Bapa sareng musium na ku Marina Tsvetaeva

Kolot sareng musiumna ku Marina Tsvetaeva

Abdi ngagaleuh Bapa kuring sareng musiumna de Marina Tsvietáieva por una recomendación de Twitter, además que por ser de Acantilado, una editorial que hasta el momento siempre ha acertado con mis gustos.

Kabeneran aya nu pensaba que trataría más el tema museístico y esto me ha decepcionado un poco. Me encantan los museos y me fascina su gestión. Solemos ir a ver museos con la familia y desde hace poco he empezado a documentar estas visitas como:

El libro se complementa con otro volumen de la misma autora titulado Indung kuring sareng musik.

El libro consta de 8 relatos breves. Los 3 primeros escritos en ruso y los 5 restantes, los de la segunda parte adaptados al gusto francés. Según la editorial son 5 relatos muy breves, alguno apenas llega a un par de páginas. Son anécdotas reescritas de los cuentos largos.

Baca on

Gélo ngeunaan klasik Emilio del Río

Gélo ngeunaan klasik Emilio del Río

Emilio del Río muterkeun Cicerone dina lalampahan ngaliwatan pilihan tina klasik kuna ku pangarang hébat Yunani kuna jeung Roma.

Dina lalampahan ieu urang bakal papanggih 36 pangarang, karya utama maranéhanana sarta loba anekdot tina kahirupan maranéhanana, konteks sosial di mana maranéhna cicing, anu aranjeunna geus diideuan sarta loba fakta metot séjén.

Teu lebet kana jero, unggal bab dedicated ka pangarang, mangrupakeun compendium tina rujukan, hirupna, karyana, pikiran-Na anu lumaku kiwari, buku jeung pilem, pangarang anjeunna geus diideuan, jsb.

Baca on

Énergi nuklir bakal nyalametkeun dunya ku Alfredo García

Panutup : Énergi nuklir bakal nyalametkeun dunya ku Alfredo García

Debunking mitos ngeunaan énergi nuklir ku Alfredo García @OperadorNuclear

Ieu mangrupikeun buku anu jelas sareng didaktik dimana Alfredo García nunjukkeun ka urang yayasan sains jeung rékayasa balik tanaga nuklir jeung pembangkit listrik tenaga nuklir.

Sapanjang buku urang bakal diajar kumaha radioaktivitas jalan, jinis radiasi, bagian sareng operasi pembangkit listrik nuklir sareng ukuran kaamanan sareng protokol anu kedah diturutan.

Salaku tambahan, anjeunna bakal ngajelaskeun latihan anu dipikabutuh pikeun janten operator nuklir sareng bakal nganalisis tilu kacilakaan nuklir utama anu kajantenan, ngarecah panyababna, hoax anu dilaporkeun sareng naha éta tiasa kajantenan deui ayeuna.

Baca on

Karajaan Jo Nesbo

review sarta catetan ngeunaan Karajaan Jo Nesbo

Buku ieu dibikeun ka kuring keur ultah kuring. Abdi sanés pencinta novel pulisi, atanapi thriller. Ti waktos ka waktos abdi resep maca hiji, tapi sanes genre anu paling nyugemakeun kuring. Masih, tangtosna, kuring maca novel.

Saha anu teu kenal Jo Nesbo?

Norwegia, salah sahiji raja thriller, kalayan 25 novel (ayeuna) diantarana aya sababaraha novel juvenile sareng saga komisaris Harry Hole anu mangrupikeun bagian tina novel kajahatan.

Éta sababna anjeunna pantes kasempetan, sanaos kuring henteu ngangkat novel anu cocog pikeun kuring.

Baca on

Louise Glück urang Wild Iris

Buku ieu, iris liar ku Louise Gluck, Kuring nyokot eta ti perpustakaan sabab éta dina rak nonjol mana maranéhna ninggalkeun pilihan buku. Kuring nyandak éta tanpa terang panulis sareng tanpa terang yén anjeunna juara Hadiah Nobel. Saatos dua bacaan kuring resep pisan, sanaos leres-leres mikaresep éta, kuring pikir kuring kedah masihan sababaraha deui.

Édisi sareng panulis (Louise Glück)

Edisi bilingual anu salawasna diapresiasi, tina Kumpulan Puisi Pamirsa Kumpulan Puisi Pamirsa penerbit. panempo buku, tapi kuring sono yén éta gaduh catetan. Kalayan tarjamahan ku Andrés Catalán.

