Kumaha carana ngokolakeun sareng mulsa sareng henteu nganggo bajak

kebon ku mulsa atanapi mulch

Unggal taun kuring gaduh masalah anu sami sareng kebon. Kami nyiapkeun lahan, urang parantos melak saatos sababaraha minggu rebun-rebun atanapi jujukutan petualangan parantos nguasai sagala rupa. Di sagigireun éta, kuring henteu ngagaduhan traktor sareng sadayana kedah digarap ku pacul.

Taun ayeuna kuring badé nyobian pikeun méréskeun dua masalah ieu. Kuring parantos nyobian nyiapkeun lahan ku nutupan éta mulsa sareng ngantep éta siap ngokolakeun tanpa ngabajak. Hasil anu munggaran, sakumaha anu anjeun badé tingali, parantos ngajangjikeun.

Naon ieu sadayana

Nya, kuring ngan saukur badé nyarioskeun kumaha kuring nyiapkeun kebon ku ideu anu dicandak tina permakultur, blog sareng saluran YouTube. Kalayan 2 tujuan

  1. Cegah penampilan jukut petualangan atanapi gulma anu sok nyerang ka kebon.
  2. Cegah ngabajak sareng ngagarap lahan.

Di daérah anu garing dianggo bantalan jarami, upami anjeun cicing di daérah anu lembab pisan aranjeunna didamel kompos. Di dieu kompos bakal dijantenkeun kompos.

Kaayaan awal

Nalika kuring ngamimitian damel kebon éta sapertos kieu.

persiapan lahan kebon

Éta henteu tiasa ngaapresiasi tapi ramuan-ramuan ieu langkung ti 1,5m saatos cinyusu kalayan seueur hujan sareng kebon ditilar lengkep.

nalungtik jeung nalungtik di kebon

Abdi henteu seueur waktos kanggo ngurus anjeunna. pangpangna waktos kuring bakti ka éta nyaéta usum panas.

bumbu petualangan di kebon anu ditinggal

Kuring mimiti ngalereskeun sadayana pikeun nyobaan tetep dina kaayaan teras-terasan sareng usaha anu kirang.

Jelas

Kuring ngamimitian ku mersihan kalolobaan daérah anu bakal kami anggo pikeun sayuran sareng sajabana. Kuring nganggo pemotong sikat listrik Bosch kuring pikeun mersihan. Éta henteu némbongan dina poto tapi mangrupikeun kaajaiban nyata.

Ku cara kieu urang parantos motong bumbu di tingkat taneuh. dina kaayaan normal panginten cekap sareng urang tiasa. Kuring kedah nganggo disk teras ngantepkeun kana taneuh kawat waja anu langkung kuat tibatan nilon klasik.

Rupa bumi tetep sapertos kieu.

diberesihan dusun

Kuring badé ngamangpaatkeun pamasangan irigasi netes anu parantos didamel, sanaos henteu kaluar dimana Abdi hoyong, tapi kuring bakal ngaluyukeunana.

Persiapan lahan

Saatos diberesihan, kuring badé melak langsung tanpa ngagarap lahan tapi éta sesah, sesah pisan sareng kalayan seueur henteu rata. Sareng luhur sadayana pinuh jukut. Jujukutan, upami urang ngantunkeun akar, bakal tumuh pisan janten kuring hoyong ngaleungitkeun sabisa-bisa. Salaku pangobatan awal ka daratan sareng ti dieu teraskeun tanpa ngabajak.

persiapan lahan tanpa traktor pikeun permakultur

Kusabab bumi anu sesah pisan sareng urang henteu ngarepkeun hujan, kuring baseuh taneuh supados lemes. Abdi henteu gaduh traktor, éta kedah nganggo pacul. Saatos dibaseuhan, kantun 2 atanapi 3 dinten dugi ka katingali éta tiasa dianggo saé.

damel lahan

Ieu kumaha katingalina saatos dianggo ku pacul sareng ngagaru

persiapan pikeun ngokolakeun tanpa ngabajak

Leupas taneuh anu kuring bakal nyobian tingkatkeun waktos ku kompos. Di momen éta naon anu aya. Hésé pisan sareng liat.

taneuh liat pikeun ningkatkeun

Kuring parantos narik seueur akar jukut sareng naon waé anu nyésa pasti bakal ngajantenkeun urang kompromi. Di unggal situs aranjeunna ngagaduhan gulma anu khusus goréng sareng sesah dikontrol. Di kebon kuring nyaéta jukut biasa (Cynodon dactylon) sareng peppermint (mentha spicata). Kami datang melak sakali sareng éta nyebar sapertos bala.

akar ramuan petualang. Grama

Persiapan padding

Padding mangrupikeun lapisan anu urang pasang di luhur bumi pikeun tahan asor bumi. Seueur bahan anu tiasa dianggo, ti mimiti ngorehan, dugi ka babakan, jsb. tapi abdi badé nganggo jarami.

padding persiapan kalayan karton sareng jarami

Kuring ngagabungkeun mulsa kalayan lapisan kardus pikeun nyegah gulma kaluar. Ieu bakal katutup sareng nalika aranjeunna henteu ningali panonpoé aranjeunna bakal tungtungna maot. Sababaraha urang nganggo palastik hideung pikeun ieu, aranjeunna ngajual gulungan polivinil pikeun dipelakan. tapi kuring henteu kaémutan. Abdi resep karton langkung saé tibatan éta bakal nguraikeun sareng ngahijikeun kana bumi.

karton kanggo padding sareng bolong anti jukut

Kuring parantos nganggo 2 jinis kardus, dina hiji sisi karton tina kotak alat sareng ti Amazon, tapi kusabab kuring henteu cekap mésér gulung kardus ti Leroy Merlin. Upami anjeun badé mésér, perhatoskeun aya 2 anu sami, hiji di daérah bungkus (€ 9 kanggo 10m) sareng anu sanésna di daérah ngalukis (€ 8 kanggo 25m). Janten urang nyandak cet na.

