Kumaha ningali IP dina Linux

kumaha terang ip abdi di linux

Masalah terang, atanapi mendakan IP anu urang gaduh mangrupikeun hal anu sering. Hayu urang tingali kumaha ngalakukeunana dina alat anu nganggo LInux.

Dina tulisan ieu kuring bakal ngajarkeun anjeun kumaha konsultasi IP umum dina browser, sareng konsol sareng kumaha cara kéngingkeun sareng simpen dina skrip .sh kami nganggo BASH

Salian ieu, urang ogé bakal ningali kumaha konsultasi IP pribadi urang sareng bédana antara dua.

IP umum vs swasta

IP umum atanapi éksternal nyaéta IP anu ngaidentipikasi urang sareng luar jaringan urang. Kumaha sesa jalma bakal ningali router kami.

Di sisi anu sanés, IP pribadi, internal atanapi lokal (nyaéta naon waé anu anjeun pikahoyong) nyaéta anu ditugaskeun ku router pikeun unggal alat anu nyambung ka éta.

Ku kituna, éta hal anu unggal alat dina jaringan boga IP swasta béda tapi IP publik sarua, nu hiji ditugaskeun ka router dina.

Kumaha ningali ip publik

Aya sababaraha cara. Inget yen IP téh kawas alamat imah urang. Anjeun teu kedah mempermudah eta ngan kusabab. Misalna ips anu ditingali dina gambar artikelna sanes milik abdi, abdi tos robih nganggo TOR supados teu aya anu terang IP abdi.

Artikel nu patali dina web Napigasi sareng Tor y ngonpigurasikeun proxy

Tina panyungsi

tingali ip publik ti browser nu

Ieu cara tradisional. Nalika anjeun peryogi terang ip anjeun, upami anjeun dilarang tina jasa naon waé, jsb, jsb. Pilarian dina Google Naon ip abdi atanapi Naon ip abdi sarta nalika ngasupkeun salah sahiji hasil munggaran maranéhna bakal masihan ka urang.

Atawa buka salah sahiji arah ieu.

Tina terminal

Kalayan paréntah curl. Sagampil nelepon situs web tangtu nu balik ip

curl ifconfig.me

Situs web anu urang tiasa nelepon pikeun meunangkeun deui IP

  • ifconfig.abdi
  • icanhazip.com
  • wgetip.com
  • ifconfig.co

Aya seueur deui upami anjeun resep terang langkung seueur kuring ngadamel kompilasi.

Tur upami Anjeun salah meunang kasalahan sabab teu geus curl dipasang, anjeun tiasa install deui kalawan

sudo apt update
sudo apt install curl

Cara séjén pikeun meunangkeun ip ti CLI, urang buka terminal ngagunakeun paréntah wget. Salaku kalawan curl urang tiasa nganggo

wget -qO- ifconfig.co

Simpen IP publik dina BASH

Upami anjeun kedah kéngingkeun sareng nyimpen ip anjeun dina variabel Aksara .sh dina BASH Anjeun tiasa make contona kode handap

    echo "Tu ip actual es"
    ip="$(curl --silent icanhazip.com)"
    echo $ip

sarta kami bakal boga ip publik dina variabel siap ngabandingkeun atawa ngalakukeun naon urang hayang.

Kumaha ningali ip pribadi

Kami parantos ningali yén IP pribadi mangrupikeun anu ditugaskeun ku router ka unggal alat dina jaringan janten upami urang hoyong ngalakukeun sababaraha padamelan jaringan urang kedah terang IP lokal urang. Sapertos biasa dina Linux kami gaduh pilihan anu béda pikeun kéngingkeun barang. Kuring ninggalkeun pangalusna dipikawanoh.

Kalawan hostname

Paling langsung. ngetik dina terminal

hostname -I
tingali ip pribadi sareng hostname

Kalayan ifconfig

Kalayan paréntah basajan ieu

ifconfig
tingali ip sareng jaringan sareng ifconfig

Dina gambar nu katingali naon konsol balik kami sarta IP pribadi urang ditandaan beureum.

Kalayan jalur ip

Pilihan séjén nyaéta ngagunakeun

ip route
tingali ip pribadi sareng rute ip

Salaku kalawan ifconfig, Kuring geus disorot ip swasta beureum, sarta tangtu, dua ip urang diala ku métode béda kudu sarua.

Upami anjeun peryogi langkung seueur ngeunaan IP, atanapi hoyong ngabagi metode, tinggalkeun koméntar.

Ninggalkeun comment hiji