Baca on

Genesis of Guido Tonelli

Genesis of Guido Tonelli. kabentukna jagat raya

Éta mangrupikeun panjelasan anu diropéa pikeun 2021 sadaya pangaweruh ngeunaan kumaha Alam Semesta kabentuk.

Panulis nungtun urang ngaliwatan sagalana urang terang ngeunaan formasi alam semesta urang. Dipisahkeun kana 7 bab, 7 tahapan kalawan milestones penting dina formasi alam semesta nu pakait jeung 7 poé kabentukna Universe agama Kristen. Sanaos bab-babna henteu cocog sareng unggal dinten, téksna ngajantenkeun pamisahan.

Baca on

Carita anu paling indah di dunya

Tinjauan ngeunaan carita anu paling indah di dunya

Carita anu paling indah di dunya. Rahasia Asal Urang ku Hubert Reeves, Joël de Rosnay, Yves Coppens sareng Dominique Simonnet. kalawan tarjamahan ku Óscar Luis Molina.

Sakumaha aranjeunna nyarios dina sinopsis, éta mangrupikeun carita anu paling indah di dunya sabab éta milik urang.

Formatna

Format "karangan" anu kuring resep. Ieu dibagi kana tilu bagian, diwangun ku 3 wawancara ku wartawan Dominique Simonnet kalawan spesialis di unggal wewengkon.

Bagian kahiji nyaéta wawancara sareng ahli astrofisika Hubert Reeves ti mimiti jagat raya dugi ka kahirupan muncul di Bumi.

Dina bagian kadua, ahli biologi Joël de Rosnay diwawancara ti mimiti hirup muncul di bumi nepi ka karuhun mimiti manusa muncul.

Baca on

Bullet Journal Gagasan

notebooks bullet journal jeung gagasan

Ieu Kings nanya ka kuring buku titik, jurnal bullet. Kuring naroskeun éta sabab saprak éta dotted, sigana kuring bakal tiasa langkung hadé nyandak ideu potongan, panemuan, jsb.

Jeung kabeneran aya nu titik méré kasaimbangan sampurna jeung rujukan halus tur dina ukuran ditangtoskeun na. Aranjeunna ngahindarkeun mess anu lumangsung dina notebooks kosong alatan teu boga rujukan tur maranéhna nyingkahan overloads notebooks pasagi, ogé ngaronjatkeun rujukan nangtung nu, contona, teu hadir dina notebooks garis.

Baca on

Comanche ku Jesús Maeso de la Torre

Kuring maju yén Kami admirer hébat ti barat, Abdi bogoh eta. Comanche mangrupikeun juara Spartacus Award pikeun Novel Sejarah Pangsaéna 2019 sareng disarankeun pisan.

Ieu novel, kalawan fakta fictionalized tangtu, sarta ieu tebih ti nada Kuda gélo sareng Custer nya éta karangan anu nyaritakeun fakta kalawan bisa dipercaya.

Di dieu carita diwatesan dina kajadian nyata. Misi, perang, jsb, jsb anu nyata. Kahirupan tokoh utama jelas fiksi.

Tempatna di New Spain dina dasawarsa ahir abad ka-XNUMX, nalika Kakaisaran Spanyol ngawasa Méksiko sareng anu engkéna janten Amérika Serikat.

Pernah lamun urang ngobrol ngeunaan Kulon, Urang ngabejaan waktu kolonisasi Spanyol, saméméh karavan kawentar padumuk nu urang tingali dina pilem bakal anjog. Kuring henteu sadar yén Spanyol parantos aya, muka jalan, ogé ngajajah naon anu bakal janten Amérika Serikat, ti abad ka-XNUMX.

Baca on

Etika kosmopolitan ku Adela Cortina

Taruhan pikeun kawarasan dina waktos pandémik.

Kuring nyarios yén kuring moal maca deui buku atanapi éséy ngalawan latar tukang pandémik. Sanggeus kuciwa tina Pandemik Zizek, Kuring nyandak kaluar dina Innerarity Pandémokrasi sareng kuring parantos ngeusian dosis karangan pandémik.

Teras kuring sumping ka perpustakaan sareng ningali volume Etika kosmopolita sareng kuring ku Adela Cortina maca sadayana anu kuring mendakan. Salawasna metot. Dina blog kuring ninggalkeun review ngeunaan Naon étika anu saé leresna? sareng kuring parantos ngantosan bukuna anu paling terkenal Aporophobia, panolakan jalma miskin.

Baca on