .py tiasa ngajantenkeun hal anu katingali, hal internal anu anjeun henteu ningali, atanapi ngan ukur modul a, nyaeta, file kalawan fungsi Python, variabel, jsb. dipaké internal pikeun nyieun skrip jeung program.

Laksanakeun atanapi baca file sacara grafis

Upami anjeun hoyong ngalakukeunana ku ngaklik tombol. Dina tulisan ieu kuring ngajelaskeun kumaha carana ngalakukeunana. Ieu mangrupikeun cara pikeun ngantepkeun ekstensi anu dikonpigurasikeun supados nalika anjeun ngaklik dua kali, éta naroskeun anjeun naha anjeun hoyong ngajalankeun atanapi upami anjeun resep muka file nganggo parangkat lunak anu anjeun pilih. Dijelaskeun pikeun .sh tapi sami pikeun ekstensi naon waé.

Kumaha cara nyieun .py

Kuring nyokot kasempetan ieu pikeun ngajelaskeun kumaha carana nyieun file .py

Pikeun ningali kode anjeun tiasa nganggo pangropéa téksu atanapi IDE, anu idéal upami anjeun badé diajar program atanapi upami anjeun hoyong ngarobih kodeu. Ayeuna kuring nganggo Gedit salaku éditor sareng téks sareng salaku IDE kuring nganggo Visual Studio Code.

Cara gancang sareng terminal nyaéta nganggo paréntah touch

touch hello-world.py

Hal alus ngeunaan ngagunakeun IDE kawas Visual Studio nyaeta anjeun bisa make terminal dina IDE sarua, ku kituna dina waktos anu sareng anjeun nyieun file anjeun tiasa masihan eta idin, debug eta, jsb. Sadaya ieu tanpa cacah jumlah kamungkinan anu aranjeunna nawiskeun kami.

Ninggalkeun comment hiji