Bor liang pasagi

Eduardo Mier parantos ngingetkeun kuring ngeunaan pidéo anu leres-leres panasaran anu anjeunna hoyong nunjukkeun. Éta bor tina ... Baca on

Kompas arkémédan

Hal anu pangpayunna hatur nuhun ka masarakat twitter anu parantos ngabantosan kuring dina tarjamahan judulna Trammel of Archimedes, anu tungtungna tetep salaku Archimedes Compass. Kami parantos nganggap «Archimedean trammel» sareng pendekatan anu séjén «Archimedean Lattice».

Hatur nuhun pisan ka @Februari 1, @sophocle, @ V4nhel sareng anu parantos mendakan tarjamahanana  @SainsKanija

Janten hayu urang tingali naon anu tiasa urang laksanakeun

kumaha cara ngadamel kompas arkémédan atanapi trammel

Baca on

Kumaha cara ngadamel kumis mékanis

Kami mendakan ieu megah kumis mékanis, anu nunjukkeun ka urang yén henteu saé pisan gaduh téknologi anu maju pisan atanapi seueur sumber daya, pikeun kéngingkeun hasil anu héran.

Urang ngan peryogi seueur imajinasi :)

kumis mékanis

Baca on

Kumaha carana ngadamel cai mancur Heron homemade

Kami geus katempo Clepsydras, la Eolipilla atanapi Aeolus of Heron, tapi urang henteu acan ningali Heron's Fountain anu mangrupikeun mesin hidrolik anu didamel ku Heron ti Alexandria (Ahli fisika abad ka-XNUMX, matematikawan sareng insinyur) Klasik sadaya-waktos tina dinamika cairan.

Versi pangkolotna, anu Heron, nyaéta sapertos kieu.

kumaha ngadamel cai mancurOperasiana saderhana pisan.

Cai murag tina A nepi ka C (dieusian ku hawa sareng kedap udara) sareng ngadorong hawa dina C arah B (dieusian cai), anu ngadorong cai arah A.

Nya dina gambar éta kami ngagaduhan séri klep anu manpaat pikeun kami pikeun ngainisialisasi prosés kami, sanaos anjeun bakal ningali éta tiasa dilakukeun ku cara anu langkung buatan.

Numutkeun gambarna. Mimitina urang gaduh tilu klep anu ditutup sareng urang nambihan cai dina A. Urang buka V2 sareng tank B bakal dieusi sareng muka V3 bakal nyandak kana tekanan atmosfir. Kami nutup dua klep sareng muka V1 pikeun sumber pikeun ngamimitian digawé.

Baca on

Mékanisme sareng sprockets kertas

Kuring parantos nyerat sakitar 500 tulisan dina Ikkaro. Kuring tiasa mastikeun yén kuring parantos ningali hal-hal anu luar biasa, pikeun pajeulitna, pikeun ... Baca on

Mesin nambahan binér

Ku kabeneran kuring mendakan sababaraha video tentang a Mesin nambihan marmer binér o Binér nambihan mesin sareng marmer

nambihan mesin sareng marmer

Kuring ngajelaskeun kumaha jalanna, sanaos katingalina saé pisan dina dua pidéo éta.

Baca on