Irigasi

Instalasi netes utama parantos dipasang. Tetes karét kaku tradisional parantos dianggo sareng dripping anu dimana anjeun kedah melak. Di dieu kuring ogé badé inovasi.

Kuring bakal nganggo karét éksudasi 16mm anu cocog sareng sambungan tradisional kalayan laju aliran 4L jam. Aya sababaraha jinis gumantung kana aliran (kebon sareng ngebon) kebon ngaleupaskeun langkung seueur cai.

permén éksékusi

Kuring parantos ngamangpaatkeun pamasangan utama anu kuring parantos laksanakeun. Kuring henteu ragu pamisahan antara ban. Upami anjeun nempatkeun 3 strip kanggo ngahasilkeun permukaan anu lengkep pikeun melak. Kusabab karét éksékusi kalayan tekanan anu cekap baseuh taneuh sakitar 12-15 cm dina unggal sisi karét. Kalayan 3 kuring bakal gaduh strip 60 cm anu tetep baseuh.

olahan irigasi ku éksudasi

Tungtungna urang ngantepkeun sapertos anu katingali dina gambar. Kami salawasna dina waktosna pikeun ngarobih upami urang hoyong nyobian.

Kombinasi karét exudate ieu, karton sareng jarami nyababkeun urang ngagaduhan seueur kalembaban di kebon sareng kéong sareng siput sumebar.

Kardus

persiapan mulching

Kalayan lahan damel sareng diratakan sareng ban-banna tetep pareum. urang nempatkeun kardus di luhur. Perhatoskeun yén saatos dipasang éta kuring parantos nyirian ku pulpén dimana karétna angkat nalika urang rencanana terang dimana ngadamel liangna.

mulch dusun

Ieu strip mimiti anu kami lakukeun. Saatos ieu kami parantos ngalegaan langkung seueur sareng nempatkeun kardus sareng padding ogé di daérah-daérah jalan.

Abdi mamatahan anjeun pikeun ngalakukeun éta. Upami henteu, bumbu langsung naék kana teras alit anjeun.

Pikeun nempatkeun kardus di daérah anu ageung anjeun henteu kedah nempatkeun hiji di gigireun anu sanésna, tapi aranjeunna kedah tumpang tindih sahingga gulma teu aya tempat kaluarna.

Dipelak sareng jarami

Nalika réngsé karton, urang nempatkeun padding. Abdi badé pasang jarami. anjeun tiasa mendakan dimana aranjeunna ngical pakan sareng hayam. Kuring parantos mésér sababaraha bal tina jarami masing-masing € 3, kalayan 2 bal pikeun 2 fase anu parantos kami ciptakeun, sareng kuring nyandak 2 deui kanggo nambihan deui upami aya sakedik deui mulsa.

Urang mimitian ku strip sakumaha Kuring parantos ngajarkeun anjeun tapi teras kami parantos ngalegaan ka daérah-daérah jalan. Nyaéta, urang parantos nempatkeun kardus sareng jarami henteu ngan ukur dimana urang melak tapi ogé dimana urang leumpang, kusabab jukut nyerang sadayana sahingga éta langkung dikontrol

kebon sayuran kalayan mulch

Di dieu urang ngahargaan dua teras sareng 3 jalur jalan. Kami parantos nempatkeun langkung seueur padding di daérah penanaman tibatan di daérah paséa.

Pikeun masihan anjeun ideu saatos sababaraha lapisan di daérah anu tumuh aya sakitar 15 cm jarami.

Kumaha cara mekar

Éta kahiji waktos urang nyiapkeun ieu. Kuring nyarios jamak sabab éta mangrupikeun hal anu parantos kami laksanakeun di antara 4 kulawarga. Anak awéwé kuring bungah.

Kuring kedah nyarios yén saatos 2 bulan urang teu diserang ku ramuan, éta ampir sampurna. Anjeunna mimiti ningali kumaha aya hérbal anu ngalangkungan karton, tapi sadayana tiasa pisan dikendalikeun.

zucchini di kebon sayuran sareng mulch
jéntré zucchini di kebon sayuran kalayan padding

Dimana anjeun leres-leres kedah ngajaga kontrol dina liang tempat anjeun melak, sabab nalika anjeun nyabut kardus, éta bakal kaluar.

bérés kebon ngokolakeun tanpa ngabajak

Saatos 2 bulan jajaran kahiji, éta masih tahan pisan, urang kedah ngaleungitkeun sababaraha jukut anu kaluar kusabab karton parantos turun dina hujan, langkung ti 100 l / m2 parantos ragrag usum panas ieu dina badai anu kuat.

Hayu urang tingali kumaha éta mekar sareng kumaha urang nyegah ramuan tina ngajajah sadayana

Hal-hal

Hal-hal anu kuring parantos sadar salami saminggu.

Kuring parantos melak sayuran anu peryogi seueur cai sapertos zucchini sareng anu sanés anu ngagaduhan waktos nalika aranjeunna peryogi setrés cai, haus, sapertos contona cayenne. Yen upami aranjeunna henteu haus aranjeunna nyeureud kirang sareng sadayana parantos babarengan Abdi teu tiasa ngendalikeunana.

Waktos salajengna anjeun kedah melak nyalira.

Galéri poto Orchard

Ninggalkeun comment hiji